Şimdi Ara

Yeni mazda 3'te bağımsız süspansiyon olmayacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tasshelhoff

    Birde su acidan dusunun, evet araba surmek bazilarimiz icin zevk ama bazilarimiz icin sadece ihtiyac.



    Arka suspansiyonlar bagimsiz olunca, on takimda degisen ne varsa arkada da onlardan oluyor, bu da 2 kat masraf demek ilerleyen yillarda, torsiyon sistemde sadece amortisor ve yay var, tasiyici burc, rot vb gibi parcalar yok.neredeyse amirtisorden baska degisecek parcasi yok.



    Eh insani suratlerde bagimsizdan cokda kotu degil.



    Evet fabrikalar kendi maliyetlerini azaltiyorlar ama bizimkileride azaltiyorlar.



    Bence bağımsız sistem opsiyonel olarak sunulmali. Herkes mutlu olur boylece.
    Torsiyon sistem evet aşırı sorunsuz. Era taksiler bile ömründe torsiyona bakım ihtiyacı duymaz, en fazla amörsitör patlar 4 tane civata söküp değiştirirsiniz. Torsiyon burçlarıda aşırı kötü kullanım yok ise değişime ihtiyaç duymaz.
    Ancak bağımsız olan arka süspansiyonda, ön düzen gibi zırt pırt bozulan parçalar yoktur. Hatta bağımsız süspansiyonda arka amörsitörler, torsiyonun vibrasyon ve salınımı olmadığından daha uzun ömürlüdür.
    Hyundai ci olduğumuzdan hyundaiden gidelim. Bağımsız süspansiyona sahip accent milienyum kasalar bile 200000 km ye gelmeden arka taraf bakım istemez. Biraz daha eskiye gidersek yumurta kasalarda bile arka gergi burçlarından fazlasını bozmaz. burçların tanesi 30 tl orjinali.
    Torsiyon iyidir hoştur ancak taksici, esnaf işidir. bozulmasın yeter diyecek kadar kullanan insanlara hitap eder. normal bir kullanıcı için konfor önemlidir. 200000 km de arka düzene yapacağı masraf, vereceği konfordan çok daha düşük kalır.
    düz Dingilin sağ ve sol ucundan çıkıntı yapıp tekerleri buralara bağlayan ve helezon konumunu biraz değiştirerek oluşturulan bir sistem neticede. bunun savunulacak bir yanı yok. sorunsuz demek yeterli değil bana göre.
    bu olay tam olarak manuel - otomatik olayı gibi. birisi konforsuz ancak daha ucuz onarımlı ve sorunsuz, otomatik ise konforlu, nazik ve daha pahalı.




  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Benim bildigim hic bi aracta yururken video oynamaz



    Sonradan takilanlarda oluyor o sanirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tasshelhoff

    Birde su acidan dusunun, evet araba surmek bazilarimiz icin zevk ama bazilarimiz icin sadece ihtiyac.



    Arka suspansiyonlar bagimsiz olunca, on takimda degisen ne varsa arkada da onlardan oluyor, bu da 2 kat masraf demek ilerleyen yillarda, torsiyon sistemde sadece amortisor ve yay var, tasiyici burc, rot vb gibi parcalar yok.neredeyse amirtisorden baska degisecek parcasi yok.



    Eh insani suratlerde bagimsizdan cokda kotu degil.



    Evet fabrikalar kendi maliyetlerini azaltiyorlar ama bizimkileride azaltiyorlar.



    Bence bağımsız sistem opsiyonel olarak sunulmali. Herkes mutlu olur boylece.
    2005 Usa Accord multilink tipi tam bağımsız süspansiyona sahipti. 240.000 üzerindeydi en son hatta belki biraz daha fazla ve arka süspansiyonlarda birşey değiştirmedik.



