Şimdi Ara

Yeni mazda 3'te bağımsız süspansiyon olmayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Japonlar mazda 3'ün kabin içi gürültüsüne çare olarak 2019 mazda 3'te bağımsız süspansiyonu terkedip,torsiyon çubuğu kullancaklarmış.Açıkçası torsiyon çubuklu cx 3'ü test ettim.Malesef mazda 3deki sesten daha fazla ses alıyordu içeri.Sanki sıkıntı süspansiyonlarda değilde başka biryerlerde bence.Ancak mazda dediğini başarıp,avrupalı rakipleri kadar sessiz bir otomobil ortaya koyarsa pek çok insan bu durumu memnuniyetle karşılayabilir.Konfordan ödün verip,sessizliği tercih edebilirler.Şahsen torsiyon çubuklu bir aracı kullanırken önde rahatsızlık duymuyorum ama arkada oturunca aşırı irite oluyorum.https://www.carsguide.com.au/car-news/2019-mazda-3-to-adopt-torsion-beam-rear-suspension-for-refinement-58696







  • quote:

    Orijinalden alıntı: AO

    Memleketin her tarafı EDS olmuş 130 geçtinmi yapıştırıyorlar, Bağımlı olsa ne olur bağımsız olsa ne olur hangi yolda kullanacan bağımsız süspansiyonu, en iyisi aç LCd ekranını koy bir film sağdan sağdan git yoluna, kimseyle dalaşma yarışma hayatta kal.
    "en iyisi aç LCd ekranını koy bir film"

    Aynı cümle içerisinde de

    "hayatta kal."
    Eskiden arabalar araba üretmek için üretilirdi(tabii yine ekonomik kaygılar vardı) ama şimdi her bir araç firmanın gözünde tam anlamıyla para destesi. Bu durumdan en az etkilenenler sayılı bir kaç marka.

    Yine mk1 S40 üzerinden gidersek, tasarlanmasının üzerinden en az 23 sene geçmiş ama o arabada 1.6 motordan, ufak dokunuşlarla 300 beygire çıkan t4'e kadar süspansiyon ve fren tertibatı bire bir aynı. Hatta arka tekerleklerdeki passive steering özellikle virajlar için optimize edilmiş.

    Araba dediğin böyle olmalı. Donanım seviyelerine göre süspansiyon, fren ve hatta hava yastığı sayısındaki değişim bence tamamen saçmalık (tabii üreticiler için değil)
    Mercedes-Benz'in parası limitli, küçük motor az vergi kovalayan müşteriye oynadığı; BMW'nin yaldır yaldır önden çekişe geçtiği, VAG'ın Bentley ile Volkswagen'de aynı altyapıyı kullandığı, koskoca Mitsubishi'nin sadece "uygun bütçeli crossover" araç ürettiği saçma sapan bir dönemdeyiz.

    Eskiden "teknoloji otomobil kültürünü öldürüyor mu?" diye sorardık, teknoloji değil ama maliyet kaygısı öldürdü, otomobil camiasının selası veriliyor.

    Başımıza taş yağmasından korkuyorum.
    Otomotiv firmaları ve marka imajları, semtin süper marketi mantığıyla çalışmaz. Çalışmamalıdır da.

    VW'e binen kitlenin umrunda değil torsiyonmuş , dsg ymiş , arızaymış falan. Sıradan bir tasarımla ön tarafa logoyu çak , satarsın. Hava yastığını çal, gene satarsın. Yeni kasa diye eskisini biraz makyajla, gene satarsın. Muadillerinin üstüne 10 bin daha yaz, gene satarsın. VW, müşteri kitlesi adına en rahat markadır. Çünkü ne yaparsa yapsın aman aman kitle kaybetmez.

    Forumda defalarca ağlayan oldu mazda dizel getirmiyor, getirse satılır diye. Adamlar dizel motor ve sorunsuz tam otomatik şanzıman kombinesi getirdiler. Sorsan en ideal kombinasyon. Mazda'nın en dolu paketi 164 bin, golf 1.6 tdi comfortline dsg 172 bin. Highline ise 180 bin.

