Şimdi Ara

*_* YENİ YARİS 1.0 ve 1.3 TARTIŞMA GRUBU *_* (104. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.162
Cevap
9
Favori
203.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagduygu

    eşin kızmasın fakat bazı bayanlar da park ederken çok fazla ileri geri yapabiliyor. lütfen tüm bayan sürücüler üzerine alınmasın bu söylediklerim bazı erkekler için de geçerli fakat şu da bir gerçek ki araba kullanma konusunda erkek genleri daha uygun. yemek yapma konusunda bayanların genleri gibi. istisnalar kaideyi bozmaz fakat nasıl erkeğin yaptığı yemeği hemen anlarsam kadın sürücüyü de önümde giderken anlayabiliyorum. eşime söylüyorum bayan olduğunu ve genellikle biliyorum şaşırıyor.


    Ben de genelde sizin yaptığınız gibi önümde giden bayan sürücüyü anlarım. Dedikleriniz doğru. Ancak eşimin vasatın çok üzerinde bir bayan sürücü olduğunu söyleyebilirim. Stop etme ya da park ederken sıkıntı çekme gibi şeyler olmuyor bizde pek.
    Yaşadığımız yerde de trafik ışıkları yok. O yüzden Dur kalk gibi bir olay da yok. Hala çözemedim olayı. Sıkıntı vermeye başladı artık.




  • yarıs ın eco dugmesının yanındakı aux e hangı donanımı takabılırız?
  • merhaba,

    dun yaris 1.3 multi mode terra aracimi teslim aldim. arabama karar verirken bilmeden bana destek veren siz forum yazarlarina cok tesekkur ederim. karar surecimi ve de ilk 100 km'de dusunduklerimi sizler ve benim gibi yaris dusunen kimseler icin yazmak istedim...

    otomatik vitesli kucuk bir arac icin vw polo, toyota yaris, honda jazz, mazda 2, nissan micra (hatta note) dusundugum araclardandi. ayip olmasin diye skoda faiba'ya bile baktim. bir de internette gordugum ikinci el fiat 500 hayli kafami karistirdi. sifir fiyatlari birbirine yakin gozuken bu araclari inceledikce aklim karisti. size kendi macerami anlatmak isterim.

    piyasaya bakinmaya ilk olarak 1.2 renault clio ile basladik. o zaman biz daha yari otomatik vites nedir bilmez idik. yillar evvel fiat panda'da "geriye kaciran otomatik vites" diye bir sey duymustum o kadar. clio'nun yari otomatiklerinin ariza yaptigina dair icerden bir bilgiye ulasinca vazgectik. elbette abartili bir yorum olabilir ama hayatimda ilk defa sifir araba almaya niyet etmis biri olan bendenizi kendinden fazlasiyla soguttu.

    sonradan elimizi az biraz daha zorlayip tam otomatik vw polo ile flort etmeye basladik. yeni kasasi ile cok yakisikli duruyordu fakat o da ne! ispanya yapimi sadece iki hava yastikli bu aracin otomatik vites en dusuk donanimli fiyati 35.000 idi. ustelik piyasada araba da yok vw'ciler de burunlarindan kil aldirmiyorlardi.

    honda jazz'a baktik, cok daha iyi bir donanimla suruluyordu. ama honda da vitesini i-shift isimli yari otomatik sanzimana cekmisti. arabayi bir kullanmak istedim. test surusu oldukca iyiydi. honda iyiydi, 6 sene garanti iyiydi ama fiyat bir iki derken 36.000 olmus idi. ama hakkini yemeyeyim beni yari otomatik sanzimana isindiran jazz oldu.

    o sirada internette iki adet ikinci el fiat 500 gordum. bu askti. ici kirmizi disi inci beyazi bir retro bir arabayi begenmemem imkansizdi. 23.000 - 25.000 arasi fiyat butceme de oldukca iyiydi ama bu sevdadan aracin cok kucuk olmasi dolayisiyla vazgectik, her ne kadar 5 yildizi (euro ncap) olsa da uzun bir yola ciktigim anda guvenlik acisindan tedirgin olacagimi biliyorduk. ustelik erkek egemen ikinci el araba piyasasinda birkac sene sonra bu arabayi elimden cikarmam imkansiz olacakti.

    sonra yaris'e bir bakalim dedik. neden aklimiza bu kadar gec geldi hic sormayin bilmiyorum. aklinda fiat 500 olan biri icin disi cok guzel gelmedi acikcasi ama yine de kullanmak istedim. test araci yoktu ama 2007 bir corolla ile en azindan vitesine bakma sansim oldu. honda jazz'in vites gecislerini daha cok begenmistik, zaten bundan sonra hep ikisini karsilastiracaktim. 31.400 fiyatla sundugu donanim makuldu. ustelik guvenlik ve ekonomi de insanin rahatlatiyordu. sehir icinde 6.2 yaktigini duyunca 9.5 yakan mazda 2'yi bir hesap makinesi yardimiyla oldurdum.

