Şimdi Ara

YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU (1223. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
62.503
Cevap
640
Favori
2.492.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
75 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12211222122312241225
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • daimler1905 kullanıcısına yanıt
    Arabayı calistirdiktan 5-10sn sonra kapatın, tekrar kontak açın. İkinci de on Isıtma buji işareti yanıp motorun çalışması gecikiyor mu? (min 3-4sn ve yukarısı bekleme)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acquiles

    Arabayı calistirdiktan 5-10sn sonra kapatın, tekrar kontak açın. İkinci de on Isıtma buji işareti yanıp motorun çalışması gecikiyor mu? (min 3-4sn ve yukarısı bekleme)
    Hocam dediğinizi iş çıkışı deneyeceğim ama sabah çalışırken hiç sıkıntı olmadı her zaman ki gibi normal çalıştı. Bu arada servise muhtemelen yarın gideceğim
  • daimler1905 kullanıcısına yanıt
    İlk çalışma değil, kapatıp tekrar kontak çevirin. İkinci de hatta üçün de sure uzuyorsa, 10sn kadar olabilir. Bu sure boyunca ısıtma bujisi işareti yanar. Sonra işaret soner ve motor çalışır.

    Böyle bir durum varsa (bu arıza olan araclar mevcut) ısıtma bujisi değişiyor ve hatta ilgili röle değişiyor..

    Sonrasında motor arıza lambası da sönüyor.
  • acquiles kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Süper kilitlenme bir işe yarıyor mu? Bir de sileceklerin otomatik çalışması için her seferinde sileceği aşağı almak zorunda mıyız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: L_Lawliet

    Merhaba. Süper kilitlenme bir işe yarıyor mu? Bir de sileceklerin otomatik çalışması için her seferinde sileceği aşağı almak zorunda mıyız?

    Süper kilitlenme aracın içerden açılmasını engeller.

    Evet her seferinde aşağı almanız lazım
  • hassey kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Bagaj açma düğmesinin yanında kart koyma yeri gibi bir yer var, ne işe yarıyor? Gözlük koyma yeri var mı?
  • L_Lawliet kullanıcısına yanıt
    Kart koymaya yarıyor

    Otopark kartı koyuyorum genelde ispark in verdiği
    Gözlük yeri malesef yok. Uygun parça da bulamadım henüz 3008 e uyan, sürücü üstü el tutma parçasıyla değişim için..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 11 Ocak 2019; 17:36:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: daimler1905

    YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU

    Günaydın arkadaşlar Aracım 2018 model 1,6 dizel otomatik prime edition 3 bin km. de. Dün akşam herhangi bir sıkıntı yoktu en son kullandığımda ama sabah işe gitmek için aracı çalıştırdığımda ekranda bu uyarı çıktı motor arızası motorunuzu tamir ettiriniz şeklinde. Daha önceden buna benzer yorumlar okumuştum. Partükül filitresi ile alakalı olduğu ve aracı manuelde 4. viteste 110 km hızla 15 dakika sürüldüğünde sorunun geçtiği söylenmişti. Aracı bursa içi trafikte kullanıyorum. Bu gün servise uğramayı düşünüyorum. Yorumlarınızı alabilirmiyim. Teşekkürler.
    benim de araç 2018 prime edition 1500 km deyken aynı sorunla karşılaştım. Serviste motora guncellme atıldı ve sorun düzeldi neyden kaynakladıgyla İlgılı bir bilgi verilmedi bu araçlarda en ufak sorunlarda bu sekılde uyarı alırsınız ve çok ta önemlı bir sorunun olmadıgı söylendi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .ozy. -- 11 Ocak 2019; 19:3:32 >




  • acquiles kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. :) Adaptif hız sabitleyici sizce geç fren yapıyor mu? Takip mesafesini yakına alıp şehir içinde 77'ye sabitliyorum mesela. Öndeki araç fren yapınca fren yapmıyor, mesafe azalınca fren yapıyor. Biraz ani fren yapıyor. Hız sabitleyici şehir içine pek uygun değil sanırım. Ya da takip mesafesini uzağa ayarlamak lazım, o zaman da araya araba giriyor, gene geç fren yapıyor gibi. Duruyor bir şekilde, ama sert fren yapıyor. Kendim fren yapsam daha yumuşak yaparım hissedilmeden.
  • L_Lawliet kullanıcısına yanıt
    Mesafeyi orta ayarda kullanmanızı tavsiye ederim.