    Almazlar güzel kardeşim, almazlar. Mazda 25 bin ucuz olsun, gene almaz vw kullanıcısı. Yaşam olarak da mantık olarak da oldukça muhafazakar, ne anlatsan dinlemez bir yapısı vardır. O yüzden uğraşmayacaksın, dar otomotiv görüşü ile başbaşa bırakacaksın onu. Hatta doğuş otomotivi cesaretlendirmek lazım. Daha çok yerleştirsin diye.

    Mazda'yı ise hala ayakta tutan şey, Mazda kullanan insanların diğer insanlara araçlarını övmesidir. Diğer bir açıdan, mazda'yı ilk kez kullanan insanların aracı beğenmesidir. Mazda'yı bir başka mazda veya mazda kullanıcısı satar. Basiretsiz showroom'ları değil. Forumlarda çoğu sıkar mazda hakkında. Sorsan kullanmışlığı yoktur. Önyargısız mazda 3'ün falan direksiyonuna oturan adam "acaba" der. Servis vs yersiz ön yargıları kırılırsa da satın alır.

    Mazda markasının başka kozu yok elinde. O keyfi alırsan sıkıntıya girer. VW'in yaptığını yapsa, VW ile arasında fark kalmaz. Dört teker bir direksiyon koysa gene marka imajından vw satar, mazda satmaz.
  • Duyduğum en saçma çözüm
  • Herkes, "sadece" parayı düşünüyor arkadaş. 90'lı, 2000'li yıllarda ön-arka çift salıncak olan araçlar vardı. 2020'li yıllarda alayı torsiyon. Focus da torsiyon olacak. Teknoloji ileri mi gidiyor geriye mi anlamadım..

    Gerçi yazarken jeton düştü.

    İçeriye bir dokunmatik ekran koy, güzel bir multimedya sistemi, bir iki tane de koltuk ısıtma gibi donanım koy. Dışarıya da iki tane led far attın mı dibini düşürürsün boş tüketicinin. Alt takımdan çal millet ne anlayacak ? İki airbagli araba satılıyor 2018 yılında. Millet süspansiyona mı bakacak sanki ?
  • OVvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

    Şimdi bu forumda artık Mazda 3 övülmeyecek mi yani yoksa yıllarca bağımsız süspansiyonu övenler bir anda fikir mi değiştirecek ???
  • Maliyeti kısmak için demiyorlar da...
  • msansertekin kullanıcısına yanıt
    Mazda mühendisliğe önem veren, tarzı olan bu yüzden de sevdiğim bi markadır. Aslında japonları seviyorum ama tasarıma önem veren biriyim ve bunu başaran hondayla mazda var :-)

    Neyse.

    Zamanında bir röportaj okumuştum sana yağı bilmem nesi anlatıyordu krizde aynı paketten zam yapmadan aynı (belki de daha fazla) kar elde etmek için sadece gurmelerin farkedeceği katkıları çıkardık yağdan böylece maliyeti azalttık diyorlardı. Bunu hepsi yapıyor.
  • Memleketin her tarafı EDS olmuş 130 geçtinmi yapıştırıyorlar, Bağımlı olsa ne olur bağımsız olsa ne olur hangi yolda kullanacan bağımsız süspansiyonu, en iyisi aç LCd ekranını koy bir film sağdan sağdan git yoluna, kimseyle dalaşma yarışma hayatta kal.
  • Mazda yeni teknolijilerle guzel seyler ortaya cikardi ama bunu ticari basariya dokemedi. Iyi araba yapabilirsin ama ticari basari farkli bir olay. Emeklerinin karsiligini simdi almayi dusunuyorlar bence. Simdiki kasanin makyajlisi ciktiginda daha fazla donanima sahip olmasina ragmen daha uygundu ama yine de fazla satis yapamadi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AO

    Memleketin her tarafı EDS olmuş 130 geçtinmi yapıştırıyorlar, Bağımlı olsa ne olur bağımsız olsa ne olur hangi yolda kullanacan bağımsız süspansiyonu, en iyisi aç LCd ekranını koy bir film sağdan sağdan git yoluna, kimseyle dalaşma yarışma hayatta kal.
    "en iyisi aç LCd ekranını koy bir film"

