Şimdi Ara

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (129. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.078
Cevap
169
Favori
190.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU


(En Son Oy Tarihi: 5.5.2024)
Giriş
Mesaj
  • sipahiysn kullanıcısına yanıt
    Hocam bende çok araştırdım, hatta bir kaç kez son anda vazgeçtiğim modeller oldu. Elektrikli araba bana göre değil. Sitede oturuyorum ve yakınlarda elektrikli şarj istasyonu yok. Şarj içi gideceğim mesafe takribi 15 km. Siteye şarj istasyonu kurdurma imkanım ya da evden şarj imkanım yok. Gidilebilecek menzilde zaten tek şarjla maksimum mesafeyi asla yakalayamaz. Çok muazzam kullanmak gerek. Her ne kadar ayağını pedaldan çekince ya da yokuş aşağı giderken şarj olduğunu bilsem de, bunlar sürekli ve kesintisiz şarj değil. Yani fosil yakıtı araçlarda da ışıklara gelmeden ayağını gazdan çekmek, yokuşta serbest sürüş vs. yöntemlerle tasarruf edilsede hem sıkıcı, hemde o değerleri yakalamak nasıl kolay değilse, elektrikli araçlarda da maksimum mesafeyi stabil olarak alamayacağımız için, kafadan yaklaşık 50 km silmek lazım. Bataryası sıfıra düşene kadar kullanmayacağım için oradan da bir 50 km. düş. Zaten gitti 100 km.

    Uzun yolda ise yola çıkmadan önce şarja takıp beklemek bana uymuyor. Mesela ailecek akşam vakti ailecek petrolde şarj istasyonunda bekleyemem. Şarj edip eve dönsem zaten direk 15+15 km eve dönüp çoluk çocuğu alıp aynı yere dönmekle geçecek. Birde uzun yolda akşam soğuk gündüz sıcakta klima açma durumu, araba yük durumu falan illaki menzili baltalayacak. İkinci derdim ise güzergahımda nerelerde şarj istasyonu olduğunu araştırmak olacak. Bende böyle kullanmayı seven biri değilim.

    Bir de şarj süreleri %10dan %100e değilde 20den %80e göre, yani bir diğer değişe %60 oranında, takribi yarım depo gibi düşünürsek beklenen süre bence uzun. Çay sigara içersin mola verirsin diyenler gibi benim zamanım yok. Ben yarım saat 40 dakka araç "biraz" dolsun diye bekleyemem, sabrım yok.

    Ondan dolayı vazgeçtim. Genelde tork değerleri, 0-100ler falan etkileyici ama genel olarak uymuyor bana.




  • sipahiysn kullanıcısına yanıt
    Kredi hızlı olabilir onda problem yok ama proforma fatura istiyorlar. Proforma fatura da 60bini yatırdıktan sonra uygulama üzerinden indiriliyor ama direkt olarak parayı yatırınca gelmiyor. Benim 36 saat olacak açılmadı indirebileceğim yer. Bi arkadaşın 21’inden beri açılmamış. Bugün aradım 1 hafta sürebilir dedi. O zaman kampanya bitiyor dedim evet dedi. Paranın tamamını yatırma kısmı için sanırım 1 hafta 10 gün veriyorlardı. Tecrübe edenler net yazarsa biliriz. O arada aracı satmanız lazım.
  • Herkese hayırlı akşamlar,

    Kısmet olursa cumartesi günü kapadokya renkli aracımızı teslim alacağız ancak bir kaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.

    1) Evden sarj için nasıl bir aparat almam gerekir? (Prize takıp bağlayarak sarj etmekten bahsediyorum) Tavsiye edeceğiniz ürün model var mıdır?

    2) Bahçeli bir evimiz var oraya sarj istasyonu kurdurmayı düşünüyoruz. Veya 1. Maddede yazan şekilde sarj etmek istiyoruz. Hızlı sarj için tavsiye edeceğiniz bir marka model var mı? (Togg’un veya vestelin kendi sarj istasyonunu kurdurabiliriz diye düşündük)

    3) bugün beni söğütözü mağazadan aradıklarını söylediler, kaput filmi, cam filmi, dış seramik kaplama, iç koruma toplam paketine 25 bin tl dediler. Sizce değer mi?

    Vaktiniz harcayıp okuyan herkese şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlmostFly -- 25 Nisan 2024; 22:6:19 >
  • 9 unda başvuru yaptım. Toplam borcu kapatmak için 24 Nisan son süresiydi.