    Acc çalışma mantığı nedeniyle özellikle İstanbul trafiğinde kullanım için pek uygun değil.

    Fakat ortalama hızın 70-80 altına düşmediği akıcı bir E5 trafiğinde orta ayarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.



    Diğer taraftan acc nin fren balata ömrüne negatif etkisi olduğunu unutmayın. Sehir için de çok fazla fren yapacaktır tam mesafeyi koruyabilmek ve araya giren araçlar ile mesafeyi sağlamak için.
  • acquiles kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Ben İzmir'deyim, şehir içi hız sınırı 70, acc uygun değil gibi. Bir de sert fren yaptığı için yolcuya hissettiriyor. Bir de rüzgar estiğinde araba sallandı. Leonda bu kadar sallanma olmuyordu. Normal mi?
  • L_Lawliet kullanıcısına yanıt
    Araç yapısı gereği yerden oldukça yüksek olduğu için özellikle yan rüzgarlardan daha fazla etkilenir.

    Bu da normal bir durumdur.

    Yine kendi segmentinin en iyi cd sürtünme katsayısına sahiptir.
  • hassey kullanıcısına yanıt
    Peugeot 208 imi sattıktan 2 yıl sonra Kasım ayında 3008 ile tekrar Peugeot dünyasına katıldım. Araç yan rüzgarlarda B sınıfı araçlara göre çok iyi fakat d sınıfı sedan gibi değil. d sınıfı sedan da Ankara'nın yeni yağmış kar koşullarında iyi değil ama :)
    2 aylık 1600 km lik bir kullanımdan sonra kısa bir değerlendirme yapabilim.

    + Yakıt tüketimi çok iyi, 208 başlığında 3.2 lt gibi ortalamalar ile rekorlar kırar ve milleti şok ederken bu iri kıyım 3008 ile sakin sürüş ile Ankara da 5.3 lt ortalama ile geziniyorum. Cüssesine, lastik ebatına, M+S lastiğine ve kış şartlarına göre çok iyi rakamlar.
    + S&S ısıtıcı kapalıyken motor soğuk olsa dahi anında devreye girmesi direkt yoğun trafiğe çıkanlar için avantaj. Ayrıca deneyimlediğim araçlar arasında en sarsıntısız ve hızlı çalışanı. (208 de de böyleydi)
    + Araç 1.6 BlueHDi EAT6 Active SP süspansiyonlar ve lastik yanağı konforlu sürüş için çok iyi.
    + Almadan önce QQ Tekna ile arasında kalmıştım. İç mekan kalitesi QQ göre çok iyi.
    + Elektrokrom ayna başarılı araçta en önem verdiğim aksesuar budur :)
    + Tabiki iç ve dış tasarım çok yenilikçi.
    + Peugeot APP çok iyi çalıştı bende. Diğer markalarda bu özellik ek ücret ile satılıyor. İstatistiği gerçekten iyi tutuyor.
    + M+S lastikler ilk senesi olduğu için belki de bu seneki Ankara ikliminde gayet yeterliydi. Belki 2 sezon sonra kışlık alınabilir. Karın en yoğun yağdığı gün bir çok aracın kaldığı yerde sorun yaşamadım. Kar modu açıktı.
    + İniş asistanı mükemmel çalışıyor bu özelliği işim gereği test ettiğim Toyota Land Cruiser araçta görmüştüm. Zayıf zeminde çok iyi iniş sağlıyor. Kullanımı çok basit ve pratik.
    + Tavan rayları çok iyi gözüküyor. Bu raylara snowboard bağlamak için eklenti alabiliyor muyuz acaba?