    Aynı cümle içerisinde de

    "hayatta kal."
  • Tüketici değer vermezse adamlarda torsiyonu dayar geçer. Nasıl olsa içeriye koyduğun yumuşak plastik ve bir kaç oyuncak, tüketici nezdinde arabayı daha bir araba yapıyor. Ne yapsın adamlar? Rekabet için yapmak zorunda kalıyorlar.
  • Asıl niyet maliyeti kısmak bence de, eyvallah. Yalnız Mazda belli bir motor grubuna torsiyon koyup da, üst motorlarda tam bağımsız kullanıp ayrım yapmıyor, bütün model gamında torsiyon sistemle donatılacak. Bu yüzden çıkıp torsiyon sistem üzerine çalıştık, aracı sadece bu sisteme göre ayarladık (yani içeride alan kazandık) ve iyi sonuçlar elde ettik diyebilmişler. Hatta açıkça 308'i çok beğendik ve ondan esinlendik diye de belirtmiş Arge'nin başındaki zat, basitçe 308'i alıp tersine mühendislik yaptık demeye getiriyorlar aslında:

    https://www.carlist.my/news/next-generation-mazda-3-bids-farewell-multilink-rear-suspension-adopts-torsion-beam/47323/

    Gerçekten iyi iş çıkarmış olabilirler, hatta torsiyonla bazı konularda iyiye gitmiş bile olabilir araba. Golf örneğin, iyi bir sistemle tatminkar olunabileceğinin kanıtı. Yalnız Golf de dahil torsiyon arka akslı birçok araca bindim veya kullandım, hepsinde bozuk dalgalı zeminlerde arka aksta illa ki bir sekme, viraj içinde hızlıysan ve zemin bozuksa aksın yolu bir tutup bir bırakıp yana sekerek ve tedirgin ederek dönmesi, yüksek hızda bir anda yükselip alçalan köprü-viyadük giriş çıkışlarında sarsılma, büyük jantlarda vuruntular vs oluyor. Burada ifade etmesi çok zor, tek boyutlu bir çalışma hissi oluyor arka aksta. Bunun olması da aslında çok doğal çünkü torsiyon çeşitli yol şartlarında zorlamalarda bağlantı eksikliğinden dolayı beşik hareketi yapamıyor, bağımsız kamber ayarı yapılamıyor, yani tekerlek hareketleri limitli hemde akslar birbirinden tam bağımsız değil. Asla kullandığım için söylemiyorum, şuanki Mazda 3'ün arka aksı bence tek kelimeyle mükemmel ve yeni modelin yoldaki bozuklukları kontrol etme ve bütünlüğünü koruma konusunda asla bu nesil kadar iyi olacağını zannetmiyorum. Fakat ne yazık ki Mazda tek başına çalışmasına rağmen yıllardır ar-ge'ye fazla para saçan bir marka ve maliyetleri kontrol etmeleri, bir yerlerden tasarruf etmeleri gerekiyor. Para kazanamadıktan sonra araba satmanın bir mantığı yok.




  • mazda 3 mü varmıymış???
  • alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle duygularima tercuman olmussunuz malesef otomativ sektoru rekabetin cok acimasiz oldugu bi sektor ve insanlar muhendislik pahasindan anlamiyor suslu ve yumusak plastik daha cok ilgi dikkat cekiyor bunu golfun satis rakamlarida cok iyi anlatiyor guncel mazda 3 muhendislik pahasi olarak golfe 10 basar fakat satis rakamlarinda 100 kat geride petrolhead mantiginda dusunen insan sayisi cok azaldi ve apaci sayisi artti bu durum bana 70 lerin sonrasindakk petrol krizini animsatiyor



    Torsiyon diyince aklima teloskopik amartisorlu renault 9 lar geliyor basic ve dayanikli bir sistem fakat yumusak suspansiyonla kullanilmadigi surece cidden konforsuz ve sekme yapiyor kamber acisi sabit ve degiskenlik gostermedigi icinde yol tutusuda dusuyor bilmiyorum nasil bir muhendislikle tasarliyacaklar fakat 308 i ornek gostermisler ama 308 konforlu degil esnemeyen araclar zaten iyi yol tutacaktir benim eski aracim olan mk1 s40 imdaki arka suspansiyon hem yumusak hemde iyi yol tutuyordu kalas gibi olan 308 in ben mk1 s40 tanda iyi yol tuttugunu dusunmuyorum en azindan viraj limitleri standart bir kullanici icin daha yuksek degil aradan 20 sene gecmis ama sektordeki bilimsel gelisme alinabilir araclara yansitilmiyor.




