Şimdi Ara

Yeni Peugeot 308 P5 (2022 - 3. Nesil) Ana Konu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.365
Cevap
101
Favori
147.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Aracı alanlar olarak, araçla ilgili bilgi ve tecrübeleri paylaşıp kullanım sırasında karşılaşılabilecek durumlara yanıt bulabilmek ve de 308 ile ilgili tüm paylaşımları tek başlık altında toplama amacıyla yeni başlık açma ihtiyacı hissettim. Vaktiyle 2008 için de açmıştım ve birçok kullanıcı faydalanmıştı. Bu başlık altında da araç ile ilgili spesifik bilgi ve soruları paylaşabilir ve benzer sorulara yanıt arayanlar, kullanıcıların tecrübelerinden daha verimli yararlanabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazein -- 1 Ekim 2022; 1:7:28 >



  • Ben de hem yeni 308 gt hakkındaki değerlendirmelerimi ve golf 8 life ile farklılıklarını kendi kullanımlar açısından yazmaya çalışayım.


    Faydalı olması amacıyla, golf 8 life etsi aracı, 1.0 motor, yaklaşık 15000 km kullandım. Peugeot 308 gt aracı ise sıfır aldım ve yaklaşık 700 km dir kullanıyorum. Life aracın lastik ebatları 205/55/16.


    Yalıtım ve konfor olarak, özellikle golf 8 i satmadan bir gün önce yine kontrol ettim, 308 ile neredeyse aynı. Yol sesi alması, rüzgar sesi alması neredeyse aynı. Bu konuda gt araçta 18 inç lastik olduğunu belirtmem gerekiyor. Neticede, golf 8 yeni 308 den konfor olarak ve yalıtım olarak daha iyi değildi. Şahsi değerlendirmem bu konuda ikisinin de birbirine yakın olduğu, hatta 308 in bir tık önde olduğu noktasında. Gt kasislerden geçerken gayet tok ve güzel geçiyor, golf 8 de bu yönüyle aynı diyebilirim. Golf 8 ile 308 trim sesi açısından da benzer. Şöyle ki, golf de trim sesi yoktu. Gezerken yolda veya bozuk yollarda aracın orasından burasından sesler gelmezdi. 308 de benzer şekilde çok tok ve yolda bozuk yollarda ve kasislerde gayet güzel ve trim sesi vb. herhangi bir şey yok.


    aklıma gelenleri yazmaya çalışacağım için umarım unuttuğum olmaz.


    Motor hızlanmaları birbirinin aynı ama golfte elektrik desteğinin bir nebze olsun etkisini görebiliyorsunuz. iki aracın da 0-100 hızlanmaları çok yakın birbirine, özellikle aşırı bir güç beklemeyenler için tatmin edici. İki araçta hızlanma ve gitme açısından birbirine yakın. Golfün dsg şanzımanı çalışmasından kaynaklanan özellikle vites küçültmelerde gelen ses vardı. 308 de bu yok, ama durmaya yakın bir kararsızlık hissediyorum, beli start stop sistemi ile bir uyumsuzluğu olabilir.


    Gelelim kanaatimce diğer önemli konulara. Golf 8 in içi ve donanım seviyesi çok kötü. Bu cümleyi sadece life için değil r-line için de yazabilirim. Çünkü 308 de yer alan donanımın önemli bir kısmı yok.


    308 in malzeme kalitesi golften daha iyi ve kalite hissiyatı kesinlikle çok yüksek. Yani, golf ile 308 içine oturan bir kişi, 308 de kesinlikle premium bir araçta olduğunu hisseder, düşünür ve görür. Golfün kullanıcı ekranı kullanımı daha kolay gibi, bu açıdan 308 e alışmak biraz daha zaman alıyor. Golfte kabin işi ışıklar biraz daha çok ve arka tarafta da aydınlatmalar var. Bu açıdan özellikle 308 arka yolcu tarafında basit bir ışıklandırma fena olmazdı.


