Şimdi Ara

Yeni daikin kombi (Yüksek Modülasyon Oranı 1/8 ) (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.683
Cevap
102
Favori
478.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • myctapha kullanıcısına yanıt
    bizim kombi sürekli çalışmadığından şuanda sıfır da fan hızı 3 dk sonra çılıştığında 60-70 leri görüyor 30 sn kadar bu yüzdende yüksek ses yapıyor. ve sıfıra inip alevi kapatıyor.sonuç olarak ev ısınmıyor.:(
  • limoni0106 L kullanıcısına yanıt
    45 te yakarsam uzun süreli çalışıyor oda şu şekilde oluyor gidiş suyu yavaş yavaş yükseliyor 52-53 lere kadar bu arada dönüş suyuda yavaşça yükseliyor 38 olunca dönüş suyu kombi kapanıyor sonra malum döngü başlıyor gidiş dönüş 30 olunca tekrar uzun süreli çalışıyor ama uzun derken 10-15 dk kadar belki daha azdır .
  • peki servisin yaptığı ayar değişikliğinden sonra dış hava sensörü takınca sorun olurmu ayrları eski haline aldırmamız gerekir mi? bu modülasyonu düşürdülerse çaşılma mantığını ve yakıtı etkiler mi
  • Benim daikin 15 gündür ara vermeden çalışıyor, 40 ta yakıyordum 38 dereceye indirdim ev 23-24 derece oluyor. (Dışarıda hava 2-3-4 derecelerde)15 günlük ortalama tüketim 6,60 m3.ev sıcak olduğu için termostatik vana takacam ama hala alamadım. (T Vana kullanırsam yakıt daha da düşecek gibi.) Çok memnunum kombiden.
    Bazen forumu böyle meşgul ediyorum kusura bakmayın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • thenorthstar38 T kullanıcısına yanıt
    Dış hava sensörü sorun olmaz kazanın min. Yanma değerini yükseltmek ses ve tüketimin artmasına neden olur(ancak bu şu şekilde eğer sizin evinizin yalıtımı iyiyse kombi daha düşük değerde çalışması gerekiyorsa sizin için tüketim artar. Ama eviniz zaten düşük kazan sıcaklığında isinmayacaksa bir kaybınız yok demektir.)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben biraz abarttım galiba. Günlük eve girip çıkarken anlık kayıt yapıyorum ve excel de takip ediyorum 15 gündür.

    Yeni daikin kombi (Yüksek Modülasyon Oranı 1/8 )

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alt kat üst kat ve yanlardan isi desteğiniz varmi.bu kadar düşük kazan sıcakliginda 23 24 derece ve günde 6 metreküp iyi bir değer.ev kaç M2 ve kaç M2 peteginiz var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerleri yukarıda paylaştım. Geçmiş yorumlarıma bakarsanız kombiyi monte ettiğimiz günden itibaren paylaşım yapıyorum.
    Benim ev en üst kat. Üstüm çatı. Alt kattakilerde kaç odayı yakıyor inanın bilmiyorum. Dairenin üç cephesi açık, sadece karşımızda bir daire var. Yani ev üç cepheli. En 110 metre kare ve 7, küsür metre radyatör var ve hepsi açık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim evimde 4 cephe açık.alt katim boş garaj.evim 90 m2.8.4 M2 petek var.kombi hermetik balkonda il Bursa üst kat tek oda yakıyor içerisi 23 derece dışarısı gece 8 gündüz 13 derece ev de ısı yalıtımı var alt kattanda tavanlara ısı yalıtımı yapıldı.gunluk 5.5- 6 metreküp doğalgaz yakiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet güzel. Yalıtım bende de var. Ben ekstra olarak çatı kat olduğu için dairenin içinden yukarı yani tavana izocam döşettim.birde zaten dışarıdan yasal olan mantolaması var. (Fotoları paylaşmıştım) sivasta oturuyorum. Şu an hava dışarıda sıfır galiba, odalar 22-23 derece.(galiba dedim çünkü iç dış hava sıcaklığı ölçen termometre diğer odada:))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • myctapha kullanıcısına yanıt
    Bende A9 veA8 değerleri 37 altına düşmüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kombide 2 tıp var yazmıştım.birinde tr kodu var , diğerinde tr yok.en büyük fark ana Kart.anakartta olan algoritma birbirinden farklı.cihaz çalışmalarını kıyaslama yaparken buna dikkat edin.ilk modeller tr kodsuz.dur kalk ,ısıtma suresi vs . birbirinden farklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thenorthstar38 T kullanıcısına yanıt
    gardaş sen tüketici haklarından bahsederek değişim talep et en iyisi. kombi hakkaten canavar gibi bişey normalde. sende yazılımla alakalı bi sıkıntıda olabilir anakart ve sensörlerle alakalıda olabilir. hemen değişim talep et. tüketici haklarını bildiğini ispat et servis zorluk çıkarırsa. modülasyon ayarlarınızla oynatmayın çok yakar kombi.
    fan hızının artması alev boyunun yükselmesi demek (modülasyon)
  • ibrahim32 İ kullanıcısına yanıt
    Şunu diyorsunuz galiba





