Şimdi Ara

Yeni Silah Kanunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
5.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sevgili arkadaşlar, yeni silah kanunu tartışmaları ile yapılan haberler beni oldukça endişelendiriyor çünkü yapılan haberlerin çoğu yalan ve taraflı. Merak ediyorum medya kime hizmet ettiğinin farkında mı?

    İyi düzenlenmiş bir Milis, özgür bir Devlet’in güvenliği için şart olduğundan, halkın silah bulundurmak ve taşımak hakkı ihlâl edilemez.”
    Amerikan Anayasası


    Büyük düşünen insanların kurduğu bir devletin bugün hangi güçte olduğunu anlatmaya gerek yok. Kaçımızın, Dağlık Karabağ bölgesinde sivil Azeri'lerin elinde ki her türlü av tüfeği ve tabancanın 'kan dökülmesini engellemek' amacıyla toplatıldığından buna karşın sivil ermenilerin eski SSCB döneminden kalma ağır silahlarla donatıldığını yada Bosna Hersek'te sivil halkın yine aynı gerekçeyle elinde ki av tüfeklerinin dahi toplandığını ama Sırp'ların eski SSCB döneminden kalma ağır silahlarla donatıldığından haberi var?

    Kaçımızın Türkiye hariç hiçbir müslüman devletin yivsiz tüfek üretmediğinden haberi var? Türkiye'de de yivli tüfek üretmenin yasak olduğundan haberi var? Neden dışarıdan satın almak zorundayız acaba? Kaçımızın bireysel silahlanma karşıtı Umut vakfının, hangi yabancı vakıflardan destek aldığını ve bu yabancı vakıfların ne diye destek sağladığından haberi var?

    Gelişmiş devletler içerisinde tabanca taşımanın yasaklandığı tek ülke İngiltere'dir ve İngiltere'de de yasak sonrası işlenen adi suçlarda artış olmuştur, azalma değil. Bireysel silahlanmayı engelleyerek sadece kanunlara saygılı, kendini ve ailesini korumak amaçlı silah edinen insanların elinde ki silahları alabilirsiniz. Suç işlemek amacıyla silah edinen insanların elinde ki silahları toplayamazsınız, onlar zaten ruhsatsız silah temin ediyorlar, kanunların ne dediğinin onlar için bir önemi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syılmaz -- 15 Aralık 2010; 19:25:12 >







  • Silah ölümden başka birşey getirmez ,her önüne gelendede olmasının hiçbir anlamı yoktur . Medyanın ve halkın tepkisi gayet normal , bu akp kime hizmet ediyor anlaşılması güç

    Ayrıca burada anlamsız konuşan ve taraflı olan sizsiniz.
  • Lafa geldimi, her Türk asker doğar. Savaşçı milletiz. Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Verecek tek çakıl taşımız yok. İcraata geldimi silah görmekten korkarız. Bir gün kendimizi, ailemizi, vatanımızı müdafa etmek durumunda kalırsak umarım o günün kuşağı sizin gibi dünyadan bihaber ve ne için yaşadığını bilmeyen anlamsız insanlardan oluşmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syılmaz -- 15 Aralık 2010; 23:03:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FRAPS

    Silah ölümden başka birşey getirmez ,her önüne gelendede olmasının hiçbir anlamı yoktur . Medyanın ve halkın tepkisi gayet normal , bu akp kime hizmet ediyor anlaşılması güç

    Ayrıca burada anlamsız konuşan ve taraflı olan sizsiniz.

    İmzanda fotoğrafı bulunan kişi, eleştirerek cevap yazdığın üyeyle aynı şeyi düşünüyordu ama... Atatürk'te silahı ve atıcılığı seven bir kişiydi ve insanların silahtan soğumaması, atıcılık becerilerini geliştirmesi için ilk avcı ve atıcı derneğini kurmuştur. Bugün Avrupanın bazı ülkelerinde atıcılık teşvik edilen bir spor dalıdır ve bu ülkelerde askeri silahlar dahi siviller tarafından kullanılabilmektedir. İsviçre'de ise erkeklerin askerlik süresince evlerinde silah bulundurmaları zorunludur. Sağlıklı düşünebilen bir kişi için burada hiçbir problem yok ancak eline her silah alanın öldürecek adam arayacağı imajını veren medya sayesinde milletimiz bu konuda anormal düşünüyor malesef.