    Bence en önemli noktalardan bir tanesi yol tutuş ve sürüş zevki. Bu konuda 308 çok ama çok iyi. Hem yolda gidişi, hem virajlardaki güven vermesi hem güçlü bir yapısı. Golf sürüş zevki ve insana güven vermesi açısından kesinlikle 308 in çok gerisinde. İstanbul dan Ankaraya uzun yolda gelirken ve ankarada kullanırken birçok kez bunu görme imkanım oldu. Dönüşleri alırken verdiği güven 308 de çok iyi. Bu açıdan golfün çok ilerisinde. Bu noktada golf 8 aracım r line değildi ve jantlar da 16. Bunun etkisi belki vardır ama inanın aradaki fark jantla kapatılacak cinsten değil. Bu sebeple de ben de bu motorun bu araç için az olduğunu düşünenlerdenim. Çünkü kasa daha büyük ve güçlü bir motoru hem istiyor hem de hakediyor.


    Yakıt tüketimi olarak, 308 golf 1.0 etsi ya göre yaklaşık 1 litre daha fazla yakıyor gibi. Benim ortalama değerim de 7 litre civarı.


    Netice olarak ise; golf 1.0 cam tavanlı araçların sıfır kilometre malum sitedede fiyatlarına bakarsanız, 308 in bu kalitede bu gösterişle çok uygun olduğunu düşünürsünüz. Kanaat olarak ifade edeyim. 308 ilerleyen dönemlerde çok daha yüksek bir konuma oturacaktır.


    Son olarak, audi a3 hatcback 2020 model aracım da var. 308 aracım bundan da çok daha güzel, gösterişle, güvenli ve zevkli görünüyor. İlerleyen kilometrelerde de peugeot kalitesini bozmazsa, 308 kesinlikle bir premium araç olarak kabul görecektir ve rakipleri de değişecektir. Biraz zamana ihtiyaç var gibi.


    Umarım ilk izlenimler olarak faydalı olmuştur. Sorun yaşayan veya güzel tecrübe edinenler de varsa, yazarlar da sevinirim. Çünkü benim gibi birçok kişi bu gibi yerlerden edindiği tecrübe ile kararlarını veriyor.

    Merhabalar


    Peugeot 308 S.S.S

     

    1-   Araçlar karter muhafaza olmadan geliyor. Bunun sebebi oluşabilecek kaza anında motorun kulaklarından koparak kendini yere doğru salması ve kokpite girerek şöföre ve yolcuya zarar vermemesi . Ancak bağlantıda 5 adet cıvata kullanıyor ve motorun kendini bırakacağı tarzda bir kazada bağlantı yerlerinin motoru taşıması pek mümkün değil. Muhtemelen kaza anında motor kendini salarak bağlandığı yerleri kıracaktır. N11 üzerinde Peugeot 308 p5 karter koruma olarak aratırsanız Seyit beyin ürününü alabilirsiniz. Metal ürün yaklaşık 7-8 kg. Onlarca kişi alarak aracına taktırdı.


    2-   Aracım tahmini ne zaman gelir: Bayiler yaklaşık olarak size anlaştığınız zamana göre takip eden ayın 15 i civarı teslim edeceklerini söylemektedir. Örnek olarak mayıs başında bayilerin takip eden ay için stokları belirlenir o ay içinde satışları tamamlarlar ve mayısta o araçlar fransadan sevk edilir. Araç Türkiyeye geldikten sonra yaklaşık 20 gün güncelleme ve PDI süreci gerçekleşir ve Haziran 15-20 gibi aracınızı alabilirsiniz. Bayiden bayiye değişmekle birlikte anlaşılan ay bitmeden fatura kesileceği için ay sonunda ödemenizin tamamlanması istenir. Aracınız Türkiyeye gelip gümrük işlemleri tamamlandığında genel müdürlük bayilere faturaları keser, bu aşamadan önce bayi nin size fatura kesmesi mümkün değildir. Eğer faturanız kesilmediyse fiyat artışından etkilenme şansınız çok yüksektir.


    3-   Lastik hava basınçları: Şöför kapısı içinde PSİ cinsinden önerilen değerler mevcuttur. Bir çok deneme yanılma sonucunda kullanıcılar 18 inç GT paketler için ön arka 34 tercih etmiştir. Kapı içi değerlere göre kendi rahat edeceğiniz şekilde deneyebilirsiniz.