    Yeni daikin kombi (Yüksek Modülasyon Oranı 1/8 )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cglynfrk kullanıcısına yanıt
    Merhaba bizim yeni kombilerde model numarası d2cnd024a1aatr seklinde buda gosteriyorki daikin kombide birçok şeyi değiştirmiş benim kombide sürekli dur kalk seklinde çalışıyordu servis geldi hiç bir bilgi vermeden pompa ve fanın minimum hızını degistirmis ama kombinin çalışma şeklinde bir değişiklik olmadı bende daikinden kombinin değişimini talep ettim eğer değişim gerçekleşmez ise tüketici hakları ile ilgili mahkemeye vereceyim çünkü kombi vaad edileni yapamıyor daikin kombi aldığıma cok pişmanım zamanım ve param boşa gitti sinirlerim alt üst oldu bu kombi yüzünden kimseye tavsiye etmiyorum bu kombiyi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir arkadaş sonu tr ile bitenler iyi öncekiler kötü diyordu ben i yanlış hatırlıyorum sizin kombi tr ile bitiyor bu teze göre sizinkide sıkıntı olmaması lazım. Tr olmayanlarda sıkıntı var değiştirdim diyordu yanlış hatırlamadıysam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tr kodlu olanların hepsi sorunlu demiyorum bu karşılaştırmayı yapma sebebim daikin ilk ürettiği kombi ile son üretim olanlarda bazı değişiklikler yapmış benim söylemek istediğim bu bendeki TR ile bitiyor ve sorunlu sorun cok kısa çalışıp durması bu durum ile alakalı servis geldi ve hiç bir bilgi vermeden kombinin modulasyon oranını düşürmüş tabii ben bunu servis gittikten sonra öğrendim bana düzelecek böyle kullanın demişti meger parametre değerlerini değiştirmiş ama ben bunu kabul etmedim ve gerekli yerleri aradım eski haline geri getirecekler çünkü herkes gibi bende bu kombiyi modülasyon oranı yüksek diye aldım eğer düşük modülasyon aralığında kullanacaksam başka bir marka alır keyfime bakardım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sorun çözülür inşallah takipteyim sonucu bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar bende haziran ayında bu kombiden aldım.
    sağolsun Coolomar arkadaşımızın dediği gibi 1k ntc sensör taktım.
    Adanada İkamet eden arkadaşlar buradan alabilir site ismini veriyorum
    http://hiberbilisim.com.tr/index.php?category_id=0&search=1k+ntc&submit_search=&route=product%2Fsearch
  • Benim sorunum dış hava sıcaklığı 16 derece ısı eğrisi 10 sanal oda sıcaklığı 26 dereceden az olunca kombi çalışmıyor.
    sanal oda sıcaklığını 26 derecenin üzerine çıkarınca çalışıyor
    mecburen sanal oda sıcaklığını 28 veya 29 yapıyorum.
    kazan sıcaklığı 50 derece sabit çalışıyor dur kalk yapmıyor.
    evim en üst kat yalıtım yok oda sıcaklığı 23 derece sabit termostat vana kullanıyorum
    evim net 130 metrekare 8 metre petek + havlupan var ortalama günlük 5-6 metreküp yakıyor
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.