Şimdi Ara

Yeni nesil “tuşlu” telefonlara yöneliyor: Peki ama neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
2.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni nesil “tuşlu” telefonlara yöneliyor: Peki ama neden?
    Akıllı telefonların çıkışı ve yaygınlaşmasıyla birlikte dünya genelinde bunlardan önce çıkan “özellikli telefonlar” veya aptal telefonlar olarak da bilinen telefonların popülerliği dibi gördü. Özellikli telefonlar olarak ifade edilen bu telefonlara en iyi örnek 2017’de çıkan Nokia 3310 3G olabilir. Akıllı telefonların popülerliğinden önce, 'özellikli telefon' terimi genellikle perakende müşteriler için çeşitli işlevlere sahip üst düzey cep telefonları için kullanılırdı ve 3G destekleri olurdu. Ancak görünüşe göre özellikle ABD’de bu telefonlar tekrardan popülerleşiyor.



    Ayrıca Bkz.Kamerasıyla iddialı Huawei Nova 11 Pro özellikleri sızdırıldı



    Yeni Nokia 3310 gibi telefonlar popülerleşiyor



    Dünya genelinde bu telefonların satışı düşmeye devam etse de Nokia markasının lisans sahibi olan HMD Global, 2022 yılı boyunca ABD'de her ay on binlerce kapaklı telefon satmayı başardı. Bunun nedeni ise ruh sağlıklarını korumak için ekran süresini kısaltmaya çalışan Z kuşağı. Yeni nesil özellikle sosyal medyanın psikolojilerine olan etkilerini azaltmak istiyor. Ek olarak ABD’de bazı eyaletler gençleri korumak için sosyal medya hesabı açmayı ebeveyn kontrolüne ve iznine almayı tartışıyor.



    Yeni nesil “tuşlu” telefonlara yöneliyor: Peki ama neden?
    Özellikli telefonların popülaritesindeki artış, tipik akıllı telefonlarda bulunan dikkat dağıtıcı unsurların olmayışı sayesinde üretkenlik alanında da ciddi kazanımlara neden oluyor. Sosyal medyadan uzaklaşma istediğiyle birleşen bu artan talep Light gibi şirketlerin ürettiği Light Phone 2 tipindeki cihazların da işine geliyor.Odaklanmayı kolaylaştıran ve oyunlar, uygulamalar vb. faktörlerden arındırılmış klasik cep telefonları belki de sadece Z kuşağının ihtiyacı değil belirli aralıklarla herkesin ihtiyacı olabilir.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/98167-gen-z-making-feature-phones-more-popular-us.html







  • yalan yok bir tane tuşlu telefon almak lazım.

  • Akıllı telefonda da sosyal medya kullanmayarak aynı etkiye ulaşılabilir...

  • 1 nisan

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • normalde cogu zaman teknolojiyi degisimi ve adaptasyonu savunurum ama ozellikle sosyal medyanin insan psikolojisinde yipratici bir etkisi var bu bir gercek. bugun yasadigimiz sartlar insanin dogal sartlari degil. cok degil 100yil once sehir hayati bile kisitliyken insanlar koylerinde yada daha eskisinde avci toplayici kabilelerinde ufak bir cevrenin icinde yasiyordu. birinin olmesi, agir kaza gecirmesi, aile trajedisi yasanmasi kendi cevresinde maksimum senede bir kac kere oluyordu, simdi dunyanin oteki tarafindaki cinayetler, kotu haberler, politikacilarin ahaksizliklari yalanlar sosyal medya ile direk dibine giriyor, gun icinde benzeri haberlere defalarca ve defalarca maruz kaliyor. cevresine empati kurmaya evrilmis insan beyni icin cok fazla yuk, cok fazla stress. stress bagisikligi dusuruyor, karamsarlik yaratiyor. insan dogasi bu kadar kotu haberle karsilascak sekilde evrilmemis. uzun vadede sikintilar yaratan bir durum.

  • Samsung Note 1 serisinden itibaren akıllı telefon kullanıyorum ama bir kere bile Facebook Instagram Twitter hesabım olmadı. Oyunları da kupon olsun çocuk baksın diye 1 2 tane indirmişimdir. İnsan kendini kontrol etmeyi bilecek. Alete laf atmanın manası yok...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ardicli2000 kullanıcısına yanıt
    Tamam da bu kadar para basmaya gerek yok o zaman telefona işte kullanmıyosan, adanlar bu yüden dandik tel alıyo diyo işte haberde.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hömmgüzel kullanıcısına yanıt

    Akıllı telefon sade sosyal medya için mi kullanılıyor!?!? Tonla faydalı kullanımı var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt
    Tuşlu değil de KaiOS ya da BB07 gibi işletim sistemli telefonlar revaçta. Bu tarz pili uzun süre dayanacak minvalde telefon el altında bulunmalı. Sonumuz belirsiz.

  • Boş bir cool olma çabasından başka bir şey değil. Hiçbiri instagramsız nefes almıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • neden olacak acaba. depremden sonra insanlar acil aramalar için yedek ve çıkarılabilir bataryalı 3G tuşlu telefon alıyor, enkaz altında kalırsa bir umut..

  • Çıkar telefonunu diyen dayılardan yıldıkları içindir :D

  • Türkiye’de KaiOS olan, ORİJİNAL Nokia cihaz aradım bulamadım, her yer sahtesi ile dolu. KaiOS olanda YouTube, Whatsapp, Twitter gibi ana uygulamalar da var, problemsiz kullanılıyor.


    Türkiyede şu an tuşlu telefonların yaygın satılmamasının sebebi olarak kimsenin eski telefonlarını atmaması ve lazım olunca onları kullanması olarak açıklıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silent Guardian kullanıcısına yanıt

    HMD, 2019'da dengesiz ekonomi sebebi ile Türkiye'den çekildiğinden beri hiçbir Nokia ürünü bulunmuyor maalesef.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye nin en az 20 yılı var.Amerikanın tahmini olarak 20 yıl gerisindeyiz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • beyinsiz insan topluluğunda yani muz cumhuriyetinde o insanın tuşlu telefon kulanması normal bir şey hele birde ucuz olsun ben hep 50 dolarlık telefon alıyorum der


    nedeni 200 dolarlık telefon kendisinden akıllı olduğu ve kullanmayı bilmediğindendir

  • Hacker İmam kullanıcısına yanıt
    Bağımlılık diye bir şey var. İllaki akıllı telefon kullanınca gereksiz saçma sapan şeylerle uğraşılıyor ve bu uğraş fark etmeden bağımlı hale getirtiyor. Aynı sigara gibi sinsice. Sigara içen biri kolayca ulaşabileceği bir yerde sigara bulundursa onu kolayca bırakabilir mi? Bırakamaz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Askere gidecek olan her gencin istisnasız aradığı ve edindiği telefonlar bedelli fiyatı yükseldikçe askere gidecekler de arttı tabi herkes almaya başladı.
    Telefon fiyatı yükseldikçe tuşlu alan oranı da artmış oldu.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.