Şimdi Ara

*_* YENİ YARİS 1.0 ve 1.3 TARTIŞMA GRUBU *_* (103. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.162
Cevap
9
Favori
204.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sık sık kullanılan yanlış bilinenler:
    Bu anlatacaklarım benim yaşadıklarımla sınırlıdır. Helal süt emmiş sanayi ustalarından ve çalışanlarındann şimdiden özür dilerim.
    1) sanayi ustası eğer araban için yeterli olsaydı toyota bakım için eleman yetiştirmeye zaman ayırmaz onlarla anlaşırdı.çok iyi bilirim birinin dediği diğerini tutmaz, arabanın derdini anlayana kadar her şeyi değiştirir. Tabelasında opel yazar skoda dan anlar aslında yada tam tersi.

    2) sanayi ustaları taktıkları parçaya garanti vermezler. yetkili serviste garantin bitse dahi para verip taktırdığın parçanın ( örneğin motor takozu) 2 yıl garantisi vardır. çok iyi bilirim aynı adama yada başkasına aynı parça için 2 ay sonra bir daha para verdiğimi.

    3) yetkili serviste wifi, içecek, ilgi alaka alırsın. işin bittikten bir süre sonra aranır şikayetin dinlenir.Kaliteyi hissedersin. çok iyi bilirim bir çayı zor veren, verdimi kimbilir kaç kişinin içtiği bardakla veren, oturduğunda niye oturdun diye bakan ve işi daha da yayan sanayi servislerini.

    4) Eski bir vectra sahibi ve sanayiden çıkmayan bir adam olarak söylüyorum sonuçta sanayici kardeşlerimizde kar etmek için çalışyorlar sana daha ucuz bir hizmeti daha ucuz mal vererek satarlar. 100-150 tl neredeyse yarısından da altına aynı kalite malzeme ile kimse hizmet vermez.

    5) Gidersin sanayiye araban japondur. Çıkarsın sanayiden araban çinlidir, ruhun bile duymaz.

    6) Türkiyede araç sahiplerinin %80 i maddi yetersizlikten yetkisiz servislere araçlarını götürüyorlar peki sizce toyota renault ford aptal mı böyle bir potansiyeli görmüyor. Fiyatları kırmıyor.Sadece garantideki araç stoğu ile servis döndürmeye çalışıyorlar. Siz 2010 model ve yepyeni bir araba aldınız mesela astra yeni kasa çıktı aldınız. 2012-13 de garanti bittiğinde hemen sanayi ustasına götürür müsünüz?muhtemelen adamın gördüğü ilk bir kaç yeni kasa astradan biri olacak.

    Tekrar söylüyorum bunlar yaşadıklarım ve kendi düşüncelerim. Ben yetkili servise gider o kazık dediğimiz şeyi yerim ama bir defa yerim dönüp dolaşıp daha ucuz diye elli kere aynı yere gitmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecz_mel -- 17 Eylül 2009; 2:14:24 >




  • 2009 sol m-m ıcın aksesuar bılgısı nereden bulabılırım?

    yada burada paylasım yapsak fena olmaz.ayrıca fıyat bılgısıde lazım.

    bırde ben otomobılıme usb baglantısı yapmak ıstıyorum.artık cd den muzuk dınlemek yerıne usb bellekten dınlemek ıstıyorum bunu nasıl yapıcaz:?

    bırde benzınlşı yarıs kullananlar performans kaybı yasamadan hangı devır de vıtes degıstırmektesınız:?

    ben maksımım tork saglandıgı 3500-3800 arası vıtes degıstırmeye basladım.buda sehır ıcı yakıt kulanımını 7.2-7.5 sevıyesıne cıkardı.

    bırde bu tork neyın nesı oluyor?bana motorun koparma gıucu dedılerneyı koparıyorkı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 21 Eylül 2009; 14:29:49 >
  • toyotasa.com.tr/yaris bölümünden e-broşür'de bütün aksesuarları görebilirsin..

    tork ; tekerlere verilen güç ile yolu koparıyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guardiola
    tork ; tekerlere verilen güç ile yolu koparıyor..

    sımdı su konuyu ıyıce bı netlestırelım.

    dıyelım ben vıtes degısımını maxsımım tork aralıgı veren devırde mı degıstırmelıyım.kı bu daha mantıklı zıra masımım beygır gucu 6000 devır/dakıka da vıtes atsam su gıbı benzın ıcer

    bu tork nedır?
    beygır nedır?

