Şimdi Ara

Yeni Renault Clio 0.9 TCE Test Sürüş İzlenimleri (video + foto ) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
434
Cevap
8
Favori
51.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnceleme için teşekkürler...

    Dış tasarımı bu kadar güzel yapan adamlar, neden iç tasarım üzerine düşmemişler anlamadım, konsol malesef iyi değil, multimedya ekranı kapasitif olsaydı çok hoş olurmuş, arkadaşların dediği gibi vites düşük olmuş, yüksek konumlandırılsa yine daha iyi olurdu.
    Bu arada otomatikler ne zaman gelecek acaba?
  • Elinize sağlık gerçekten çok keyifli bir inceleme olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihanair

    quote:

    Orijinalden alıntı: Warrıor Sako

    bu araca ne de yakışır 1.6 dci 130 ps

    edc

    Bir de 40 binin altında olursa tadından yenmez
  • 17 inch jantlar bu clioyu yormiyacakmi? benzin tuketimini arttirmayacakmi 16ya nazaran?
  • hangi modeline gelcek edc ve nezaman gelcek bilen varmı
  • 1.2 benzinliye gelecekmis ama dizele yada baska benzinli secenegine gelecekmi bilmiyorum bende
  • Bende beyaz renk 1.2 benzinli icon modelini aldım,kısmetse yarın ya da cuma günü aracı alacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4ump4

    quote:

    Orijinalden alıntı: toruk_makto

    quote:

    Orijinalden alıntı: 4ump4

    quote:

    Orijinalden alıntı: dkc44

    quote:

    Orijinalden alıntı: 4ump4

    quote:

    Orijinalden alıntı: dkc44

    quote:

    Orijinalden alıntı: _eRay

    quote:

    Orijinalden alıntı: dkc44

    slm arkadaşlar :)
    konu birazdan fena karışacak gibi o nedenle ben konun özüyle ilgili bir iki şey söyleyeyim dedim :) dün bizde bayideydik tes aracı garajdaydı sürüş yapmadık ama az biraz baktık nasıldır diye :)
    B sınıfı araç tabi öyle uçmadan baktık ama herkes demiş ya arka camlar haklılar biraz ayıp etmişler :))) bu arada varmı araç dedim kırmızı geliyo dedi 39300 tl tce 90 benzinli için !!! yok artık dedim 3 - 5 koyarım golf alırım dedim satıcı bile güldü :))) sitede anahtar teslim fiyat deniyor ama bayiye gelince yok şu yok bu deyip 1100 tl ekliyorlar anlayan beri gelsin !! bu konuda ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ;)

    Aynı durumu ben de yaşadım, resmi sitedeki fiyatlar ile bayideki fiyatlar tutmuyor. 2 gün önce Çetaş'ta tam dolu Megane için 64bin lira liste fiyatı var size indirimle 61 olur dediler ben de internette zaten bu fiyat yazıyor nasıl indirimli hali diye sordum. İnternette bayi katılım payı, plaka masrafı vs vs. eklenmemiş hali diye geçiştirdi.

    hiç sorma üstadım :)) yaa vw de arkadaşım çalışıyor sitede ne ise o fiyat bunları anlamadım sanırım bayilerinde henüz tam olarak bir fikri yok bu araçlar ve fiyatları hakkında ! bekleyip görücez kasımda fuar var ama gerçekten benzinli B sınıfı için biraz fazla fiyat söylediler ;) ok araç donanım olarak iyi ama rekabet diye birşey vardı da bu arkadaşların pek haberi yok galiba :)))

    arkadaşlar bu çok normal bir durum tvlerde hep yazar 29.900 başlayan fiyatlar ama en boşu modelleridir ve cezbetmez insanı o da olsun bu da olsun 32ye masadan kalkarsın.Bu, yıllardan beri devam ediyor her araba için geçerli.

    selam üstadım,
    iki cevabın içinde teşekkürler öncelikle... benim de ilk tercihim b sınıfı clio tabiki ekonomik olması nedeniyle... yalnız garip olan şu renault un web sayfasında ki fiyatlar anahtar teslim diye geçiyor sadece trafik sigortasının birinci taksidini biz ödüyoruz ama bayiye gidince + 1100 tl istiyor :) tabiki biz aracı konfigüre ettikçe fiyat artacaktır ona sözüm yok zaten benim aklımda ki araç tce 90 icon + kırmızı + 17'' jant = 38150 gibi bir fiyat oluyor bayide ki arkadaş bana kırmızı gelicek dedi jant nedir bilmiyoruz fiyatı 39300 dedi :))) yani resmi internet sitesinden farklı :)

    sonuç olarak ya resmi sitesi yalan söylüyör ya da bayi ( hadi yanlış biliyor diyelim ayıp olmasın ) durum bu en sağlıklısı beklemek hatta buradaki arkadaşlara da tavsiyem istanbul da olanlar için tabiki 3 hafta sonra ki fuarı beklemeleri olacak...

