Şimdi Ara

YOKOHAMA LASTİKLERİ VE LASTİKLER HAKKINDA BİLGİ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
2
Favori
124.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alisaglam


    quote:

    Orijinalden alıntı: idemo

    quote:

    Orijinalden alıntı: alisaglam


    quote:

    Orijinalden alıntı: idemo

    şu an karar aşamasındayım. son üç seçenek:
    1- yokohama ac01 195/60 R15 88 H
    2-continental premium contact 2 195/60 R15 88 H
    3-cooper zeon cs6 195/60 R15 88 V

    eğer kararımı ac01'den yana verirsem faturayı mutlaka taratıp eklerim.

    cevaplarınız için teşekkür ederim.


    Faturayı hakikaten beklerim AC01 için...


    işin aslı iş-güç arasında laktikçiye gidip de lastiği alamadım. cooper alacağım ama aşağıdaki linke bir bakın, orada ac01'i 115 tl'ye alan var.

    http://www.fordclubtr.com/forum/Lastik-Secimi-yardmm-t214416.html&st=20




    Sizleri anlıyorum gördüklerinizle hareket ediyor ve bir yargıya varıyor sunuz. Ancak buradaki her yazılan maalesefki doğru değil. o nedenle faturasını istiyorum diyorum. 115 TL dediğiniz lastik 195/65R15 ebadı ki bu ebat her zman 195/60R15 den daha ucuzdur ama yine de 115 değildir.

    Her neyse bu tip fiyatlara sadece ve sadece Faturasını görürsem itibar ederim...


    ben de sizin yokohama lastikleri hakkında yazdıklarınıza belge karşılığında inanırım.




  • arkadaşlar burada herkes görüş, tecrübe ve önerilerini yazıyor. Ali Sağlam bey de sadece yokohama satmıyor bildiğim kadarıyla, bikaç marka daha var .kimse kimseyi kandırmaya, inandırmaya çalışmıyor veya yönlendirmiyordur kanaatindeyim. ben bu lastikleri 195x60x15 125 den 4 taksit aldım, tabi 6-7 ay önceydi. fiyatlar artmış olabilir. ayrıca 195x65x15 ebat lastikler her markada biraz daha ucuz. ister alırsınız, isterseniz almazsınız. karar sizin. Allah kararınızda isabetli kılsın.
  • Merhabalar, Bende aracıma ( Honda City 2006 - 175 65 14 ) lastik bakıyorum. Ne önerirsiniz ve fiyatları nedir ?

    Teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Air


    Merhabalar, Bende aracıma ( Honda City 2006 - 175 65 14 ) lastik bakıyorum. Ne önerirsiniz ve fiyatları nedir ?

    Teşekkürler..

    Merhabalar,

    175/65R14 ebadınız baz ebatlardan diyebiliriz. Bu ebatda 75 TL den 150 TL ye kadar birçok ürün var, fiyat/performans ürünleri açısından 90 - 115 TL aralığındaki birçok ürünü rahatlıkla alabilir siniz.

    Özellikle tavsiye olarak da

    Yokohama A.Drive AA01, Nokian i3, Bridgestone B250, Continental EcoCobntact 3, Michelin Energy Saver vs. gibi lastikler aracınız için gerekli güvenlik seviyeleri ve konfor açısından gayet güzel ürünlerdir.
  • Teşekkürler ilginize. Birde fiyat alabilsek sizden ; AA01, Nokian İ3, B250-B330 ?

    İyi günler...
  • merhaba advan 103 v 225/40/18 4 adet fiyatı nekadardır sizce
  • Merhabalar,

    Yanlış anlamayını ancak burayı bir fiyatlama bilgisi kullanmaktan ziyade sorulanlara teknik doğrularla cevap vermeye gayret ediyorum.

    Fiyatlar ile ilgili taleplerinizi google üzerinden yada Sağlam Otomotiv olarak bizim fiyatlarımızı da e-ticaret sitemiz olanwww.e-lastikjant.com üzerinden bilgi edinebilir siniz
  • Evet haklısınız kusura bakmayın lütfen alınmayın böyle sorduğum için belki özel msj atabilirdim...
    diger arkadaşlardan da özür dilerim ...
  • Sayın Ali bey ac01 mi yoksa ac02 mi tavsiye edersınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lee67

    Sayın Ali bey ac01 mi yoksa ac02 mi tavsiye edersınız


    Merhabalar,

    Herşeyden önce araç, lastik ebadınız gibi bilgileri verebilir seni daha sağlıklı bir cevap verme imkanım olur. AC01 de AC02 de şu anda her ebat da yok ayrıca...

