Şimdi Ara

Yeni Modem Huawei HG8245X6 Wi-Fi 6 Standartı [ANA KONU] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
380
Cevap
36
Favori
94.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bana kuracaklardı ama sinyal mi alınmadı ne kuramadılar.Zte modemi verip gittiler.

  • afgn A kullanıcısına yanıt

    Alp bey güle güle kullanın

  • quote:

    Orijinalden alıntı: afgn

    Bende 8 sene önce takılan HG253 vardı. Wifi zaten çok kötüydü (router ile hallediyorduk o işi) ama son zamanlarda ethernet bağlantıda da kopmalar olunca, Cumartesi aradım, Pazar günü eleman elinde bununla geldi ve taktı. Ne Turkcell Superonline'ın bu servis hızına, ne de Wifi 6 modem getirdiklerine inanamadım. Şu anda router'a bile gerek olmadan evdeki tüm cihazlara kesintisiz bağlantı var.

    Dolayısıyla bilhassa eski modemi olanlar muhakkak başvursun ve şikayeti yaparken sadece wifi değil, kablolu olarak da sorunlu olduğunu söylerseniz sanırım bu modemden getirieceklerdir.

    Hayırlı olsun hocam. Detaylı fotoğrafları bekliyoruz.  





  • bu modem eve cat6 gelen müşteriler kullanamaz sanırım doğru mu ?

  • dün bana da servis geldi elinde yeni wifi modemle. evin yapısı uzun olduğu için bu modemin zte'den daha kötü performans vereceğini, en arka o da için mutlaka repeater kullanmak gerekceğini söyledi. açıkcası ben de zte'den en arka odada çekmemesi dışında memnun olduğum için maceraya girmek istemedim ve değiştirmedim.


    1 aydır 200mbit kullanıyorum ve zte'den wifi ile 200mbit'in tamamını alabiliyorum, kopma vs de olmuyor. zte'den yeni huawei'ye geçiş yapıp wifi menzilinin çok arttığını gören ve bağlantının stabil olduğunu söyleyen biri olursa geçmeyi düşünebilirim.

  • Ben geçtim durduk yere anlık wifi gidip geliodu tekrar zte ye geçtim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EldemTR

    Lokasyonunuz FTTB yani ONTsiz ise WiFi6 modem talebiniz yerine getirlemez çünkü Ethernet olarak WAN portuna sahip değil sadece GPON üzerinden WAN alabilmektedir.



    Alıntıları Göster

    Merhaba FTTH bağlantım ontli kullanıyorum.

  • Benim anlamadığım şey, şu modem firmaları ile anlaşırken bunlar hiç test yapmıyor mu Turkcell ? Kendi arge bölümleri yok mu? Türkiye deki çoğu fiber kullanıcıları, Apartman dairelerinde toplu sitelerde şu modemleri bi test edin, wireless çekimlerini, bağlantı kopma durumlarını, ona göre bir modem bulup anlaşma yapın, illa Huawei ile anlaşacaksanız, değin ki firmaya, şu modeminiz iyi ama 4db çekim yetmiyor, kullanıcılardan şikayet var, bize özel bunlara 6db anten takın, mesela diyorum örnek olarak.

    Tabiki %100 çözüm olmaz 90m2 evde oturan da var, 390m2 evde oturan da var ama bir ortalama var o ortalama çoğunluğa hitap ediyor, onu yakalamaları lazım.

  • Mixenon kullanıcısına yanıt

    Hocam bir aralar toplu kullanımı önleme amacıyla menzili az modemler veriyorlardı. Şimdi de aynı görüşteler sanırsam.

    Zamanında verdikleri HG630a modemi bir gün canım sıkılınca sökeyim dedim. İçinde wifi antenini sonradan eklendiği kesin olan bir ince tel ile değiştirdiklerini fark ettim. Bu söylediğimi yaptıkları bariz belliydi. Yani sıkıntının büyüğü modem de değil firmalarımızda.

  • Hocam Hg255s kullanıyorum. Direk değiştirin diye arasak yaparlar mı? İlla bitlik mi yapacaz :D (wan çıkarıp tak gibi vs.)? Yoksa hg255s yerine güzel bi router mi alsak?

    Şuan ont modem + hg255s kullanıyorum. Wifi salonda çekmiyor. Bu yeniyi taksalar ont ve hg255s ten kurtulsak yeni modem wifi açısından iyi olacak mı ? Salonda daha iyi çeker mi acaba? 1 uzun koridor (10m yaklaşık) , 3 duvar var salon-modem arası.

    Bekliyorum cevaplarınızı teşekkürler.

  • Demek modem buymuş az önce sol ekibi kurulumu yaptı bu modemi verdi.Vodafonedaki ont cihazınıda kaldırdı direk buna taktı fiberi.


    Sol'e dün yani Pazar günü başvurduk.Ertesi gün yani şimdi saat 5'te gelip modemi taktılar interneti verdilere gittiler abi bu ne hız :D


    Keenetic air kullanıyordum vodafoneda umarım bu modemin wifisi iyidir yoksa yine uğraş dur keenetici bağlamakla solden şifre ıvır zıvır bulmakla.