  • Arkadaşlar selamlar, 24 Nisan'da öyle demeyi yaptım. Bugün yani yaklaşık 36 saat sonra ödeme ekranları açıldı proforma fatura oluştu. Yarın kısmetse bankaya gideceğim. Vakıfbank Ziraat Bankası ve halkbank'tan hangisi tavsiye edersiniz? hayat sigortası nispeten hangisinde en düşük ya da ek ürün satmayan, satmaya zorlamayan hangisi acaba? bu konuda varsa tecrübelerinizi duymak isterim.
  • banzar B kullanıcısına yanıt
    Doğrudur arkadaşlar, gelen mesajda yani ödeme ekranları açıldığında fiyatınızı sabitledik diye bir cümle var. fakat kredi onayı nisan ayı içerisinde mi olmalı Mayıs'a sarkarsa bu kampanyadan yararlanabiliyor muyuz bunu bilmiyorum.
  • meier M kullanıcısına yanıt
    Hocam renk ve donanım neydi bir de hangi şehirdesiniz? Benim de 36 saat civarı oldu ama hala bi aksiyon yok. Gri renk, içi siyah ve full donanım seçmiştim. Bildiğim kadarıyla Ziraat, Halkbank ve Akbank oluyor. Vakıf listede yok diye biliyorum.
  • V2 uzun menzil, gemlik, siyah renk. Hazirda (stokta) arac varsa benim açılmış olabilir..sizin farkli ise o yüzden bekliyor olabilirsiniz.
  • meier M kullanıcısına yanıt
    Evet bu da ihtimal dahilinde.
  • bugün Adana togg servisine gittim, teslimat için gelen plakasız bir sürü araç vardı. açık alana sığmamış dışıraya da dizmişler.

    normalde başvuranı mağdur etmezler kampanyadan faydalandırırlar derim ama zaten talebe yetişemiyoruz derlerse o zaman kesebilirler.

    yine de başvuru yapanların kampanya hakkı saklıdır diyebilirler. çünkü iş Togg da bitiyor, kredninin fazlalık ödemesini onlar yapıyormuş bankaya.

  • AlmostFly kullanıcısına yanıt

    1-Evden şarj için bi ucu prizli 3.5 kw type 2 şarj cihazı almanız lazım. Aliexpresste çeşitli modeller var. Ben tysla aldım. Yaklaşık 1.5 haftada geldi. arabayı 1 aydır kullanıyorum ama hiç kullanmadım daha uygun bir sistem kuramadım apartmana. Yaklaşık 4bin civarı

    2-22 kw bir wall box kurulabilir. yaklaşık 2 saatte de %20-80 arası şarj eder. 1. yöntem de gece boyu şarja bırakma ihtimaliniz varsa daha düşük maliyetli. 22kw wallboxlar 20-25 bin arası.

    3- o paketi bana da söylediler yaptırmadım zaten tüm parayı araca ödedim ama fiyat uygun bence. Arka camlar zaten karartılmış ama güvenlik amaçlı her cama yapıyoruz dedi. Ön camlarda cam filmi olmaması güneşli havalarda ciddi farketiyor. 10 yıl 5 camı da filmli araç kullandım. eksikliğini hissediyorum. Kaput koruma seramik kaplama da olsaydı iyi olurdu. sürekli kuş pisllği vs oluyor araç. Boya koruma önemli.

  • seramik cila gibi bişey sanırım, pek işe yaradığına inanmıyorum, 30-40 bin liraya komple film kaplıyorlardı aracı. benim araç komple kaplı. büyük kazadan korumaz ama ufak sıyırma gibi durumlarda işe yarar diye umuyorum.


    yol kenarına bırakınca arabaya yaslanan kaputa oturan öküzlerden de korkmuyorum artık.  

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    bana 50 bin dediler komple ppf kaplama İzmirde bir kaç yer ve ziebart gibi yerlerde.

  • froce1903 kullanıcısına yanıt

    Değerli vaktiniz ve yanıtınız için teşekkür ederim.

  • meier M kullanıcısına yanıt

    bugün 60bin tl ön ödemeyi yatırdım. proforma fatura oluşturulunca kredi başvurusunda bulunacağım. halkbank ve ziraat ile görüştüm, proforma fatura olmadan işlem yapamıyoruz dediler.


    30 nisana kadar kredinin onaylanmaması halinde kampanyadan yararlanılamıyormuş, müşteri hizmetleri temsilcisinin bana verdiği bilgi bu. proforma faturanın oluşturulması, kredinin onay süreci falan derken sürenin kaçırılması kuvvetle muhtemel ama ben yine de şansımı deneyeyim dedim.

  • 25inde yani dün başvurdum. ön ödemeyi yaptım. bana da bugün açılacağını söylediler ama sizin yazdıklarınızı okuyunca bugün proforma faturaya ulaşamayacağımı anlıyorum. Bana da 1 gün içinde hallolur demişlerdi. Bankadan da kredi başvurusunu cuma sabahtan yaparsanız yetişir dediler. ama bu durumda mümkün değil. kredi ayın 30una kadar onaylanmazsa kampanyadan faydalanamazsınız dedi bir de müşteri temsilcisi. umarım bir çözüm bulunur.

  • Trumore uygulamasında kasko poliçesini gireceğimiz yer neresi arkadaşlar. Kaskoyu uygulama dışı yaptım.
  • 
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.