    beygır gucu bılgdıgım kadarıyla 75 kılonun bır metre yukarı cıkaran guce denk.

    bu anlamda benım yarısın 100 beygırımı var
    o kucucuk motora 100 beygırı nasıl sıgdırmıslar
    vede bu beygırler sutcu beygırımı,damızlık atmı yoksa bır yılkı veya aygır mı

     *_*  YENİ YARİS 1.0 ve 1.3 TARTIŞMA GRUBU  *_*

    soldakı benzınlı 1.33 yarıs motoru ıcın verılen degerler.sımdı ben tork umu baz alayım yoksa beygırcıklerımı?

    ekleme:bırde bu e-brosur de aksesuar fıyatı yok.vede ıstedıgım aparattanda halen bı haberım?

    acaba bıu yarıse usb den muzık dınleme zımbırtısı takılabılırmı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 21 Eylül 2009; 23:35:06 >




  • hocam sen şimdi bi reset at zihnine ve şu yazıyı bir oku;

    quote:

    Güç ve tork ilişkisi çoğu zaman birçok kişi için karışık gelir. Otomobilleri kıyaslarken bu iki terimi sık sık kullanıyoruz ama çoğumuz hangisinin daha önemli olduğunu bırakın, tam olarak ne anlama geldiğini bile bilmiyoruz. Eski bir söz vardır : Tork yarış kazandırır, güç otomobil sattırır. Bu gerçekten doğru mu? İşte bu yazımızda bu iki başlığı açıklığa kavuşturacağız.

    Özetle, güç ve tork tamamen ayrı şeylerdir ve ölçü birimleri de birbirinden farklıdır.

    Tork : Tork döndürme kuvvetidir. Hareket ve zamandan bağımsız bir kavram olan torkun ölçü birimi Nm (Newton*metre) dir. Tork bir kol yardımı ile sabit, dönen bir noktaya kuvvet etki ettiğinde yaratılır. Sabit, dönen bir noktaya 1 metre uzunluğunda bir kol yardımı ile 1 Newton (1/9.8 kg. - 9.8 N = 1 kg.) kuvvet uyguladığımızda 1 Nm tork doğar. Otomobillerde tork krank milinde doğar. Şanzıman üzerinden çekiş tekerinin olduğu aksa kadar ilerler ve aksta bağlı bulunan tekerlekler ile yola doğrusal bir kuvvet olarak aktarılır. Tekerleklerin yere aktardığı doğrusal kuvvetli, çekiş tekerinin olduğu aksa iletilen torku bilmek suretiyle kolayca hesaplayabiliriz.

    Doğrusal kuvvet = (aksa iletilen tork) / (tekerleğin yarıçapı)

    Bir motorun ürettiği tork motorun devrine göre değişir ve grafikte bir eğri ile gösterilir. Bu eğriyi her devirde anlık olarak ölçülmüş tork değerlerini belirten noktalar oluşturur. Sürüş anındaki güç kayıpları göz ardı edilerek krank milindeki torkun, otomobili ilerleten doğrusal kuvvetle herhangi bir viteste her zaman doğru orantılı olduğunu söyleyebiliriz. Tam düz bir tork "eğrisi" olsaydı otomobil hangi viteste, hangi devirde olursa olsun, sabit ivme ile hızlanırdı. Ancak gerçek hayatta tork "eğrileri" düz değildir. tavan yapmak üzere yükselirler ve çok yüksek devirlerde yine düşerler. Bir otomobil, motoru (herhangi bir viteste) en yüksek torkunu verdiği devirde seyrettiği zaman en iyi şekilde hızlanır. Dikkat edin, en iyi hızlanmanın nasıl sağlanacağını belirledik ve daha beygirgücünden bahsetmedik bile.

    Güç : Güç, iş yapma oranıdır ve ölçü birimi W (Watt) dır. Torkun aksine güç, zaman ve hareken kavramlarına bağımlıdır. Güç ve tork arasında direk bir bağlantı gösterebiliriz. Bir otomobilin ürettiği güç, motorun çevirdiği devre bağlı olarak değişir ve tipik olarak grafikte bir eğri ile gösterilir. Güç ve tork arasındaki bağıntıyı formüle dökmek gerekirse :

    Güç = Tork * (o tork değerinin üretildiği devir) / 5252

    Not: Bu formül, sadece, tork lbf, güç de HP cinsinden birimlendirildiğinde geçerlidir.

