Şimdi Ara

Yeni Accord Uzun Yol İzlenimleri (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
7.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Otoban canavarı gazı kesmiyeceksin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sorry_for_kill_you

    Otoban canavarı gazı kesmiyeceksin

  • söylediklerinize katılıyorum donanımı gerçekten zengin sürüş özellikleri de yüksek seviyede ancak yine bi şekilde hantal gibi geliyor bana. Biz bundan 1 ay önce eski accordumuzu verirken ciddi ciddi düşündük babam için yeni kasasını almayı. Ancak yeni lagunayı görünce vazgeçtik. Biz de ön yargılı bir şekilde renaultun iyi bir araç olmadığını düşünüyorduk ki bunun tek sebebi prestij eksikliği. Malzeme ve işçilik konusunda, yol gürültüsü ve konfor konusunda full donanımlı bir laguna veya mondeo kesinlikle daha iyi bir tercih diye düşünüyorum benim fikrim yanlış anlaşılmasın. Japon arabalarının bence avrupalı rakipleriyle boy ölçüşebilmesi için daha çok yol alması lazım..
    quote:

    Orjinalden alıntı: giriş?

    bende 3 gün önce test ettim Accord'u. süspansiyonu sertleştirdikleri iyi olmuş aslında, eskisi yumuşaklıktan salınım yapıyordu biraz. yol tutuşu 2.4L motoru bir Honda'ya yakışmıyordu bazen. eski modeldeki detay eksikleri ve malzeme problemleri de giderilmiş, çok şık ve detaylı bir kabini var gerçekten. insanı içeri çekiyor, Passatın kabini bile basit kaçıyor yanında.

    en iyi noktaları, çok başarılı direksiyonu, tatlı-sert süspansiyonu, tam donanımlı olması ve şık havası.

    kötü noktaları ise BMW 3 serisinden bile dar arka koltuklar, hafif yol sesi alması ve en önemlisi performans olarak beni tatmin etmedi hiç. bir şekilde ağır kalıyor anlamadım nedenini, gaza tepkisizlik ve devirlenme sıkıntısı var düşük tork nedeniye.. 1.8 TSI Passat çok daha ataktı bunun yanında. ama ikisi arasında Accord diyebilirim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: monastery

    Japon arabalarının bence avrupalı rakipleriyle boy ölçüşebilmesi için daha çok yol alması lazım..


    üçkağıtçı çekikgözler araba yapmayı becerebiliyorlar ama adına camry.legend yada lexus diyorlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tanerm


    quote:

    Orjinalden alıntı: monastery

    Japon arabalarının bence avrupalı rakipleriyle boy ölçüşebilmesi için daha çok yol alması lazım..


    üçkağıtçı çekikgözler araba yapmayı becerebiliyorlar ama adına camry.legend yada lexus diyorlar.


  • evet premium modeller lexus acura gibi
    quote:

    Orjinalden alıntı: tanerm


    quote:

    Orjinalden alıntı: monastery

    Japon arabalarının bence avrupalı rakipleriyle boy ölçüşebilmesi için daha çok yol alması lazım..


