Şimdi Ara

Yıl sonu tecili ve bedelli askerlik karmaşası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam,


    Birkaç gündür kafama takılan bir soru var, desteğinize talibim.


    Bu yıl sonunda askerlik tecilim bitiyor, yıl sonunda bitecek olan tecilim lisans dolayısıyla otomatik verilen 2 yıl tecil.


    Şu an mevcutta özel sektörde çalışıyorum bir süredir, çalışırken de aradan çıkarmak istiyorum ve aralık ayına doğru tecili bozdurup bedelli olarak askere gitmeyi planlıyorum. Fakat yıl sonunda tecil bitmeden başvuruda bulunursam askere EN ERKEN hangi dönemde gitmiş oluyorum? Süreç nasıl ilerliyor, yani başvuruyu yaptım ödedim hemen 2024'te yıl içinde tercih edilen aya göre askere alıyorlar mı? Kafam çok karışık destek olursanız çok sevinirim.


    Teşekkür ederim.




  • Merhaba bu yıl içerisinde başvurursanız önümüzdeki yıl askere gitmiş olursunuz, önümüzdeki ocak itibari ile başvuru yaparsanız da sonraki yıl gitmiş olursunuz. Yalnız aralık ayının son haftası başvurular kapanıyor ve zamlı fiyat ile başvurmanız gerekiyor ocak ayı itibari ile. Tecil bozup başvurunuzu bu yıl içinde yaparsanız daha uygun fiyat ile yaparsınız

  • 29 Aralık Cuma gününe kadar mevcut bedelli ücreti geçerli olacaktır.
    2022 yılında başvuranlar, aşağıdaki duyuruda geçen tarihlerde alındı/alınıyor. Seneye de 3 aşağı 5 yukarı bu tarihler olacaktır.
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2023-yili-bedelli-askerlik-celp-ve-sevk-duyurusu-512023

    Aşağıdaki videoda yoklama işlemlerini anlatıyor. Muayene onaylandıktan sonra hizmet tercihini bedelli şeklinde doldurursunuz. Hizmet tercihi sonrası halk, ziraat veya vakıf bankasından ücreti yatırırsınız.


    Paranız hazırsa şimdiden başvurunuzu yapabilirsiniz. Aralık ayına kalacaksanız da son dakikaya bırakmayın. Aile hekimi, bir sebepten hastaneye sevk ederse süreç uzayacaktır.

    Parayı yaptırdıktan sonra 2024 ocak ayında yapılacak bedelli sınıflandırmasına kadar bekleyeceksiniz. Sınıflandırmada hangi tarih çıkarsa, o tarihin 10 gün öncesinden sevk belgesi alınabiliyor. Diyelim ki çıkan celbi/tarihi beğenmediniz 2024 içinde başka bir celbe/tarihe kaydırabilirsiniz
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/54ecd5adf02249988d1e0f44b374e648

    24-26 gün (ayların gün sayısına göre değişebilir, şubat ayı 28/29 çektiği için biraz daha kısa oluyor) kadar kışlada askerlik yaptıktan sonra terhis oluyorsunuz.

    Askerde olduğunuz sürece iş yerinden aylıksız izne (SSK da yatmıyor) çıkartılıyorsunuz. Tezkerede terhis tarihi sonrası işe devam edebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1 yıla yakın tecilim var şuanki fiyattan yapmak için en son ne zaman tecil bozup bedelli başvurusu yapmam gerekiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatih358 F kullanıcısına yanıt

    Yukarıda yazdıklarım sizin için de geçerli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2023 ocak ile 2023 aralık ayı içerisinde başvurduğunda hiçbir önceliğin olmuyormuş yani o yılın ocak ayında da aralık ayında da başvursan ne zaman celp tarihi seçtiysen ona yakın bir tarih veya o tarih çıkıyormuş tabi bu bedelli için geçerli

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.