  • Selamlar, tam anlayamadım yazılanlardan. bende ftth bağlantı var, bu modemi kullanamıyor muyum? Bana zte tanımlanmıştı ama onu kullanmıyorum, huawei ax3 almıştım wifi 6 kullanmak için. Eğer bunu verirlerse bunu takıp, huawei'i router olarak kullanırım ekstradan.

  • DH | equ* kullanıcısına yanıt

    Bu modemi kullanan artık harici modem kullanamaz bilginiz olsun. Sol şifresinide alsanız harici modem kullanamazsınız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: guguk

    Bu modemi kullanan artık harici modem kullanamaz bilginiz olsun. Sol şifresinide alsanız harici modem kullanamazsınız.

    Sorun değil zaten Airi sırf eski hg255s nin wifisinin kötü olmasından dolayı almıştım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: afgn

    Bende 8 sene önce takılan HG253 vardı. Wifi zaten çok kötüydü (router ile hallediyorduk o işi) ama son zamanlarda ethernet bağlantıda da kopmalar olunca, Cumartesi aradım, Pazar günü eleman elinde bununla geldi ve taktı. Ne Turkcell Superonline'ın bu servis hızına, ne de Wifi 6 modem getirdiklerine inanamadım. Şu anda router'a bile gerek olmadan evdeki tüm cihazlara kesintisiz bağlantı var.

    Dolayısıyla bilhassa eski modemi olanlar muhakkak başvursun ve şikayeti yaparken sadece wifi değil, kablolu olarak da sorunlu olduğunu söylerseniz sanırım bu modemden getirieceklerdir.

    Merhaba, ilk olarak hayırlı olsun, güle güle kullanın.


    Bu güzel bir haber bende aynı şekilde HG255s modem kullanıyorum ve Wi-fi yüzünden router alıp bağlamıştım. Müşteri hizmetlerini arayıp bir konuşalım bakalım.





  • https://forum.donanimhaber.com/superonline-wi-fi6-modem--146799524


    hangi konudan devam edilecek.


    kablonet gibi ya cihazlarını seve seve köprü moduna alacaklar ve satın aldığınız hizmetin şifresini verecekler yada millet mahkemeye verip emsal karar çıkarttıracak.


    şifre öğrenmek artık maliyetli olacak

    @luzumsuzdur sende media konverter vardı demi oparasyon başlsın HG8245X6 fiber çıkıştan sc-apc to sc-apc fiber kabloyla bağlayıp media konventerle rj45 çevirilip linux yöntemiyle şifre öğrenile bilir bence sence.


    köprü moduna alına bilmesi için root şifresi gerekli veya sol körü moduna alacak 3. yöntem olarak safa kaynak notlarını inceleyin hg255s deki gibi root erişimi alabiliyor muyuz


    HG8245X6

    opera12 le hg255s admin girişi yapın internet memüsüne geçin boş bir yere sağ tık kaynak kodu yeni sekmede açılan sayfada gizli menüler için var g_Menus altındaki false olanları true yapın (f3 basıp false ararata bilirsiniz)


    var g_userLevel = 1; değerini var g_userLevel = 2; yapın sekmenin enüstün de değişikleri uygulayın.


    bu işe yarıyor mu bir bakın derim.


    işe yararsa hg8245x6 yı 4port gpon olarak köprü modu na alabilirsiniz veya tv+ tel + 2veya 3 port köprü moduyla 2-3farklı iss veya servis vlan id kullanılarak hizmet alına bilmesi gerekirken iss sol her pppoe için tek gpon limitlemesi var dı halen varmı bilmiyorum bu cihazda vlan sol için 100 yapmışlar vlanid 100 yaptığımda h267a bağlamıyor bu cihazı kullananları tek vlan id topluyorlar şuan.


    gpon limitlimesi varsa yani her gpon tek pppoe çalışıyorsa eski yöntem aliex ten fiber sc-apc to sc-apc kaç çıkış lazımsa 2-3-4 + okadar gpon 3 iss kullana bilirsiniz tek fiber kıl dan.





  • vodafone fiber kullanıcılarına veriliyor mu bu modem ?

  • Ben bugün bağlattım bundan verdiler.Huawei HG8245X6


    ONT cihazı yok. İkisi bir arada. Wi-Fi6 destekli. WPA3 ayarı var.

    Bugün 2 kez Internet gidip geldi. Ama şuanlık problem yok. Keenetic cihaz kullanıyordum eskiden. Cihazın arayüzü Keenetic'e göre çok sade geldi.

  • zaq999 kullanıcısına yanıt
    Bende media converter var ancak bu cihaz yok bende innboxf60 var benim altyapı farklı biraz gpon filan takınca çalışmıyor bu cihazda anca converter ile çalışırmış bende servis öyle demişti zaten bende gponda var takınca çalışmıyor router, üstelik switch sinyali kesiyor.Düzeltme: ikinci kez okuyunca anladım mesajını evet o şekilde sanal sunucu gibi bilgisayarı gösterip şifre alınabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 23 Aralık 2020; 21:30:6 >
  • Arkadaşlar merhaba modemi kullanan arkadaşlar kullandıkça deneyimlerini yazmaya devam ederse bizler içinde çok faydalı olur özellikle oyun oynayan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum.


    Antalya'da olup bu modemi kullanan var mı ? ona göre bende isteyeceğim

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.