Şimdi Ara

Yerli uçak geliştiren UÇAKSAN, Türkiye'den çıkıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Sivil havacılık sektörü için Bursa’da eğitim ve genel maksat uçağı geliştiren UÇAKSAN, Türkiye’deki projelerini sonlandırma kararı aldı. UÇAKSAN Kurucusu Emre Balcı konuyla ilgili açıklama yaptı.



    UÇAKSAN, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Troy T200 ve Troy T400 eğitim uçaklarının seri üretimi için mali kaynağa ihtiyaç duydu. Yatırımcı bulunamaması nedeniyle UÇAKSAN projelerine yabancı bir ortak ile yabancı bir ülkede devam etme kararı aldı. Türkiye’de kurulan ve yerli imkanlarla projeler geliştiren şirket faaliyetlerine yurt dışında devam edecek.






    UÇAKSAN tarafından geliştirilen ve VLA sınıfında yer alan eğitim uçağı Troy T200, 2023’ün Mayıs ayında ilk kez piste çıkmıştı. 750 kilogram ağırlığa sahip uçak, titanyum alaşımlı iniş takımlarıyla 10 tona kadar vurma-kalkma basıncına dayanabiliyor. Saatte 200 kilometre hıza çıkabiliyor. Troy T200 ilk etapta sivil ve askeri alanda iki kişilik eğitim uçağı olarak kullanılacak. Sonrasında 4 kişilik versiyonu olan Troy T400 geliştirilecek ve genel amaçlı olarak herkes kullanılabilecek. İlerleyen etaplarda 80 santim daha uzun gövdeye sahip 6 kişilik versiyonu geliştirilecek.



    Ayrıca Bkz.Yerli SİHA’lar için yeni motor ve MMU KAAN motorundaki son süreç



    Troy T200’ün 2024’te seri üretime geçmesi bekleniyordu ancak yaşanan gelişmeler nedeniyle uçakta birtakım revizyonlar gerekebilir ve bu da seri üretim tarihinde değişikliğe neden olabilir.



    UÇAKSAN'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi



    "Bundan 5 yıl önce yola çıktığımız Türkiye’nin eğitim uçağı projemiz bundan 1 sene önce başarıyla sonuçlandı. Tamamen yerli ve milli imkanlarla tasarlanıp üretilen uçağımız sınıfının en iyi özelliklerine sahip oldu. Amacımız Türkiye’nin sivil havacılık alanında da kendi uçaklarına sahip olmasıydı. Bu stratejik bir vizyon projesiydi. Bunu devlet kanalı ile değil özel sektör eliyle yapıyorduk. Çoğu ülke hala bu seviyede bir teknolojiye sahip değilken biz bunu başarı ile gerçekleştirmiştik. Tüm özellikleri ile sınıfının üzerinde olması, yeni malzeme teknolojileri ile yapılması, onu yeni nesil küçük uçak pazarının önemli bir oyuncusu yapacaktı. Bunun yanında sertifikasyon ve belgelendirme dokümanlarını da uluslararası standartlara göre hazırlandı.



    Bununla ilgili çok eleştiri aldık.Sektör içi, sektör dışı, kamu, bürokratla… Bu işin olmayacağı konusunda çok ısrarlıydılar. Görüştüğümüz bürokrat ve siyasiler de projeye destek konusunda bir şey yapamayacaklarını ilettiler. Bunun yanında devlet kurumlarının da yerli üreticileri desteklemek yerine yabancılar üzerinden devam etmeye çalışması bizim için üzücü bir durumdu. Aynı şekilde vakıf şirketlerinin de alanı olmamasına rağmen bizimle rekabet etmeye çalışması kafa karıştırıcı bir durumdu. Muhtemelen bizim maliyetimizden çok daha yüksek rakamlara çıksa da onlar için önemli bir konu değildi. Gün sonunda ürünümüzü hazır hale getirip sipariş alsak da seri üretime hazır hale getirmek için mali kaynaklara ihtiyacımız vardı. Ülkemizin içinde bulunduğu durum ve sermaye sahiplerinin ticari olarak gayrimenkul vb. alanlarda yatırımlara devam etmesi bizim için sıkıntı teşkil ediyordu.



    Bu yüzden yerli ve milli olarak geliştirdiğimiz projenin geleceği için havacılık projelerimizi Türkiye’de durdurma kararı verdik. Biz hala bu projenin çok stratejik ve önemli olduğunu düşünüyoruz. Yaşadığımız süreç bizi çok yıprattı. Üzülerek projemize yabancı bir ortak ve yabancı bir ülkede devam etme kararı aldık. Bu konuda yabancı ortak arayışlarına başladık. Biliyoruz ki bizden sonraki nesil bizden daha hırslı ve daha üretken olarak ülkemiz için çok daha iyi hava araçları tasarlayıp üreteceklerdir. Sağlıcakla kalın."









