Şimdi Ara

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR (1007. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20.422
Cevap
382
Favori
1.536.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10051006100710081009
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar , 2021 c5 AC SHİNE BOLD benzinli araç sahibiyim. Dün gece arabamın yanında aracım kilitli ve anahtar yanımda değilken arkadaşla sohbet ediyordum ve, şerit takip, otonom sürüş butonları, grip control butonu, kablosuz şarjın ordaki lambanın yandığını gördüm. Yaklaşık 1 dk sonra ışıklar söndü. İnternetten araştırdım ve benzer durumun 3008/2008 lerde de olduğunu gördüm yani kilitlenmiş araçta belli periyotlarda iç bazı ışıklar yanıp bir süre sonra sönmekteymiş. Durum hakkında bilgisi ve çözümü bilen varmı? Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim araçta (2022 shine bold 29k km) sol taraftan trim sesi geliyor. bugün farkettim ki şöför kapısının camı bir süre sonra sarkıyor. ara sıra yukarı kaldırmak gerekiyor.

  • Merhaba C5 Aircross ailesi,


    Bu konu başlığının en eskilerinden birisiyim. 2019 Kasım ayında Shine aracım ile gruba katılmıştım. Hatta ilk mesajların daha aracımı teslim almadan önce yazmış bile olabilirim. Donanım olarak, Sürüş destek sistemi ve 19 inç jant ile aslında araç Shine Bold du. Ama o zamanlar bu şekilde bir donanım yoktu :)


    Geçen hafta C5A ile yollarımızı ayırdık. iyi kötü 4,5 yıla yakın bir süre ailemizin aracı olarak bize hizmet etti, kahrımızı çekti. Satarken üzülmedik değil. Ancak süreç bunu gerektirdi. Yerine Kodiaq Premium aldık.


    Geçmişte kullandığım araçlarımda, araç fanatikliği yapmamaya çalıştım. (Alfa Romeo dışında) Özellikle böyle topluluklarda dikkatli olmaya özen gösterdim. Sonuçta araçlarımız bize hizmet etmek için aldığımız eşyalar. Bir çok farklı araç olduğu ve kişilerin ihtiyaçları sonsuz şekilde farklılaşabildiği için, araç seçimi tamamen kişisel bir süreçtir. Herkesin doğrusu kendisine özeldir.


    Yüksek müsadenizle iki aracın bende yarattığı avantaj ve dezavantajları, sizlerle mümkün olduğunca objektif olarak paylaşmak isterim.


    Konfor; C5A konforu bir D segment araç ayarında olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Kodiaq ile karşılaştırdığımda fazlasının da eksiğinin de olmadığını düşünüyorum. Kodiaq ın aks mesafesinin uzunluğuna rağmen C5A konforda ondan geri kalmıyor. Ki benim aracımda 19 inç jant sebebiyle yanak genişliği az olmasına rağmen. Kodiaq ta 18 inç jant var. Tabi ki tümseklerde kodiaq hem lastik yanak genişliği, hem aks mesafesi sebebiyle bir tık öne çıkıyor. C5A kendi segmentinde ciddi konforlu bir araç. Yol sesi bakımından da çok başarılı. Özellikle akustik yalıtım camlar sayesinde yoldan geçen araçların seslerini almıyordu. Kodiaq ile o konuda da kafa kafaya diyebilirim. Ancak motor sesi ve titreşimi bakımından tabi ki dizel farkı olumsuz olarak hissediliyor. Keşke benzinli c5a alsaymışım demedim değil. Benzinli aracın, nispeten daha sessiz ve titreşimsiz halini özlemişim C5A dan sonra. Kodaiq bizi o anlamda çok mutlu etti diyebilirim.


    Far Aydınlatma; C5A da en hoşuma gitmeyen şeylerden bir tanesi led aydınlatmanın özellikle uzun yolda çok yetersiz olmasıydı. Eğer uzun far asistanı olmasaydı ciddi zorlanırdım uzun gece yolculuklarında. Kodiaq da ciddi anlamda beni en çok etkileyen unsuzlardan birisi far aydınlatması oldu. Matrix farlar inanılmaz. Uzunlarınız yanıyor ama araçların olduğu bölümde kısalar yanıyor. Makyajda belki bu konuya el atmıştır citroen. Sonuçta benim araç ilk çıkan C5A lardan.