    Atatürk baston şeklindeki silahını kullanırken...
     Yeni Silah Kanunu




  • O dönemde ülkemiz savaş içindeydi , ülke güvenliğini korumak için halkın ateşli silahlara uzak durmaması gerekiyordu. Çünkü düzenli bir ordu bütünlüğü yoktu , ordunun belli bir kısmı halktan oluşuyordu.

    İçinde bulunduğumuz dönemde ise savaş olmadığı ve düzenli iyi bir ordumuz olduğu için, herkesin ben tek kişilik orduyum edasıyla , ortalıkta gezinmesinin hiçbir anlamı yoktur.

    Şimdiki şartlarda ise kişisel olarak ,genelde kendini güçsüz hisseden ve korkan bir insan , silah bulundurma ihtiyacı içine girer , bu ruh haline sahip insanında ne yapacağı belli olmaz.
  • http://www.haber7.com/haber/20101215/Dugunde-havaya-sikana-3-yil-hapis.php

    Emrullah Bayrak'ın haberi

    Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu'nda oluşturulan Silah Alt Komisyonu'nun hazırladığı silahlanmaya ilişkin tasarıda magandalara yönelik cezalar geliyor. Tasarıya göre düğün ve nişan gibi açık toplantılarda silah kullananlara 1 yıl ile 3 yıl arasında değişen hapis cezası verilecek. Ayrıca tasarıya göre İçişleri Bakanlığı bünyesinde ruhsatlı silahlar için merkezi bir sistem getiriliyor. Ruhsatlı silah verilirken herkesin silahından bir boş kovan numune alınacak.

    Cihan Haber Ajansı'na konuşan Silah Alt Komisyonu Başkanı AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, bazı basın yayın organlarında yer alan 'Silah bulundurma yaşı 18'e indiriliyor. İsteyen beş silah ruhsatı alabilecek ve bu silahların ikisini de üstünde taşıyabilecek. Ayrıca, silah almak için artık tam teşekküllü hastaneden heyet raporu da gerekmeyecek. Eski sabıkalılara silahlanma izni verilecek. İnternette de silah reklamı yapılabilecek' şeklindeki bilgilerin gerçekleri yansıtmadığını söyledi. Mevcut kanunda av tüfekleri için yaş sınırının 18, diğer silahlar için ise 21 yaş olduğunu belirten Uzun, yeni tasarıda bu yaş sınırlarının değiştirilmediğini ifade etti.

    Ruhsatlı silah alacak kişilerin zaten belli olduğuna dikkat çeken Uzun, toplumda böyle sokaktan toplanan herkese silah veriliyor gibi bir şeyin olmadığını vurguladı. "Belli kamu görevlileri, işadamları ve belli görevdekiler ruhsatlı silah alıyor. Bunlarda da bir sınır koyduk." diyen Uzun, bazı cezaları alanların hiç silah alamayacaklarını, bir kısım cezalarda ise bunun 1 yıl ile sınırlandırıldığını söyledi.

    Ruhsat alma yetkisinin bir hak değil, devlet tarafından verilmiş bir ayrıcalık olduğunu vurgulayan Uzun, "Bu da herkese verilmiş değil. Haberlerde, sabıkalılar ruhsatlı silah alacakmış gibi bir hava oluşturuluyor. Böyle bir şey yok. Türkiye'de toplasan 2 -3 -5 bin kişidir ruhsatlı silah alabilecek olan. Herkesin ruhsatlı silah alabilecek kaidesi yoktur." dedi.

    BOŞ KOVAN NUMUNESİ ALINACAK

    Hazırladıkları tasarıda başka kısıtlamalar getirdiklerini anlatan Uzun, şöyle devam etti: "Düğünlerde, nişanlarda veya açık hava toplantılarında, yayla şenliklerinde silah atmak yasak. Kapalı yerlerde yapılan toplantılara silahla girmek yasak. Bar, pavyon gibi yerlere silahla girmek yasak. Düğünlerde silah atanlar, 1 yıl ile 3 yıl arasında ceza alacak. Diğerlerinde para cezaları var."