    walla arkadaşım sende almayı düşünenlerdensin sanırım.2 kere incelemedim clio 4'ü.Sadece size değilde genel olarak şunu söyleyim arabayı çok pahalı satılıyorlar şuan.Piyasadaki diğer b segmenti araçlara göre ekstra özellikleri standart donanımda vermesi kişiyi buna almaya zorluyor.buda arabayı pahalı kılıyor.
    Yokuş kalkış destek sistemi
    start & stop özelliği
    Direksiyondan kumandalı hız ayar ve sınırlayıcı
    deri direksiyon
    dokunmatik multimedya ekran
    navigasyon
    vs.. bunlar eklenesi güzel özellikler ama açıkçası bunları standart olarak eklemesi fiyatı biraz yükseltmiş.Renault internet sitesinde yazılan bir aracı kesinlikle o fiyata alamyorsunuz en az 1500 artıyor.Burada bir kandırmaca mevcut.42bin küsür olan en donanımlı dizel aracı (icon) bile sitede belirtilen LOOK PAKET DIŞ GELİŞTİRME ve JANT hariç 44bin küsürden aşağı alamıyorsunuz.Sitede lanse edilen jantla ve dış geliştirme paketiyle araç görünümü baya bir değişiyor ama eğer bunları yaptırmazsanız 40-42bine verilen bir b segmenti araç kimse kusra bakmasın ENAYİLİKTİR. Hatta kendiniz Renault sitesinde Clio 4ü konfigüratör ile yaratın.Fiyatın nasıl arttığını görüceksiniz.
    Clio iyi araçtır ama bi POLO değildir.Kesinlikle bu paraya POLO veya benzeri segmente başka araç alınabilir.
    En basiti 40-42bine girdikten sonra sıkı bir pazarlıkla 45bine C segmenti bir dizel bitirilebilir.
    Yada Polo BLuemotion'u 40bine, Ford Fiesta'yı aynı fiyata bitirilebilir.

    Tabi bunlar benim görüşlerim.Cilo 4 cidden güzel araç hala da beğeniyorum hatta fiyatı düşerse yada pazarlık payı olursa almayı düşünüyorum (ben peşin almayı düşünüyorum) ama pazarlık olmaması çok saçma.Bu tavırlarıyla satamazlar kesinlikle.Ayrıca yukarıda dediğim gibi eğer ki o jantı, o dış geliştirme paketini taktırmıycaksanız yeni clio 4'ün hiç bir cazibesi kalmıyor.Yani aracı konfigüre ettirmiycekseniz sade bir clio 4 inanki 36-37-38-39bin etmez.Tek cazibesi alınan bir dizel aracın tasarufu olur.

    birde negatif yönlerinden bir kaçını yazmak isterim.
    1-Şansen Clio standarta piano kaplama yapması çok garip şansen ben sevmiyorum piano ve illa zorluyor seni bunu böyle kullanmaya.
    2-Açıkçası kocaman dokunmatik ekran koyuyorsunuz.Ama opsiyonel özellik olarak geri dönüş kamerası ekleme yok.Üst sınıf arabalardaki gibi eşşek kadar 18cmlik ekran koyup bu özellii eklememek eşekle atın farkı gibi.
    3-Açıkçası bir arabayı en çekici kılan özelliklerden biri BENCE sunroof tur ama oda yok opsiyonelde.
    4-Koltuklar çok rahat hatta 1.90 boyundayım ve arkaya çok rahat oturdum ama 3 kişi nasıl sığar bilemiyorum.
    5-Vites değiştirirken kütür kütür ses geliyo diyenleri görüyorum.Sanırım hayatınızda ilk kez Renault'ya biniyorsunuz.Renault'da yıllardan beri olan bir sıkıntı bu.
    6-Kesinlikle test ettim 140 km çıktım ve sağlam bir rüzgar sesi geliyor.Bu da rahatsızlık veriyor. (140 demişken ilave etmeden geçemiycem..1.4lük turbo kullanan biri bunu kullanınca arabanın kendini zorladığını hissediceksiniz,buda canınızı sıkıcak önemli bir unsur)
    7-Yıl olmuş 2012 ve kimseylede bunu tartışmam bile kendimce haklı olduğumu düşünoyurm nedir arkadaş o arkadaki manuel camlar ya.Tam bir alay konusu.Yok neymiş icon alırsanız onlar otomatik oluyormuş.Onda da 38-42bine çıkıyorsunuz.Yemişim icon'u nu yani o paraya çıktıktan sonra sıkıysa koymasınlar.Yani burada araba bir yana manuel cam bir yanadır benim için.