    İç Mekan; İç mekan kalitesi bakımından tabi ki segment farkı sebebiyle kodiaq biraz ilerde. Sadece bütçenin yettiği paket premium olduğundan C5A ya göre bazı eksikliklerimiz var. Örn: Isıtmalı deri koltuklar. C5A da koltuklarda deri kısımlar orta kısımdayken, Kodiaq ta yan bölümlerde. Bizi olumsuz etkileyen en önemli konu, C5A da arkadar 3 ayrı koltuk avantajını kaybetmek. Çocuk dahil 5 kişilik yolculuklarda arkada 3 ayrı koltuk olması bizi gayet mutlu ediyordu. Tabi ki C5A da bunu sağlamak için koltukları kapılar ile arasında boşluk olmadan birleştirmiş olmalarından dolayı kalıplı kişilerin arkada oturması zorlaşıyordu. Ancak Annane ler babaneler vs gayet rahat yolculuk edebiliyordu. Şimdi kodiaq ta Kapı ve koltuk arası mesafe arttığı, koltuk genişliği kısaltıltığı için çocuk koltuğunun yanına 2 yetişkin oturduğunda biraz sıkışma durumu oluşuyor. Bu beklediğim birşeydi. Diğer taraftan ön taraftaki genişlik inanılmaz boyutta şu anda. Ayaklarımı aça aça araç kullanabilir durumdayım. C5A yı özlemle anacağım en önemli özelliklerden bir tanesi; geniş soğutmalı kolçak altı bölmesi. Kodiaq ta öyle bir alan yok. Hatta soğutmalı alan bile yok. Yazın tatillerde c5a kolçağı bizim kurtarıcımız oluyordu. Bu eksikliği portatif bir soğutucu ile çözmem gerekecek. Elektirikli bagaj kapağımızın olmaması da bizi üzmedi değil. Keşke olsaydı ancak tamamen duygu$al nedenlerle maalesef bu paketi alabildik :) Kısaca C5A yı bazı durumlarda "keşke" ile anacağım garanti.


    Yakıt; Yakıt konusunda C5A bizi hiç üzmedi. Özellikle uzun yolda inanılmaz değerler ile gezdik. Şehir için de de öyle abartı hiçbir zaman olmadı. Kodaiq ile yakıt aldığımdan beri şehir içinde ve çevre yollarında 150 km yaptım. Görünen o ki; sıkışık trafikte kodiaq C5A ya göre ortalama %30 daha fazla yakacak. Ancak uzun yolculuklarda bu fark bence %10 civarında olacaktır. Sebebi; 150 km de ortalama hız; 40km ile yakıt ortalamam 7,5 lt. Uzun yolda 110-120 ile bence 6lt yakıtlar ortaya çıkacak kodiaq ta. Benzin ile Dizel karşılaştırılmaz evet. Ancak burada bana olan etkisini belirtmek istemiştim.


    Hacim; C5A da beni mutsuz eden özelliklerden birise arka diz mesafesinin beklediğimden dar olmasıydı. Evet rakiplerinin hepsinden kötü değil ancak heybetine ve büyüklüğüne göre dar kalıyordu. Keşke kızaklı koltukların kızak başlangıçlarını biraz daha bagaja doğru yapsalardı C5A da. Bagaja ihtiyaç olduğunda ileri alırdık koltukları. Kodaiq ta beklediğimiz gibi diz mesafesi standardımızın çok üzerinde. Eşim "çok kaykıldım, salonda sanki ayağımı uzatmış oturuyorum gibi hissettim" diyerek arka koltuğunu dikleştirmek zorunda kaldı dün yaptığımız yolculukta. Bagaj zaten "aklına ne gelirse koy bagaja" modunda. Geniş derin kullanışlı. Alt kısımda stepne yanında özel gözler yapılmış. Aracın ıvır zıvırını (çekme halatı, takviye kablosu, pompa vs vs) koyabiliyorsun. Bütün zemini kaldırmadan da bu bölmelere ulaşım çok kolaylaştırılmış. Üst bagaj tamamen sana kalıyor. Ayrıca sağ da solda üç adet ıvız zıvır koyulacak geniş bölmede var. Evet segment farklı ancak bu söylediklerim maliyetli şeyler değil. İstense tüm segment araçlara yapılabilir. Bu kısımda kodiaq bizi çok etkiledi. C5A da keşke böyle küçük detaylar olabilseydi.