    Ruhsatlı silahlarda merkezi bir sistem getirdiklerini dile getiren Uzun, ruhsatlı silahın İçişleri Bakanlığı'nda kaydı olacağını belirtti. Silah nerede verilirse verilsin ruhsatın bakanlıkta kaydı olacağını ifade eden Uzun, "Ruhsatlı silah verilirken herkesin silahından bir boş kovan numune alınacak. Evinde silahı olan kapalı bir yerde bulundurmak zorunda. Ya silaha kilit koyacak, ya kapalı kasa gibi bir yerde muhafaza etme şartı getiriliyor. Aslında biz işi kontrol altına alıyoruz. Fakat yapılan haberlerde, sanki her şeyi serbest bırakıyormuşuz gibi, sokaktan geçenler, 40 milyon silah alacakmış gibi haber yapıyorlar." diye konuştu.

    6136 sayılı kanuna göre insanların 50 silahta, 100 silahta alabileceğini, bir engel olmadığını ve hepsini de taşıyabileceğini ifade eden Uzun, kendilerinin hazırladıkları tasarıda ise bir silahla sınırlandırıp iki tane silah taşıyabilme sınırını getirdiklerini, bunun şu an sınırsız olduğunu belirtti.

    Heyet raporunda da 6136 sayılı kanunun aynen uygulanacağını dile getiren Uzun, konunun yönetmeliğe havale edildiğini, yönetmelikte de heyet raporunun uygulandığını kaydetti.

    Tasarıda silah reklamı yapmanın yasaklandığını anlatan Uzun, "Fuar, gösteri gibi yerlerde serbest. Broşür dağıtmak serbest. Fakat televizyon ve gazetelerle silah reklamı yasak. İnternet aracılığıyla ise kendi şirketlerinin tanıtımını yapabilirler. Siz yasaklarsınız bile interneti, adam yurt dışından siteyi kurup yine reklam yapacak. Sen istersen Türkiye'de yasak et. En azından burada kurdurursan kontrol edersin." şeklinde konuştu.

    Tasarının bütçeden sonra 2011 yılında komisyona geleceğini kaydeden Uzun, Genel Kurul'a gelip gelmeyeceğini bilmediğini ifade etti.

    CİHAN




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FRAPS

    O dönemde ülkemiz savaş içindeydi , ülke güvenliğini korumak için halkın ateşli silahlara uzak durmaması gerekiyordu. Çünkü düzenli bir ordu bütünlüğü yoktu , ordunun belli bir kısmı halktan oluşuyordu.

    İçinde bulunduğumuz dönemde ise savaş olmadığı ve düzenli iyi bir ordumuz olduğu için, herkesin ben tek kişilik orduyum edasıyla , ortalıkta gezinmesinin hiçbir anlamı yoktur.

    Şimdiki şartlarda ise kişisel olarak ,genelde kendini güçsüz hisseden ve korkan bir insan , silah bulundurma ihtiyacı içine girer , bu ruh haline sahip insanında ne yapacağı belli olmaz.


    O dönemde ülke savaş içinde değildi. Bknz 1930'lu yıllar. O dönemde ordu bütünlüğü vardı ve bugün olduğu gibi ordunun tamamı halktan oluşmaktaydı.

    Ordumuz olduğu halde neden polislerin var olduğunu da açıklarsanız bilgileniriz.

    Son cümlendeki düşüncelerin Atatürk için de geçerli mi? Çünkü Atatürk'ün birkaç adet şahsi silahı vardı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MarksmanTr


    quote:

    Orijinalden alıntı: FRAPS

    Silah ölümden başka birşey getirmez ,her önüne gelendede olmasının hiçbir anlamı yoktur . Medyanın ve halkın tepkisi gayet normal , bu akp kime hizmet ediyor anlaşılması güç

    Ayrıca burada anlamsız konuşan ve taraflı olan sizsiniz.

    İmzanda fotoğrafı bulunan kişi, eleştirerek cevap yazdığın üyeyle aynı şeyi düşünüyordu ama... Atatürk'te silahı ve atıcılığı seven bir kişiydi ve insanların silahtan soğumaması, atıcılık becerilerini geliştirmesi için ilk avcı ve atıcı derneğini kurmuştur. Bugün Avrupanın bazı ülkelerinde atıcılık teşvik edilen bir spor dalıdır ve bu ülkelerde askeri silahlar dahi siviller tarafından kullanılabilmektedir. İsviçre'de ise erkeklerin askerlik süresince evlerinde silah bulundurmaları zorunludur. Sağlıklı düşünebilen bir kişi için burada hiçbir problem yok ancak eline her silah alanın öldürecek adam arayacağı imajını veren medya sayesinde milletimiz bu konuda anormal düşünüyor malesef.