    4-   Gemiler Fransa'nın For Sur Mer Limanından yüklenerek Türkiyede Yarımca limanına gelmektedir. Anlaşma yaptıktan sonra aracınızın durumunu takip etmek ister iseniz For Sur Mer limanına yanaşan her geminin hareketini takip edebilirsiniz. Türkiye ye doğru yola çıkan ilk gemide aracınınız olmak ihtimali yüksek.


    5-   Araçlar Türkiye'ye ilk geldiklerinde yapılan PDI sürecinde araçlardaki Wifi kapatılıyor. Bu sebeple araca güncelleme, canlı yol trafik durumu, sesli komut vb gibi özellikleri kullanamıyoruz. BTK tarafından kişisel verileri koruma adına kapatıldığı düşünülmektedir. İleride belki gerekli anlaşmalar tamamlanır ve açılabilir.


    6-   2023 sonrası da gelen araçlarda SOS Butonu çalışmıyor. 112 ye bağlanamıyorsunuz bu sebeple radyo logoları gelmiyor. Eğer basarsanız yaklaşık 12 saat boyunca sos te yeşil bir ışık yanar ve bu sürede aracın bluetooth gibi özellikleri devre dışı kalır. Telefonunuzu araca bağlayamazsınız. Söndürmenin 2 yolu mevcut. 1- yaklaşık 12 saat beklemek, 2- sos tuşuna yeşil ışık sönene kadar basmak (1-2 dk olabilir)


    7-   Araçta bulunan bir özellik gereği eğer araçtan inerken sinyal bir yöne takılı kaldı ise o tarafın farı yanar. İndiğinde bir tarafa yanık kalmışsa sinyal kolunu kontrol edin.


    8-   Geri vites lambalarının bir çok kişi led ile değiştirdi. Trendyol da 3008 için T15 W16W Photon geri vites lambası mevcut. Bunu alabilirsiniz hata vermiyor.


    9-   Yapılan buluşmalarda deneyimlendiği üzere her aracın karakteristiği farklı, Kimi arabada vites geçişlerinde titreme varken kimi arabada yok. Ayrıca 1-2 viteslerde geçişlerdeki titremede her arabada yok. İlerleyen dönemde şanzımana gelecek bir güncelleme ile tüm araçlarda son bulabilir.


    10- Rolantide titremenin sebebi aracın 700 devirde çalışması. Eğer klimayı açar iseniz 800 devire çıkacağı için titreme azalacaktır. 700 olma sebebi egzoz emisyonunu azaltmak adına fabrikada bu şekilde programlanması.


    11-  Aracın kablosuz şarjı yetersiz maalesef şuan için yapacak bir şey yok.


    12- Aracın radyo göstergesi için trendyolda ekran koruyucu mevcut. Kullanan çok arkadaş var alabilirsiniz. Ancak hız göstergelerinin olduğu kadrana kesinlikle el, bez gibi şeyler sürmeyin çok hassas ve kırmız şekilde bir daha çıkmamak üzere iz kalıyor. 3d göstergeli araçlarda üst ekranınıza parmak izi yansıyor ise yukarıdaki 3d yansıtıcıyı temizleyebilirsiniz.

    2-3 haftadır Allure kullanıyordum. bugün aracım geldi GT'ye geçtim. iki paket arasında inanılmaz bir fark var.


    - sanıyorum GT'de yalıtım malzemesi daha fazla. Allure'a göre motor ses çok daha az. (yakıt farklılığı da olabilir belki. firmaya göre ses artıp azalabiliyor)

    - iç malzeme kalitesi GT'de epey yüksek. torpido içi tamamen kumaş kaplı, kapı cep iç altları kumaş kaplı. koltuklar çok daha güzel ve rahat.

    - GT'de ön tarafta cam tavan olduğu için perde açıkken çok ferah. beyaz tavandan daha ferah. arka için tam tersidir muhtemelen.

    - i-Toggles çok kullanışlı. mesela 23 derece sıcaklığı kısayol koyabiliyorsunuz. aklınıza gelen her şeyin kısayolu yok ama yeteri kadar var. Allure'da olmaması bence normal çünkü özellik az olduğu için koyacak kısayol da kalmıyor pek.

    - 3D hayalet ekran çok güzel ama tamamen görsel şölen. olmasa da olur.