    Klima; Vag klimalari bana hep daha iyi gelmişti. Belki bu benim ön yargımdır. Ancak gerek ses, gerek iklimlendirme performansı bakımından kodiaq kliması bariz daha iyi. Özellikle dış hava kalite kontrol sistemi daha iyi çalışıyor. C5A da sıkışık trafikte öndeki aracın egzosunun kokusunu hissederken (İlgili fonksiyon aktifti araçta) kodiaq gayet net hiç rahatsız etmedi.


    Multimedia; C5A ve Kodiaq multimedia kalitesi bakımından kafa kafaya diyebilirim. İkisi de eski sistemler. Sadece kodiaq ta kablosuz car play var. Onun avantajını yaşıyoruz. Ancak görüntü kalitesi vs kafa kafaya diyebilirim. C5A nın geri görüş kamerasından şikayetçi kullanıcılar oluyordu. Bence gayet yeterli C5A daki kamera. Kodiaq ta bir tık daha net görüntü gelmesine rağmen "wauuv" dedittirecek bir fark yok. Hayalet gösterge çözünürlülüğü kodiaq ta daha iyi. Ancak kullanışlılık ve kişiselleştirme C5A da daha iyi geldi bana. Belki daha kurcalayamadım fazla kodiaq i o yüzden eksik gelmiştir.


    Asistanlar; Ve geldik en büyük kodiaq eksikliklerine. C5A dolu bir araç olduğu için içerisinde sürüş destek asistanı, Şerit takip, ACC, Kör Nokta vs herşey vardı. Kodaiq ta hiçbirisi yok. Bunların eksikliğini çoooook arayacağım. Garanti bittikten sonra kodiaq beyninden şerit takip i açtırırım ancak diğerleri maliyetli ve riskli işler.


    Bakım ve Servisler; Henüz kodiaq ta tabi ki servis konusunda deneyimim olmadı. O konuda yorum yapmam yanlış olur. Ancak stellantis grubunun servislerini bir türlü sevemedim. Servisler ile ilgili çok keyifli anılar biriktirdiğimi söyleyemem. Her servisim sonrasında illa bir eksiklik ile karşılaştım. Örnek; Bir serviste motor üstü keçesinin tırnağını kırmışlardı. Motor conta değişiminde işçilik o kadar kötüydü ki "bu kadar olmaz" dedirtmişlerdi. Daha önce vw grubundaki bir aracım için servislerden çok memnun kalmıştım. Bakalım aynı standart devam ediyor mu. Yaşayıp göreceğim. Bir de citroen türkiyenin aracın ikinci el değerini etkileyen dengesiz tavırları da stellantis grubundan soğumama yol açtı. Hepinizin bildiği aşina olduğu konularda "bir öyle, bir böyle" diyerek devamlı karar değiştirip müşterilerini madur etmeleri ciddi prestij kaybı oldu. Marka imajı kolay kazanılmaz ama kolay kaybedilir. Bir de ilk gelen araçlardaki dolu özellikleri zamanla kırpa kırpa ilerlemiş olmaları da ayrı bir değerlendirme konusu. Türkiyede Tavan led aydınlatması olan ender araçlardan birisiydi benimkisi örnek olarak. Gerçi bunu günümüz türkiyesinde bir çok marka yapıyor. (Örn: Skoda)


    Şanzıman; Ve geldik en büyük kumar konusuna. C5A tam otomatik Eat8 şanzımanı ile çok çok güvenli bir araç. Kararlı ve güvenli bir kullanım vaad ediyor. Ancak Kodiaq ta 7 ileri ıslak kavrama DSG özellikle sıkışık şehiriçi trafikte "acaba birşey olur mu şimdi" korkusu yaşatacak. Buradaki olumlu baktığım bölümler; DSG teknolojisi ilerledi. Artık eskisi kadar sorunluı olmadığını düşünüyorum. Ayrıca çoook sonraları sorun ile karşılaşırsam, piyasada bu kadar kullanılan vag grubu araçtaki şanzıman konusunda çözümsüz kalmayacağımı umuyorum. Bakalım kumarın sonucunu ilerleyen dönemde yaşayıp göreceğim.