    - Orta konsoldaki soğutuculu bölge çok iyi soğutuyor ama kabine kenarlardan hafiften soğuk sızıyor. Kapatma seçeneği keşke olsa. Acaba burası klima mı kullanıyor?
    - Soğuktan olsa gerek fren balataları diskler soğukken ses yapıyor.
    - Ayak aydınlatma Active SP de yok 208 de de yoktu fakat tesisatı çekiliydi sadece plastik ekipmanı takarak kolayda devreye almıştım bunda da çözülebilir gibi.
    - Keşke Android auto harita özelliği de Allure paketteki gibi hayalet ekrana aktarılabilse.
    - Silecek lastikleri her zamanki gibi kötü önerilerinize açığım.




  • core2dal kullanıcısına yanıt
    Deneyimleriniz paylaştığınız için teşekkürler.

    Özellikle grip kontrolün işe yaradığını duymak güzel

    Silecek lastiklerinden ben de çok memnun değilim ama su kaydırıcı ile bu sıkıntı kısmen aşılabilir.

    Yakıt tüketiminiz iyi ama ben açıkçası uzun dönem ortalaması olarak 5 litrenin altına rahatlıkla inebiliyorum. Ortalama hızınızı merak ettim.

    Ben de 30.000 km'ye merdiven dayadım ve son derece memnunum. En ufak bir trim sesi bile yok henüz.

    Aracınız hayırlı olsun bu arada
  • hassey kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum hocam, yağmur kaydırıcı aldım fakat soğuktan ve kardan dolayı kullanamadım henüz.

    Aslında acelemin olmadığı ve trafiğin az olduğu saatlerde 20 km lik mesafede 3.8lt/100km ortalaması bile var. Peugeot app her oturumu kaydedip sonuçları veriyor çok kullanışlı bir uygulama yapmışlar. Yoğun trafiğe denk geldiğimden genel ortalamam biraz yüksek bir de motor soğukken daha yüksek devirle gidiyor.

    Motor ısındıktan sonra Sport tuşunu da çevre yolunda denedim gaz tepki süresini de bir hayli kısaltıyor bu mod. Maksat partikül filtresini temizlemek olsun diyelim :)

    Grip control e ben de inanamadım hatta buzlu zemin otopark çıkışını önce normal modda denedim sonra tekrar inip kar modu ile çıktım.
    Araç kontrolü ve patinaja düşme isteği çok değişiyor. Mümkün olduğunca eşit olması için gaz dozajını da yakın basmaya çalıştım.
    GC kapalıyken daha çok patinaj ve sağ sol kayma yaşarken GC açınca daha stabil ve ESP ışığı daha az yanarak çıktı. Sanırm sağ ve sol lastik arasında ve gaz pedalı ile bir dengeleme yapıyor. Tabi bu da kullanıcı için işleri kolaylaştırıyor.

    Grip Controlün çalışma prensibi ile ilgili pek detaylı bilgi bulamadım ama faydası olduğunu deneyimledim.




  • Merhabalar. Aracım 2018 prime edition. Bugün bir uyarı çıktı. Lastik basıncını ayarlayın ve sıfırlayın diye. Ciddi bir uyarımı bu. Kendim yapabilir miyim acaba yoksa servise mi götürmek lazım?
  • selimsoy kullanıcısına yanıt
    siz yapabilirsınız..lastiklerin havasını kontrol edin ..ortada ki ekranda en altta lastik sıfırlamadan yapabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmtıl

    siz yapabilirsınız..lastiklerin havasını kontrol edin ..ortada ki ekranda en altta lastik sıfırlamadan yapabilirsiniz.
    Teşekkürler. Yalnız daha önce hiç yapmadım. Bildiğim kadarıyla benzin istasyonlarında yapılıyor. Yardım almadan kendim yapabilirmiyim ayrıca doğru değerleri nerede bulabilirim..
  • selimsoy kullanıcısına yanıt
    Lastik patlamış olma ihtimali yüksek. Kontrol edin.
  • core2dal kullanıcısına yanıt
    Aracınız hayırlı olsun.

    Android auto ile kullandığımız google maps hiçbir modelde ana konsola yansitilmiyor. Aracın kendi navigasyonunu aktarabiliyorsunuz sadece.
  • 
Sayfa: önceki 12211222122312241225
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.