Şimdi Ara

Yeni Aveo Sedan 1,2 LS (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
4
Favori
86.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zar zor kıvranarak gittim. Böbrek şişmiş biraz ama taş böbrekten çıkmış. Tomografi çekildi. İlaç verdiler. Araba beni hstaneye götürdü getirdi

    CC açıkken devir saati çalışıyorsa ki çalışıyor gibiydi hiç 3100 deviri geçmedi araba. Otoyolda 120yle giderken bile 3300 civarıydı diye hatırlıyorum. Ben de mi bir yanlışlık var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 19 Eylül 2011; 11:15:58 >
  • allah kaza bela vermesin maşallah güzel arac :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x


    quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    Teşekkürler arkadaşlar. Allah sizllere çok daha iyilerini nasip etsin. Anahtar farkını ekleyim yazmayı unutmuşum. LT'den sonra sustalı.

    Araba 2. gününde mesaisine başladı. Gece 12 gibi diğer böbreğimdeki taş ta yerinden oynamaya karar verdi ve mavi boncuğumla en yakın hastanenin aciline yetiştim. Gece 2'ye kadar ordaydım. Birazdan da muayeneye gideceğim. İğnenin etkisi şuan geçiyor ve ağrı başlıyor. O anda araba olmasının değeri parayla gerçekten ölçülmez. Gurbette tek başıma yaşıyorum.

    Hız sabitlemeyi bunda denemeniz lazım. Her aracın vites oranları, motor gücü ve ağırlığı farklı malum. Bana öyle geldi. 3000-3100 devirle lada ile 70de zorla çıktığım yokuşu 100-110'la çıktım.


    hocam çok çok geçmiş olsun böbrek taşlarıyla benimde ufak bir maceram olmuştu zor iştir bilirim.
    cc konusunda ise sapultranın yazdığı doğrudur.
    yokuş çıkmaz demiyor çıkarken çok fazla yakar çünkü hızı korumak için dip gaz yapıyor eğer fazla yakmak istemiyorsanız uzun ve dik yokuşlarda cc kapatıp bir vites düşürerek çıkın.


    geçmiş olsun . @otomobilci_x katılıyorum eğer araç bayırda devir kaybetmeye başladıysa vites küçültün isteğe göre cc yi yeniden açın. yoksa anormal yakıt tüketimleri görebilirsiniz.




  • Sağolun arkadaşlar. Allah kimsenin başına vermesin.

    Eğer devir saati hız sabitleyici açıkken de çalışıyorsa hiç devir yükselmedi. Hep 3bin civarıydı. Dediğiniz gibiyse daha da az yakacak demektirki eski aracımın tüpte yaktığına yakın bir değere gelir o da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 19 Eylül 2011; 11:31:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    Sağolun arkadaşlar. Allah kimsenin başına vermesin.

    Eğer devir saati hız sabitleyici açıkken de çalışıyorsa hiç devir yükselmedi. Hep 3bin civarıydı. Dediğiniz gibiyse daha da az yakacak demektirki eski aracımın tüpte yaktığına yakın bir değere gelir o da.


    3000 devirde bayırda çekiyordur aracınız.

    cc nin avantajı dediğiniz olay. bayır çıkarken benzini gramı gramına ayarlayıp deviri sabit tutuyor. siz kullansanız arada gene gazı ayarlayamayıp 1-2 km hızı arttıracaksınız. bayır aşağı ise hemen gazı kesip arabayı devirlendirmiyor. haliyle araba az yakıyor.

    bu arada aklıma yeni geldi. sıfır motoru sabit devirde kullanmayın en az 1500 km motor daha yeni olduğu için arada bir düşük-yüksek devirlere çıkın.




