Şimdi Ara

YENİ SSANGYONG TİVOLİ 2015 ANA KONU (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
4
Favori
49.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • daha hiç göremedim şehrimizde
  • umityasar kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla serviste takılmıyor. Dışarıda bir çok serviste taktırabilirsiniz. 900 Tl ye atiker taktıranda var çok memnunlar...
  • freeman6161 kullanıcısına yanıt
    hocam test eden adam dev gibi
    bugün gitti aracı bizzat gördüm ve içine bindim, hem ön kısım hemde arka koltuk kısmı oturum olarak çok rahat.
  • arac hakkında sorusu olan yada satın almak isteyenlere yardımcı olabilirim...
  • 5000 bakımı ne kadar tutuyor bilen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: toggle

    5000 bakımı ne kadar tutuyor bilen var mı?

    1 hafta önce test sürüşüne gittim.Servis bakım fiyatlarını gördüm. ilk 15000 km bakımı 374 TL idi. 30000 km bakımı 750 Tl filan.
  • 5000 bakımı ücretsizmiş babam yaptırdı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar...
    Tivoliden bahsetmeye devam edersem;
    Öncelikle araca ingiltere de takılan lakap "fakir evoque"u. Bu cümleden de anlaşılacağı üzere aracın sürüş dinamikleri oldukça yüksek. Kesinlikle keyifli bir araç. Bir de araç tamamen suv şasesi ve alt yapısına sahip. Diğer rakipleri gibi otomobilin yükseltilmiş hali değil. Bu sebeple araç sert ve sağlam bir yapıda. Zaten ncap çarpışma testinde kendi sınıfında dünya rekoru elinde(sanırsam 93 puan aldı). Araç %71,4 yüksek baskıya dayanıklı çelikten üretilmiş. Bu çeliğin 10 parçası da ekstra ısıtılarak yaklaşık 7 kat daha mukavemeti artırılmış. Bu ısıtılmış 10 parça, kafes şeklinde. Zaten ssangyong da buna yaşam kafesi adını vermiş ve şu iddiada bulunuyor. " Araç önden, yandan ve arkadan ne darbe alırsa alsın, kaç takla atarsa atsın, içinde oturan yolcular sıkışmayacak". Bayağı iddialı bir iddia olmuş😁. Ancak mesela rakiplerinin çoğunda cam tavan alınabilme imkanı varken, tivoli de yok. Sadece sunroof. Çünkü bu ısıtılmış 10 parça çelikten biri tavanın ortasında.Bunun yanında birsürü elektronik güvenlik önlemleri standart(abs,esp,tcs,hba,...yokuş kalkış sistemi felan ,bu yan yana yazılan üç harflilerin hepsi var). Sadece yeni nesil(şerit takip sistemi, kendi kendine fren gibi şeyler) yok. Ayrı ayrı sayılırsa 11 hava yastığı mevcut.Araç şuan için üç donanım paketi olarak satılıyor. Limited, platinium ve sipecial edition. En alt paket olan limited de bile fazlasıyla donanım mevcut(halojen farlar, sis farları,çelik alaşım 16 inç jantlar, tavan rayı, yağmur ve far sensörleri, sıcaklık ve lastik basınç sensörleri,arka park sensörleri, yüksek çözünürlüklü geri görüş kamerası, led stoplar ve gündüz ledleri,hız sabitleme, direksiyon ve sürüş modları,kol dayama, 7inç dokunmatik ekran varki bunu çok beğeneceksiniz. Hdmi bile var. Yani daha yazamadığım birsürü şey).üst donanım paketine çıkınca ilave olarak 18 inç lazer kesim jantlar, ön park sensörü, sunroof, anahtarsız giriş ve çalıştırma, çift renk deri koltuklar, önler ısıtmalı ve soğutmalı, sürücü elektrikli.Special da da koltukların ana rengi ve ön göğüs bordoya yakın bir kırmızı renkte yapılmış. Direksiyon ısıtma da var. yalnız tabi bu kadar yazmışken aracın saçma salak eksikleri de yok değil. Mesela 4 cam tam otomatik değil, direksiyonda derinlik ayarı yok, torpido dar, limited de koltuk yükseklik ayarı yok,hiçbirinde bel destek ayarı yok.
    Gelelim işçilik ve malzeme kalitesine;
    Kendi sınıf ortalamasının üzerinde. Ön konsolda gayet iyi yumuşak malzeme kullanılmış, sadece ekranın üzeri sert. Kapı kenarları ve kol dayamanın oralarda sert malzemeden, ama üçüncü sınıf bir plastik değil, gayet iyi. Araçta ki herşey kemik gibi. Öyle oynayan, sallanan, çıkan, elinde kalan hiçbir parçası yok. Hatta ekranın yuvarlak düğmesini epey çektim ama çıkmadı. Araçtaki bana göre en önemli unsurlardan biriyse, koltuklarda ki diz ve baş mesafeleri birde bagaj. Sınıfının en BÜYÜĞÜ.hatta bu oranlarla bir üst sınıfa bile rakip olabiliyor.(Tucson, sportage)423 lt bagaj bu sınıf için bulunmaz nimet.Araç ses yalıtımı konusunda da gayet başarılı. Normal kullanımda nerdeyse hiç ses duymuyorsunuz.Ama gazlarsanız motorun sesi geliyor. Fakat kötü bir şekilde değil. Çok hoş bir tınısı var ve bu ses bilerek ayarlanmış. Bu konuda tek eksik yan 18inç jantlarda araç çok sert oluyor ve yüksek hızlarda yol sesi almasına neden oluyor. 16 inç jantlarda sıkıntı yok. Aracın yol tutuşuda gayet iyi. Esp kapalı iken bile arkasını koparamadım(benim beceriksizliğim olabilir😀).Araç 2015 mayıs ayında piyasaya çıktı. Kendi sınıfı için güney korenin en çok satan aracı olmuş(2016 başına kadar yaklaşık 120.000 satmış) ve bilinen kronik bir sorunu şimdilik yok.Şanjıman aisin marka.çok çok iyi. Motorlar ise alman menşei li ssangyong un kendi motoru.Benzinli 128 ps 160 tork, dizel 115 ps 300 tork. Bu ara ikiside 1.6 hacminde. Mesela bu sınıfta, bu motor hacminde dizel ve otomatik isterseniz bence tivoli ilk tercihiniz olmalı. Ortalama yakıt tüketimi 5.1 tl ve 300 tork sayesinde ara hızlanmalarda bile sırtınızı arkaya yaslıyor. Benzinli ise dizel gibi turbo beslemeli değil, atmosferik. Dizel kadar olmasa da benzinlide sizi üzmüyor. Atmosferiğin artısı ise lpg ile uyumu. Lpg li gayet iyi çalışıyor. 2000-3000 tl arasında taktırabiliyorsunuz ve 5 yıl/100.000 km garantiniz bozulmuyor.Fiyat konusuna gelirsek; ülkemizde henüz tam anlamıyla marka algısı olgunlaşmamış ve bu kadar ön yargıyla yaklaşılan bir araç için biraz fazla. Bayilere gittiğinizde liste fiyatları üzerinden indirim yaptıklarını göreceksiniz. Ama şöyle bi 8-10 bin tl daha ucuz olsaymış, bu araç tadından yenmezmiş....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok teşekkürler...
    Ayrıntılı ve emek harcanan bir bilgilendirme olmuş.
    Elinize sağlık
  • Aklıma hep Tivoli hamburgercisi geliyor, bir türlü ciddiye alamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C0967079 -- 30 Nisan 2016; 1:14:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben ciddi ciddi almayı düşünüyorum ancak dizel bulamadım henüz :
  • Pi kullanıcısına yanıt
    Ne adamsın kardeşim yaw forumda güzel güzel dolaşıyordum, imzana bi tıkladım tıkılamaz olaydım ver zamanımı honda vtec german aotoban,toyota, ferrari derken akıp gitmişim 3 saatir yotubede hız videoları izlemişim