    nissan micra tam otomatik bir arac sunuyordu ama 32.000 liralik bu arac, hakli bir hassasiyet gosterdigim guvenlik konusunda icimi rahatlatmiyordu. belki cok onemli bir gosterge degil ama yine de euro ncap'tan 4 yildiz almasi yeterli bir kusurdu.

    iste siz forumcularla tek tarafli tanisikligimiz burada basliyor. yaklasik 10 gun boyunca honda jazz ile toyota yaris arasinda fiyat ve performans karsilastirmami sizin sayenizde yaptim. her iki aracin da ariza yapmasindan korkuyordum. netice de "duz vites uzerine kurulmus elektronik bir beyin araciligiyla robotize edilmis sanziman" sozu gozumun onune mikser cubuklarinin donus hiziyla calisan bir bisiklet zincirine bagli vantilator getiriyor. o denli nanay. velhasil butun forumu okudum neredeyse. jazz'da ilk defa kullanilacagi icin herhangi bir bilgi yoktu ama hb honda civic'lerde hata veriyordu ucer beser. yaris'ten ise birinci ve ikinci vites gecislerinde biraz sarsinti ve yokuslarda kararsizlik gibi biraz daha tolare edilebilir sikayetler vardi. sadece sikayetimvar sitesinde bir adamcik hayli dert yanmisti 2006 model m/m yaris'inden. oku oku oku... aradaki farka degmeyecegine karar verdim. yaris'i aldim. ama o zamanlar arkadastik sadece.

    dun ararbama binince her sey degisti.
    bir kere kullandigim 2007 corolla ile kiyaslanamayacak kadar atak bir aracti. kurcaladikca hosuma giden ayrintilari vardi. minik minik gozleri, ust segmentteki arabalara kismet ic mekan ferahligi, tok kapi sesi, deri direksiyon ve vites topuzu, krikolu koltuk, teknolojik gosterge paneli ve yol bilgisayari... sanirim ask kornasini caliyor. sadece 100 km kullanabildim ama kullanimina daha da alisacagim sanirim. durarak yokus kalkinca iki kere devir ayarlayamadi. anlamsiz bir sekilde bagirip ileri geri hoplatti, ama bunun benim hatam oldugunu dusunuyorum. gaz pedalina erkekler gibi yuklenmemenin bir bedeli sanirim. arabayi yumusak kullanmaya calisinca dik yokusu algilayamadi. belki de manuele alip birinci vitesle gidip ikiye kendim gecirsem daha iyi olur. uzun mesafeli orta egimli yokuslarda keci gibiydi. vites gecislerini de oyle cok hissetmiyorum. aslinda vites degistirecegini hissettigim zaman ayagimi gazdan hafifce kaldirinca o sarsinti tamamen kalkiyor, bunu biraz daha deneyecegim. basta cok kaygi duydugum yokusta kacirma konusunda ise dertli gecirdigim on gunume acirim. biraz seri bir sekilde ayagimi frenden cekip gaza basinca en fazla bir iki santim araba kaciyor, dert edilecek bir mesafe degil, el freni ile kalkmayi dusunmuyorum bile.

    gelelim 1000 bakimina kadar takip ettigim iki konuya. birincisi motor sogukken birinci vitesten ikiye gecerken alt taraftan tak diye bir ses geliyor. hatta uce gecerken bile. bir on dakika sonra asla tekrar etmiyor. yolda bir seyin ustunden gectim sandim. bir de sag tarafta torpidolarin oradan bir tikirti geliyor bazen. ama daha cok plastik sesi gibi. bakalim ileri gunlerde iyi ya da kotu yeni kesiflerim olacak mi?




  • Arkadaşlar merhaba,

    Resimde de gördüğünüz gibi göçüklerden daha önceden bahsetmiştim ama bir süredir giremedim sayfaya.
    Bazı arkadaşlar ufak rötüşlarla kapı daki göçüklerin giderilebildiğinden bahsetmiş. bir de resimlere bakarsanız orda boya kalkması var o da halledilebilir sanırım. Aslında şu an masraf açmak istemiyorum başıma ama bir yandan da gözüme takılıyor rahatsız oluyorum bunlardan dolayı. Sanırım çok bir masraf tutmaz gibi... Yorumlarınızı bekliyorum

     *_*  YENİ YARİS 1.0 ve 1.3 TARTIŞMA GRUBU  *_*




  • Bu arada Sevgili tempor aracınız hayırlı olsun, Allah kazadan beladan saklısın. İyi sürüşler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MMX 166

    yarıs ın eco dugmesının yanındakı aux e hangı donanımı takabılırız?