    Genel itibari ile AC02 de öellikle karışımda AC01 e nazaran belli başlı olumlu değişiklikler yapılmış durumda, ancak AC02 eğer sizin ebadınızda bulunamıyor ise AC01 de çok rahatlıkla tercih edilebilir.

    Diğer bir bakış açısı da şu olabilir, AC02 TR için daha çok yeni bir ürün, rüştünü uzun zamandır ispatlamış olan AC01 tercih edilebilir. Yeni çıkan modeller belli bir zaman süreci dahilinde bazı revizyonlar geçirebiliyorlar, pazardan gelen geri dönüşlere göre...




  • lastık ebadı 205 55 r16 ayrıca ilginiz için teşekkurler
  • daha 1 ay önce 2 yıl garantili YOKOHAMA C DRİVE AC01 205/55/R16 lastik aldım.aracım 1179 kg.lastik takıldıktan sonra rot balans ayarlarını yaptırdım.haftada bir defa ön 32 arka 33 psi hava basıncını ayarlarım.asfalt yolda kullanıyorum.aracı tek başına kullanıyorum.arabama kalabalık kişi yük vs olmuyor.henüz bir ay olmasına rağmen dört lastiğin her tarafından ufak tefek batan çakıl taşlarını tornavida ucuyla çıkartıyorum.bu nasıl bir lastik böyle.buradakilerin tavsiyesi üzerine aldım.sıfır lastiğin dış kısmında patlamış sivilce gibi delik deşik görüntüleri oluştu.ve hala batılı çakıl taşları mevcut.lastik raf ömrü 5 aylık.5 ay önce üretilmiş.tarihide geçmemiş.şimdi çakıl taşı batan yerlerin et kalınlığı inceldi.ailemle uzun yolculuğa çıkmaya korkuyorum gümler diye.ne yapmalıyım.değişimi ya da tamiri mümkün mü.sıfır lastiğe zırt pırt çakıl taşları batar mı.diğer kullandığım hiçbir lastikte böyle birşey yaşamadım.bu nasıl hamur böyle.büyük bir sevinç ve güvenle aldığım lastik yüzünden araçtan soğudum.korkarak biniyorum artık.ucuz etin yahnisi yavan olur sözü buradada mı tecelli etti yoksa.arabayı mersin şehiriçinde kullanıyorum.dağa taşa gitmiyorum.hani hemen kullanıcı hatası ;bakımları yapılmamış denmesin diye uzunca açık ve net yazdım.bana bir yol gösteren olursa sevinirim.benim başıma gelen yokohama alan herkesin başına gelebilir.amacım kimseyi suçlamak felan değil.adam gibi lastik olsun övüldüğü gibi olsun yeter.




  • mrb. yaklaşık 6-7 aydır yokohama ac01 195x60x15 ebatlarında lastik kullanıyorum. bugüne kadar şehiriçi/şehirlerarası 3-4bin km yol yaptım, hiç bir olumsuzluk ve sizin dediğiniz gbi bir durumla karşılaşmadım. anlayamadığım çakıl taşları lastiğin dişleri arasınamı batıyor, yoksa düz yerlerinemi. kulanımla alakalı bir durum olabilirmi diye düşünüyorum. veya sizin aldığınız lastiklerde bir sorun olabilirmi. en iyisi aldığınız yere gösterin. neticede 2 yıl garantisi var. dediğiniz gibi lastikten kaynaklı bir sorun varsa değiştirmeleri veya zararınızı karşılamaları gerekir. tüketici hakları diye bişey var, tabi kullanıcı hatasına girmiyorsa.
    benim aklıma gelenler bunlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ft19

    mrb. yaklaşık 6-7 aydır yokohama ac01 195x60x15 ebatlarında lastik kullanıyorum. bugüne kadar şehiriçi/şehirlerarası 3-4bin km yol yaptım, hiç bir olumsuzluk ve sizin dediğiniz gbi bir durumla karşılaşmadım. anlayamadığım çakıl taşları lastiğin dişleri arasınamı batıyor, yoksa düz yerlerinemi. kulanımla alakalı bir durum olabilirmi diye düşünüyorum. veya sizin aldığınız lastiklerde bir sorun olabilirmi. en iyisi aldığınız yere gösterin. neticede 2 yıl garantisi var. dediğiniz gibi lastikten kaynaklı bir sorun varsa değiştirmeleri veya zararınızı karşılamaları gerekir. tüketici hakları diye bişey var, tabi kullanıcı hatasına girmiyorsa.
    benim aklıma gelenler bunlar.

