Şimdi Ara

Yeni Aveo Sedan 1,2 LS (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
4
Favori
86.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben şöyle bir açıklama yapayım :
    Araç beyni yani ECU; motora yakıt gönderirken gaz pedalına basma açısı x devir şeklinde hesaplama yapar.,
    Yani gaz pedalının yolunu 5 eşit parçaya bölün.
    Düz yolda 100 ile giderken atıyorum 3100 devir çevirirken gaz pedalının 5 te 1'ine basarsınız.
    Fakat uzun yokuşlarda aynı deviri çevirmek için gaza daha fazla basmak zorunda kalırsınız,5'te 3-4 üne basarsınız hızınızı korumak için.CC'nin yaptığı tam olarak budur.Hızı-deviri korumak için gaza sonuna kadar basar.Siz bunu pedalda hissetmezsiniz tabi ki ama gaza sonuna kadar basılmış gibi enjektörlere benzin gider.

    Fakat bir alt vitese geçip gaz pedalına daha az basarak daha ekonomik olabilir.
    Daha detaylı bilgi için şu konuyu okumanızı tavsiye ederim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_44825502/tm.htm

    Ben şahsen uzun yokuşlarda CC kullanmıyorum pek.Yokuşa vurmadan hızımı artırırım,sonra gazı sabit tutarak veya gaza basmayı azaltarak hızımı makul sınırlarda koruyorum.




  • Açıklama için teşekkürler. Şimdi biraz anladım. Yeni tekrar acile gitmem gerekti. Bu sefer ağrıdan kendim gidemedim arkadaşı çağırdım sağolsun beni götürdü getirdi. Araba pahalıymış, lüksmüş, herkes araba almak zorunda değil gibi şeyler söyleyenlere hiçbişey demiyorum. İnşallah onların başına gelmez. Hayırlı geceler herkese. İyiki almışım.
  • Allah hayırlı kullanmanızı nasip etsin...

    Aracın iç ve ön-dış tasarımı çok güzel, arka tasarımı bence kötü. Aracınızın artılarından çok eksileri daha çok göze batıyor baya bir eksiği var; ancak artıları da sınıfına göre birçok araçta bulunmayan özellikler... Son olarak aracınızın rengi piyasada tutulan bir renk değil; tabii ki siz beğendinizse sorun yok.

    Yolunuz açık olsun.
  • Teşekkürler. Yorumlarınıza ben de katılıyorum. Önü ve içi güzel. İçi feraf ve ergonomik. Örneğin linea gibi adamı boğmuyor. Arkasını ben de beğenmiyorum. Zaten yorumda yazmış olmam lazım. Ama her güzelin bir kusuru vardır diyelim. Bana göre çok bir eksiği yok. Bu fiyatta diğer markalar daha boş araçlar satıyorlar. En önemlisi ise hiçbir güvenlik donanımından feragat edilmemiş. 1.2 LT olsa tercihim o olurdu ama yok malesef. Ben HB istemediğim iççin seçeneklerim kısıtlıydı. Mümkün olduğunca erken ödemeleri bitirip sonra evlilik ve ev alma gibi şeylere girişmem lazım. Artık alındı bitti. Bu dediklerimi yapana kadar araç en az 8-10 sene zaten bende. Bİ yere gidemez




  • @ Artık alındı bitti.

    dimi ya, önce keyfini cikar...görsel bakimdan cok güzel
  • Aynaların böyle olması daha çok işime geldi açıkçası. Otomatik katlanan ve ısıtmalı aynalar bir hasar durumunda çok can sıkabiliyor. Ayda yılda bir ayar yapacam diye o kadar para vermeye değmez diye düşünüyorum. Ben çok uzun vadeli bir yatırım yaptım yani. İşletme maliyetini mümkün olduğunca düşük tutmaya çalıştım.
  • hayırlı olsun çok güzel bir araba, kazasız belasız ins.
  • Hayırlı olsun. Araç gayet güzel görünüyor.
  • Tasarım hoş olmuş
  • o fiyata karşılığını fazlasıyla alabileceiniz bir araba almışsınız kazasız belasız inş.
    birde cruze ile aralarında ne gibi farklar var ?
  • Teşekürler arkadaşlar. Cruzela en büyük farkı sınıf farkı. Cruze C sınıfı bir araba. Şuanki son kasa astra ile aynı platformu paylaşıyor. Motoru 1.6 124 BG atmosferik. Aveo ise B sınıfı ve 1.2 ve 1.4 2 farklı motora sahip. Aveo cruze'dan çok daha hafif bir araç. Cruze'un motorunun beklenen performansı vermediği ve çok yaktığı söyleniyor. Bunu kullananlardan canlı oalrak ben de duyuyorum ve ara sıra denetimlere giderken biniyoruz. Yokuşta yavaşlarsanız tekrar hızlanmakta epey zorlanıyor. Bunda henüz yeni olduğu için çok fazla zorlamadım. Şimdilik sakin kullanıyorum. Yani 2 araç bambaşka tasarım, boyut ve amaca sahip. Bana daha pratik hafif ve ekonomik olduğu kadar güvenli de bir araç lazımdı ve aveoyu çok fazla düşünmeme gerek kalmadan aldım. Aveoda ople corsadaki ecotech motorlar kullanılıyor. Corsanın bir sonraki çıkacak kasası aveo platformunu kullanacak. GM'un asıl üstüne düştüğü marka artık chevrolet. Yine bir amerikan olan (herkes alman sanıyor nedense) opelse daha sonra geliyor.




