Şimdi Ara

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR (1012. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: TahirAksan YTQGY
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 13 Misafir (2 Mobil) - 11 Masaüstü3 Mobil1 iOS
5 sn
20.329
Cevap
379
Favori
1.522.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10101011101210131014
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • afe000 A kullanıcısına yanıt

    Otonom sürüş dediğiniz nedir? Shine boldlarda sanırım zaten şerit izleme asistanı falan var o değil mi?

  • afe000 A kullanıcısına yanıt

    Gizli özellik olarak ben de açtırdım bu özellikleri. Eğer açılabilir olmasaydı sırf şunlar için 100 bin fazla verip Shine bold almaya değermiş.

    Trafikte otonom sürüş inanılmaz rahatlık sağlıyor. Örneğin geçen gün avrupadan asyaya geçmem 2 saat sürdü. ama otonomu açıp telefonla ilgilienince vakit daha çabuk geçiyor.

    Otomatik parkı da birçok kez kullanıyorum. Özellikle zor park edeceğimi düşündüğüm yerde açıyorum çok güzel park ediyor.

  • Thrzgn T kullanıcısına yanıt

    Bakıp yazacağım, hayırlı olsun aracınız

  • copter C kullanıcısına yanıt

    sizin dediğiniz şerit takip şerit takipte bir sağa bir sola savrulursunuz yol eğime göre sizi tekrar şeride sokar, otonom sürüşte ise sizi şerit ortasında tutar adaptif hız sabitleyicide olduğundan otomatik fren ve gaz yaptığından sadece direksiyondan kopmamanızı istiyor direksiyonu bırakmamanız lazım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afe000 -- 21 Mart 2024; 13:40:31 >
  • copter C kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Bayiye gelmiş araç. Birkaç güne teslim edecekler inşallah

  • Güzel bir paylaşım sayfası, tavsiye ederim..

    Ayrıca whatsapp grubu da var, guzel bilgiler paylaşılıyor.

    https://linktr.ee/c5acturkiye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CRaFTY_35 -- 23 Mart 2024; 23:21:19 >
  • Bugün 2. ist buluşmasını gerçekleştirdik güzel dostluklarımız oldu

  • Arkadaşlar merhaba, geniş araç arayışım nedeniyle c5 1.6 benzinli versiyonun shine bold paketini düşünüyorum. 2021 model düşük km araçlara bakıyorum. Aracın konforu, sessizliği, yakıt tüketimi ne durumda inceleme videolarında övülmüş fakat uzun dönem kullanıcılardan görüş almak daha faydalı olacaktır. Aracın donanımı bayağı iyi durumda. Diğer bir merak ettiğimde multimedya ekranı yavaş çalışıyor diyorlar. Mevcut aracım opel corsa onda da yavaş çalışıyor bazen sinir bozucu olabiliyor. Bir de boya atması her araçta oluyor mu yoksa belli bir model yılı var mı? Mesela corsada da siyah tavanda boya atması yaşayanlar oldu ama bende sorun olmadı. Servis deneyimleriniz nasıl yaklaşımları çözüm odaklı mı yoksa baştan savma mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Skaninei kullanıcısına yanıt

    Dizel kullanıyorum 1.5 yıl oluyor nerdeyse, o yüzden yazdıklarınızdan sadece konfora yorum yapayım; oldukça konforlu ve genel manada araçtan memnunum. Donanımları da oldukça hoş ve tatmin edici.


    Boya atması konusunda kendinizi herşeye hazırlayın, nasip işi.


    Yeni kasalarda olmuyor dediler bende oldu.( 2022 model yeni kasa aracım)


    İlk yılım dolmadan attı boya maalesef, servis önce kullanıcı hatası ( kuş pisliği ) dedi. İsrar ettim dosya açtılar bu sefer kabul ettiler boya atmasını. Ama 3 aydır filan bir teklifte bulunmalarını bekliyorum.


    Servis konusunda şahsi fikrim ; citroen servisleri başarısız. Ortalama bir sanayi esnafı gibi davranıyorlar. Çağrı merkezi üzerinden işlerinizi takip ediyorlar ama acayip yavaş.