    Atatürk baston şeklindeki silahını kullanırken...
     Yeni Silah Kanunu





    fotoğrafın çeildiği yer ankarada aoç deki havuzlardan birisi.ya şimdi mit sınırlarında kalan(marmara oteli inşaatının arkası) marmara havuzu ,ya da devlet mezarlığı içinde kalan karadeniz havuzu.yılda 30lar olması lazım.




  • Burada felsefe yaparak kendi düşüncelerimizi başkasına dikta etmek gereksiz bir davranış.Sokağa çıkın anket yapın insanların % 90 ı silahlanmaya karşıdır.
    Bu insanlar akılsızda , siz mi akıllısınız ?

    Kişisel silahlanmayada karşıyım , avcılığada karşıyım. Savunmasız bir hayvanı ,zevk almak için öldüren insanların psikolojik tedaviye ihtiyacı vardır.
  • Hem avcılık, hem de atıcılıkla uğraşan bir silahseverim. Psikolojik tedaviye ihtiyacı olan da sensin. Görüşlerimizi açıklamak, dikta etmek demek değildir. Memlekette varsa hürriyet, bizde görüşlerimiz açıklamakta hürüz. Farkındaysan karşıt görüşten rahatsız olan biz değiliz sensin. Bize saldırmadan istediğin fikri savun, saygı duyarız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FRAPS

    Burada felsefe yaparak kendi düşüncelerimizi başkasına dikta etmek gereksiz bir davranış.Sokağa çıkın anket yapın insanların % 90 ı silahlanmaya karşıdır.
    Bu insanlar akılsızda , siz mi akıllısınız ?

    Kişisel silahlanmayada karşıyım , avcılığada karşıyım. Savunmasız bir hayvanı ,zevk almak için öldüren insanların psikolojik tedaviye ihtiyacı vardır.

    Düşüncemi başkasına dikta etmek gibi bir niyetim yok. Ben yazdığının yanlışları ortaya koyuyorum sadece. Avrupa'da silahlanmanın zorunlu olduğu ülkeler var ve bunlar dünyada suç oranının en düşük olduğu ülkeler. Sen ise silahın ölümden başka bir şey getirmediğini yazmışsın. Yazdıkların doğruysa bugün İsviçre'de canlı kalmaması lazım. %90 olayına gelirsek 90 yıl önce %90 müstemleke olmamız gerektiğini düşünüyordu. İmzana resmini koyduğun Atatürk, halka sorup hareket etmiş olsaydı harf devrimini, cumhuriyeti, laikliği, kılık kıyafet devrimini, kurtuluş savaşını vb yapar mıydı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: syılmaz

    Lafa geldimi, her Türk asker doğar. Savaşçı milletiz. Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Verecek tek çakıl taşımız yok. İcraata geldimi silah görmekten korkarız. Bir gün kendimizi, ailemizi, vatanımızı müdafa etmek durumunda kalırsak umarım o günün kuşağı sizin gibi dünyadan bihaber ve ne için yaşadığını bilmeyen anlamsız insanlardan oluşmaz.




    Afedersin ama saçmalamışsın birazcık bilader. Sanki bu yasalardan sonra silah görmekten korkucak adam gidip hemen bir silah kapıcak yada kapınca çok iyi olacak ... Ayrıca şöyle bir düşünce var herkeste: sanki şuan silah yasağı var ... Biraz uğraşarak akıl sağlığı yerinde,sabıkası olmayan kişiler alabilir silahını belli kurallar içinde... Sen şimdi elin katiline,hırsızına 5 tane tabanca,pompalı tüfek verince çok mu iyi olucak ? o mu savunacak senin aileni ? Ben şahsen karşıyım bu yasaya böyle saçmalık olmaz... Şizofrenin teki gitsin ailesinin tanıdık doktorundan " Akıl sağlığı yerindedir" raporu alsın sonra o korusun vatanı, peki ondan bizi kim koruyacak ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheSpy
    Afedersin ama saçmalamışsın birazcık bilader. Sanki bu yasalardan sonra silah görmekten korkucak adam gidip hemen bir silah kapıcak yada kapınca çok iyi olacak ... Ayrıca şöyle bir düşünce var herkeste: sanki şuan silah yasağı var ... Biraz uğraşarak akıl sağlığı yerinde,sabıkası olmayan kişiler alabilir silahını belli kurallar içinde... Sen şimdi elin katiline,hırsızına 5 tane tabanca,pompalı tüfek verince çok mu iyi olucak ? o mu savunacak senin aileni ? Ben şahsen karşıyım bu yasaya böyle saçmalık olmaz... Şizofrenin teki gitsin ailesinin tanıdık doktorundan " Akıl sağlığı yerindedir" raporu alsın sonra o korusun vatanı, peki ondan bizi kim koruyacak ?