  • kesbi bu arada arabanın motorunu simdiden açmanı isterim

    otobana çık, bütün vitesleri 6000 devirde attır bağırtarak arttır yani ve son hızı vurdurmaya çalış

    ben 2009 model 1.4 otomatik vites hatchback aveom da aldığımın 2. günü yapmıstım bu dedigimi, ve motor sonradan canavar olmaya başladı.
  • Ben o kadar cesur olabileceğimi sanmıyorum. Pistonlar şuan sıfır oturuyordur. Belli toleranslarla üretiliyorlar. Teknik tabirleri de var. Çakma geçme, döner geçme, kayar geçme gibi. Şuan olablecek en sıkı pozisyonda çalışıyor pistonlar. Yakıtta o yüzden çok tüketiliyor. Pistonların bir miktar alışması ve rahat gidip gelmeye başlaması lazım. Şuan yüksek sürtünme varken yüksek basınç ve ısıyla zorlarsam gözle görülmeyecek kılcal çatlaklar ve istenmeyen aşınmalar oluşabilir. Ben aynı zamanda makine teknik ressamıyım. Malzeme bilgisi dersinde metallerle ilgili bilgiler almıştık. 1500 km filan olunca yavaştan başlarım basmaya. Ara ara bi hızlanmasını deniyorum ama kısa süreli tabi. Maksimum tork 4000 devirde, maksimum güç ise 5600 devirde alınıyor. Bu devirlde güzel hızlanmalar ve yokuş tırmanışları yapılabilir. Yani ihtiyaç anında yakıtı göze alıp sollamada sıkıntı çıkarmayacağı kanaaatindeyim. Vites düşürüp devir yükselterek sollamarda eski araçlarımdan çok daha güzenli oalcağını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 20 Eylül 2011; 20:06:35 >




  • Bu sabah bulduğum Aveo 1.2 LS Sedan modeli için anlaştım ve ödememi yaptım. Allah nasip ederse haftaya çarşamba günü arabamı teslim alıcam. Deneme sürüşü yapamadan aldım ama umarım pişman olmam..
  • Hayırlı olsun. Hangi renk, ve kaç model alıyorsunuz. Bir de fiyatta indrim ne kadar oldu.
  • merhaba,
    öncelikle yeni aveo sahiplerine hayırlı olsun diyorum.
    bende 1 ay önce 1.4 sedan lt beyazmodelini aldım, gayet memnunum. şuanda 900 km de. aracın rodaj süresi ile ilgili olarak servisten bilgi alan varmı? ik kullanımda nasıl davranmak gerekir??
    teşekkürler
  • rodaj dediğiniz şeyler hareketli parçaların birbirine alışma sürecidir ne kadar kusursuz üretilirse üretilsin motor içindeki parçalarda ufak pürüzler, çapaklar kalmış olabilir bunlar rodaj süresi içerisinde sürtünmeninde etkisiyle birbirlerine alışırlar.
    rodaj süresi içinde yapılmaması gereken tek şey arabayı zorlamaktır.
    ilk bir kaç bin km aracınızı sakin sakin kullanmanız motorun çok uzun soluklu olarak size hizmet etmesini sağlar.
    unutmayın motorlar canlı mekanizmalar değildir. yani bir kas gibi düşünmeyin.
    ne kadar zorlarsam o kadar kasları gelişir mantığı yanlış bir mantıkdır
  • Yeni araç alan arkadaşlara hayırlıs olsun. Fiyat/performans ve yüksek donanım olarak çok doğru bir tercihte bulun muşlar. 1.3 dizelinin ne zaman geleceği hakkında bilgisi olan var mı? Giriş seviyesi 32-33 binden başlarsa çok iyi rakamlar yakalar. Boş donanımdaki sembole bile 32 bin istiyor bayiler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x

    rodaj dediğiniz şeyler hareketli parçaların birbirine alışma sürecidir ne kadar kusursuz üretilirse üretilsin motor içindeki parçalarda ufak pürüzler, çapaklar kalmış olabilir bunlar rodaj süresi içerisinde sürtünmeninde etkisiyle birbirlerine alışırlar.
    rodaj süresi içinde yapılmaması gereken tek şey arabayı zorlamaktır.
    ilk bir kaç bin km aracınızı sakin sakin kullanmanız motorun çok uzun soluklu olarak size hizmet etmesini sağlar.
    unutmayın motorlar canlı mekanizmalar değildir. yani bir kas gibi düşünmeyin.
    ne kadar zorlarsam o kadar kasları gelişir mantığı yanlış bir mantıkdır

    verdiğinizilgi için çok teşekkürler, birde bu rodaj sürecinde otomobilin normalden daha fazla yaktığı doğrumudur? kaç km sonra normal düzene geçer?




  • evet rodaj süresince araçlar normalden fazla yakarlar.
    bunun kaç kmde tamamlanacağı standart bir veri değildir (ancak illaki ortalama bir km istiyorsanız fikir vermesi açısından 5000 km civarında yakıt düzene girmiş olur ama dediğim gibi 2000 km dede bu olabilir 10.000 km dede)
    ancak araç kullandılkça yakıttaki düşme fark edilecektir.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.