    Arabayı da alırken benzer deneyimim olmuştu.


    Zihninizde otursun diye şöyle bir puanlama yapayım (Kendi segmenti standardlarında)



    Konfor : 5/5


    Donanım : 4/5


    Servis : 3/5


    Yakıt : 4/5


    İç Hacim & Bagaj : 4/5 ( Bagaj ve arabanın iç ferahlığı harika ama arka koltuklarda diz mesafesi biraz daha iyi olabilirdi)


    Boya Kalitesi : 2/5 (Boya atmasınında haricinde arabanın boyası çok narin, ufak bir taş sıçramasında derin derin hasarlar oluşuyor)


    Yol Tutuşu : 4/5


    İç Aksam Kalitesi : 3.5/5 (Ciddi rahatsızlık veren bir durum yok ama parçalar genelde sert ve zaman zaman içeride tirim sesi oluyor.)


    Kullanışlılık : 5/5 (Genel manada çocuklu bir aile iseniz oldukça sizi rahatlatıyor araba)




    Şuan araba alacak olsak tekrar c5 alırmıydım diye sorsanız ; gene son 2-3 tercihim arasına girerdi. (Boya atmasından morali bozulan biri olmama rağmen)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Softwalker -- 25 Mart 2024; 11:1:25 >




  • Softwalker S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, opel’in boyası da ince malesef. Genel olarak aradığım konfor ve ara hızlanmalarda üzmeyecek bir motor. Aracımda şerit takip var bir kere açıp kullanmadım işime yarayan sadece kör nokta uyarısı ve geri görüş kamerası. Bunun dışında sorunsuz bir multimedya arıyorum vw kullanırken çok memnundum hızlı çalışıyordu ses kalitesi tatmin ediciydi. Çocuk nedeniyle bagaj önemli karoq, ateca, 3008 arasında gidip geliyorum bakalım.
  • Skaninei kullanıcısına yanıt

    Multimedya idare eder seviyede, çok akıcı değil ama donmuyorda. Ses kalitesi bence en iyi ihtimalle vasat, beklentiniz yüksekte üzebilir.


    1.6 motoru arkadaşlarımın araçlarında test etme şansım oldu, bence performanslı, ara hızlanmaları üzmez sizi diye düşünüyorum.


    Aynı araçlara bende bakmıştım, eşimle birlikte eleme sebeplerimiz şunlardı, belki işinize yarar.


    3008 : arka koltukta oturunca eşim ferah hissetmedi, özellikle çocuktan ötürü çok vakit geçiriyor orada bundan ötürü eledik direk, bagajı da daha küçüktü. Ama doğruya doğru daha sportif ve agresif hissettiriyor 3008.


    Ateca : Seat grubu genelde sert süspansiyonlu bir marka, aracın bu yüzden konforu bir tık düşük geldi, eski aracımda leon du, uzun süre seat grubu tecrübem oldu. Ama ses sistemi ve servis konusunda ww grubu iyi genelde.


    Karoq : Almaya çok yakındık ama ciddi fiyat farkı vardı o dönemde. En fulleri arasında ciddi bir makas vardı.





  • Softwalker S kullanıcısına yanıt
    Değerlendirmeler için teşekkür ederim.
  • 1162487193

    düşünen olursa yardımcı olurum.

  • Softwalker S kullanıcısına yanıt
    korkmayın akustik cam ile yeni camlar arasında ses yalıtımı açısından pek bir fark yok.Hatta hiç yok denilebilir
  • Selam arkadaşlar , 2023 model 1.6 puretech aracımı bir senedir kullanıyorum , genel olarak bi sıkıntı yaşamadım ancak yağmurlu havalarda 100 km hızın üzerine çıktığımda nereden geldiğini bulamadığım bir ses oluşuyor ,sanki camın kenarına bir bez veye örtü sıkıştırırsınızda hızlandıkça dışardan ses yapar , onun gibi bir ses geliyor , bu sorunla karşılaşan var mı yada bu bir sorun mu emin değilim.