    2007 Usa Accord yine multilink. Yine 240.000km'deydi ve yine birşey değişme ihtiyacı yoktu, araç çakı gibiydi.



    1997 model W140 S320 arkalarda salıncaklı süspansiyon vardı. 360.000 km'de arkalarda değişmesi gereken bir parça yoktu yine çakı gibiydi.



    2008 Lumina Ss 200.000'de Arkalarda semi trailing arm diye tabir edilen salıncaklı sistem var yine arkalar çakı gibi ani gaza yüklenmelerde yediği onca torka ve ezilmesine rağmen. Araç yaklaşık 600nm tork üretiyor.



    Ama işler C segmentinde ne olur bilmiyorum ama yine de 300.000km öncesinde pek bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum eğer kasislerden uçarak geçmiyorsa :)



    Üreticilerin bizi senin dediğin gibi düşündüğünü de hiç sanmıyorum, yani eldeki veriler bize böyle söylüyor. Kaldı ki eğer böyle düşünüyorlarsa sabit aks yani şu dingil dediğimiz sistem en mantıklısı. Boşuna demiyorlar laftan anlamayan adama dingil diye:) Ne eğilir ne bükülür kolay kolay. Şimdi gülüyoruz ama hiç belli olmaz birgün o dalga geçtiğimiz sabit akslı yol tutmayan Amerikan arabalarına benzer süspansiyona sahip araçları yolda görebiliriz diye düşünmüyor da değilim.



    Hatta yetmez önlere de sabit aks koysunlar jeep wrangler örneğindeki gibi.



    Anlaşılan mekanik araçları özlediğimiz bu dönemi de ilerleyen yillarda arayacağa benziyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mercedes-Benz'in parası limitli, küçük motor az vergi kovalayan müşteriye oynadığı; BMW'nin yaldır yaldır önden çekişe geçtiği, VAG'ın Bentley ile Volkswagen'de aynı altyapıyı kullandığı, koskoca Mitsubishi'nin sadece "uygun bütçeli crossover" araç ürettiği saçma sapan bir dönemdeyiz.

    Eskiden "teknoloji otomobil kültürünü öldürüyor mu?" diye sorardık, teknoloji değil ama maliyet kaygısı öldürdü, otomobil camiasının selası veriliyor.

    Başımıza taş yağmasından korkuyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alcohol06

    Asıl niyet maliyeti kısmak bence de, eyvallah. Yalnız Mazda belli bir motor grubuna torsiyon koyup da, üst motorlarda tam bağımsız kullanıp ayrım yapmıyor, bütün model gamında torsiyon sistemle donatılacak. Bu yüzden çıkıp torsiyon sistem üzerine çalıştık, aracı sadece bu sisteme göre ayarladık (yani içeride alan kazandık) ve iyi sonuçlar elde ettik diyebilmişler. Hatta açıkça 308'i çok beğendik ve ondan esinlendik diye de belirtmiş Arge'nin başındaki zat, basitçe 308'i alıp tersine mühendislik yaptık demeye getiriyorlar aslında:

    https://www.carlist.my/news/next-generation-mazda-3-bids-farewell-multilink-rear-suspension-adopts-torsion-beam/47323/

