Şimdi Ara

Yeni Lancer 1.8 CVT ben aldım, SİZ ALMAYIN!!! (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
5
Favori
82.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://videos.streetfire.net/video/26-Nisan-Speed-Fest_649139.htm

    ilgili videoyu 7:30 dan itibaren izleyebilirsiniz..

    araç benim.. :)

    quote:

    cupra cupra diyorsunuz ama sanırım bizim diğer dükkandaydı arkadaş kocaeli drag yarışlarının (başka bir yer de olabilir) videosunu eklemişti. bizim colt czt tokatlıyordu cupra'yı.
    Hatta buldum linki. Ama açmak için önce facebook'a login olmanız lazım.

    http://www.facebook.com/home.php?#/video/video.php?v=74344367508&oid=5613311099

    motor 1.5 motor ama oynanmış onu da belirteyim. Bu durumda murat bey'in söylediği aksiyonu yapsan çok süper olabilir senin araç. (fakat bu durumda otomatik vites torku kaldırabilir mi bilemiyorum)




  • bu arada resimlerine baktım arabanın maşallah guzel alet..

    yalnız bişeyi cok merak ediyorum. bu satılık ilanındaki bir arabaada neden plakalık kapatılır onu da ic anlamam.. birileri kapıyor bende kapıyım bari mi nedir yani..

    unutmayın plaka kapatmak alıcıyı kıllandırıcı bir durumdur sanki birşey gizliyor gibi. genel olarak satılık ilanları için konuştum..
  • Açıkcası plaka gizlememin sebebi plakayı herkesin görmesini istemiyorum özel plaka ve aracı plakasız verecem :)
    Hee gizlilik kıllandırma gibi bişi söz konusu olmasın aracımı isteyen gelip görebilir. Her zmn beklerim...
  • cvt kurbanı arkadaş aracını sattı mı ?
  • Aracın hızlanmasında yaşadığınız sıkıntı dışında aracın yol ve motor sesini içeri alması nasıl? Özellikle de 1.8 motorlu olanı soruyorum, 1.5 motorlularda içeri motor sesi geliyordu epey.

    Bir de mıcır asfaltta giderken içeri rahatsız edici ses geliyor mu?

    Aracın uzun yolda konforu nasıl?

    Aslında bu açılardan aracı tanıtsanız çok daha makbule geçerdi. Aracın 170 km/hr hızdan sonra gıdım gıdım hızlanmasının çok da bir önemi yok doğrusu. Önem verenler tabii ki yazdıklarınızı dikkate alsın. Ancak 143 beygirin mutlaka kullanırken bir hissi olacaktır, o kadar da değil diye düşünüyorum. Mesela yokuş yukarı çıkarken bir aracı geçmek istersek ivmelenmesi nasıldır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teaman1977

    Aracın hızlanmasında yaşadığınız sıkıntı dışında aracın yol ve motor sesini içeri alması nasıl? Özellikle de 1.8 motorlu olanı soruyorum, 1.5 motorlularda içeri motor sesi geliyordu epey.

    Bir de mıcır asfaltta giderken içeri rahatsız edici ses geliyor mu?

    Aracın uzun yolda konforu nasıl?

    Aslında bu açılardan aracı tanıtsanız çok daha makbule geçerdi. Aracın 170 km/hr hızdan sonra gıdım gıdım hızlanmasının çok da bir önemi yok doğrusu. Önem verenler tabii ki yazdıklarınızı dikkate alsın. Ancak 143 beygirin mutlaka kullanırken bir hissi olacaktır, o kadar da değil diye düşünüyorum. Mesela yokuş yukarı çıkarken bir aracı geçmek istersek ivmelenmesi nasıldır?


    Arkadaşın +170 harici pek sorunu yok diye yazmış zaten. Görsel olarak çok güzel bir araç bence. kaldı ki burada TFsi lerle Tsilerle karşılaştırmış sahibi ki unutmayın bu araç atmosferik. Araştırmadan alıp da burada almayın demek bence çok yanlış, daha açıklayıcı bir başlık yazılmasını beklerdim...