  • osman3855 O kullanıcısına yanıt

    Hocam konudan alakasız bir soru olacak ama 2023 model 1.6 motoru nerden buldunuz :) ben aracı 2022 sonunda aldım ve benzinli getirmeyi bırakmışlardı o dönem.

  • Softwalker S kullanıcısına yanıt

    model 2022 ama çıkış 2023 2022 aralıkta almıştım ben de , dediğiniz gibi bıraktılar ondan sonra :)

  • Skaninei kullanıcısına yanıt

    Bizim durum da sizinkine benzer hocam.


    Karoq inceleme fırsatımız olmadı.


    3008 forumda active prime 1.2 benzin için 1500-1600 bandında fiyatlar konuşuldu benim gezdiğim bayilerde yoktu. GT paketin içini inceleme şansımız oldu pek beğenmedik.


    C5A hybrid modelini inceledik. İçi çok ferah, arka bağımsız 3 koltuk, koltuklar çok rahat ve konforluydu ama tamamen yeni bir şanzıman tipi kullanması (edcs 6) ve 1.2 motorun o ağırlıkta araç için uygunluğu aklımızda soru işareti bıraktı. Dizel e sıcak bakmıyoruz neredeyse kaçınılmaz adblue arızası için. 1.6 benzin puretech olsaydı alma şansımız yüksek olurdu.


    Seat değil de Cupra Ateca inceleme şansımız oldu. En çok beğendimiz araç bu oldu. Çok dolu bir araç fakat bundaki de şaft tüneli çok yüksekti.


    :Şimdi yeni Tiguan çıkacakmış pek ümidim yok ama 2 milyon bandında çıkarsa onu alırız herhalde ama değilse C5A ve Ateca Cupra en yakın 2 aday.





  • phoenix_88 kullanıcısına yanıt
    Hocam benim bütçe sınırlı maksimum 1580 limitim var ufaklık yolda masraf çok malesef. 1.2 motor istemediğimden dolayı 2. El 1.6 puretech bakıyorum kullanımıma göre dizel uygun değil kısa mesafe soğuk motor kullanımım çok oluyor iş ev arası yakın sayılır dizelde partikül sorunları yaşarım. Eat8 sağlam bir şanzıman mevcut corsa aracımda var çok memnunum sert kullanıma da geliyor dsg gibi narin değil. Karoq konfor olarak çok hoşuma gitmişti ama citroen kadar dolu değil. Diğer tarafta satarken değer kaybı açısından daha iyi durumda. Bir de citroende boya atması problemi olursa ondan dolayı elden çıkarırken sorun yaşar mıyım düşüncesi var. Kaç gündür araç bakmaktan içim sıkıldı. Kuga 3008 karoq derken c5 daha yakın gibi bakalım.
  • Skaninei kullanıcısına yanıt

    genel olarak söylenenler aynı hocam, opel de sonuçta aynı firmaya ait psa grubunda özellikle tavan boya kalitesizliği extra var piyasadaki çift renkli rakiplerine nazaran, biz tabiki bu araçla ilgili gruplarda olduğumzdan bunların sorunları hakkında detaylı bilgi sahibiyiz inanın girsen ateca tucson neyse her grupta sorunlar illaki vardır.


    hem 3008 allure hem c5 shine 2023 model kullanıcısı olarak diyebilirimki 3008 almazdım, c5 de daha uygun fiyata daha donanımlı araç sahibi oluyorsunuz evet 3008 direksiyon ufaklığı ve konumlandırılması itibari ile daha agresif hissiyatı var ama eğer ona bakacak olsam sportage alırdım.

    tavan boyası meselesi 23 den sonra olmuyor diyorlar bakalım daha erken göreceğiz onuda ama şöyle bir durum var grupta okuyorum arkadaşlar hem boyama hemde bedel alıyorlar (100 ve 150b alanlar var) çokta takılacak bir durum değil

  • 
Sayfa: önceki 10101011101210131014
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.