  • Troy T200’ün 2024’te seri üretime geçmesi bekleniyordu ancak yaşanan gelişmeler nedeniyle uçakta birtakım revizyonlar gerekebilir ve bu da seri üretim tarihinde değişikliğe neden olabilir.


    bu lafın üzerine neden hala sermaye bulamadık diye ağlamışlar ki yapamamışsınız işte. bir de eğitim için hürkuş varken bu ne? chessna'dan bol bir şey yok memlekette yerlisinin avantajı ne ki onu da yapamamışsınız gerçi? savunma sanayisinde kaç tane özel şirket var sizin haberiniz var mı? ismi uçaksan diye sanki devlet firmasıymış da kapanıyormuş gibi bir acındırmalar gidiyorsanız güle güle gidin yok devlet bürokratları şöyle demiş yok vakıflar rekabet etmiş yani serbest piyasa deniyor bilmiyor muydunuz? 1500 tane temiz şirket var devlet richie rich değil ki hepsine yardım etsin ki sen ya-pa-ma-mış-sın nokta. yürü nereye gidersen git.

    Kollanan kesimden olmasan ağzınla kuş tutsan desteklenmezsin. Tekelleşmenin kralı yapılıyor. Birde bunlar olmazsa geri kalacağız imajı yaratılıyor.


    Eğer herkese eşit derecede destek verilse vitrindekilerden kat be kat daha iyi işlere hemde daha az maliyetle yapacak kişi veya şirketler çıkacaktır. Onun için beyin göçü yaşanıyor.

  • Ah be kardeşim ülkede Damat yada çevresi olaydın destek alırdın yapacak bir şey yok..

  • Troy T200’ün 2024’te seri üretime geçmesi bekleniyordu ancak yaşanan gelişmeler nedeniyle uçakta birtakım revizyonlar gerekebilir ve bu da seri üretim tarihinde değişikliğe neden olabilir.


    bu lafın üzerine neden hala sermaye bulamadık diye ağlamışlar ki yapamamışsınız işte. bir de eğitim için hürkuş varken bu ne? chessna'dan bol bir şey yok memlekette yerlisinin avantajı ne ki onu da yapamamışsınız gerçi? savunma sanayisinde kaç tane özel şirket var sizin haberiniz var mı? ismi uçaksan diye sanki devlet firmasıymış da kapanıyormuş gibi bir acındırmalar gidiyorsanız güle güle gidin yok devlet bürokratları şöyle demiş yok vakıflar rekabet etmiş yani serbest piyasa deniyor bilmiyor muydunuz? 1500 tane temiz şirket var devlet richie rich değil ki hepsine yardım etsin ki sen ya-pa-ma-mış-sın nokta. yürü nereye gidersen git.

  • Adamsan bu bürokratları ve siyasetçileri açıklarsın. bizde hep birlikte bunları yerin dibine sokarız. Ayrıca Hürkuş varken bununla nasıl rekabet edebileceksin. Yurt dışına çıksan bile Hürkuş ile rekabet çok zor ki zoru başarsaydın hep birlikte alkışlardık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 8 Aralık 2023; 18:23:48 >
  • "Aynı şekilde vakıf şirketlerinin de alanı olmamasına rağmen bizimle rekabet etmeye çalışması kafa karıştırıcı bir durumdu." Bu durumu ama burada ama bir çok diğer platformda dile getiriyorum.

    Buradaki vakıf TSKGV, böyle projeler ortaya çıkınca hemen rekabete giriyorlar. Bunun sebebi de içeride gerçekten güzel işleri çıkaran çalışanların %10 civarında olması ve kalan %90'ının bu azınlıktaki yetkin kişilerin oluşturduğu fon ile maaşlanıp yapacak bir şey bulamayınca diğer küçük firmalara musallat olmaları.

    Bu firmalarda verimlik sağlanması şart, ülkemize ve ekosisteme ciddi zarar veriyorlar.

    Buyrun konu ile ilgili bir video:
    https://www.youtube.com/watch?v=zEPScpgYCP4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxetul -- 8 Aralık 2023; 14:43:22 >




  • Yandaş değilsen bu forumda bile yerlicilerin/millicilerin linçinden kurtulamazsın.

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    Vakıf şirketi derken neyi kasdettiğini anlıyor musunuz? Burada bireysel olarak kurulmuş bir şirket dolaylı olarak devlet tarafından desteklenen TSK güçlendirme vakfına bağlı Tai gibi şirketlerle ile mücadele edemez. İşin tuhafı Vecihi Hürkuşta zamanında bireysel olarak kendi uçak geliştirip üretime geçirmeye çalışmıştı. Şuan Tai , geliştirdiği eğitim uçağını Hürkuş olarak isimlendirdi fakat şuan Vecihi Hürkuş gibi bir yerli girişimci vakıf şirketleri ile rekabet imkansız diye yurt dışına gidiyor. Bence bu tarz teknoloji şirketlerinde devlet işine yarasın yaramasın üretilen ürünün belli kısmını satın almalı, destek için. (Bkz. Çinin kendi yerli teknokoji şirkerlerini nakite boğması)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulkede hicbir basari cezasiz kalmadigindan adamlar dogru bir karar vermisler.