    Motor; İkisi de kendi grubunda rüştünü ispat etmiş motorlar. Ancak C5A nın motoru ile ilgili iki büyük sıkıntım olmuştu. Triger ses gelmesi sebebiyle 2 kez garantiden triger değişti. Motor terlemesi sebebiyle motor açılıp contası değiştirildi. Bunlar garantiden olsun veya olmasın hoş değişiklikler değil. O yüzden kodiaq motoru daha güvenli geliyor bana. Tabi ki bu tamamen benim şahsi fikrimdir.


    Fiyat Performans; Liste fiyatları iki aracında kafa kafaya. Kodiaq premium yaklaşık 100k civarında bir fark ile daha pahalı. Tabi ki pazarlık vs konularını dışarda bırakarak sadece liste fiyatları üzerinden konuşuyorum. Sıfır araç alsaydım doluluk vs konusunda C5A bence rakipsiz. Ancak kullanıp artılarını eksilerini bildiğim için özellikle kodiaq deneyimim sonrasında fikrim değişti. Dolu bir C segment yerine orta dolulukta bir D segment araç arasında kalırsam sanırım bundan sonra her daim tercihimi D segmentten yana kullanacağım. Bu tamamen benim kişisel görüşümdür. Ve marka bağımsız olarak bunu düşünüyorum. 5008 de olabilir, Koleos ta olabilir vs.


    Uzun bir yazı oldu. Sonuç itibariyle; Mükemmel araç yoktur. İhtiyacı en fazla karşılayan araç vardır. 4,5 yıl C5A ihtiyacımızı fazlası ile karşıladı. Belki ilerleyen dönemde ihtiyaç ve bütçe çerçevesinde en uygun aracı yeniden Citroen de buluruz.


    Herkese araçları ile keyifli güvenli sürüşler dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CengoCenk -- 16 Nisan 2024; 6:30:14 >




  • CengoCenk kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun yeni aracınız. Nasip olursa ben de seneye 2023 dizel c5a yı satıp, 7 kişilik hibrit prestige kodiaq ile değişim planlıyorum. Sanıyorum sizin c5a da üst paketle kodiaq da orta paket farkından bazı özellikler kodiaq da olmamış. Bu işler bütçe ve zevk işi tabi. Kodiaq üst paket de çok dolu çünkü.

    Benzer soru işaretlerinden şanzıman sağlamlığı, yakıt farkı ve motor gücünün yetip yetmeyeceği bende de var ama D suv kategorisinde kodiaq dan başkası olmadı sanki.

    İyi günlerde kullanın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • flea F kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Eğer bir saatlik farktan bahsediyorsanız, ayarlarda bir seçenek var. Onu kapatınca düzeliyor. Yaz saati uygulaması artık Türkiye’de kullanılmadığı için böyle oluyor diye biliyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Selamlar

    Hiçbir darbe vs olmamasına rağmen son birkaç gündür sağ ayna kapanmıyor. Önce arada sırada kapanmadı, sonra hareket halinde içerden kapanırken, dururken hiç kapanmamaya başladı. Şuanda hiçbir şekilde kapanmıyor. Araç daha 16 aylık. Servis motor gitmiş değişmesi lazım demeden önce fikri olan var mı, sormak istiyorum.

    Ayrıca garantisi devam etmekte, herhangi bir darbe olmadan böyle bir sorunda ücret talepleri olur mu? Tecrübe den var mıdır?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Car Lover C kullanıcısına yanıt

    Bende araçlarımda HGS etiketi falan hiç yapıştırmıyorum arkadaşın dediği gibi plakadan otomatik ücreti alıyor zaten

  • tEmh@ kullanıcısına yanıt

    Elinizle kapatın birde öyle deneyin. Soğukta buz falan tutuyor bazen sanırım, takılabiliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fcank kullanıcısına yanıt

    Merhaba

    Hayir bir saatlik fark degil, multimedya ekranindaki saat her gun 1-2 dakika gec kaliyor. Ayarlardan duzeltmezseniz gun gectikce gercek saat ile fark arriyor. Ornegin 2 haftada 15 dk falan geri kaliyor.

    Bugun saati duzeltirken saati gps ten al secenegini aktif ettim, boylece artik geri kalmiyor. Daha dogrusu kaliyorsa bile anladigim kadariyla gps 2-3 dakikada bir saati guncelliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suicide kullanıcısına yanıt

    Sabah dediğinizi yaptım. İlk denemede çalışmadı pata küte sesler geldi:) Ama sonrasında düzeldi şuan çalışıyor.