    düz yerlerine batıyor çakıl taşları.aldığım yere gittim baba oğul var.onlarda pek anlamıyor lastikten.ne yapacağımı bilmiyorum.mağdur durumdayım.




  • hocam söylemedinizmi ya lastikleri değiştirn yada zararımı karşılayın diye. muhakkak mantıklı bir açıklaması vardır. lastiği satmakla iş bitmiyor. ekpertiz çağırsınlar, inceletsinler. satıcı yanaşmıyorsa tüketici mahkemesine başvurun.
  • slm arkadaşlar yokohoma ac02 aldım 3 gündür kullanıyorum şimdilik memnunum, lastıkçı havaları biraz fazla bastı herhalde araba biraz zıplıyo tekrar kontrole gideceğim ac01 göre daha sessız daha gösterişli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ft19

    hocam söylemedinizmi ya lastikleri değiştirn yada zararımı karşılayın diye. muhakkak mantıklı bir açıklaması vardır. lastiği satmakla iş bitmiyor. ekpertiz çağırsınlar, inceletsinler. satıcı yanaşmıyorsa tüketici mahkemesine başvurun.

    moral bozukluğundan aklıma mı geldi kardeş.baba oğul lastik şöyle kaliteli böyle kaliteli diye övgüden başka bişey yok yani.çıkaralım dört lastiği merkeze yollayalım.kargo masrafını sen karşıla sana dört çıkma lastik takalım sonucu alırız bir ayda felan ama onlarda kullanıcı hatası derler çıkarlar işin içinden dediler.şimdi çıkma lastik takacağım tam tehlikeye davetiye çıkacak.memnun olsam çıkmadan sıfır almaz çıkma alırdırm.şimdi mahkemeye dava açsam mahkemelerdeki duruşmaların kaç ayda bir olduğunu çok iyi bilirim.en iyi neticeyle bir yıl sürer.itiraz bir üst mahkemeye,temyiz vs derken zaten o zamana ben ölmüş olurum lastik yüzünden.nereden bulaştım bu yokohama lastiklere.




  • yokohama lastiklerin türkiye distribütörü olan Baytur'a mail at. durumu anlat. http://yokohama.com.tr/iletisim.aspx
    olmazsa kaymakamlıklardaki tüketici hakem heyetleri var, oraya başvuracaksın. matbu dilekçesi var onu vereceksin. faturanın fotokopisinide eklersin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çirkin ördek yavrusu

    daha 1 ay önce 2 yıl garantili YOKOHAMA C DRİVE AC01 205/55/R16 lastik aldım.aracım 1179 kg.lastik takıldıktan sonra rot balans ayarlarını yaptırdım.haftada bir defa ön 32 arka 33 psi hava basıncını ayarlarım.asfalt yolda kullanıyorum.aracı tek başına kullanıyorum.arabama kalabalık kişi yük vs olmuyor.henüz bir ay olmasına rağmen dört lastiğin her tarafından ufak tefek batan çakıl taşlarını tornavida ucuyla çıkartıyorum.bu nasıl bir lastik böyle.buradakilerin tavsiyesi üzerine aldım.sıfır lastiğin dış kısmında patlamış sivilce gibi delik deşik görüntüleri oluştu.ve hala batılı çakıl taşları mevcut.lastik raf ömrü 5 aylık.5 ay önce üretilmiş.tarihide geçmemiş.şimdi çakıl taşı batan yerlerin et kalınlığı inceldi.ailemle uzun yolculuğa çıkmaya korkuyorum gümler diye.ne yapmalıyım.değişimi ya da tamiri mümkün mü.sıfır lastiğe zırt pırt çakıl taşları batar mı.diğer kullandığım hiçbir lastikte böyle birşey yaşamadım.bu nasıl hamur böyle.büyük bir sevinç ve güvenle aldığım lastik yüzünden araçtan soğudum.korkarak biniyorum artık.ucuz etin yahnisi yavan olur sözü buradada mı tecelli etti yoksa.arabayı mersin şehiriçinde kullanıyorum.dağa taşa gitmiyorum.hani hemen kullanıcı hatası ;bakımları yapılmamış denmesin diye uzunca açık ve net yazdım.bana bir yol gösteren olursa sevinirim.benim başıma gelen yokohama alan herkesin başına gelebilir.amacım kimseyi suçlamak felan değil.adam gibi lastik olsun övüldüğü gibi olsun yeter.