    Bu noktaya kadar öğrendiklerimizi özetleyecek olursak :

    - Otomobilin ivmelenmesi, akstaki torkun tekerlekte doğrusal kuvvete dönüşmesidir.
    - Herhangi bir viteste en iyi ivme, motorun en yüksek torku ürettiği devirde sağlanır.
    - Güç, tork ve devre bağlı bir fonksiyondur.

    Eğer bu noktada gücün önemsiz olduğuna karar kıldıysanız yanılıyorsunuz. Lütfen okumaya devam edin.

    Şanzıman, otomobilin ivmelenmesindeki en önemli etkendir. Güç ve tork arasındaki ilişkiyi anlatmak ve gücün de yazının bu ana kadarki bölümünde anlatılan kadar önemsiz olmadığını göstermek için, hipotez olarak, birinci vitesi 2:1 oranlı, ikinci vitesi de 1:1 oranlı iki vitesli bir şanzıman ele alalım. Ve bun şanzımanı yine hipotez olarak her devirde, krank milinde 100 Nm tork üreten bir motora bağlayalım.

    1:1 oranlı ikinci vites, sürüş milini krank miliyle aynı hızda çevirir ve tam olarak 100 Nm kuvvet yere iletilir (Sürtünme kuvvetlerinin olmadığını var sayıyoruz.). Ancak 2:1 oranlı birinci vites sürüş milini krank milinin yarısı kadar bir hızla çevirir ve krank milinin ürettiği gücün iki katı yani 200 Nm kuvvet yere iletilir. Dolayısıyla otomobilimiz birinci viteste, ikinci viteste olduğundan iki kat daha iyi ivmelenir. İşte bu noktada da beygirgücünün önemini anlatan anahtar yatar. Vites küçültme suretiyle, tekerleklere iletilen maksimum tork (belli bir hız için), otomobilin motoru en yüksek gücü ürettiği devirde çalışırken sağlanır.

    Tork çarpımının sonucu olarak diyebiliriz ki, bir otomobil, herhangi bir devirde, motoru en yüksek gücü ürettiği devre getiren bir vites seçildiğinde en iyi şekilde hızlanır. Bu da yüksek devir çeviren küçük motorların, fazla devir çeviremeyen büyük motorlardan bazen üstün oluşlarının sebebidir. Yüksek devirler çevirebilen bir motorda, kranka aktarılan tork az olmasına rağmen tork çarpımı sayesinde tekerleklere çok daha yüksek tork değerleri aktarılabilir.

    Demek ki beygirgücü sadece otomobil sattırmak için değil, yarış kazanmak için de gerekliymiş.

    F. Aydın Yunusoğlu




    aksesuar fiyatları ''kendi yaris'ini yarat'' diye bir bölüm vardı toyotasa.com.tr'de ama artık yok sanırım göremedim..

    orada yazıyordu..yoksa tek çareniz telfonla ya da gidip öğrenmek..

    usb olayı hakkında bir bilgim yok, ama aksesuarlar arasında iPod bağlantı kiti var..o da bi usb bağlantısı sanırım..




  • resetmı
    ıyıce beynım bulandı nevrım dondu

    sımdı ben yukarıda verdıgım sol taraftakı tabloya gore hangı devır aralıgında vıtes degıstırıyımkı otomobıl guclu olsun?

    yada hangı aralıkta degıstırıyımkı ara hızlanmalarım ıyı olsun(acceleratıon galıba)

    bu tork egrısının o zaman teker yarı capı ıle ters baglantısı var.teker capı arttıkca tork dusecek o zaman
  • eğer araba bütün gücünü yola aktarsın istiyosan, max. hp'yi elde ettiğin aralıkta,

    ara hızlanmalar için max. torku elde ettiğin devir aralığında vites değiştirmelisin..

    diye biliyorum..

    teker yarı çapını unut..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CYPGS

    Arkadaşlar Merhaba,

    Toyota Yaris 1.3 terra 2009 model aracımı bakıma götüreceğim izmit kayalar toyotaya; 20000 bakımı ne kadar a maloluyor acaba?

    Birde bazı arkadaşlar kendileri alıyormuş sanırım yağ ı o nasıl oluyor ya anlayamadım.