    - dış tasarımda ayna altlarında yere Peugeot logosu ışıldıyor. LED'ler çok çok daha şık gözüküyor. matrix-led ve otomatik uzun farklar yetersiz ışık koşullarında otomatik devreye giriyor ve sık araç geçerse ışık dansına dönüşüyor.

    - 17"-18" farkı çok hissetmedim. yana olarak biri 40 biri 45 zaten.

    - kablosuz şarj var. Allure'da yok ve kablosuz android auto / car play olup kablosuz şarj olmaması çok saçma.




    henüz şerit konumlama, dur-kalk adaptif sürüş, koltuk ve direksiyon ısıtma denemedim. zamanda deneyimleyip yazacağım.

    Hocam artık SUVlar çok daha kolay satılıyor diğer araçlara bu bir gerçek. A3 de alsanız BMW 1 de alsanız böyle. Ama asıl soru sizin SUV ihtiyaciniz var mı? Orta paket bir SUV model almak yerine full paket 308 almak bana mantıklı geliyordu o yüzden Ford Kugadan vazgeçip 308 aldım, pişman da değilim. Piyasadaki SUVlarin SUVla alakası yok, hiçbiri 4x4 değil, sadece yerden yukseltilmisler. Bunun az biraz avantajı varken yol tutuş anlamında çok büyük dezavantaj. 308 yol tutuş konusunda arka bağımsız süspansiyon olmamasına rağmen çok iyi

    Merhaba,


    Farkındayım, metin epey uzun oldu. Ben de bu kadar uzun olmasını istemezdim, ancak aracımı aldığım günden beri geçen kısa zamanda o kadar çok kusurla karşılaştım ve satış sonrası ekiple görüşme yaptım ki yaşadıklarımı daha kısa anlatma imkânım bulunmuyor.


    Eylül ayının başında Nev Oto Tarabya yetkili bayisinden almış olduğum, modeli 308 GT olan aracımda bugüne kadar birçok üretim hatasıyla karşılaştım ve bu süreçte neredeyse ilk üç ay sürekli servise gitmek zorunda kaldım. Bu amaçla yaklaşık 1500 km yol yaptım ve şu an aracım 3000 km civarındadır. Fazla zamanınızı almadan çözüme ulaşan ve hâlihazırda çözüme ulaşmamış kusurları şu şekilde özetleyebilirim:


    Çözüme Ulaşan Hatalar:


    1. İlk alındığı gün bagajın sert kapanma problemiyle karşılaştım. Bagaj kilidinin tuttuğu metal parça vidaları gevşetilerek tekrar ayarlandı. Bu sorunu çözmem için toplamda 3 defa servise gitmem gerekti. İlk iki gidişimde servis normal bulsa da sonrasında gittiğim başka bir yetkili servis normal olmadığını söyleyerek ayarlama yaptı ve sorunum çözüldü.


    2. Bagaj üstünde yer alan sağ fren lambası içine ciddi şekilde su aldığı için garantiden değişimi gerçekleşti.



    3. Araç içi ambiyans aydınlatma, multimedya (ana ekran ve I-Toggle) ile ilgili yaşadığım problemler için yazılım güncellemesi yapıldı.

    Sıfır Peugeot 308-Ambiyans Aydınlatma Çalışmaması (youtube.com)


    Çözüme Ulaşmayan Hatalar:


    1. Araç kabin içine sigorta kutusu bölümünden su alıyor. Uzun süreli (5-8 saat arası) yoğun yağmur altında düz bir alanda park halinde kaldıktan sonra özellikle gaz ve fren yapıldığı esnada (araç sarsıldığında) sigorta kutusu tarafından su döküldüğünü farklı zamanlarda gözlemledim. Ayrıca sağ (yolcu) taraftan da soldaki kadar şiddetli olmasa da su aldığını kayıt altına aldım. Servis de su alma sorununu gözlemledi ve raporladı. Aracın sürüş güvenliğini tehlikeye atan bir kusur olduğu servis yetkilileri tarafından da kabul edildi. Bu problem sigortada kısa devre neticesi yangın çıkarma olasılığı  veya sürüş esnasında aracın tüm elektrik desteğinin kaybolması neticesinde direksiyon, fren vb. sistemlerin çalışmasında problem çıkararak kazaya sebebiyet verme olasılığı yaratmaktadır. Bu sebeple can güvenliğini riske atan bir kusurdur ve aracın güvenli sürüşünü doğrudan engellemektedir. Geçen bu süreçte aracımı yağmurlu havalarda kullanamayarak ciddi mağduriyetler yaşadım.

