Şimdi Ara

YILBAŞI ÜSTÜ AMERİKADAN ALIŞVERİŞ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şu an hem fiyat hemde yılbaşı nedeniyle ( hediyelik olabileceği dolayısıyla) yurt dışından gelen paketlerin pek ellenmediği dönem sanırım.Ben sizden şunu öğrenmek istiyorum digital kamera almak için yutdışı kredi kartı değilde bizim kendi bankalarımızın e cart ları ile alışveriş yapabileceğimiz siteler varmı tabi bunların türkiye satışları olmalı versinler fedex'e yarın elinde. varsa bilen lütfen link adres falan verebiliseniz çok sevinirim. sevgiler.



  • kardeş biraz aşağılara bak sayfayı incele.
  • www.amphotoworld.com
    www.bhphotovideo.com
    www.royalcamera.com
    www.starlightcamera.com

    ABD nin en ucuz siteleri. TR ye gönderiyorlar. Ama bazı e-cardlar yurtdışında geçmiyor. Alışverişte dikkat etmen gereken en önemli nokta bazı siteler her parçaya ayrı ayrı kargo parası uyguluyor. Royal camera kargosu pahalı ama 5 kalemde alsan tek kargo parası alıyor.




  • Arkadaşlar yukarıda vermiş olduğunuz sitelerin hepsi vukuatlı siteler. Bu siteler insanları soymak için kurulmuşlar ve Amerika'da bu sitelerle ilgili birçok problem yaşayan insan var. Nereden biliyorum derseniz, ben de bu sitede bir arkadaın önerisi ile amphotoworld den alışveris yapmayı düşünmüştüm.www.dpreview.com daki foruma bu site ile ilgili yorum getirmelerini istedim ve kesinlikle bu siteden birşey almamamı önerdiler.http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1010&message=10958060 deki forum mesajına bakarsanız, adını vermiş olduğunuz sitelerin rating lerini görürsünüz. Benim size tavsiyem, makina alacaksanız güvenilir sitelerin kampanyalarına bakın. Görüşmek üzere




  • Peki arkadaş Butterfly photo adlı firma nasıl bir firma http://www.butterflyphoto.com/shop/home.aspx şu yani esasasında benim yapmak istediğim şu, amerikada arkadaşım var sağlam bu firmada almak istediğim makina nikon coolpix 8700 ; 584$ + 14$ amerikadaki kargo +47$ western union sevise komisyon ( amerikaya para göndercez ya !!!) + 36$ yaklaşık tam bilmiyorum amerikadan buraya fedex kargo bu işlemi o arkadaşım yapacak = 682 $ bana maliyet bu makina burda 1.6 veya 1.780 milyar. Yanlız burda bilmediğim yada emin olamadığım bir tek şey var bu paket amerikadan türkiyeye adresten adrese gelecek burda gümrüğe girmesi söz konusumu eğer girerse sç tık o zaman burdaki maliyetlerden bir farkı kalmıyor bu işi bilen arkadaşlar fikir verirse minnattar kalacam saygılar.




  • arkadaşlar garanti alışveriş-dowantit yöntemiyle getirsenize niye başınızı ağrıtıyorsunuz.

