Şimdi Ara

yol bilgisayarı ve lpg hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yol bilgisayarı olan arkadaşlar. lpg taktıranınız var mı? eğer varsa şunu merak ediyorum; yol bilgisayarı lpg ile giderkende kalan yakıt, ortalama yakıt v.s. bilgilerini veriyor mu? yoksa bu bilgiler sadece benzin için mi geçerli olacak?



  • bildiğim kadarıyla yol bilgisayarı lpg bilgisi vermez.



    lpg nin kendi ışıklı göstergesi var sadece
  • LPG sonradan takılmış bir depodan geldiği için sisteme bağlı değil. bu yüzden hiç bir şey göremezsin. gördüğün değerler benzin deposundan gelen bilgiler olduğu için değerler değişmez.
  • hyundai getz aracımda lpg takılı. yol bilgisayarında ortalama yakıt göstergesi lpg de işliyor. lpg de farklı değerler benzinde farklı değerler çıkıyor. lpg kitini taktırmadan önce defalarca ortalama yakıt göstergesindeki değer ile gerçek değeri karşılaştırdım aşağı yukarı aynı değerler çıkıyor du yani benzinde doğru çalışıyordu. ancak lpg de ortalama yakıt değerini gösteriyor olmasına rağmen benzin kadar net değil. Kullandığım bunca zamandır hesaplamalarımda bir kat sayı buldum bu katsayı ile ort yakıt değerini çarpdığımda gerçek tüketim çıkıyor.

    Lpg kiti takıldıktan sonra yol bilgisayarında (bilgi ekranında) gidilebilecek toplam mesafe belli bir süre sonra -- şeklini alıyor. Benzin alınca alınan benzin kadar ilave yol ekleyip bitince sıfırlıyor.

    Ortalama yakıt verilerini enjektörlerle ilgili bir yerden alıyor olabilir (net bir bilgim yok yanlış anlaşılmasın) zira lpg ayarı için lpg ecusuna bilgisayarar bağlanınca buradan anlık yakıt tüketimini de görebiliyorsunuz. Ortalama yakıt ta bu anlık yakıttan yola çıkarak hesaplanıyor olabilir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: uykusuz

    hyundai getz aracımda lpg takılı. yol bilgisayarında ortalama yakıt göstergesi lpg de işliyor.


    getz'lerin durumunu bilemem ama Accent era aracımdaki sistem yakıt deposundaki yakıt miktarına göre bilgi gösterdiğinden yukarıdaki arkadaşın getz için verdiği bilgiler gezt için geçerli olabilir.
  • Yol bilgisayarındaki menzil değeri doğru olmuyor.Daha doğrusu benzine göre oluyor fakat 100 km deki yakıt tüketiminde(benzin) çıkan değeri 1,2 ile çarparsak lpg de 100km deki tüketilen litre değerini buluruz.Bu da yoğunluk farklarından kaynaklanıyor herhalde.Yani 1L benzin=1,2L Lpg
    Doğruluğu konusunda birşey diyemem kendi bilgilerim değil lpg dönüşümünü yapan mühendis söylemişti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.