    üçkağıtçı çekikgözler araba yapmayı becerebiliyorlar ama adına camry.legend yada lexus diyorlar.
  • avrupalıların yok mu hiç yüz karası dandik arabaları
  • var tabi olmaz olurmu bence peugeot
    arıza istatistiklerinde 1 numara tabiki benım kulaktan dolma
  • Aslında Peugeot lar son zamanlarındaki bazı abartı tasarımlarının dışında diğer markalar arasında karakteristik yapılarıyla ön sıralarda yer alıyor benim için,hiçbir modelide tam anlamıyla kötü olmamıştır ancak son zamanlarda eskiye oranla arızalar ve yol tutuş problemleriyle daha sık anılan bir marka oldu ..
  • yeni accordu sadece tip olarak beğendiğimi söyleyebilirim. onun dısında 1.8 tsi ın yanına bile yaklasamaz. bende 1.6 fsi 2007 var, geçen cuma ordudan gelirken gerede otoban girisinden itibaren bir audi a6 2.0 tdi ile adapazarı, ordan sonrasında da 2.0 tdi bir adasım ile kapıstık ve bilmiyorum 1.6 fsi motoru benim kadar limitlerini zorlayan olmusmudur ancak ikisinde de 180 ve 120 kmlik uzun soluklu kapısmalarda 1.6 fsi ıma üstünlük sağlayamadılar, bırak üstünlük sağlamayı bi de geçildiler. fsi ın bence tek eksik yanı 120 nin altındaki süratlerde aracın herhangi bir asırı beslemesinin olmayısından ve vasat torkundan kaynaklanan ara hızlanmadaki ağırlık. fakat araç 140 gibi tam bir canavar kesiliyor. 220 ile asfalta tarantula gibi yapısmıs passatımla audi a6 2.0 tdi ın yanından geçerken adamın yüzündeki saskınlığı dikiz aynasından görmeliydiniz. galiba 1.6 fsi ın bu süratlere çıkabileceğini pek düsünmemis olsa gerek. kısacası yüksek süratlerde kimsenin beğenmediği bu motor tam bir canavar. bizzat test ettikten sonra emin oldum artık. bu motor sadece ara hızlanmalarda ağır. e bana sehir içinde hız gerekmez. hız dediğin otobanda yapılır. e orda da basıyo zaten bu mübarek. ilerde araba garantiden çıkınca limitör olayını da kaldırtmak istiyorum. bakalım o zaman hızı kesebilecek mi? gerçi tam yoluna denk getiremedim kısa zamanda bir ankara gidis gelis yapmayı düsünüyorum, tatlı meyilli bu güzel otobanda limitörün bir ise yaramayacağını düsünüyorum. gördüğüm son hız 6300 d/dk da 220km. test edilmistir.




  • Yazılanlar çok komik adamı a6 yı 1.6 araçla geçmişte vb.
    Bunlar ancak bizim hızlı pilotlarımız tarafından yapılır sonuda allah korusun 4 kollu olur.
  • bos konusmussun be arkadasım, ben neyi test ettiysem onu yazdım, 1,6fsi senin sandığın kadar küçümsenecek bir motor değil, ben de alırken tereddütle yaklasmıstım ancak deneyince görüyor insan, sana simdi megane 2 1,5 dci 80 hp ile 215 i gördüm desem sen ona da vay be adamı geçmiste filan falan dersin. ben sana hiç bir sey kanıtlamak zorunda değilim ki güzel kardesim, neyi gördüysem yasadıysam onu yazıyorum ha bu sana garip geliyor ise yapacak birsey yok. a6nın 2.0 tdi motorlusu aracın ağırlığına vurduğun zaman passat 2.0 tdi a göre daha ağır kalır, hele ki bizim 1.6 nın kilo avantajı daha yüksektir yaklasık 200 kg. kadar, ki bu da yaklasık 20 hp lik bir ekstra gerektirir, ki zaten 140-20=120 hp gibi bir değer karsımıza çıkar. otoban boyunca bir o bir benim öne geçisimin sebebi de bu zaten, bi türlü ayrılamadık.

    sen gereksiz cümleler yazasın diye değil, insanların bu motor hakkındaki sikayetlerinin en azından bir kısmının yersiz olduğunu anlatabilmek içindir. ara hızlanmalarda ağır kalıyor, ki bu kavram görecelidir çünkü 4000 d/dk civarında araç gayet iyi hızlanıyor, devirli kullanma meselesi. bunlar bir yana, tsi, motorların kralı.
    biz trafik canavarı değiliz. olmaya da niyetimiz yok zaten. sehirler arası otoban olmayan hiç bir yolda kısa mesafe sollamalar hariç 120yi geçmedim, geçmem de , siz de geçmeyin.