  • Arkadaşlar araç içeriye ses alma gibi problemi yok. 1.5 leri kullandım oldukça rahatsız edici oluyor. Uzun yolda konforu çok güzel başlarda beğenmediğim otomatik cvt şanjuman şehir içinde çok güzel oluyor şimdi anlıyorum farkını... Ekonomik kullanımda da 6.5 lt/ 100 km adapazarı - istanbul arasında denedim.

    @infinite
    "Aracımı daha satmadım ve müşteri çıkarsa satmayı düşünüyorum artık daha sakin olarak beklemekteyim yani ne zaman alıcısı çıkarsa. Kısmetse de yaza doğru askere gitcem gitmeden vermeyi düşünüyorum. Aklımda EVO X var. Aracımı düşünenler 0506 406 0 666 dan bana ulaşabilirler.
  • hakkında hayırlısı olsun
  • Mitsubishi istese atmosferik 1.8 motordan 200 hp de üretir ama olay o değil.Motorun ömrü,emüsyonu,sesi,bakım masrafları,tüketimi hepsinin bileşkesi çok önemli bence.Aracım 180 km/h maximum hız yapsın ama iyi hızlansın isterim.Lancerla illede yüksek hızlar istiyorsanız kesinlikle chip uygulaması tavsiye ederim.Sadece gelecek 12-13 hp değil,maximum gücün üretildiği devir daha aşağılara çekileceğinden ötürü çok farkeder maximum hız.Spor yay varmı araçta bilmiyorum %3 kadar etkiler maximum hızı.Kendi 2006 model lancer 1.6 AT 98 hp lik lpg li aracımla (4 ileri olmasına rağmen) 210 km /h hız yaptım eğimli yolda.Sizin aracınız eğimli yolda 230 u görür diye tahmin ediyorum.Bence LPG + turbo uygulaması yapın tam istediginiz gibi olur .yakıt masrafınız değişmez hemde 100 hp daha güçlü bir araca binersiniz
  • Kısmet ama araçtan soğudum satma taraftarıyım. Kısmet işte isteyen olursa vercem arabayı zaten yaza askere gitcem. Artık gelince turbolu + 200 üstü beygir gücü olan bişi düşüncem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlaaddinKA -- 25 Şubat 2010; 0:07:07 >
  • Merhabalar, ben buradan Mitsubishi ve onun Türkiye’deki dağıtıcısı TemSA hakkındaki görüşlerimi bir Mitsubishi Lancer 1.6MT (2005) kullanıcısı olarak paylaşmak istiyorum.

    Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki 2005 model Lancer bizim 13. aracımız. Genel olarak ben ve ailem bu araçtan memnunuz. Bize göre birçok artıları olan bir otomobil; öncelikle söylemek isterim ki Lancer sınıfının kesinlikle en konforlu araçlarından birisidir. (Özellikle arka koltuk diz mesafesi ve rahatlığı bu sınıfta yok.)

    Kontrol pedallarının (gaz, fren, debriyaj) ve vitesin rahat kullanımı, verdiği hissiyat, dozlama ve keyfede yine bu sınıf bir araçta rastlamadım. Özellikle gaz pedalı harika, basmanıza gerek yok, ayağınızın ağırlığı yetiyor. Çok tatlı bir his veriyor insana.

    Yine Türkiye şartlarına uygun olan yerden yüksekliği, yaklaşma ve uzaklaşma açılarının yeterliliği gerçekten pratikte işe yarayan şeyler.

    Şimdi kendi aracımdan başlamak üzere bazı tespitlerde bulunacağım;

    Lancer, 1.6lt benzinli motor 98hp güç ve 150nm torka sahip. Fakat aynı yıllarda piyasaya çıkan rakip firma otomobillerinin aynı hacime sahip ve aynı tüketim değerleri olan motorlarının 100hp – 115hp aralığında olduğu bir gerçek. (Bu çok mu önemli midir? Tartışılır. Ama… Anladınız siz onu:) )

    Rakip firma modellerinde daha farklı motor seçenekleri ve bu seçeneklerin ayrı ayrı donanım seçenekleri varken Lancer’da yok.

