Şimdi Ara

Yerli uçan araba Cezeri'nin prototipi görücüye çıktı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
1
Favori
17.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hollowman_

    Satıyorlarsa niye bir tarafta sadece heykel çıkarırken, bu satan adamlar helikopter, iha, tank, füze, mühimmat, piyade tüfeği, obüs, hss, eğitim uçağı, savaş uçağı vs yapabiliyor?
    Yapılıyor mu toplanıyor mu? Devlet aynı desteği bana versin ben daha fazlasını daha ucuza yaparım. Neden devletten ihale alanlar hep belli bir kesim, en başarılılar bunlar mı yoksa ihaleler adrese teslim mi yapılıyor? Orada TAI, Aselsan gibi dev devlet kuruluşları dururken neden belli özel şirketler bu kadar kollanıyor? Burada asıl amacın teknoloji üretmek olduğundan oldukça şüpheliyim. Bu arada bu ülkeyi üretmekten vazgeçirip Amerikanın eline bakar hale getirenler de heykel heykel diyerek aşağıladıklarınız değil. Az tarih okuyun, muhakeme edin, kafanızı kuma gömüp sadece size söylenenlere itibar etmeyin. Ha para kazanmak için gelip burada bunları yazıyorsanız bir şey diyemem, ekmek parasıdır aç kalacak değilsiniz ya.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 231407

    boş yorum yapma
    Çöp ama.
  • Askaparta kullanıcısına yanıt
    seçim reklamındaki şey hormanlu dron araba değil ki... olsa...
  • başlıkta "yerli uçan araba" yazdığını görünce "vtec motor civic" var zannettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Askaparta

    Yorumların yüzde 1'i haberle ilgili, gerisi ideoloji. Ben de Cezzar savaş uçağı istiyorum.
    Normal değil mi? Ortaya bir tabletle joystick koymuşlar, gerisinin ne olduğu belli değil. Hafif olsun diye aluminyum alaşım mı kullanmış, demirden mi üretmiş, yağmurlu havada denemiş mi, uçuyor mu, onu bile bilmiyoruz. Bir videosu yok. Drone modeli olduğu için uçtuğunu varsayıyoruz. Bir de 250 kg taşıdığını. Başka bilgi yok. Üretilecek mi, ne zaman çıkacak, kaç para, kaç saatte şarj olur, ölçüleri ne, rüzgarlı havada, fırtınada, yağmurda, karda durumu ne, kışın batarya çabuk biter, süresi ne.... Troller için bak biz yaptık fırsatından başka bir bilgi yok.

    Aktrollere propaganda malzemesinden başka birşey değil. Başka ne gibi bir yorum bekliyorsun bu kadar bilinmeyen karşısında?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞAKACI

    adamın biri ısırılmış elma ile dünya markası oluyor :) siz cezire ismini beğenmiyormusunuz. mesele isimde değil mesele onu pazarlama yönteminde :)


    konuya gelirsek, öyle yada böyle birşeylere başlamak çabalamak uğraşmak önemli, böyle şeylerin olması beni umutlandırıyor. yoksa montaj ailelere kalsak hala vidalamaktan öte gidemeyeceğiz. dünya markalarıın arge çalışmalarında proje olarak yapılan tasarlanan hatta piyasaya bile çıkmadan ürünleri oluyorki, bazıları çıkıyor onlarınad tutmadığı oluyor. bunlar olacak, mesele bizim vazgeçememiz, bu olur olmaz ama olmadı diye vazgeçmek olmamalı devam etmeliyiz. Ben bu ekipten umutluyum, iha, siha olayı bile çok büyük bir gelişme devamını getirirler inşeALLAH.

    Alıntıları Göster
    Bu araçdan bi cacık olmaz , yapsa amerikalılar yapardı bunu , dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok böyle araçlar 15 dakkadan fazla havada duramıyor cunki bataryalar cok agır .

    tamamen belli kesime şov amaçlı yapılmış bi cihaz çöpden öteye gidemez hiçbi işede yaramaz benzinli olsa doldur doldur bin diyeceğim ama 15 dakka uçup yere insen 5 saat şarj etcen ki bi 15 dakka daha uç diye..

    bunu yapcaklarına adam gibi araba üretselerdi ya , yada elektrikli bisiklet , niye yapmadılar cunki ama şov yapmak , bu çöp parçası uçmuyor bile ...