    Gerçekten iyi iş çıkarmış olabilirler, hatta torsiyonla bazı konularda iyiye gitmiş bile olabilir araba. Golf örneğin, iyi bir sistemle tatminkar olunabileceğinin kanıtı. Yalnız Golf de dahil torsiyon arka akslı birçok araca bindim veya kullandım, hepsinde bozuk dalgalı zeminlerde arka aksta illa ki bir sekme, viraj içinde hızlıysan ve zemin bozuksa aksın yolu bir tutup bir bırakıp yana sekerek ve tedirgin ederek dönmesi, yüksek hızda bir anda yükselip alçalan köprü-viyadük giriş çıkışlarında sarsılma, büyük jantlarda vuruntular vs oluyor. Burada ifade etmesi çok zor, tek boyutlu bir çalışma hissi oluyor arka aksta. Bunun olması da aslında çok doğal çünkü torsiyon çeşitli yol şartlarında zorlamalarda bağlantı eksikliğinden dolayı beşik hareketi yapamıyor, bağımsız kamber ayarı yapılamıyor, yani tekerlek hareketleri limitli hemde akslar birbirinden tam bağımsız değil. Asla kullandığım için söylemiyorum, şuanki Mazda 3'ün arka aksı bence tek kelimeyle mükemmel ve yeni modelin yoldaki bozuklukları kontrol etme ve bütünlüğünü koruma konusunda asla bu nesil kadar iyi olacağını zannetmiyorum. Fakat ne yazık ki Mazda tek başına çalışmasına rağmen yıllardır ar-ge'ye fazla para saçan bir marka ve maliyetleri kontrol etmeleri, bir yerlerden tasarruf etmeleri gerekiyor. Para kazanamadıktan sonra araba satmanın bir mantığı yok.
    Eski aracım torsiyonluydu. Farkı hissedecek kadar iyi bir sürücü değilim ama eşim arka çok zıplatıyor diye şikayet ediyordu. Golfü 1.4 almamın bir sebebi de bu ve artık şikayet yok. Torsiyonlu araç tercih etmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    VW yaptı tuttu, Mazda yapmadı yerinde saydı hatta satışları düştü, üstüne açık ara en sorunsuz araç olduğu halde. Niye yapmasın ki? Sanki alıcılar dürüst firmaları ödüllendiriyor. Ne yapsınlar batsınlar mı?
    Otomotiv firmaları ve marka imajları, semtin süper marketi mantığıyla çalışmaz. Çalışmamalıdır da.

    VW'e binen kitlenin umrunda değil torsiyonmuş , dsg ymiş , arızaymış falan. Sıradan bir tasarımla ön tarafa logoyu çak , satarsın. Hava yastığını çal, gene satarsın. Yeni kasa diye eskisini biraz makyajla, gene satarsın. Muadillerinin üstüne 10 bin daha yaz, gene satarsın. VW, müşteri kitlesi adına en rahat markadır. Çünkü ne yaparsa yapsın aman aman kitle kaybetmez.

    Forumda defalarca ağlayan oldu mazda dizel getirmiyor, getirse satılır diye. Adamlar dizel motor ve sorunsuz tam otomatik şanzıman kombinesi getirdiler. Sorsan en ideal kombinasyon. Mazda'nın en dolu paketi 164 bin, golf 1.6 tdi comfortline dsg 172 bin. Highline ise 180 bin.

    Almazlar güzel kardeşim, almazlar. Mazda 25 bin ucuz olsun, gene almaz vw kullanıcısı. Yaşam olarak da mantık olarak da oldukça muhafazakar, ne anlatsan dinlemez bir yapısı vardır. O yüzden uğraşmayacaksın, dar otomotiv görüşü ile başbaşa bırakacaksın onu. Hatta doğuş otomotivi cesaretlendirmek lazım. Daha çok yerleştirsin diye.

    Mazda'yı ise hala ayakta tutan şey, Mazda kullanan insanların diğer insanlara araçlarını övmesidir. Diğer bir açıdan, mazda'yı ilk kez kullanan insanların aracı beğenmesidir. Mazda'yı bir başka mazda veya mazda kullanıcısı satar. Basiretsiz showroom'ları değil. Forumlarda çoğu sıkar mazda hakkında. Sorsan kullanmışlığı yoktur. Önyargısız mazda 3'ün falan direksiyonuna oturan adam "acaba" der. Servis vs yersiz ön yargıları kırılırsa da satın alır.

    Mazda markasının başka kozu yok elinde. O keyfi alırsan sıkıntıya girer. VW'in yaptığını yapsa, VW ile arasında fark kalmaz. Dört teker bir direksiyon koysa gene marka imajından vw satar, mazda satmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 30 Mayıs 2018; 14:51:13 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.