    Rakip firmaların en az bir dizel motor seçeneği varken Lancer’in Türkiye’de dizel motor seçeneği yok.

    Rakip firmaların televizyonlarda kanal kanal artık izlemekten bıktığımız reklamları varken Mitsubishi’nin maalesef yok.

    TemSA, Toyota’ya yaptığı reklam kadar Mitsubishi için de reklam yapsa bence çok daha iyi şatış rakamları yakalarlar.

    Gelelim yeni Lancer’a. Binlerce Mitsubishi müşterisi ve hayranı yeni modelin daha iyi, daha yüksek performanslı olacağı ve dizel bir seçeneğe sahip olacağını beklerken tanıtılan yeni Lancer ile hayal kırıklığına uğradılar.

    Tamam tasarım olarak çok çekici görünüyor ona diyecek sözüm yok. Ancak:

    Anlamakta zorlandığım bir şey var; Acaba Mitsubishi mühendisleri rakiplerine, onların kullandığı teknolojilere ve ürettikleri modellerine bakıp da benzer bir şeyler üretmeyi düşünmüyorlar mı?

    Mitsubishi firması ne hikmetse, rakip firmalar bu sınıftaki modellerine 1.4lt 122hp – 140hp, 1,6lt 115hp – 136hp aralığındaki benzinli motorlar veya dizel motorlar yerleştirirken, 1250kg’lık yeni bir Lancer üretiyor ama buna 1.5lt’lik 109hp, 146nm’lik benzinli bir motoru uygun ve yeterli görüyor. (Olacak şey değil yani, hayretler içerisindeyim şahsen.)

    Sonra bu modelde 1.8lt’lik bir benzinli motor seçeneği görüyoruz ve bir nebze olsun seviniyoruz işte diyoruz; reklamlardaki köpekbalığı bu motorla şimdi karaya çıkabilir. Fakat yine bir hayal kırıklığı alternatifi olmayan bir CVT şanzıman…

    Anlamakta zorlandığım bir şey daha; bir model üretiyorsunuz 1250kg, 1.5lt benzinli motora sahip, 109hp güç, 146nm tork üretiyor, 0-100’ü 11,6sn (Rakipler bugün 10 saniye civarındalar.)ve maksimum hızı 189km. (Burada eleştirdiğim nokta şu 0-100 hızlanması.)

    Ardından aynı modelin 1380 kiloluk 1,8lt benzinli motora sahip, 143hp güç ve 182nm tork üreten, 0-100’ü 11,3sn ve maksimum hızı 192km olan CVT şanzımandan başka seçeneğe sahip olmayan bir modeli… (Burada da eleştirdiğim nokta yine 0-100 hızlanması. Colt CZT'deki 1.5lt, 150hp'lik motor bundan daha iyiydi kanımca.)

    Performans olarak ne fark var şimdi bu 1.5lt motorla, 1.8lt motor arasında? Mitsubishi mühendisleri ne düşünmüş olabilir acaba? Amaç, otomatik olsun demekse bunu 1.5 motora uygulamak çok mu zordu? Bu iki motor arasında böyle ciddi bir performans farkı yokken neden daha fazla vergi ve yakıt parası ödeyelim ki?

    Unutmadan 1.5lt motor 2010 yılı mtv 1-3 yaş için 648TL, 1.8lt motor 2010 yılı mtv 1-3 yaş için 1140TL'dir.

    Bizimki gibi vergi sistemine sahip bir ülkede insanlar 1.6lt’nin üzerindeki otomobilleri performansları için tercih ederler. Madem böyle bir model çıkartıyorsunuz o halde bunun manuel şanzımanlı olanını da üretin. (Kişisel görüşümdür, katılmak zorunda değilsiniz tabi ki.)

    Mitsubishi’ye rakip bir firmanın böyle bir motor hacmine sahip olan 1190 kiloluk manuel şanzımanlı bir modeli var ve 0-100’ü 8.9sn maksimum hızı da 205km.