    syg.
  • evet garantiye düzülmek varken o sistemde getirirsen buradan bile pahalıya garantisiz mal almış dolayısı ile keriz olursunuz
  • mustimuti gümrük muafiyeti yılbaşından 30 gün önce ve 30 gün sonra 300€. Bayramlarda da aynı şekilde. Diğer tarihlerde 200€. Senin mal zaten pahalı gümrük kesinlikle ödeyeceksin. Ama şansını denemk istersen nasıl olsa arkadaşın gönderecek bir hediye paketi gibi süslesin üzerine nice yıllara vs. renkli renkli yazılar çıkartmalar yapıştırsın. Gümrükten yırtma şansın olabilir. Yoksa bayağı gümrük ödersin.
  • duduco peki gümrükte açıldı diyelim takke düştü kel göründü ne öderim '' şimdi yılbaşı 300 euro muafiyet var bu mal 400 euro kalan 100 euro için'' mahdut bişey mi öderim yoksa baya bi paramı öderim var mı bi bilğin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustimuti -- 30 Kasım 2004, 23:35:20 >
  • ona göre fatura kestireceksin 300 euro mesela
  • hayır kalan 100 € için değil muafiyeti aştığın için tamamının vergisini ödersin. O zaman da vay haline
  • O zaman abi amerikada arkaşın olmasının hiçbir espirisi yok git o zaman e-tratecenter dan al ne verği ne gümrük eve teslim sorumluluk onlara ait yada arkadaş yazın Amerikadan gelirken getirirse yanında o zaman bayaa kardasın demek.
  • Yani; Amerikadan arkadaşımız gelirken kendi malı diye getirince gümrükte bişey sormuyolar mı? 650 dolarlık bir fotoğraf makinası aldırdım ben arkadaşıma şu an, gümrükten geçerken sorun çıkmaz mı arkadaşlar?
  • En fazla gümrükte onun pasportuna işlenir adamın özel eşyasından ne alcaklar 2 inciyi sokamaz ama amerikada isterse 10 tane alır kullanır. ( çıkarken yine kaydettirizse bu yolla 100 kere girer çıkar.) benim bildiğim bu da eğer burdakiler kıllık ederse. yoksa makinasız turist adammı olur be.
  • Ya ne pasaportu ne işlenmesi bu gümrük birliğine girdiğimizden beri pasaporta işlenme diye bir şey yok. Şöyle anlatayım. Yaklaşık 6 yıl önce Almanya'ya gittim. Dönüşte bir sürü bilgisayar parçası Cd falan getirdim. Havaalanından girerken gümrük memeurları ayakta bekliyor. Bavullarınızı alıyorsunuz arabaya koyuyorsunuz kapıdan geçiş yerlerinde gümrüğe tabi eşyası olanlar diye ayrı bölümler var. Buraya girmeden geçip giderseniz çantanızı açıp bakmıyorlar. Ama bavullar uçaktan inip x-ray'den geçince bavulda 10 tane fotoğraf makinesi görülürse elbette bu ticari kapsama girer ve gümrük ödersiniz. Ama 3-4 tane bavula ayrı yerlere 2şer tane koyup bir tane el çantanıza bir de boynunuza asarsanız alın size 7-8 tane makine geçirme yöntemi. 2-3 tane makine için isterse 10.000USD olsun gümrük vergisi yok....
  • Duduco; ben de bizim coniye öyle söyledim. Yani kutuyu parçala malzemeleri bavullara paylaştır dedik.
    Bu arada Canon G6 aldım amazondan, parayı burdan kredi kartıyla ödedim. Adrese teslim, amerika içinde alışveriş oldu yani. G6 kılıfıyla beraber 800 milyon liraya geliyo. Burdaki fiyatı 1.700 falan. Herkesin yurtdışında arkadaşı olsa.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: @immortal

    Arkadaşlar yukarıda vermiş olduğunuz sitelerin hepsi vukuatlı siteler. Bu siteler insanları soymak için kurulmuşlar ve Amerika'da bu sitelerle ilgili birçok problem yaşayan insan var. Nereden biliyorum derseniz, ben de bu sitede bir arkadaın önerisi ile amphotoworld den alışveris yapmayı düşünmüştüm.www.dpreview.com daki foruma bu site ile ilgili yorum getirmelerini istedim ve kesinlikle bu siteden birşey almamamı önerdiler.http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1010&message=10958060 deki forum mesajına bakarsanız, adını vermiş olduğunuz sitelerin rating lerini görürsünüz. Benim size tavsiyem, makina alacaksanız güvenilir sitelerin kampanyalarına bakın. Görüşmek üzere


    Ucuz etin yahnisi olayı...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mustimuti

    Peki arkadaş Butterfly photo adlı firma nasıl bir firma http://www.butterflyphoto.com/shop/home.aspx şu yani esasasında benim yapmak istediğim şu, amerikada arkadaşım var sağlam bu firmada almak istediğim makina nikon coolpix 8700 ; 584$ + 14$ amerikadaki kargo +47$ western union sevise komisyon ( amerikaya para göndercez ya !!!) + 36$ yaklaşık tam bilmiyorum amerikadan buraya fedex kargo bu işlemi o arkadaşım yapacak = 682 $ bana maliyet bu makina burda 1.6 veya 1.780 milyar. Yanlız burda bilmediğim yada emin olamadığım bir tek şey var bu paket amerikadan türkiyeye adresten adrese gelecek burda gümrüğe girmesi söz konusumu eğer girerse sç tık o zaman burdaki maliyetlerden bir farkı kalmıyor bu işi bilen arkadaşlar fikir verirse minnattar kalacam saygılar.


    Bı yerde okumustum. Arkadasın amerıkadan kamera fln gonderırken kutunun ıcıne faturayı koymuyor,uzerıne 75$ yazıyo ve gıft olarak ısaretleyıp gonderıyor. Bu yontemle vergısız pulsuz amerkıdan mal getıren, hatta bu yolla ordan alıp burda fahıs fıyata satanlar varmıs...




  • Pekela be bu makineyi almak istiyorum abi bana bunun gümrüğü filan ne olur en son 200$ ı geçiyor buyrun bakalım http://www.amphotoworld.com/product.asp?id=nkcp4100
  • Beyler bana sx1 mclaren edition alzım nasıl alabilirim ??????
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.