    Ayrıca yeni 0.9 motor için 39bin diyorsunuz.Eğerki 1.4 motor ve üstü araç kullanıyorsanız şunu sizde bilirsiniz (ben buarada 1.6 astra sedan benzinli kullanıyorum) 1.2 motor bile performans konusunda bir soru işaretidir.Kaldı ki 0.9 motora yöneliyorsunuz.Bu araç istediği kadar turbo olsun.Bence piyasası oturmadan girilmemesi lazım. 0800 silindir motor ne demek allah aşkına yazık 39binler yüksek rakamlar. c segmentine girilir valla o fiyata.tabi kendi fikirlerim bunlar para sizin zevk sizin tercih sizin ;)

    Kesinlikle katılıyorum. Ben de aracı çok beğenenlerdenim, üstelik renoya önyargısı olan biri değil aksine renoyu çok seven biriyim ama araçta mantıksızlıklar var. 2bin lira daha verip 46bine dizel astra almaya karar verdim. Onda da ESP, cruisecontrol vs. standart. Üstelik yayla gibi.

    valla arkadaşım dediğim gibi renault güzel araç beğeniyorum ama fiyatlar çok artmaya başladı.Nasıl satıcaklar çok merak ediyorum.
    Artık piyasaya çıkan tüm yeni araçlar seni bişeyleri almaya zorluyor ve buda fiyatı uçuruyor.
    Önceden elektronik klima,navi,elektrikli katlanır aynalar,geniş multi ekran opsiyonel verilirken şimdi artık tüm araçlarda standart verilmeye başlanıcak.Piyasasını oturtmaya çalışacaklar ama nasıl olucak bilemiyorum.Astra güzel araç ama ondan da ilerisi için bir krizden bahsediliyor, avrupa'da sayısızca fabrikası kapandı..bilginize.

    Alıntıları Göster

    valla arkadaşım dediğim gibi renault güzel araç beğeniyorum ama fiyatlar çok artmaya başladı.Nasıl satıcaklar çok merak ediyorum.
    Artık piyasaya çıkan tüm yeni araçlar seni bişeyleri almaya zorluyor ve buda fiyatı uçuruyor.
    Önceden elektronik klima,navi,elektrikli katlanır aynalar,geniş multi ekran opsiyonel verilirken şimdi artık tüm araçlarda standart verilmeye başlanıcak.Piyasasını oturtmaya çalışacaklar ama nasıl olucak bilemiyorum.Astra güzel araç ama ondan da ilerisi için bir krizden bahsediliyor, avrupa'da sayısızca fabrikası kapandı..bilginize.

    Renault daha 3 sene önce batmak üzereyken fransa hükümeti 6 milyar euro para verdi. aksi takdirde renault yetkilileri bütün fabrikalarını kapatacaklarını bas bas bağırdılar. zira renonun durumu şu anda bile iyi değil kan kaybetmeye devam ediyor. PSA peugeot-citroen den hiç bahsetmeyeyim haberiniz vardır.

    Yani şimdi ne yapalım peugeot-citroen-renault almayalım mı ? bu nasıl bir mantıktır.

    Bölgenin beş büyük pazarının dördünde daralma yaşanırken marka bazında da kayıpların başını Fiat, Peugeuot-Citroen ve Renault çekti.

    Fransa, 2008-2009 yıllarındaki kriz günlerinde de Renault ile Peugeot Citroen grubuna 6 milyar Euro yardımda bulunmuştu.

    http://otoajanda.com/1423/fransanin-bmcsine-isci-cikarmasin-diye-devlet-kredisi-teklif-edildi/

    http://tr.euronews.com/2012/07/12/azalan-talep-peugeot-citroen-grubunu-zorluyor

    http://tr.euronews.com/2012/01/17/avrupa-da-otomobil-satislari-dustu/

    http://tr.euronews.com/2012/10/24/peugeotya-7-milyar-euro-yardim/




  • teşekkürler .2013 ocak gibi gelir tahminen edc li 1,2 clio
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cenga26

    Bende beyaz renk 1.2 benzinli icon modelini aldım,kısmetse yarın ya da cuma günü aracı alacağım.

    Arkadaşımda bugün teslim alacaklar , yarın ve ya hafta sonu detaylı izlenimler aktaracağım kısmet olursa.