    kulaklik girisi olan herhangi bir ses cihazini baglayabilirsiniz, mesela her marka mp3 calar.
    aux girisi standart 3.5 mm kulaklik girisidir. dolayisiyla her iki ucunda da 3.5 mm'lik cikis olan bir kablonun bir ucunu aux girisine diger ucunu da baglamak istediginiz cihazin kulaklik girisine taktiginiz anda olay bitmis olur.
    cok basit olan bu ara kablo icin sakin dunyanin parasini vermeyin, ben eski pc'nin ekran kartininkini kullaniyorum. internette soyle bir bakindim sunun gibi bir sey almaniz lazim, ama 1,5 metreymis cok gereksiz bir uzunluk daha kisasina bakinin derim:
    http://urun.gittigidiyor.com/Audio-Kablo-3-5mm-erkek-lt-gt-3-5mm-erkek-1-5-Mt_W0QQidZZ14668569



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tempor -- 13 Kasım 2009; 11:22:17 >




  • Merhabalar ben Koray, uzun ve hararetli tartismalar ile biz potansiyel yaris sürücülerini aydınlattığınız için teşekkürler. Ben de 2007-2008 1.0 Manuel düsünüyorum ama yaz gibi, belki de sonbahar, arastirmaya basladim. Yeni kasa 1.0'cılara 1-2 sorum olacak.

    1.0'ın M/M versiyonunun 55 km/s hızda 5. vitesi sectigini okudum, bu dogru mudur? Tam sehir ici icin hazırlanmış oranlar var demekki M/M'de. Ben manuel düsündügüm icin soruyorum, acaba manuelde de durum boyle midir? Son viteste 2000 devir ile hız ne oluyor? Ya da 90 km/s hızda kaç devirde olmak gerekiyor?

    Ayrıca iphone ve de icindeki gps/navigasyonun kullanıcısı olarak, arabaya aux audio baglantisindan ziyade ipod tarzi dijital baglanti kurmak istiyorum, (oto teybinden parca atlama tuslari ile sarki degistirilebilen tarz, ses kayiplari da minimum oluyor) bu şekilde, telefonu ayni zamanda sarj da eden bir baglanti yapabilen varmi Yaris'ine?

    Tesekkürler.




  • arkadaslar 2 gun once ızmır borovalıdan 1.33 terra sporty m/m ateş kırmızısı aksesuar olarak yan kapı koruma bantları on arka park sensorunu toplamda 30420 lıraya aldım nasıl fıyat sızce? pahalıya mı almısım pazarlık ettım ama cok fazla dusurmedıler toyota bayılerı ızmırdekıler pek dusurmuyor sanırım. yorumlarını beklıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gorrrdonfrrreeman

    Merhabalar ben Koray, uzun ve hararetli tartismalar ile biz potansiyel yaris sürücülerini aydınlattığınız için teşekkürler. Ben de 2007-2008 1.0 Manuel düsünüyorum ama yaz gibi, belki de sonbahar, arastirmaya basladim. Yeni kasa 1.0'cılara 1-2 sorum olacak.

    1.0'ın M/M versiyonunun 55 km/s hızda 5. vitesi sectigini okudum, bu dogru mudur? Tam sehir ici icin hazırlanmış oranlar var demekki M/M'de. Ben manuel düsündügüm icin soruyorum, acaba manuelde de durum boyle midir? Son viteste 2000 devir ile hız ne oluyor? Ya da 90 km/s hızda kaç devirde olmak gerekiyor?

    Ayrıca iphone ve de icindeki gps/navigasyonun kullanıcısı olarak, arabaya aux audio baglantisindan ziyade ipod tarzi dijital baglanti kurmak istiyorum, (oto teybinden parca atlama tuslari ile sarki degistirilebilen tarz, ses kayiplari da minimum oluyor) bu şekilde, telefonu ayni zamanda sarj da eden bir baglanti yapabilen varmi Yaris'ine?

    Tesekkürler.

    5. vitese eşiminki 54km de geçiyor.. ama sakin kullanımda. gaza dip yaparsan 100 km de de geçer..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: orheen


    quote:

    Orjinalden alıntı: caş

    Selam arkadaşlar,

    Son bir aydır baktım da bizim forumda en yoğun görüş yazan arkadaşlar orheen, guardiola, kir-pi, ceyhunberber, samplus ve bendeniz, caş. Zaman zaman eski tarihli sayfaları inceliyorum, daha canlı ve hareketliymiş.

    Yaris sahibi diğer arkadaşların da deneyim ve gözlemlerini bizlerle paylaşmalarını diliyor ve bekliyoruz....

    Sağlıcakla kalın.



    Samplus ve edeligonul bu yıl sonu yaris alacaklar o zaman daha aktif olacaklarına inanıyorum.