  • helikopteri 4 pervaneli yapınca uçan araba mı oluyor? bildiğin saçmalık...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber

    İlk uçuşunu ne zaman yapacak acaba.
    uçtuğu zaman biri PM'lesin. belki makettir, belli olmaz!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kronik

    resmen komedi, bunlarda zaten utanma yokda esas bunu haber yapanlar utanmalı, güzel insanımın aklıyla dalga geçiyorlar. Böyle bir aracın seri üretime geçmesi en az 100 yıl boyunca mümkün değil..

    nerede elektirikli araba, nerede elektirikli traktör, nerede uçak? Amerikayı yeniden keşfetmeye ne gerek var. Yapılan İHA/SİHA'lar başarılı ama onları biz tasarlamadık, onlar için ar-ge yapmadık ki yapamayız ve gerek yok, çünkü yapılmışı var. Amerikadan aldıklarımızın kopyasını yaptık ve doğruydu.
    Amerika'nın Çin'e ticaret savaşı açmasının en büyük nedeni bu, teknoloji hırsızlığı. Çinlilere bakın, volvoyu satın aldılar, polestar diye alt markasını çıkarttılar, hemde elektirikli. Tesla'nın içine mühendis olarak ajan sızdırdılar, bütün kodları alıp ülkeden kaçtı.

    Sonuc olarak Siz kim uçan araba kim. Yahu adamlar milyarlarca dolar ar-ge yatırımı yapıyorlar hala böyle birşeye cesaret edemiyorlar. bizimkiler yerli araba göklerde, utanın be utanın.
    Tesla 'nın ürettiği araçların kodları zaten açık kaynak kodlu sen ne diyorsun üye, uyanda balığa gidelim.

    Diğer yazdıklarına cevap vermeye bile gerek yok tipik zihniyete göre yorum yapmışsın, yukarıdaki cümlemde sana cevap olsun az araştır da gör açık kaynak kodlarını istersen indir de sende bir Tesla yap. :) tabi yapabilecek yeteneklere sahipsen. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanished Man

    Sıkıysa o heykelci dediğin kesimin aldığı tankları, uçakları, tüfekleri hatta oraya yazdığın obüsleri kullanmadan operasyon yapsana?
    Lafa gelince susmazsınız ama iş icraate gelince ta özal ve daha eskilerden kalma tankları suriyeye sürersiniz. Uçurduğun uçaklar hep eskilerden kalma. Askerin eline g3 ve pkk çıkması keleş vermeyi biliyorsun. Üretim tarihleri senin dünyada olmadığın zamandan kalma.
    Madem müthiş silahlar yaptınız kullanmasanıza eskileri?

    Alıntıları Göster
    Boş yazıyorsun biraz bence mpt 76 'ların teslimatını araştır, ve şuan profesyonel olarak doğu da operasyonlar yapan bütün rütbeli personeller mpt 76 'larla terörist avlıyor zaten çıkan videolar 'da çoğu video 'ya bak ellerinde mpt 76 var, üstüne son zamanlarda abd ile Türkiye 'nin Suriye sınırına örülen duvarlardan birkaç tanesi kaldırılıp sınırın ötesine geçen BMC zpt 'leri ve Abd 'nin kendisine ait olan üretim olan zpt 'leri görüyorsundur ve üstüne onları hava da koruyan Atak 'larıda görüyorsundur, daha nasıl soksun gözüne bu devlet seninde anlayacaksın. O yüzden boşuna çırpınma derim komik oluyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkman

    Ben söyleyim süper zeki arkadaş.

    Vida yapamayan ülke vardı ya, ha,o ülke kendi şekerini, kağıdını, kumaşını, beyaz eşyasını yapıyordu. Madenlerini kendi çıkarıyordu. Tarımda dışa bağımlı değildi. Bankaları tıkır tıkır çalışıyordu. Vida mı yapamıyordu? Koç laSabancıya sor bakalım, vidaları dışardan mı alıyorlarmış?

