Şimdi Ara

Yeni Opel Astra K (ANA KONU) (2061. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41.266
Cevap
306
Favori
2.350.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20592060206120622063
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aykutoz

    Aklıma 9 bin kmde d1gen2 yağı yetkili servisten yurt dışından sipariş edip daha sonra bir opel çıkmacısında filtreyle beraber değiştirdiğim geldi.


    Abi bu araba sıfır yanlış yere getirdin demişti adam : ) akıllı işi değil valla

    Yıllık bakım için servisten randevu almaya yağ meselesini konuşabilmek için fiziken gittim. Dexos 1 Gen 2 yağ koyacaksanız bakım yaptıracağım yoksa yaptırmıyorum dedim tamam koyuyoruz dediler randevu işemrine not düşürttüm. Bakım günü iş emrine ek olarak "Dexos 1 Gen 2 yağ konulacak, müşteri yağı görmek ister" yazdırttım. Bakımdan önce çağrıldım kocaman varilin yanına götürülüp "işte bu" dediler. eğildim varilin etiketine baktım Mobil Dexos 2 yazıyor kocaman. Dexos 1 Gen 2 olacak yanlış varile getirdiniz diyorum başka yağ yok hepsine bunu koyuyoruz bu zaten Dexos 2 yani Dexos 1'i kapsıyor dediler. Yedek parça departmanına gidip işin yetkilileriyle yarım saat kavga ettim zaten işten izin almış gelmişim en son lanet olsun koyun dedim bakımı yaptırdım. 4 ay sonra da aracı sattım.


    @Aykutoz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 28 Şubat 2024; 15:18:55 >




  • EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt

    Servisle konuşarak bu işin yapılamayacağina kanaat getirdiğim için bu işlemi 2 kere yaptım hocam garanti süresince. Araba zaten 47bin e gelmek üzere muhtemelen benden daha bakımlı durumdadır 6 7 kere değişim gördü   şimdi ne düşünüyorsunuz araç?

  • Aykutoz kullanıcısına yanıt
    şu an ikilemdeyim hocam şirket aracı olduğundan belki yeni araç almayabilirim
  • 1.6 cdti bakım fiyatları nasıl serviste ? Yaptıran oldu mu.

  • 1.6 Cdti manuel alınır mı ?

  • mahmutbayat M kullanıcısına yanıt

    alinir

  • arkadaşlar selam.


    2016 1.2tsi ibiza kullanıcısıyım önümüzdeki dönemlerde astra veya leon satın almayı düşünüğyorum. leon hakkında bilgim var, zaten ibiza kullanıyorum fakat 1.5 dizel astra düşündüm 3 silindirli olması beni düşündürüyor, bundan dolayı 1.6 cdti astra ile leon arasında kaldım.


    astra 1.6cdti de kronik sorun veya sorunlar var mıdır?

  • selam hocam,


    kolon kilidi dışında kronik bir problem henüz duymadım, o da fiyatı 1,5-2 bin lira olan bir emülatör ile çözülebiliyor. Ek olarak, trigeri zincir ve motoru indirmeden değişim yapamıyorlar, haliyle bu da ek maliyet oluşturuyor. Güncel triger değişim fiyatı 30 bin civarında. Güzel tarafı, bu trigeri sürekli ses yapana kadar kullanıyorsun sonrasında değiştiriyorsun. Yani belirli bir km veya yıl periyodu yok.

  • fox166 F kullanıcısına yanıt

    cevabınız için teşekkürler. bir haylli masraflıymış, ben 2.el araç alınca aklımda soru işaret kalmaması için bile triger i değiştiririm. sanırım bunu alsam değiştiremem bir hayli işçilik ve maliyetli bakımmış.

  • 7 senedir 1.6 cdti otomatik kullanıyorum. Bakımlar dışında servise uğramadım kolon kilidi hatasıda almadım. Tork ve hp olarak 1.6 sizi tatmin eder. Şanzımanı da dayanıklı.  

  • GöKHaN 35 kullanıcısına yanıt

    en çok motor, şanzıman ve tasarımı cezbediyor. kronik sorununun olmamasıda bu araçta kesin karar kılmama sebep oldu şimdi.


    cevabınız için teşekkürler.

  • düşük kmli düzenli bakımlı bir araç bulduğunuzda 1.6 dizel otomatik üzmez. 2021 yılından beri kullanıyorum. Bundan öncede ilk sahibi amcamdı. Sadece yıllık bakımını yapıyorum onun dışında daha problem çıkarmadı.

  • Ken Block43 kullanıcısına yanıt

    ekşi de şanzımandan sorun yaşayan baya kullanıcısı var, biraz bu aklımı karıştırdı. bütçeme uygunlar genelde 100bin üzeri kilometrede, bunun yerine 20 binlerde yeni kasa 1.2 corsa yada yeni kasa ibiza mı alsam diye ikilemde kaldım. şanzıman sorunu çok ciddi paralara mal oluyor.

  • Selamlar


    Aracım 2016 Astra excellence 1.4 turbo düz vites. Periyodik bakım için İstanbul'da Opel Global'den 7.000 lira fiyat aldım (Dexos 1 Gen 2 Motor yağı, GM Hava - yağ - polen filtresi)

    Eurorepar marka olan bakım fiyatı daha ucuz.

    Sizce fiyat nasıl?

    Geçen sene 3.000'e halletmiştim, fiyatlar arşa çıkmış.

  • Aracım 2016 model 1.4 astra k turbo exellence, üzü süredir trafikte ışıklarda durdugumda start stop devreye giriyor arac stop ediyor sonrasında ayağımı frenden çektiğimde arac gitmiyor gaza basıyorum almıyor, vitesi P Konumuna getirip tekrar start stop tuşuna basınca çalışıyor, start stop iptal edildiğinde hiç böyle sorun olmuyor yetkili servise değil özel servise götürdüm hiç sorun bulamadılar, boyle bir tecrübe yaşayan var mı sorunu çözüldü mü ,
  • Bugün Opel Global’de 6.340 liraya orijinal malzeme ile bakımı yaptırdım. Bakımın içine dahil ettikleri cam silecek suyu ve balata spreyini iptal ettirince fiyat biraz daha düştü.

  • GILMOUR kullanıcısına yanıt

    Bi bana mı uygun geldi fiyat. Bence dışarıda yaptırmaktansa serviste yapılması daha mantıklı. Ama ben servise güvenmiyorum rezistansı bozdukları için :D

  • Ken Block43 kullanıcısına yanıt

    Güvenmemek hususunda ben de servislere güvenmiyorum, bu sebeple bakımda kullanılacak her parçayı tek tek kontrol ettim, ama yağın dexos 1 gen 2 olduğuna emin değilim. Arka tarafta bulunan birden fazla varil üzerinde dexos 2 yazıyordu.

  • GILMOUR kullanıcısına yanıt

    büyük ihtimalle geçiştirmişlerdir. Umarım dexos 1 yağ koymuşlardır. Ben 3 senedir parçalarını kendim alıp dışarıda yaptırıyorum. Zorunda kalmadıkça servise de gitmem artık.

  • Ken Block43 kullanıcısına yanıt

    Düz vites olduğu için mümkün olduğunca aracı düşük devirde kullanmamaya özen gösteriyorum. Bu tip motorlarda sorun genelde otomatiklerde, üst vites, düşük devir - ani gaza basma durumlarında piston yamulma arızası oluyor.

  • 
Sayfa: önceki 20592060206120622063
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.