    Hatta hafta sonu autoshow icin istanbula gidersek clio ile gitmeyi düsünüyoruz , rodajı tamamlayalım arada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 31 Ekim 2012; 13:51:36 >
  • 0.9 TCE ICON bir kaç kişisel donanım ile 38 bin tl fiyta veriyorlar.Bende düşünüyordum vazgeçtim i30 style 1.6 benzinli araç için 40 bin tl fiyat veriyorlar açıkçası hiç esprisi kalmıyor bu aracın bana göre.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HondAta

    quote:

    Orijinalden alıntı: cenga26

    Bende beyaz renk 1.2 benzinli icon modelini aldım,kısmetse yarın ya da cuma günü aracı alacağım.

    Arkadaşımda bugün teslim alacaklar , yarın ve ya hafta sonu detaylı izlenimler aktaracağım kısmet olursa.

    Hatta hafta sonu autoshow icin istanbula gidersek clio ile gitmeyi düsünüyoruz , rodajı tamamlayalım arada.

    Hayırlı olsun dostum :) Allah kimseye kaza bela vermesin.Bende izlenimlerimi aktaracağım. :)
  • cok guzel gorunumlu bir araba ama bende galiba almaktan vazgecicem cunku gercekten b sinifi icin pahali olmaya basladi dolu bile olsa. ayrica benim 8 aracim oldu hic birinde sol ayagim kapiya carpmamisti bu aracta sol dizimi yukari kaldiramiyorum kapi kol koyma pencere acma dugmelerinin oraya carpiyor bunaltti onun disinda iyi
  • Arkadaşlar ben daha önce hiç benzinli araç kullanmadım ama bu sefer benzinli ICon Turbo 90 almayı düşünüyorum yakıt konusunda beni çok üzer mi? 0.9 Icon ile dizel Icon arasında kalmış bulunmaktayım bu arada OYAK üyelerine özel kampanyada Icon Dizel 90 için 40.000 liste fiyatı mevcut ortalama liste fiyatından her araç 2-3 bin aşağıda
  • Bugün arkadaşlara önerdiğim ve aldırdığım Clio'yu teslim almak için gittik.


    Kırmızı , icon donanım ve 0.9 tce motor.

    Detaylara fazla girmeden özet geçeyim , arkadaşların jazz ile gittik teslim almaya , onunla kaza yapınca falan epey karıştı ortalık ve 0 aracı ben teslim alıp getirdim.


    Yaklaşık bi 10 km civarı yol yaptım. Test sürüşü gibi rahat olmadı tabi biraz stresli oldu yolculuk.


    Bu araç olmuş dedim , start & stop güzel çalışıyor , vitesler klasik renault'un vitesleri gibi kemikli değil , ekran ise tam trafikte kurcalamalık cinsten.



    En önemliside gelene kadar tüm gözler üzerimdeydi , benzinlige girer girmez görenler tekrar tekrar baktı. Yoğun trafikte bi çok kişi süze süze araca bakıyordu. Yakında yollarda çoğalınca bu etkisi kaybeder ama gerçekten çok keyif aldım araçtan.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: HondAta

    Bugün arkadaşlara önerdiğim ve aldırdığım Clio'yu teslim almak için gittik.


    Kırmızı , icon donanım ve 0.9 tce motor.

    Detaylara fazla girmeden özet geçeyim , arkadaşların jazz ile gittik teslim almaya , onunla kaza yapınca falan epey karıştı ortalık ve 0 aracı ben teslim alıp getirdim.


    Yaklaşık bi 10 km civarı yol yaptım. Test sürüşü gibi rahat olmadı tabi biraz stresli oldu yolculuk.


    Bu araç olmuş dedim , start & stop güzel çalışıyor , vitesler klasik renault'un vitesleri gibi kemikli değil , ekran ise tam trafikte kurcalamalık cinsten.



    En önemliside gelene kadar tüm gözler üzerimdeydi , benzinlige girer girmez görenler tekrar tekrar baktı. Yoğun trafikte bi çok kişi süze süze araca bakıyordu. Yakında yollarda çoğalınca bu etkisi kaybeder ama gerçekten çok keyif aldım araçtan.



    guzel arac ,kullanımını merak ediyorum.




  • valla corsa'dan da polo'dan da fiesta'dan da çok daha güzel olmuş. hatta mini ile rekabet eder. bu fiyata muazzam bir iş çıkarmışlar. genç, yeni çalışmaya başlamışlar ya da daha çocuk yapmamış aileler için bu fiyata deli satar.
  • fuardaki clionun arka camları otomatik ne iş ??? ve navigasyonu farklı
  • ayrıca arkadaki reno armasının içinde camera vardı fuar çok kalabalık bakmak çok zor olduğu için dikkat ettiğim farlar bu fiyat konusundada tutturabildiklerine ne tutturursa misali gibi bir konuşma vardı
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.