    Bence Mitsubishi, bu yeni Lancer modelinde en azından biri 1.6 benzinli 125hp civarında bir motor, biride 110hp civarında 1.5 ya da 1.6 dizel motor kullanmış olsaydı çok daha tercih edilebilir bir model sunmuş olurdu.

    Sonuç olarak Mitsubishi, ülkemiz içinde çok daha iyi yerlere gelebilmek ve piyasada söz sahibi olabilmek için ürün gamını genişletmeli ve her modelinde alternatif donanım, motor ve şanzıman seçenekleri sunmalıdır. Bunun içinde Vw’den dizel motor alıp kullanmak yerine kendi teknolojisini geliştirmek zorundadır.

    TemSA’ da televizyon reklamlarına daha fazla yer vererek, modellerini daha iyi pazarlayarak hem kendisini hem de bizleri özellikle ikinci elde sevindirir, araçlarımız resmen bedavaya gidiyor 2.elde…

    Saygılar…İyi forumlar















     Yeni Lancer 1.8 CVT ben aldım, SİZ ALMAYIN!!!


     Yeni Lancer 1.8 CVT ben aldım, SİZ ALMAYIN!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilalancer -- 25 Şubat 2010; 22:09:40 >




  • @bilalancer;

    dediklerinizin birçoğuna katılıyorum.
    ben bu konuda kullanan arkadaşların söylediklerini de dikkate alıyorum.1.5 mt için o kiloda ve o büyüklükte bir araç için
    çok tatminkar oldugunu söylüyorlar genel olarak.
    mitsubishi bence şuanda fırtına öncesi sessizlik içerisinde;

    Geçmişi düşündüğüm zaman bir GDI serisi üretebilecek kadar başarılı bir firma fakat nedense bugun o teknoloji kullanmaktan vazgeçmişler.
    Ama bugun vw o teknolojiyle piyasayı kasıp kavuruyor..
    Elbette mitsubishi mühendislerinin daha iyi bildigi sebepler vardır.
    Japonya-Mitsubishi nin türkiye pazarını önemsediklerini ve pazar payını arttırmaya çalıştığını duyuyoruz.
    Türkiye de bir otomobilin çok satmasını istiyorsanız öncelikle 1.6 motor limitinden optimum güç üretmeniz lazım.
    Dahası da var tabi...

    Bencede mitsubishinin kendine ait dizel motoru olmalı.
    Colt CZT yi bu adamlar yapmadı mı 1.5 motordan 150 hp güç çıkartmadılar mı.Bu motoru lancere koysalar 1.8 in onlarca katını satarlardı.

    İyi günler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evolution313 -- 26 Şubat 2010; 17:54:49 >




  • Anlıyorum ama mitsubishide satış pazarlama düşüncesi avrupa ve asya için türkiye için deil her ne kdr avrasya oslakta. Çünkü adamlar çok dengesiz motorlar çıkartıyorlar. CZT küçük bir araç olmasına rağmen bi üst model olan abisinden performanslı ve güçtü bu da bana saçma geliyor. Hangi mantıkla en üst düzey sport-sedan aracına 1.8 cvt koyyorsun. Adamı mitsubishi den soğutuyorlar... Allah bildiği gibi yapsın hem gebze showroom'u hemde mitsubishi'yi. Bi daha işim olmaz mitsubishi'yle. Sevenleri alsın...
  • 1250kg�lık yeni bir Lancer üretiyor ama buna 1.5lt�lik 109hp, 146nm�lik benzinli bir motoru uygun ve yeterli görüyor. (Olacak şey değil yani, hayretler içerisindeyim şahsen.)