    Katiller, hırsızlar, psikopatlarda silah almadan önce ruhsat için emniyete başvuruyorlardı zaten. Bireysel silahlanma yasaklanınca, katillerin, hırsızların, psikopatların elinde ki silahlar toplanacak mı sanıyorsun? Toplanacak silahlar, sadece kanunlara saygılı, kendini yada ailesini gerektiği durumda savunmak amaçlı silah edinenlerin elinde ki silahlar olacaktır. Yani suçlulara karşı masum vatandaşları daha savunmasız hale getirecektir.

    Amerikalıların sevdiğim bir sözü var;

    - Neden silah taşıyorsun?
    - Çünkü cebimde bir polisle dolaşamam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: syılmaz


    quote:

    Orijinalden alıntı: TheSpy
    Afedersin ama saçmalamışsın birazcık bilader. Sanki bu yasalardan sonra silah görmekten korkucak adam gidip hemen bir silah kapıcak yada kapınca çok iyi olacak ... Ayrıca şöyle bir düşünce var herkeste: sanki şuan silah yasağı var ... Biraz uğraşarak akıl sağlığı yerinde,sabıkası olmayan kişiler alabilir silahını belli kurallar içinde... Sen şimdi elin katiline,hırsızına 5 tane tabanca,pompalı tüfek verince çok mu iyi olucak ? o mu savunacak senin aileni ? Ben şahsen karşıyım bu yasaya böyle saçmalık olmaz... Şizofrenin teki gitsin ailesinin tanıdık doktorundan " Akıl sağlığı yerindedir" raporu alsın sonra o korusun vatanı, peki ondan bizi kim koruyacak ?


    Katiller, hırsızlar, psikopatlarda silah almadan önce ruhsat için emniyete başvuruyorlardı zaten. Bireysel silahlanma yasaklanınca, katillerin, hırsızların, psikopatların elinde ki silahlar toplanacak mı sanıyorsun? Toplanacak silahlar, sadece kanunlara saygılı, kendini yada ailesini gerektiği durumda savunmak amaçlı silah edinenlerin elinde ki silahlar olacaktır. Yani suçlulara karşı masum vatandaşları daha savunmasız hale getirecektir.

    Amerikalıların sevdiğim bir sözü var;

    - Neden silah taşıyorsun?
    - Çünkü cebimde bir polisle dolaşamam.

    Bu tasarı sayesinde 18 yaşını dolduran herkes 5 silah alabilecek.
    Bir düşünsene ölüm oranını. Bir kız yüzünden kaç tane erkek kavga etti. Düşün. Ellerine silah verisen ne yararı olucak sana bunun.
    Kötü ekonomi en kötü silah satışlarını etkiledi. Düşüncenin aksine bu yasa AKP nin yandaşlarının ithal ettiği ve tek elden satmak istediği silahların satılmasını kolaylaştırmak için sunuldu senin gibi anlaması kıtların inanıcağı nedenleri göstererek haklı çıkmak istiyorlar.
    Psikopatlar silah alamaz tam teşşekküllü hastaneden heyet raporu alman gerekir bilmeden fikir sahibi olma!
    Bu yasa tasarısıyla sadece hekim raporuyla alabiliyorsun. Yani 18'ini dolduran herkes silah alabilir. İlk önce savunduğu şeyleri oku!
    Okumadan da bana cevap yazma!
    Beş-Altı çapulcu politikacıya güvenme!
    Katili vurunca hapse girmeyeceğini mi sanıyorsun cahil!
    Sen hiç silah kullandın mı ahlaksız. Oyuncak mı bu?
    SİLAH bu SİLAH adam öldürür.