    Şimdi silah mı üretiyor? Hangi silahı? Bildiğim kadarıyla motor bulamadıkları için Altay tankı yatıyor. İha ve siha mı? Onların hiçbirini devlet üretmiyor. Yabancı ortaklı şirketler üretip, devlete satıyorlar. Tank Palet fabrikasına 50 Milyon TL bulamayıp sattıkları, yerine de 80 Milyona Mercedes aldıkları gibi.

    Alıntıları Göster
    Bankaları tıkır tıkır çalışıyordu dedi yaa laaa 2001 krizinden sonra İmar bankası haberlerini çabuk unutmuş herhalde, aç bak o günleri 40 küsür banka batıyor bunlardan 25 tanesi kadarı kapatılıyor ve kalanı kurtarılıyor ve o gece doların bir gece de iki katına çıktığı gece de 47 milyar tl mi dolar mı ne yok olup gidiyor amaaaaaaa sen görmemişsindir o günleri emin ol. :)

    Ben ne gariptir ki akp döneminde batan banka ne gördüm ne duydum. :) İşinize nasıl geliyorsa.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkman

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Geçen akşam haber yapıldı aç haberleri incele, et tüketiminde tavuk dahil edilirse dünya 'da sayılı ülkeler arasına giriyor muşuz tavuk dahil edilmezse de ortlamanın üzerinde kalıyor muşuz 6,5 kilo mu ne dünya ortalaması biz de 8 'lerde mi ne imiş aklımda kalmadı değerler ama show haber birkaç gün olmadı bu haberi yapalı.

    İşte ülkende tüketim çılgınlığı elektronikten tut yeme içme de nirvanaya ulaştı bu yüzden de kaynaklar yetmediği için ülke de ithal et yapılmak zorunda kalıyor ama bazı sol kesimcikler var yaa onlar sanıyor ülkemiz et üretmiyor artık diye işte anlatamazsın bunu bir kesime anlamadıkları içinde akp iktidar oluyor bunları gördüğü için. akp döneminden önce 64 milyon nüfus üstüne 80 milyona dayanmışsın yüzde 35 'ler de artış yaşayan ülken var üstüne de 2010 2018 'lere kadar bir büyüme yakalıyorsun ve herkes çatır çatır iphone 'den tuttttttt et tüketimini arttırıyor ülke artık üretime yetmiyor ihtiyacı karşılamak için ithal almak zorunda kalıyor ama ne yazıyorum ki hepinizin dolabında etler o biçim beni kendinizi kandırırsınız ama Allah görüyor siz ya da bir kesim düşünsün nasıl hesap vereceklerini.

    Tekirdağ 'lıyım ailem akrabalarımda arkadaşlarımda bir sürü chp 'li var ve hepsinin evlerini dolaplarını görüyorum ve bu sözü yapıştırıyorum ve diyorum ki her ay evinize 3 5 kg. et giriyor ama çıkıp sağa sola diyorsunuz et bulamıyoruz alamıyoruz sizin derdiniz neden 3 5 alıyoruz niye 10 kg. alamıyoruz diye ağlama peşindesiniz diyorum asdfngsdaçfnaçsdfn diyorlar bana. Desinler. Anca kendilerini kandırırlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: detanaoq

    yapılan şey araba değil dron... araba ile alakası yok...
    Dünya 'da bunun ismi ulusal olarak böyle tanıtılıyor biraz araştır gel ondan sonra aynı mesajları yaz dur.

    Aç youtube 'ye yaz bakalım uçan araba de sonra karşına çıkanları görünce esaahhhmış laaa diye sorgula kendini. :)
  • Uçan araba dedikleri şey aynı zamanda yerdede gidebilendir. Bizim ki sadece uçuyor yolda gitmiyor sanırsam bazıları gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de bunun yerli olduğunu ve maket olmadığını nasıl anlıyoruz ? AA'nın yaptığı habere itimat etmemiz gerekiyorsa sıkıntı büyük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.