  • FSİ bu kadar iyi idi de neden kaldırıldı?? Diyeceksiniz ki TSİ'ler geldiği için..Peki 8 valf'li eski motor neden hala kullanılıyor?? Bu kadar iyi ise pek ala bu 102 hp'lik eski motorların yerine ( TSİ'lerden daha uygun fiyatla) FSİ'ler satılamaz mıydı?? Bunun sebebini bir düşünün bakalım..
    quote:

    Orjinalden alıntı: arielloo

    yeni accordu sadece tip olarak beğendiğimi söyleyebilirim. onun dısında 1.8 tsi ın yanına bile yaklasamaz. bende 1.6 fsi 2007 var, geçen cuma ordudan gelirken gerede otoban girisinden itibaren bir audi a6 2.0 tdi ile adapazarı, ordan sonrasında da 2.0 tdi bir adasım ile kapıstık ve bilmiyorum 1.6 fsi motoru benim kadar limitlerini zorlayan olmusmudur ancak ikisinde de 180 ve 120 kmlik uzun soluklu kapısmalarda 1.6 fsi ıma üstünlük sağlayamadılar, bırak üstünlük sağlamayı bi de geçildiler. fsi ın bence tek eksik yanı 120 nin altındaki süratlerde aracın herhangi bir asırı beslemesinin olmayısından ve vasat torkundan kaynaklanan ara hızlanmadaki ağırlık. fakat araç 140 gibi tam bir canavar kesiliyor. 220 ile asfalta tarantula gibi yapısmıs passatımla audi a6 2.0 tdi ın yanından geçerken adamın yüzündeki saskınlığı dikiz aynasından görmeliydiniz. galiba 1.6 fsi ın bu süratlere çıkabileceğini pek düsünmemis olsa gerek. kısacası yüksek süratlerde kimsenin beğenmediği bu motor tam bir canavar. bizzat test ettikten sonra emin oldum artık. bu motor sadece ara hızlanmalarda ağır. e bana sehir içinde hız gerekmez. hız dediğin otobanda yapılır. e orda da basıyo zaten bu mübarek. ilerde araba garantiden çıkınca limitör olayını da kaldırtmak istiyorum. bakalım o zaman hızı kesebilecek mi? gerçi tam yoluna denk getiremedim kısa zamanda bir ankara gidis gelis yapmayı düsünüyorum, tatlı meyilli bu güzel otobanda limitörün bir ise yaramayacağını düsünüyorum. gördüğüm son hız 6300 d/dk da 220km. test edilmistir.




  • FSİ FOS çıktı
  • topic konusu yeni accord yol izlenimiydi...
    müslüman mahallesinde ne diye bağırıyo ya...
  • Müslüman hoşgörü sahibidir hocam, bırak Ramazan günü bağırsın arkadaş
    Davulculara bile alıştık şu mübarek ayın hatrına.

    quote:

    Orjinalden alıntı: tanerm

    topic konusu yeni accord yol izlenimiydi...
    müslüman mahallesinde ne diye bağırıyo ya...
  • fsi diye bi motor yok.
  • citroen c5 daha konforludur gibime geliyor.
  • Arkadaşım kimse o motora kötü demiyor fakat mantıklı şeyler yazarsan mantıklı yorumlarla karşılaaşırsın .
    Teknik olarak olanaksız olan şeyleri yaptım diyorsun adamın gaza basmadığını hesap etmiyorsun veya ben bu hızda canımı sokakta buldmadım yorumunuda.
    O motorteknik olarak yapılan o kadar efora karşı getirileri açısından verimsiz veye beklentileri karşılamayan bir motordur .
    Ne çalışma karakteri açısından ki homurtulu çalışıyor ne de alt devirlerdeki güç boşluğu açısından .
    Motorda her türlü teknolojik hüner kullanılmasına rağmen direkt enjeksiyon değişken emme manifoldu değişken egzantrik ve çok yüksek sıkıştırma oranı yanlış hatırlamıyorsam 11.5 veya 12.0/1 di birde tüm bu özelliklere yüksek98 oktan benzinsiz çalışamama veya performans düşüklüğü gösterme ki bu yakıt ortalama %8 civarı daha pahalı ayrıca tüm bu uğraşlara karşı normal kullanımda ciddi tüketim kazançları sağlamamasıda VW nin ve tüketicilerin diğer memnuniyetsizlik göstergesidir.Sen istediğin kadar hız yap onu bunu geç kimsenin umrunda değil fakat teknik olarak mantıklı şeyler yazarsan bu tip yorumlar görmezsin.




  • A6 normal, yolunda seyrederken size kapışıyomuş gibi gelmesin. Ne bileyim hani olur olur, turbo diyoruz, tork diyoruz, son hız diyoruz, fizik diyoruz, teknik veri diyoruz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.