    Dier bir konu ise serviste kalkmış olan boyalara rötuş yaparlardır herald bir de yan tarafta hafif göçükler var onlara birşey yapabilirler mi ?

    Benim sol ön kapının çıkıntılı kısmında göçük vardı, sanırım park halinde yandaki araçtan kapıyı çarpıp göçertmişler, çoğu yaris te aynı yerde göçükleri görüyorum. Autoking ikitelliye götürdüm, düzelttiler belli olmuyor şimdi. Tampondada sürtmeden dolayı çizikler vardı, onuda parça boya yaptılar çok güzel oldu. Aynı yeri servis komple tamponu boyamaları gerektiğini söyledi.




  • Benim arabanın sağında, solunda, jantlarda ufaka tefek çizikler, yağlı boya damlacıkları var. Aracımı Küçükyalı, Autoking’e götürecektim. Ancak forumda Autoking ile ilgili sorunları okuduktan sonra vazgeçtim. Samimi bir dostumun Bostancı Oto Sanayi’sinde usta bir arkadaşı var. Önümüzdeki hafta üşenmez isem aracımı oraya götüreceğim. Pasta, cila ve bir-iki rötuşla kurtarabilirim diye düşüyorum.

    Kasko poliçesinizin hasarsızlık indirimini kaybetmemek için mini onarım hizmetinden yararlandınız mı? Yoksa cebinizden para çıktı mı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: caş

    Benim arabanın sağında, solunda, jantlarda ufaka tefek çizikler, yağlı boya damlacıkları var. Aracımı Küçükyalı, Autoking’e götürecektim. Ancak forumda Autoking ile ilgili sorunları okuduktan sonra vazgeçtim. Samimi bir dostumun Bostancı Oto Sanayi’sinde usta bir arkadaşı var. Önümüzdeki hafta üşenmez isem aracımı oraya götüreceğim. Pasta, cila ve bir-iki rötuşla kurtarabilirim diye düşüyorum.

    Kasko poliçesinizin hasarsızlık indirimini kaybetmemek için mini onarım hizmetinden yararlandınız mı? Yoksa cebinizden para çıktı mı?



    Benim tampondaki çizik değildi, 1 karış büyüklüğünde boya yüzülmüştü o yüzden boyanması gerekiyordu, çiziklere neyaptıklarını bilmiyorum.
    Burundaki toyota ambleminin olduğu yerede park halinde vurdular,amblem kırıldı ve göçük oluştu, onuda Autokingde yaptılar hiç sorunla karşılaşmadım, yapılan boyanın 2 yıl garantili olduğunu söylediler,
    alüminyum jantaları boyuyorlarmış ama kapaklara birşey yapamıyorlarmış, ben memnunum.
    Jant kapaklarındaki çizikleride zımparaladım kendim Bauhausedan jant boyası alıp komple boyadım sıfır gibi oldu.

    Bütün işlemleri mini onarımdan yaptılar kaskonun hasarsızlığı gitmedi.




  • yarislerin jant kapakları dışarı doğru bombeli olduğu için ne kadar dikkat etsen de park ederken güzel ülkemin salak kaldırımlarına sürtebiliyor. doğu blok da dahil birçok avrupa ülkesine gittim bizdeki gibi kaldırım hiçbir yerde yok. bazı yerlerde öyle yüksek kaldırım var ki direkt kapıyı açıp çarpabiliyorsun. avrupada adamların kaldırımları yoldan en fazla bir lastik yanağı kadar yüksekliktedir ve standarttır. hiç değişmez. adamlar bizdeki gibi köstebek gibi kazmıyor. bir defa düzgün yapıyor. yıllarca kullanılıyor.
  • 2006 yeni kasa 1.0 aracımı 20bin bakımına ortaköy otomotive götürdüm. 250 liraya mal oldu. çok bişey de değiştirmediler de mesela bu yağ kartel kapağını değiştiriyorlar her yağ değişiminde, 1buçuk lira fatura ediyorlar. şaka gibi.
    ben şahsen 50 lira az para vermek için sanayide yaptırmam aracımı. ha yetkili servis hiç mi hata yapmıyor, elbette yapıyor.
    batıl inanç belki de :)
    20bin bakamında m/m şanzımanın kalibrasyon gibi bişey yaptık dediler, fatura etmemişler ama vites geçişlerinde ciddi bir yumuşama oldu.
  • 250 tl bana yüksek geldi ben bu yılın başında yaris aracımı 20000 bakımı için 170 tl ödemiştim. polen filtresi de değişseydi 200 tl olacaktı. fakat gitmeden önce değişik servislerden fiyat alıp birbirlerine rakamları kırdırdım. yoksa ilk başta dediğin rakama yakın rakamlar söylediler. ne kadar düştüklerini görüyormusunuz. sonuçta sadece yağ ve yağ filtresi değişiyor. 170 tl bile fazla fakat garantisi devam ettiği için götürmek zorundaydım.
  • polen filtresi benim de değişmişti. zaten yılda bir gidiyor araba servise çok şükür, o da nazarlık olsun artık :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nizambaba