    Arkadaş zaten 109 hp demiş galiba sizin gözünüzden kaçtı.Neyse onu boşverelim.Arkadaş zaten bizim aylardan beri konuştuğumuz şeyleri tek bir seferde anlatmış sonuna kadarda haklı.Dizel motor alternatif olmalı evet ama şu da bir gerçek hondada şuanda dizel motor sunmuyor.Ama gerek 1.elde gerek 2.elde büyük oranda pazar payına sahip.bana kalırsa dizel bir kenara arabanın HEYBETİNE GÜZELLİĞİNE YAKIŞIR 1.5 litrelik daha güçlü beygire sahip bir motor veya 1.6 litrelik 120-140 beygir arası bir motor yapması lazım.ayrıyetende hız tutkunları için 1.8 lik motoruda hepimizin orta gördüğü üzere manuel şanzuman seçeneği sunmasıda gerekmektedir.
  • 1.8'in zaten manueli var. burada suçlu bunu türkiyeye getirmeyen temsa'dır. 1.5 czt motorunu konusunda ise haklısınız. tamam ralli art versiyonları var zaten aracın ama onlarda gelse yine yüksek fiyatlı olurdu. bildiğim kadarıyla onlar da 4x4 özellikli gücü düşürülmüş evo motoruna sahip. sadece AYC özelliği yok evo'dan farklı olarak.
    bir de mesela yeni araç RVR için caramurat 1.6 olacak yüksek ihtimalle dedi. e o zaman lancer da 1.6 gelsin. üstüne L200'ün makyajlı modelinde 5 ileri triptonik özellikli otomatik şanzıman da var. Onu da koysunlar. olsun sana 120 hp üzeri 5 ileri otomatik. civic den bir farkı da kalmaz. daha az yakacağına da eminim.
  • Lancer modelleri en düşük motor hacmi olarak 1.800 cc olarak üretildi fakat Türkiye pazarı için Temsa özellikle 1600 cc ve altı bir motor istediğinden mevcutta kullanabileceği 1.5 109 HP lik motoru Lancer modeline uyarlayarak üretimini gerçekleştirdi ve ardından bazı ülkeler de 1500 cc motor hacmindeki Lancer modellerini tercih etti.
    Neden 1600 cc değilde 1500 cc sorusuna gelince; Dünyada ki motor hacimleri sıralaması ile ülkemizdeki sıralamalar farklılık göstermektedir. Bizdeki 1.300-1600-1800-2.000 cc şeklindeki sıralama birçok ülkede 1.200-1.400-1.700-1900-2200 şeklinde devam ediyor. Bu sebepten en uygun motor hacmi ve hangisi en yakın değerlerde ve limitler içinde ise o motor tercih ediliyor. Dizel motoru da var ama 2.000 cc motor hacminde, her dünya ülkesinde bizdeki kadar yakıt ve araç vergisi yok ki, Japonlar da talep nereden geliyorsa o motor hacmini çalışıyorlar. Yılda 2.000-3.000 adet için yeni bir motor tasarımı ya da Arge çalışması yapmanın maliyeti, satacağı araçların karından fazla olur. 1.800 cc manuel şanzıman seçeneği de var yalnız yapılan araştırmalarda otomatik şanzıman tercihi çok daha yüksek olduğundan otomatik şanzıman tercih edildi. Benim de görüştüğüm 1.8 müşterilerim arasında Manuel şanzıman isteyen oranı max yüzde 5-10 arası, ayrıca aracı arzu edilirse Manuel şekilde de kullanım seçeneği sunduğundan tercih sebebi 1.8 modellerde bence doğru yapılmış.

    Colt'un CZT modeli 150 HP ve aynı şekilde Lancer Ralliart modeli de 240 HP, fiyatı ülkemizde 50.000 Euro civarında olacağından ve krizin gelmesi ile Ralliart versiyonu da ülkemize getirilmemiştir.

    RVR modelini de Sinirküpü'nün söylemiş olduğu gibi vergi barajını aşmamak ve uygun koşullarda satışa sunabilmek için 1600 cc nin altında bir motor gücü ile ülkemize getirilmesi için çaba sarfediliyor. İlerleyen aylarda binek modellerine verilen önemi, getirilecek olan yeni modeller ve kampanyalar ile hep beraber daha net görme imkanımız olacak.