    Sıfır Peugeot 308-Sürücü Tarafı Su Alma 1 Sigorta Kutusu Tarafı (youtube.com)

    Sıfır Peugeot 308-Sürücü Tarafı Su Alma 4 Sigorta Kutusu Tarafı (youtube.com)

    Sıfır Peugeot 308-Sürücü Tarafı Su Alma 2 Sigorta Kutusu Tarafı (youtube.com)

    Sıfır Peugeot 308-Sürücü Tarafı Su Alma 3 Sigorta Kutusu Tarafı (youtube.com)

    Sıfır Peugeot 308-Yolcu Tarafı Su Alma (youtube.com)



    2. İleri veya geri ilk kalkışlarda (özellikle geri) ön taraftan (konsol içinden) lakırtı veya zırıltı olarak tarif edilebilecek bir ses gelmektedir. Sorunun çözümü için muhtemelen konsolun tamamının sökülmesi gerekebileceği bilgisi verildi, ancak sorunun ne olduğu ile ilgili servisteki ustaların bir fikri oluşmadı.

    Sıfır Peugeot 308-Konsol İçinden Gelen Ses (Geri Viteste) (youtube.com)


    3. Sürücü güneşliğinin altında, tavan döşemesinde kabin içine doğru bir şişlik ve sertlik bulunmaktadır. Bu sebeple güneşlik açılıp kapatılırken döşemeye ciddi manada sürtmektedir. Serviste de bu şişliğin normal olmadığı teyit edildi ve öncelikle tavan döşemesinin sökülmesi gerektiği bilgisi verildi.

    Sıfır Peugeot 308-Tavandaki Sert Çöküntü Sürücü Güneşliği Hizası (youtube.com)


    4. Direksiyon simidinde 4 ayrı kozmetik kusur bulunmaktadır. Bir yerinde sivilce boyutunda bir şişlik varken başka bir yerinde de bir çukur bulunmaktadır. Ayrıca bir yerinde deride ele gelen damar benzeri (deri katlanma izi) bir kusur bulunmaktadır. Bunlara ek olarak tuş bölgesinin hizasında kalan arka tarafta deride diğer 308 örneklerinde gözlemlenmeyen bir potluk vardır. Servis onay vermem durumunda direksiyon simidimin garantiden değiştirilebileceği bilgisini verdi.


    5. Aracın sağ arka çamurluğunda iç tarafa doğru boyada çapak bulunmaktadır. Sol ön (sürücü) kapı içinde boyada pütür (boya tozu) olarak tarif edilebilecek bir kusur vardır.

    Sıfır Peugeot 308-Boya Kusuru (Sürücü Kapı İçi Boya Tozu) (youtube.com)