    Merhabalar,

    Çakıl taşlarının kanallar arasına girmesinden bahsediyor sunuz sanırım. Tozlu mıcırlı yollarda sürüş sonrası bundan doğal birşey yoktur zaten. O çakılları ince bir tornavida ile çıkarmaya çalışmanıza da aslında hiç gerek yok çünkü tekrar sürüş esnasında 50 Km/s hızın üzerine çıktığınızda lastik kanalları açılacak ve o küçük taşlar kendiliğinden düşeceklerdir. Patlamış sivilce gibi delik deşik görüntü oluşması AC01 için gerçekten zor bir durumdur ender sebeplerinden birisi aracın direksiyonunu bu tip çakıllı zeminlerde durduğu yerde çevirmekten de meydana gelebilir. Park yaparken yada bir parkdan çıkarken çoğu sürücünün yaptığı gibi...

    Lastikleriniz daha çok yeni ve 8mm diş derinliği yüzünden bu çakıl parçalarının kanal aralarına girip sıkışması gayet doğal bu sadece bu lastik içinde değil tüm lastikler için geçerli bir husus.

    Lastik yüzünden araçtan soğunur mu ? aracınıza haksızlık etmeyin... Üstelik Yokohamaların ısı direnci o kadar yüksektirki sıcak asfaltlarda bile gerek darbe dayanımı gerekse lastiğin temas alanının sürekli aynı seviyede kalması açısından eşsiz bir teknolojisi vardır. O nedenle aracınızı süremkte sakın tereddüt etmeyin.

    Bu durum sizi çok sıkıyor ise rica edicem lastiklerinizin yakın plandan resimlerini çekip buraya bir koyabilir misiniz...




  • Mrb.Bugün Yokohama lastik taktırmak için Bayiye gittim. Lastik ebatını söyleyip Lastik taktırmak istediğimi,Söyledim. Fiyatta anlaştık tanesine 100-Tl den 5 taksit anlaştık. Kredi kartından geçtikten sonra.Lastik takılacak yere arabayı soktuk.Neyse elemanlar hemen lastikleri söktüler. Depodan yeni lastikleri bekliyoruz.Eleman telaşla geldi.Abi o ebatta lastikten elimizde sadecebir tane var, arkasından patron geldi,bin bir özür dileyerek,Güya tanıdık yerden alış veriş yapıyoruz, eee parayı verdik, lastikler söküldü, araba askıda, ne yapıcağız şimdi. Çözüm Kolay O ebattaki lastiğin muadili var. aynı eczanedeki ilaçlar gibi. Neyse usta ve patron başladılar muadili ile orjinal lastik arasında pek bir fark olmadığını anlatmaya. hatta bunun daha konforlu olacağını anlattılarda anlattılar Neyse olmuşla,Ölmüşe çare yok deyip, pekala dedim. Çünkü ben kendim kaşınmıştım,bu kaşıntı bana bayağı büyük bir ders oldu. Şimdi bu 185/60 R14 yerine 4 adet 175/65 R14 Yokohama A drive taktık sizce bu farklı lastik abatının arabaya tesiri ne olur,hakikatten dedikleri gibi uyumlumudur, Ayrıca stepne de orjinal lastik takılı bir gün lastik patlasa ve stepnedeki lastiği takmaya kalksam durum ne olur..3 lastik 175 olacak bagajdakini takarsam bir tanesi 185 olacak bu konu hakkında görüş ve bilgilerinizi nedir? saygılarımı sunarım. Tekirdağ




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.