    Çok geç farkettim ama düzeltme ihtiyacı duydum nedense. O mesajları yazdığımda 1 yıl olmuştu Yaris' i alalı


    Bu arada araba 3.yılında. Sadece bende mi ya da arabanın yapısından mı kaynaklanıyor bilmiyorum. Aldığımdan beri amortisör sıkıntım var. En ufak bir çukurda bile konsoldan çatırtı geliyor. son bakımım 50 bindi yanlış hatırlamıyorsam. Orada teste girdi ama bir sorun çıkmadı.

    Bu sıkıntıyı yaşayan var mı arkadaşlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 23 Haziran 2010; 16:28:04 >




  • Merhaba arkadaşlar,

    Yazdıklarınızı inceledim ve öncelikle böylesine bir başlık altında yarisi detaylı bir şekilde incelediğiniz için teşekkür ederim.Ben bir süredir kızıma araba bakıyorum.Hyundai Getz'den tutun da VW Polo'ya kadar her şeyi düşündük.En son 500TL taksit kampanyasını da duyunca Yaris'de karar kıldık.Ancak Multimode konusunda yazılanlar kafamı karıştırıyor.Kızım ehliyetini yeni aldı ve düz vites kullanmaktan kaçındığı için multimode'u tercih ediyoruz.Ancak sürekli olarak vites derdi olacaksa bu farkı vermek anlamsız değil mi?Şehirdışına zaten çıkmayacak, her gün gideceği mesafe de evden okuluna kadar olacak(Alsancak-Balçova).Yakıt tüketiminin sorun olacağını sanmıyorum ancak trafikte dur-kalk yaparken manuel mi kullanması gerekir?Bir de alırken yarise navigasyon,park sensörü,sunroof vb şeyler eklenemez mi?

    Saygılar...
  • Merhaba
    Almayı düşündüğüm 2007-2008 model 30-40 bin km civarında temiz Yaris 1.0 manuel vites fiyatları ne kadardır? Yariscilerin bu konudaki katkılarını bekliyorum.
  • 1.3 benzinli kullanıyorum karışık kullanımda 5.5 litre ortalama tüketimim var. uzun yolda 5 in altına düşüyor.
  • Arkadaşlar,

    Bugün bir toyota bayiine gidip konuştum.
    31,500'e 5,000tl nakit verince 26,500 kalıyor.
    Geriye kalanı iki seçenek halinde sunuyorlar.

    36ay:886 TL
    48ay:683 TL
    60ay:574 TL

    Diğer seçenek ise 5.500TL nakit 48 ay:600TL
    Sonunda ise bir balon ödeme var:4.833 TL


    Ne dersiniz?
  • yarisler var 2011 veriyorlar 30 bin tl ye ne dersiniz arkadaşlar bide 2011 lerin özelliklerini bilen varmı 1.3 terra
  • Merhaba,

    forumun bircok sayfasini okudum. genelde 2nci cumleden sonra baslayan kufurler ve satasmalarin olmamasi ve cok faydali bilgiler paylasilmis olmasi hosuma gitti.

    Yurt disindan yeni geldim; yaris almaya karar vermis gibiyim.

    Forumdan edindigim bilgiler neticesinde 1.0 veya 1.3 ve mumkunse triptonik almaya niyetliyim.

    ancak gecen nisan-mayis aylarina baktigimda araba fiyatlarinin oldukca arttigini gordum.

    Size sorum acaba 2-3 ay bekleyip ayni fiyata,belki de daha ucuza, daha ust bir model alabilir miyim. Benim butcem 21-22 civari. imkan olsa da 2007-8 alsak ama suan bu modellerde fiyatlar daha fazla.

    bilgilendiriseniz sevinirim.
    tesekkurler.
  • bir de uzun yolda iceriye yol sesi cok aliyor diye duydum.
    dogru mudur?
  • Toyota Yaris i nasıl bilirsiniz. dayım alacak. Bi tane 30bin kmye bulduk. arabayı canlı gördük çizik felan yok. 2007 model. pazarlıkla 19 a kadar indirdik.

    aracın ilanı.http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-toyota-yaris-en-az-yakan-ekonomik-otomobil-29103834/detay
  • Toyota Yaris 1.3 terra 2011 model aldık otomatik park sensörü +alarm hediyeli 28.000 e varmı sorusu olan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BèRuTTì

    Toyota Yaris 1.3 terra 2011 model aldık otomatik park sensörü +alarm hediyeli 28.000 e varmı sorusu olan

    birader hayırlı uğurlu olsun... ben de bugün görüştüm bi bayiyle.. 1.0 modelini düşünüyorum 5000 peşinat sonrası taksitle olan kampanyayı... ama hiçbir hediye vemiyolar çelik jantı alarmı falan yok ne yapmamı önerirsin
  • 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.