    Arkadaşlar merhaba,
    2002 model 1300 motor manuel vites yaris kullanıcısıyım. Araba 48000 km. de ve lastikler yeni. Geçen ay yakıt tüketimini hesaplamak için depoyu doldurdum. 120 TL lik benzinle 500 km yol yaptım. Yani kilometrede 0.24 TL yakmış araba. Ki bunun çoğu uzun yolda 100 km/saat hızla yapıldı. Arabayı genelde eşim kullanıyor, o da devirli kullanmaz, gayet sakin kullanıyoruz yani arabayı. 3000 deviri pek geçmez araba. Dediğim gibi 500 km. nin 350-400 km'si şehirler arası. Bana çok fazla geldi. Sizce de öyle değil mi?
    Neden kaynaklanıyor olabilir?


    Tekrar merhaba arkadaşlar,
    Bu mesajı birkaç ay önce atmıştım. mesajdan sonra bujileri, yakıt, yağ ve hava filtresini, arabanın yağını değiştirdim. Ancak değişen bişey yok. Forumda bir arkadaş bu değerler normal demiş ama, bana hala fazla gibi geliyor. Şu anda araba hala 0,25 TL yakıyor kilometrede. Trafik olmayan bir yerde yaşıyorum. 500 km. nin maksimum 150 km si şehir içi. Dediğim gibi onda da trafik yok ve eşim (bayan) kullanıyor arabayı. Yani arabayı zorlamıyoruz. Hesapladığınız zaman 100 km. de 7.6 litre yapıyor ortalama. Çok değil mi? Başka birşey olabilir mi acaba arabada?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nizambaba


    quote:

    Orijinalden alıntı: nizambaba

    Arkadaşlar merhaba,
    2002 model 1300 motor manuel vites yaris kullanıcısıyım. Araba 48000 km. de ve lastikler yeni. Geçen ay yakıt tüketimini hesaplamak için depoyu doldurdum. 120 TL lik benzinle 500 km yol yaptım. Yani kilometrede 0.24 TL yakmış araba. Ki bunun çoğu uzun yolda 100 km/saat hızla yapıldı. Arabayı genelde eşim kullanıyor, o da devirli kullanmaz, gayet sakin kullanıyoruz yani arabayı. 3000 deviri pek geçmez araba. Dediğim gibi 500 km. nin 350-400 km'si şehirler arası. Bana çok fazla geldi. Sizce de öyle değil mi?
    Neden kaynaklanıyor olabilir?


    Tekrar merhaba arkadaşlar,
    Bu mesajı birkaç ay önce atmıştım. mesajdan sonra bujileri, yakıt, yağ ve hava filtresini, arabanın yağını değiştirdim. Ancak değişen bişey yok. Forumda bir arkadaş bu değerler normal demiş ama, bana hala fazla gibi geliyor. Şu anda araba hala 0,25 TL yakıyor kilometrede. Trafik olmayan bir yerde yaşıyorum. 500 km. nin maksimum 150 km si şehir içi. Dediğim gibi onda da trafik yok ve eşim (bayan) kullanıyor arabayı. Yani arabayı zorlamıyoruz. Hesapladığınız zaman 100 km. de 7.6 litre yapıyor ortalama. Çok değil mi? Başka birşey olabilir mi acaba arabada?