  • Assasin51 kullanıcısına yanıt
    Yanlis yerlerden cikmadiysan sorun yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theaozturk kullanıcısına yanıt
    Hocam ncap testi dediğiniz euroncap mi? Euroncap de sangyong bulamadım ben. Siz nerden baktınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • etkinus kullanıcısına yanıt
    dostum koreancap çarpışma testinden aldı bu puanı. Avrupa pazarında da satış rakamları artarsa euroncap tada görebiliriz ileriki zamanlarda. Ancak kncap ile euroncap arasında çarpışma testi farklılığı yok diye biliyorum ben. sadece Euro yeni nesil güvenlik donanımlarını da (şerit takip, aracın kendiliğinden fren yapması vb) puana dahil ediyor.
  • theaozturk kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de baktım daha sonra, kncap'da aracın önünün tamamını çarpıtmışlar. Ncap'de aracın engele çarpan kısmı %50 veya %40dı sanırım. Son birkaç yılda da small overlap testi yapılıyor ki aracın daha da az bi kısmı çarptırılıyor. Bunun haricinde kncap de beton duvara çArptırıldı diye gördüm. Euroncap de alüminyum peteğe çarptırılıyor diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • etkinus kullanıcısına yanıt
    Mesela hyundai tucson euroncap ta 5 yıldız,ıhss de safety pick+ aldı. Ancak yine aynı tucson kncap ta tivoliden daha az puan aldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bu aracı takip ediyorum 4 kişilik aile için ford focus 2.5 kasası sonrası bu araç beni memnun eder mi?
    Memnun edecek gibi görünüyor aslında, amacım aracı birkaç sene kullanıp sonra eşime devretmek o nedenle de çok fazla büyük ebat bir suv düşünmüyorum.
  • shener kullanıcısına yanıt
    ben çok memnun olacağını düşünüyorum. Aracın arkada ki yaşam alanı da oldukça iyi. Sana tavsiyem 18 inç jantın görüntüsüne aldanma ve 16 inç jantlarla al...
  • arkadaşlar merhaba,

    bu aracı kullanan arkadaşlardan daha fazla bilgi bekliyoruz. Bende 2017'de almayı düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.