    Göründüğü üzere araçta major ve minor birçok sorun bulunmaktadır. Özellikle yağışlı günlerde aracım kullanılamaz durumdadır. 16.11.2023 tarihinden beri aracın değişimi isteğim Peugeot Türkiye tarafından değerlendirilmektedir. İlk şikâyetim oluşturulduktan sonra 22.11.2023 tarihinde ayrıca durumu e-posta ile bildirdim ve kusurların tespiti ve raporlanması için adıma servis randevusu alınarak geri aranacağım bilgisini aldım. Ancak tekrardan aramadığım müddetçe randevum oluşturulmadı ve 29.11.2023 tarihinde aracım yine yağışlı bir günde içine su aldığı için tekrardan arayarak sürecin ne aşamada olduğunu sordum. Bu arama sayesinde ertesi gün 04.12.2023 tarihi için servis randevusu oluşturuldu. Serviste de onarım istemediğim, sadece kusur tespiti yapılmasını istediğim için küçük ve basit parçaların sökülmesine izin versem de konsol veya tavan döşemesi gibi parçaların sökülmesine, sökülmesi durumunda onarım işlemini başlatmaları ihtimaline karşın hukuksal zeminde misliyle değişim hakkımı koruyabilmek için izin vermedim. Tüm gün bekleyişin ardından aracımı teslim aldım ve 06.12.2023 tarihinde aranarak araçta gerekli söküm işlemlerine izin vermediğim yönünde bir eleştiri almış olsam da, telefonda neden onaylamadığımı net bir şekilde açıklayınca misli ile değişim sürecini nihayetinde başlatabildim. Akabinde ayrıca firmaya ihtar çektim ve bu süreçte can güvenliği riski taşıdığımı, oluşabilecek durumlardan Stellantis Türkiye’nin sorumlu olduğunu, değişim süreci 1 haftayı aşacaksa tarafıma ikame araç temini sağlanarak özellikle yağışlı günlerde sürüş güvenliği açısından risk almadan seyahat etmemin sağlanmasını istedim ve misliyle değişim talebimi de tekrardan ilettim. Dolayısıyla yasal süre olan 30 iş günü de ihtarnamenin onlara ulaştığı gün (11.12.2023) başlamış oldu. İhtarnamedeki ikame araç talebim tamamen görmezden gelindi ve bir cevap verilmedi. 14.12.2023 tarihinde aracın C sütununda yer alan iç siyah plastik parçaya flaş tutulduğunda garip lekelerin olduğunu fark ettim ve çektiğim fotoğrafı hem servisteki usta ile hem de genel merkezle e-posta aracılığıyla paylaştım.


    Servisteki usta ne lekeleri olduğu konusunda bir fikir üretemedi ve o da ilginç buldu. Bu lekeler, aracın içi komple siyah olduğu için gün ışığında fark edilememektedir ve servisteki usta da ileriki başka bir tarihte (08.01.2024) bu lekelerin sadece ışık tutulduğunda fark edildiğine şahit oldu, durumu onayladı, neden kaynaklandığı hakkında bir fikir yürütemedi. E-postayı atmama takiben 14.12.2023 tarihinde bayiden bir telefon aldım ve yukarıdaki sorunlardan su alma ve konsoldan gelen ses için tamirat yapılabileceği, ancak tavan ve direksiyonun garanti kapsamına alınmadığı, boya kusurlarının ise normal olduğu yönünde bilgilendirildim. Aynı gün, yaklaşık yarım saat sonra ihtarname dolayısıyla hukuk departmanının da olaya dâhil olduğu ile ilgili arandım ve sürecin devam ettiği, yaklaşık 2 hafta içinde sonuçlanacağı bilgisini aldım. Dolayısıyla kafam tamamen karıştı ve süreç devam mı ediyor yoksa sonuçlandı mı diye anlamlandıramadığım birkaç saat yaşadım. Aynı gün genel merkez müşteri ilişkilerinden aldığım bir diğer telefonda ise bu süreçte genel merkez hariç verilen bilgilere itibar etmemem gerektiği söylendi ve yetkili bayinin yaptığı ve yapacağı bilgilendirmelere dikkat etmemem gerektiği iletildi. 02.01.2024 tarihinde genel merkez tarafından tekrardan arandım ve sürecin devam ettiğini yine yaklaşık 2 hafta kadar bir sürede sonuçlanabileceğini söylediler. Bu görüşmelerde sürecin ne yönde devam ettiğini sorduğumda (Misliyle değişim üzerine mi bir ilerleyiş alınıyor yoksa belli hediyeler ve aracın onarımı üzerine mi çalışılıyor asıl öğrenmek istediğim konu buydu.) ise süreç ile ilgili bana hiçbir bilgi sunamayacaklarını ancak nihai karar verildiğinde ek bilgiler aktarabileceklerini aktardılar. Sonraki tarafıma yapılan 05.01.2024 ve 12.01.2024 tarihli telefonlarda da, sadece sürecin devam ettiğini tekrarladılar ve başka hiçbir bilgi paylaşamayacaklarını söylediler. Ayrıca bu iki telefon arasında aracın direksiyon sisteminden de bazı çıtırtı sesleri geldi ve bu sebeple 08.01.2024 tarihinde tekrardan servise gittim. Bu seslerin anormal olma ihtimali olduğu ve bir sorun olup olmadığını ancak hava yastığı ve birkaç plastik parça sökülmeden söylenemeyeceği bilgisini aldım. Bu durumla ilgili de genel merkeze hemen e-posta ile bilgilendirme sağladım. Ancak bu yaptığım bilgilendirmelerin yetkili kişilere ulaştığına dair otomatik geri dönüş e-postası alsam da ulaştığına inancım kalmadı.  