  • egitim ve maksat ucagi dolu ülke kaynak bulamamalarinin sebebi ihtiyaç olmaması.gittiği ülkeyi açıklasaydı bari hayir o sirket neden turkiyede uretmeye devam et dememiş ??? bunlarida sormak gerekiyor bence.sevindim gitmesine cunku rakipleri çok güçlü ve daha iyisini üretiyorlar burda kazanamazlardi ama gider ayak söylenip gitmek yerine sordugum gbi kac soruyu soran olabilir diye bi açıklama yapılsaydı.

  • Papaz eriğini imam eriğine çeviren bir projeyle gelseniz destekleyen çok olurdu.


    Bu arada can alıcı nokta (Bunun yanında devlet kurumlarının da yerli üreticileri desteklemek yerine yabancılar üzerinden devam etmeye çalışması bizim için üzücü bir durumdu.) burasıdır.

  • Hemen 1000 adet ekmek fırını açarak gereken cevabı vermeliyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben yıllarca mali müşavirlik yaptım bana kimse maval okumasın özel sektörle ilgili. adamların elinde işe yarar know-how var mı şöyle komple yok. bitti. denemişler olmamış bir daha para ararıyorlar bu artık ar-ge'ye girer o kadar zengin değiliz bunu anlayın. 2 kişilik olacaktı sarışın olacaktı yaşasaydı şimdi bilmem kaç yaşında olacaktı sonra 4 sonra 6 dıdısının dıdısı artık halam amcam durumları olmuş. o top yaptık tüfek yaptık helikopterlere hep yabancı şirketlerden edinilen know-how ile kesin yapılabilien şeyler. biliyorsan yapmayı gel devlet neden istemesin kesin teknolojiyi? bu kadar bunun siyasete ya da başka yerlere çekecek yanı yok dün dünmüş bugün bugün yani dünya'da amerika bile beceremiyor yanına 7 ülke daha alıp 19 senede 400 milyar dolar hala uçamıyor yazılım sorunlarından hala teslim bile edemiyorlar siparişleri. pilot tırsıp atlıyor alet abi görüşürüz diye kendi kendine uçmaya devam ediyor nereye düştüğünü bulamadılar da vatandaşa sordular. ben işletme mezunuyum know-how hakkında neti yesen benimle kapışamazsın.





  • alex59 kullanıcısına yanıt
    Yurt dışında görünmezlik iksiri projesi bile yapan bir öğrenci olsa aferin evlat devam et derler. bizde senin gibi imam eriği ile Trollenen ve hala trollendiğini fark edemeyenlere laf yetiştirmeye çalışırız.

  • 10 15 sene sonra

    Donen tum dolaplari tek bir yerden izlicez


    Yerli uçak geliştiren UÇAKSAN, Türkiye'den çıkıyor!

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eğitim uçağı derken bu ultra light eğitimi için değil mi?
    Hürkuş sonrasında hür jet daha büyük uçaklara ve askeri uçaklara pilot yetiştirmek için ve ufağını bi yapalım sonra büyüğüne geçelim mantığıyla yapıldı. Ki gerektiğinde de bomba da takıp atalım denilerek tasarlandı.
    Yorumlarda ki gibi gidip hürkuş a rakip uçak üreteceğim diye yola çıkmışlarsa zaten baştan batmışlardır kanımca, ne mühendislik ne kaynak olarak rakip olamazlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LG, Samsung, Huawei gibi firmalar devlet destekli oldukları için bu kadar büyüdüler. Bizim insanımıza sahip çıkan yok ki üreticisine sahip çıkılsın. Tabi yandaş değilsen. Hele de yandaşa rakip olacaksan yürü git anca gidersin.

  • daysleeperxp kullanıcısına yanıt
    Hürkuş'u TUSAŞ yaptı. TUSAŞ 1973 yılında CHP iktidarında kuruldu. Hem TUSAŞ ile Hemde Hürkuş ile gurur duyuyorum. Not: CHP ile gurur duymuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 8 Aralık 2023; 16:04:43 >
  • Yapılan açıklama tutarsız ve mesnetsizce yapılmış engel çıkaranlar kimler isim isim açıkla yoksa bu yapılan açıklama yalan bir açıklama derim.

  • Damat olamadıktan sonra ufo yapsan bile olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam devlet destek olmuyor anladık. Sanayicilerimize de kran mı girdi? Hepsi peşi sıra borsaya açılıyor. Biraz gençlerimize yatırım yapasalar olmaz mı? Yazık...

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.