  • Mazda 3 kullanan turk varmi yaa ben hep suriyelilerde goruyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONURALPARSLAN52 -- 28 Mayıs 2018; 22:43:37 >
  • Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    Eskiden arabalar araba üretmek için üretilirdi(tabii yine ekonomik kaygılar vardı) ama şimdi her bir araç firmanın gözünde tam anlamıyla para destesi. Bu durumdan en az etkilenenler sayılı bir kaç marka.

    Yine mk1 S40 üzerinden gidersek, tasarlanmasının üzerinden en az 23 sene geçmiş ama o arabada 1.6 motordan, ufak dokunuşlarla 300 beygire çıkan t4'e kadar süspansiyon ve fren tertibatı bire bir aynı. Hatta arka tekerleklerdeki passive steering özellikle virajlar için optimize edilmiş.

    Araba dediğin böyle olmalı. Donanım seviyelerine göre süspansiyon, fren ve hatta hava yastığı sayısındaki değişim bence tamamen saçmalık (tabii üreticiler için değil)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 30 Mayıs 2018; 16:27:1 >
  • Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    Otonom araçları bekliyor millet dostum, araba kullanmak istemiyor kimse Ben oturayım araç gitsin diyor ve bunu isteyen ezici bir çoğunluk. Suv istiyorlar, pahalı gözüken iç malzeme dış tasarım istiyorlar doğal olarak para da bu konulara akmak zorunda, çünkü yatırımın dönüşü burada. Bir yandan çevre-emisyon baskıları, bir yandan bütün dünya kentlerinde artan kalabalık, artan rekabet, haliyle araçların altyapılarından kırpılıyorken, buradan gelen tasarruflar herşeyi kolaylaştıran trend teknolojilere aktarılıyor.

    Eskiden insanlar otomobillere ayak uydururdu, markaların iyi-kötü karakterleri, tercihleri vardı, bir işi kendilerine has yapma şekilleri vardı ve sen bu yöntemi kabul edip buna ayak uydurur ve arabanın karakterini deneyimlerdin. Şimdi öyle bir kârlılık baskısı ve rekabet var ki, bütün üreticiler bukalemuna döndü, müşteri ne isterse havlayarak arkalarından koşuyorlar. Sırf BMW 1 serisinin önden çekişe geçmesi bile bunun açık manifestosu.




  • üreticilerin içine torsiyon kaçmış
  • Birde su acidan dusunun, evet araba surmek bazilarimiz icin zevk ama bazilarimiz icin sadece ihtiyac.



    Arka suspansiyonlar bagimsiz olunca, on takimda degisen ne varsa arkada da onlardan oluyor, bu da 2 kat masraf demek ilerleyen yillarda, torsiyon sistemde sadece amortisor ve yay var, tasiyici burc, rot vb gibi parcalar yok.neredeyse amirtisorden baska degisecek parcasi yok.



    Eh insani suratlerde bagimsizdan cokda kotu degil.



    Evet fabrikalar kendi maliyetlerini azaltiyorlar ama bizimkileride azaltiyorlar.



    Bence bağımsız sistem opsiyonel olarak sunulmali. Herkes mutlu olur boylece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 29 Mayıs 2018; 17:38:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: msansertekin

    Herkes, "sadece" parayı düşünüyor arkadaş. 90'lı, 2000'li yıllarda ön-arka çift salıncak olan araçlar vardı. 2020'li yıllarda alayı torsiyon. Focus da torsiyon olacak. Teknoloji ileri mi gidiyor geriye mi anlamadım..

    Gerçi yazarken jeton düştü.

    İçeriye bir dokunmatik ekran koy, güzel bir multimedya sistemi, bir iki tane de koltuk ısıtma gibi donanım koy. Dışarıya da iki tane led far attın mı dibini düşürürsün boş tüketicinin. Alt takımdan çal millet ne anlayacak ? İki airbagli araba satılıyor 2018 yılında. Millet süspansiyona mı bakacak sanki ?
    vw taktiği




  • VW yaptı tuttu, Mazda yapmadı yerinde saydı hatta satışları düştü, üstüne açık ara en sorunsuz araç olduğu halde. Niye yapmasın ki? Sanki alıcılar dürüst firmaları ödüllendiriyor. Ne yapsınlar batsınlar mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.