  • Cruise Control'ün özellikle rampa ve viraj kesimlerinde fazla yaktırdığı doğrudur, sebebi ise, insan normalde rampa öncesi aracının yavaşlayacağını, devir kaybedeceğini bildiğinden biraz daha hızlanarak rampaya girer ve biraz daha yüksek devirde de olsa devir kaybetmeden çıkmayı başarır

    cruise control'de ise araç rampaya girdikten sonra hızın azalmasını algılayarak fazla miktarda gaz verir ancak yine de sabitlenen hıza ya erişemez ya da çok geç erişir, sabitlenen hıza erişmek isteyen araç gaza deyim yerindeyse biraz fazla basar ve enjektörlerden yakılmasa bile çok miktarda yakıt püskürtülmesine yol açar

    ayrıca virajlarda araç hız kaybederken cruise control ani ve sert bir biçimde eski hızına dönmeye çalışır, özellikle arkadan itişli ve güçlü motora sahip araçlar için bu büyük bir tehlikedir, zemin kaygansa ve ESP yoksa arkadan kayma kaçınılmazdır




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    Sağolun arkadaşlar. Allah kimsenin başına vermesin.

    Eğer devir saati hız sabitleyici açıkken de çalışıyorsa hiç devir yükselmedi. Hep 3bin civarıydı. Dediğiniz gibiyse daha da az yakacak demektirki eski aracımın tüpte yaktığına yakın bir değere gelir o da.


    hocam zaten espiri orada.
    araç hızını dolaysıyla devrini sabit tutmaya çalışıyor bu yüzden dip gaz verip arabayı boğuyor (tabi bu yazdıklarımız aracın normalde devrinin düşeceği yokuşlar için geçerli) yani siz o devri ve devrin gerktirdiği hızı koruması talimatını verdiğiniz için araç bunu gerçekleştirmeye çalışıyor.
    normalde olsa sizin ayağınız gazda sabit olsa siz devir düşmeye başlayacağından bir düşük vitesemi geçersiniz yoksa o devri korumak için dip gazmı yaparsınız?




  • Anladım. Sanırım bunu zamanla kullandıkça daha iyi anlayacağım. Bayramda memlekete giderken bir daha denerim. Ancak anlamadıığım ben gaza fazla basıp hızı artırsam motor devri çok yükseliyor. Ama cc'de araç keçi gibi ileri atılıyor ama devir çok yükselmiyor. Araç vites düşecek kadar zorlanıyorsa CC yine de zorlar mı acaba? Bunu yazılımda ayarlamamışlar mıdır? Belli bir zorlamadan sonra gaz vermesin diye.
  • hocam biz yokuşta gaza basıp hızlanmayı değil.
    düşen devri korumak için gaz pedalına daha fazla basmayı belirtiyoruz.
    eğer yokuş aracın devrini kaybetmeyeceği bir yokuşsa zaten problem yok.
    gelelim diğer sorunuza (Araç vites düşecek kadar zorlanıyorsa CC yine de zorlar mı acaba? Bunu yazılımda ayarlamamışlar mıdır? Belli bir zorlamadan sonra gaz vermesin diye. ) cc bsştada dediğimiz gibi aracın devrini dolaysıyla hızını sabitleyen bir sistem o yüzden ne kadar zorlanırsa zorlansın bunu yapmayı deneyecektir ama tabi motorun gücü bir yere buna izin verecek olduğundan eğer siz çok dik bir yokuşaa (somut örnek vereyim bolu dağı tünelinin girişinde) gelmeden aşağıdan hızınızı 100 e sabitlerseniz ve hiç müdahale etmezseniz öncelikle aracınız 100 ü korumaya çalışacak ve bir süre sonra hız kaybedecek ve halen siz müdahale etmezseniz aracınız boğulup stop edecektir.
    cc kullandıkça durumu sizde göreceksiniz zaten. sorunuzun sonundada belli bir zorlamadan sonra gaz vermesin diye yazılım yüklememişlermidir demişsiniz ama konuştuğumuz konu yokuş çıkan ve devir kaybeden bir motor dolaysıyla gaz verilmezse zaten araba gitmeyecek ki.