    şhir içi çok kısa mesafelerde kullanıyor olmayasınız?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kir-pi


    quote:

    Orijinalden alıntı: nizambaba


    quote:

    Orijinalden alıntı: nizambaba

    Arkadaşlar merhaba,
    2002 model 1300 motor manuel vites yaris kullanıcısıyım. Araba 48000 km. de ve lastikler yeni. Geçen ay yakıt tüketimini hesaplamak için depoyu doldurdum. 120 TL lik benzinle 500 km yol yaptım. Yani kilometrede 0.24 TL yakmış araba. Ki bunun çoğu uzun yolda 100 km/saat hızla yapıldı. Arabayı genelde eşim kullanıyor, o da devirli kullanmaz, gayet sakin kullanıyoruz yani arabayı. 3000 deviri pek geçmez araba. Dediğim gibi 500 km. nin 350-400 km'si şehirler arası. Bana çok fazla geldi. Sizce de öyle değil mi?
    Neden kaynaklanıyor olabilir?


    Tekrar merhaba arkadaşlar,
    Bu mesajı birkaç ay önce atmıştım. mesajdan sonra bujileri, yakıt, yağ ve hava filtresini, arabanın yağını değiştirdim. Ancak değişen bişey yok. Forumda bir arkadaş bu değerler normal demiş ama, bana hala fazla gibi geliyor. Şu anda araba hala 0,25 TL yakıyor kilometrede. Trafik olmayan bir yerde yaşıyorum. 500 km. nin maksimum 150 km si şehir içi. Dediğim gibi onda da trafik yok ve eşim (bayan) kullanıyor arabayı. Yani arabayı zorlamıyoruz. Hesapladığınız zaman 100 km. de 7.6 litre yapıyor ortalama. Çok değil mi? Başka birşey olabilir mi acaba arabada?

    şhir içi çok kısa mesafelerde kullanıyor olmayasınız?

    7.6 lt'lik tüketim bana da çok fazla geldi. Çok yoğun olmayan İstanbul trafiğinde kışın, sakin kullanımda 7.2 lt. tüketiyorum. Bu tüketim yazın aşağı yukarı 6.6 lt.'ye düşüyor.





  • 7,6 lt yi ben daha 1000 km yapmadığım 1600 motor ve 1465 kg ağırlıktaki versoda yakıyorum. bana da fazla geldi. benim de önceki aracım 1.3 yaristi ve 6,5lt den fazla yakmıyordum. genellikle de 6 lt oluyordu. uzun yolda ise 5,5 lt yakıyordum. bunların hepsinde klima açıktı.

    fakat şunu da söylemek lazım. eğer 150 km lik şehir içini dur kalkı çok olan (trafik olması şart değil ışıklar da çok olabilir) ve kısa bir güzergahta yapıyorsan iş değişir. gerçi değiştirebileceğin her şeyi de değiştirmişsin. bayanlar kızmasınlar fakat genellikle stop ettirme korkusuyla aracı kaldırırken gaza fazla yüklenebiliyorlar. biraz da alışkanlık olabiliyor. gaza yüklenmek yakıtı çok arttırabilir. veya vites düşürürlmesi gerektiği halde düşürmiyor da olabilir. o zaman da tüketim artar.devirli kullanım kadar devirsiz kullanım da tüketimi arttırır.
  • eşin kızmasın fakat bazı bayanlar da park ederken çok fazla ileri geri yapabiliyor. lütfen tüm bayan sürücüler üzerine alınmasın bu söylediklerim bazı erkekler için de geçerli fakat şu da bir gerçek ki araba kullanma konusunda erkek genleri daha uygun. yemek yapma konusunda bayanların genleri gibi. istisnalar kaideyi bozmaz fakat nasıl erkeğin yaptığı yemeği hemen anlarsam kadın sürücüyü de önümde giderken anlayabiliyorum. eşime söylüyorum bayan olduğunu ve genellikle biliyorum şaşırıyor.
  • merhaba arkadaşlar. kendim corolla 2008 d4d kullanıcısıyım. eşimin 2007 1.0 mmt yarisi var. 2-3 ay önce ön camı çatlamıştı. ya park halında oldu yada taş geldi eşim farketmemiş. geçen hafta kaskodan camı değiştirdik. 810 tl gibi bir rakam yazıyordu faturada. bana afaki geldi. ayrıca servis mmt vitese kalibrasyon yaptı. sağolsunlar her gittiğimizde ayarlama yapıyorlar. ama bu sefer gerçekten farklı olmuş. vites geçişleri çok yumuşamuş ve sarsıntısız olmuş. dediklerine göre yeni bir program gelmiş onu yüklüyorlarmış. herkese saygılar..
  • 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.