    Firmanın artık beni oyaladığına inanıyorum ve bu süreçte firmaya karşı göstermiş olduğum iyi niyetin suistimal edildiğini düşünüyorum. Anladığım kadarıyla ihtarnameden dolayı taraflarına tanınan yasal süreyi sonuna kadar kullanarak hatta belki de aşarak süreci sonlandıracaklar. Bu süreçte gerçekten çok yoruldum, işimden geri kaldım ve bu aracı gördüğüm her an kendimi kandırılmış gibi hissetmeye başladım. Yaşadığım bu mağduriyetin başka insanlara örnek olması adına ve başkalarının benim düştüğüm duruma düşmemeleri adına bu paylaşımı yapmayı uygun gördüm.


    Umarım bundan sonra kimse bu tarz sorunlar yaşamaz ve herkes araçlarını güzel hatırlar.

    Merhabalar, aracımı teslim alalı 40 gün oldu ve ilk kez uzun yola çıkma fırsatı buldum. Hazır uzun yol yapmışken yakıt durumunu merak eden arkadaşlar için bir paylaşım yapmak istedim. Kırklareli’den otoyola girip, kuzey marmara otoyolunu kullanarak Bolu’ya gittim. İstanbul’a uğradığım için yalnızca Avcılar otoyol bağlantısı mevkiinde 25-30 dk yoğun trafikte kaldım onun dışında açık yolda sürekli 130-140 ile gittim. Bolu’dan Yedigöller’e gidiş-geliş 100 km boyunca çok virajlı ve tırmanışlıydı. Dönüşte de aynı şekilde 130-140’tan aşağı düşmedim. Ortalama tüketim bu koşullarda 1000 km’de 7,2 oldu. Sürekli hız sabitleyici ile gittim ve az yakmak için bir çabam olmadı. Ek olarak otoyol sürüşlerinde adaptif cruise ve şerit takip asistanı çok iyi çalışıyor.
    🔥 130 Beygir Gücündeki 1.2 Motorun Hafta Sonu Yakıt Ekonomisi / Cayır cayır yakıyor!

  • Yeni konumuz hayirli olsun.
    İlk 308 sahiplerinden birisi olarak aracın ilk 500 km de verdigi premium hissiyat çok hoş. Gece araci kullanmak ayri keyifli.
    Yeşil renk için tereddüt edip görünce aşık olanlardanım. Şüphesi olan varsa direk yeşil alabilir. Yolda araba o kadar çok dikkat çekiyor ki abartisiz çoğu insan donüp bakiyor.
    İlk soruyu ben sormak istiyorum 😂
    Sarı ile işaretledigim yerleri yani jant kapaklarini nasil cikartacagiz ?
    Yeni Peugeot 308 P5 (2022 - 3. Nesil) Ana Konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Intheflames I kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun, güle güle kazasız belasız kullanın.


    O siyah ile işaretlediğiniz yerler sabit gibi duruyor sanki. Jantın modeli öyle olmasın?

  • Intheflames I kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun.


    Ben de aracımı sabırsızlıkla beklemekteyim.


    İngilizce kullanım klavuzunu inceledeğimde jantlardaki aksesuarlarla ilgili bir bilgi bulamadım. Siz de linkten inceleyebilirsiniz.


    Türkçe'sini bulamadım.


    Yeni Peugeot 308 P5 (2022 - 3. Nesil) Ana Konucarmanuals2.com
    2022 Peugeot 308 - Owner's Manual - PDF (260 Pages)
    https://carmanuals2.com/peugeot/308-2022-owner-s-manual-119222
  • Onurchik kullanıcısına yanıt

    yok hocam bükülebilir plastik orasi büktüm fakat gelmedi. kirilmasindan korktugumdan cekmedim fazla belki janti sokmek gerekli bilemiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alan arkadaşlara hayırlı olsun, takibe aldım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Intheflames I kullanıcısına yanıt

    Cikartmada ki amaciniz nedir?