  • Belli bir zorlamadan sonra gaz vermesin diye.

    o dediğiniz olay cc de yok . arabaya alışınca böyle sorunlar yaşamayacaksınız.

    kullandığınız en verimli devirlere dikkat edin

    mesela , 5. viteste 90 km hızda araç kaç devirle gidiyor. (arabanın en ekonomik olduğu devir budur.)

    Maksimum Güç (PS) 86 PS/63 kW@5600 rpm
    Tork 115 Nm@4000 rpm

    bunlar motorunuzun özellikleri. %10-%12 eğimli bayırları vites düşürmeden 3200-3600 civarı rahat çıkarsınız gibi gözüküyor.

    uzun yolda da 90-110 km civarı optimal hızınız olur gibi gözüküyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 19 Eylül 2011; 13:08:34 >
  • Cevaplar için teşekkürler. Ama aracı stop ettirecek kadar zorlayacağını sanmıyorum. Yani belli bir zorlanmadan sonra araç yavaşlayacak ve devir düşecektir. Bunu görünce zaten vites düşürüp tekrar cc'u açar devam ederiz gibi geliyor bana. Ben kendim giderken daha erken yavaşlıyorum ve bayırı daha uzun sürede çıkıyorum. ARaba da hızını kaybetmiş oluyor ve tekrar hızlanmak zorunda kalıyorum. Bence CC daha avantajlı gibi. Dediğim gibi zamanla göreceğimiz şeyler. Keşke yol bilgisayarı olsaydı da hemen o an karşılaştırma imkanı olsaydı. Sağlık oslun. CC'la mı büyüdük canım.
  • bence aracınızın rengi oldukça şık. tabi bu zevk meselesi. hayırlı uğurlu olsun.
  • hocam yanlış anlaşılma olmasın biz cc kötülemek için yazmıyoruz hatta bence arabada güvenlik donanımlarından sonraki en gerekli donanımlardan bir tanesi. ama uzun yokuşlarda siz cc den daha iyi aracı kontrol edersiniz söylediğimiz bu.
  • Hayırlı olsun kazasız belasız binersiniz umarım.detaylı açıklamalarınız için teşekkür ederim güzel bir rehber olmuş aracı almak isteyenler için...
  • Hayırlı olsun; çok güzel araç. Ancak İstanbul'daki tüm bayileri arıyorum 1.2LS yok. Sanırım ağzımıza bir parmak bal çaldılar ve 34.000 TL'ye 1.4 almamız için zorluyorlar.34.000 olunca yelpaze çook genişliyor..
  • Hayırlı uğurlu olsun, inceleme için teşekkürler.
  • Sağolun daha iyisi sizlerin olsun inşallah. Ben hala olayı anlayamadım tam olarak. Mesela yokuşta vites düşürüp devir yükseltmek sanki bana daha çok yaktırır gibi geliyor. Zira daha uzun süre yakıt sarfiyatı olacak ve motor saniyede daha fazla patlama yaparak daha çok yakıt yakacak diye mantık kuruyorum. Yani motor zorlansa zaten tıkanır belli eder bence. Resimlerde de verdiğim gibi mesela yaklaşık 2700-2800 devirde 95 yapıyor. 120 yapmak için 3200-3300 gibi devirlere çıkıyorki bu maksimum güç devrinden hala çok az.

     Yeni Aveo Sedan 1,2 LS



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 19 Eylül 2011; 15:46:40 >




  • hocam boşver sen şimdi kafana göre istediğin gibi sür arabanı.
    uzun bir yokuşta cc açıkken girdiğinde anlayacaksın ne dediğimizi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x

    hocam boşver sen şimdi kafana göre istediğin gibi sür arabanı.
    uzun bir yokuşta cc açıkken girdiğinde anlayacaksın ne dediğimizi.


  • iyi günlerde kullanın. bu da aracın 0-100 performansı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intimate -- 19 Eylül 2011; 17:02:48 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.