  • Aşağıdaki resimde her şey açık ve net.

     Yeni Silah Kanunu
  • Bu kadar dengesiz bi topluma böyle bir yasa getirirsen sonuçlarına katlanırsın...
  • Lofnvov9 cahil olduğun belli. Bari okuduğunu anla ama okuduğunu anlayamayacak kadar cahilsin.

    1) Psikopatlar, suç işlemek amacıyla silah edinenler, gaspçılar, hırsızlar zaten RUHSATSIZ silah ediniyorlar. Kanunun ne dediğinin ne önemi var onlar için. Yeni silah kanunu ne olursa olsun, ne önemi var onlar için. Anlayacak kapasiten olmadığı için boşa anlattığımı da biliyorum ama neyse.

    2) Şu an ki silah kanununda SINIRSIZ silah edinebilme hakkın var. Yeni kanun bunu 5'le sınırlandırıyor ama sen cahil olduğun için haberin yok.

    3) Pompalı tüfek edinebilme yaşı şu an da 18'dir. 18 yaşını doldurmuş, sabıkasız her vatandaş yivsiz av tüfeği (pompalı tüfekte buna dahildir) edinebilir. Yeni kanunun değiştirdiği bir şey yok ama cahil olduğun için bundan da haberin yok.

    4) Bana bireysel silahlanmanın yasaklanmasıyla, suç oranının düştüğü bir tek ülke göster (tabi kaynağıyla), bütün mesajlarımı sileceğim. Bireysel silahlanmayı yasaklayan tek modern devlet İngiltere'dir. İngiltere'de şu an işlenen suç oranı, yasaklamadan öncesine göre %40 fazladır.

    5) Bunun AKP ile ne ilgisi var Allah aşkına? İdeoloji gözünü köreltmiş. Ben siyasi partilerden yada onların görüşünden bahsetmiyorum. Ben MEŞRU MÜDAFA herkesin en doğal hakkıdır ve engellenemez diyiyorum.

    6) Bir şeye nasıl bakarsan öyle olur. Silahı öldürmek amacıyla edinirsen, öldürmeye yarar. Kendini yada aileni (Allah korusun) korumanı gerektirebilecek bir durum için edinirsen, savunma amaçlı olur. Yine anlamayacaksın ama tekrar söyleyeyim, silahı suç amacıyla edinmek isteyenler yada güç gösterisi, artistlik gibi ilkel duygularla edinmek isteyenler kaçak yollardan ruhsatsız silah edinecektir. Yasak olması hiç birşeyi değiştirmez.

    Yine anlamadın değil mi? Anlasan şaşardım zaten.




  • syılmaz arkadaşım yaptığın doğru bişey değil.

    Bu ülkede kurtlar vadisi ezel gibi dizilerden etkilenip kuru sıkının ağzını açtıran onlarca genç var.Şu anda silahlanmamızı gerektirecek bişey yok silahlanma yaşı yivli yada yivsiz av tüfeği yada savunma amaçlı olsa dahi 25 yaş sınırı getirilmeli.

    Silah iyi bişey değildir insan öldürmek için üretilmiş bir makinadır amacı can almak can acıtmak ve kan akıtmaktır.

    Bu silah yasasını tartışacağımıza bilimde ilimde biraz daha ileri gitmeye çabalasak ne güzel olur.
  • Sevgili Free-4, uslup sizin ki gibi olduktan, her türlü eleştiriyi dinlerim. Farkedemediğim birşey mi var diye düşünürüm. Sizin görüşünüze saygı duyuyorum. Magandası bu kadar bol bir ülkede, insanların silahlı olması düşüncesi çok insan için haklı olarak ürkütücüdür. Bende trafikte, sokakta, plajda her yerde sık sık karşılaştığımız cahil insanların silahlı olmasını elbette tercih etmem.

    Benim kastettiğim kanunlar yasaklasa da bu insanlar yine silahlı olacak. Ve bizim kendimizi yada ailemizi korumamızı gerektirecek bir durumda, savunmasız olacağımızdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syılmaz -- 18 Aralık 2010; 21:51:46 >
  • Sayın MartNisan, pes diyiyorum başka da birşey demiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.