    Cikartamazsiniz O kismi, Jantla birlesik orasi..Aracin hafiflemesi ve surtunme katsayisi icin yapilan bir sey..Sert Plastiktir orasi..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 2 Ekim 2022; 3:18:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yeşil 308 imi dün teslim aldım. Araç kalite yol tutuş ve yalıtım olarak çok iyi olmuş. Golf 8 kullanmış biri olarak söylüyorum. İkisi arasında hiç düşünmeden 308 derim şu an için.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Backstreet kullanıcısına yanıt

    Orasi cikiyor hocam, cikartmaktaki amacim sportif gorunum elde eltmek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • igokkaya20 İ kullanıcısına yanıt

    hayirli olsun hocam grubumuzun 2. 308 i 😂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 225 beygir olsaydı rakipsiz olurdu motor seçimi fiyat performans dengesi çok zayıf kalıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbkaynar -- 3 Ekim 2022; 10:42:52 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mbkaynar M kullanıcısına yanıt
    Aracı kullanan biri olarak çok performans beklenmiyorsa, motor çok çok yeterli. Dediğiniz motorların gelmesi fiyatın artması demek aynı zamanda. Araç kalite olarak ve yalıtım olarak çok güzel olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igokkaya20 -- 3 Ekim 2022; 10:54:42 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aracı yakından inceleme fırsatım oldu, özellikleri gerçekten çok iyi, arka çaprazdan araç gelmesi durumunda uyarı eklenmiş dikkat çekici…Menü geçişleri çok hızlı, kameralar ve ekran yüksek çözünürlükteydi.

    Yeni Peugeot 308 P5 (2022 - 3. Nesil) Ana KonuKubilay Kırelliyoutube
    Peugeot 308 GT Gösterge (3D)/ Menü Ayarları (ADAS, aydınlatma, ayna, kapı kilidi)
    https://www.youtube.com/watch?v=jnSiBD7tvfo&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen hafta yapılması öngörülen teslimatın yazılım güncellenmesinden ötürü gecikeceği bilgisi verildi tarafıma. Benzerini yaşayan oldu mu acaba?

  • kazein K kullanıcısına yanıt
    Ben bu hafta teslimat bekliyorum

    Bir bilgi de gelmedi



    Yeni Peugeot 308 P5 (2022 - 3. Nesil) Ana Konu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Onurchik kullanıcısına yanıt

    acın birinde videoda görmüştüm o plastikler çıkartılmış plastiğin oturduğu siyah bir kol daha var gibi ve bence o plastik parçalar olmadan jant görsel açıdan daha güzel

    Yeni Peugeot 308 P5 (2022 - 3. Nesil) Ana Konu
  • Hayırlı olsun herkese. Mavi rengi canlı görünce beğenmedim. Yeşil güzel ama modası geçebilir ve satışı zor olabilir diye istemedim. Kırmızı benlik değil. Beyaz güzel ama önceki tüm arabalarım beyaz olduğu ve sıkıldığım için bi de aralıkta ancak teslim dedikleri için istemedim. Aslında açık griyi de sevmedim ama mecburen ve görmeden sipariş verdim. Ne dersiniz gri için? Canlısı nasıl?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Vayz09 V kullanıcısına yanıt

    Gri test aracı kullanmıştım gayet güzel görünüyordu tekno gri diye geçiyor aynı ton 208'de de vardı o da iyiydi.

  • Çıkıyor mu bilmiyorum ama İngiltere'deki GT Premium donanım paketinde bu jant varmış.



    Yeni Peugeot 308 P5 (2022 - 3. Nesil) Ana Konu
  • Vayz09 V kullanıcısına yanıt
    208 im sarıydı. Çok tereddüt etmiştim alırken. Ama satarken özellikle sarı olduğu için arayanlar vardı ve özellikle sarı olduğu için biri gelip aldı. 308 de de yeşili çok sevdim ve o rengi aldım. Severek kullanıyorum. Yine satarken yeşilin avantajlı olacağını düşünüyorum. Etrafımda beğenmeyen kimse yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.