  • Buradan anladığım TEMSA pazarlama anlayışı sıfır. Ya hiç getirmesin yada adam gibi bastırsın ve istediğini alsın çünkü b segmenti araca 150 bg manuel getirten 1.8 manuel ( gls olarak geçiyor ) getirtmesi lzmken 1.8 cvt getirtiryor. TEMSA'ya
  • Temsa her yönden geri kalmış bir firma...20yıl geriden geliyor pek çok konuda hala gelen araçlar vitrinlik modeller...ve kesinlikle araya serpiştirilen modeller...gelen büyük araçların yanına zorla kotaya iliştirilen araçlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 147BLACK

    Ufak motorlu araçların kadran sapması yaptığını ben de duydum.
    Mühendisler kullanıcıları riskten korumak ve tatmini sağlamak için %10 oranında sapma uyguluyorlarmış.
    190 km hız %10 sapmaylar 170 civarı bir hız oluyor.
    Kardeşimde dizel 206 var.
    Yazın master başvurusu için İstanbul'a gitti kendisi ve bir belgesini unutmuş. Babamla öğren 12.30'da Ankara'dan yola çıktık.
    Dizel 206 vardı o an altımızda ve otobanda 190 km gördük belgeyi mesai bitimine kadar İstanbul'a yetiştirmek için.
    Ben de çok şaşırdım bu araç nasıl 190 görür diye. Sonra Alfa forumundaki arkadaşlar söyledi %10'a varan sapmalar oluyormuş diye.
    Bu arada otomatik vitesli araçlarla konfor sağlanır. 2.0 ve üstü değilse ve performans artı sürüş zevki isteniyorsa otomatik vites yanlış tercih.


    hocam topicle cok alaksız ama 1.4 dizel 206 eger yol varsa 190 yapması mümkün...sadece bilginiz olması acısından söyledim.
    Bende 307 si var 1.4 Hdi Ankara Bolu otobanında rampa asagı 195 görmüştüm. Düz yolda ise 1300kilo agırlıga ragmen 175 km hız yapıodu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: __RaVe__®


    quote:

    Orijinalden alıntı: 147BLACK

    Ufak motorlu araçların kadran sapması yaptığını ben de duydum.
    Mühendisler kullanıcıları riskten korumak ve tatmini sağlamak için %10 oranında sapma uyguluyorlarmış.
    190 km hız %10 sapmaylar 170 civarı bir hız oluyor.
    Kardeşimde dizel 206 var.
    Yazın master başvurusu için İstanbul'a gitti kendisi ve bir belgesini unutmuş. Babamla öğren 12.30'da Ankara'dan yola çıktık.
    Dizel 206 vardı o an altımızda ve otobanda 190 km gördük belgeyi mesai bitimine kadar İstanbul'a yetiştirmek için.
    Ben de çok şaşırdım bu araç nasıl 190 görür diye. Sonra Alfa forumundaki arkadaşlar söyledi %10'a varan sapmalar oluyormuş diye.
    Bu arada otomatik vitesli araçlarla konfor sağlanır. 2.0 ve üstü değilse ve performans artı sürüş zevki isteniyorsa otomatik vites yanlış tercih.


    hocam topicle cok alaksız ama 1.4 dizel 206 eger yol varsa 190 yapması mümkün...sadece bilginiz olması acısından söyledim.
    Bende 307 si var 1.4 Hdi Ankara Bolu otobanında rampa asagı 195 görmüştüm. Düz yolda ise 1300kilo agırlıga ragmen 175 km hız yapıodu.

    hem alıntılanan hem de cevap aslında topic ile alakasız bence.
    %10 sapma araçtan araca değişir. ben sabit hızla giderken hem kadran hem de navigasyondan değerlere baktım sırf bu yüzden. sapma var evet. ama %10 değil. %5 filan ancadır. ki bu da kanımca lastiklerle alakalı bir durum. hız değerleri ideal lastik çapına göre kadrana yansıyorsa yüklü araçta ya da lastik havası düşük araçta farklılık olması kaçınılmaz.
    ben de konudan alakasız yazıya cevap yazdım şimdi.




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.