    Teşekkürler

  • tEmh@ kullanıcısına yanıt

    Eksik söylemişim aslında 😃 önce kumandadan kapatıp sonra elle ittirseniz ses gelmezdi muhtemelen. İçerideki mekanizma açık konumda iken siz manuel kapatmış oldunuz, hali ile kapat kumandadan diyince tekrar kapatmaya çalışıp tıkırdamıştır biraz. Senkron oturduğuna göre bir daha yapmaz umarım 😅




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 27 Şubat 2024; 17:28:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2 hafta içinde aracım teslim edilecek.

    Hangi kauçuk paspası tavsiye edersiniz?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • CRaFTY_35 kullanıcısına yanıt

    Sahler kaliteli


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CengoCenk kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    hayırlı olsun yeni aracınız.

    Ayrıntılı yazınız için teşekkür ediyorum. c5A düşünen biri olarak size bir sorum olacaktı.

    Biz 2 çocuklu bir aileyiz ve çoğunlukla uzun yol sürüşlerimiz oluyor. Bu uzun yolculuklarda da bagaj hep dolu olur.

    Sormak istediğim şudur ki, 1.5 motor 130 hp böyle bir dolulukta performans kaybı çok oluyor mu?

    Bu konuda da deneyimlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

    Teşekkürler.

  • BackConnect kullanıcısına yanıt

    Merhaba


    Çok teşekkürler


    C5A ile 3 kez uzun tatil yolculuklarına çıktık ailecek. Ben Eşim ve 4 yaşındaki oğlumuz ile bu seyehatları gerçekleştirdik. Her birinde aracın bagajı hatta ön koltuk bile doluydu. Hiç bir zaman "tüh yükleyince araç hiç gitmiyor" demedik. Konforlu ve güzel yolculuklardı. C5A gerçekten konforlu bir araç. Ancak dizel olmasından dolayı yüksek devirlerde benzine göre gürültülü olabiliyor. Bu da yapısal bir durum. Yapacak birşey yok.


    Seçiminizin şimdiden sizin için hayırlı olmasını dilerim.

  • CRaFTY_35 kullanıcısına yanıt

    Ben orijinal kauçuk paspası kullanıyorum, tavsiye ederim. Ancak uygun fiyatlı olsun derseniz, İstanbul Mepa'da orijinalin birebir aynısı olup sadece hammaddesi farklı olan Türkiye üretimi var, o da güzel.

  • CengoCenk kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler, sağolun.

  • Arkadaşlar merhaba 2023 shine paket ile ben de aranıza katıldım . Sahler kauçuk paspas aldım memnunum . Kılıf vb. Aksesuar almayı düşünüyorum. Şunlar araç için fayda / maliyet aksesuarları olur diyebileceğiniz ürün var mı? Gereksiz şeyler almak istemiyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fatih191905 F kullanıcısına yanıt

    Kılıf dediğiniz koltuk için mi? Eğer öyle ise çok önermem, malum artık her taraf airbag dolu. Bir kaza anında vs. Kılıf problem çıkarabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatih191905 F kullanıcısına yanıt

    Öncelikle hayırlı olsun.


    Öziş halı bagaj havuzu tavsiye ederim. Fiyat bir tık fazla ancak çok çok faydalı. Bagaj havuzu üzerine cırt cırtlar ile ıvır zıvırı sabitleyebiliyorsunuz. Yalnız bagaj zeminini yukarıda veya aşağıda kullanmanıza göre değişiyor. Bagaj zeminini hangi seviyede kullanacağınıza kesin karar verdikten sonra siparişi geçmek mantıklı olacaktır.


    C5A nın bagaj ışıklandırması son derece yetersizdi. Sonradan değiştirdiler mi bilmiyorum. Ben mıknatıs aparatları ile tutturulan şarjlı hareket sensörlü ışıklandırma almıştım. Cok da faydasını gördüm.



    aliexpress.com
    288.55TRY 30% OFF|Hareket sensörü gece lambası taşınabilir 14/20 LED dolap lambası USB şarj indüksiyon gece lambası yatak odası için lamba oturma odası koridor|LED Gece Lambaları| - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/33033458336.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.5c4f3d12aLjlA5&gatewayAdapt=glo2tur

    Konfor setini alabilirsiniz. Uygulaması dikkat gerektiriyor. Ancak hem hissiyat hem de işlevsel olarak faydalı bir ürün.







  • 
Sayfa: önceki 10051006100710081009
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.