Şimdi Ara

Yol bilgisayarları neden Türkçe değil ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
86
Cevap
0
Favori
35.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • astrayı güncelleyip türkçe yapın dedim uymuyor dediler
  • Benim aracın da Türkçe
  • Opel Astra Türkçeee
  • Benimki de bitte tanken
  • firmaların işi
  • ya eskiden yol bilgisayarımı varmış
  • @lsblack:

    ben pdi falan anlamam ama dil değiştirmek sandığın kadar zor değil.

    ben bilgisayar programcısıyım. en nihayetinde o yol bilgisayarlarının içindede bişeyler yüklü. ve dil değiştirmek 1 dosyaya bakar. xml dosyası gibi.

    hatta tüm dillerin dosyalarını hafızasına atarsınız adam istediğini seçer. bir yol bilgisayarında nekadar metin olabilirki ? 100 cümle ? 200 cümle ? bırak onları 1000 olsun hadi.

    eğer dillerin şablon şeklinde değilde direk programın içine yani hardcoded dediğimiz olay ile yerleştirilmişse programın yeniden derlenmesi gerekir. e bi zahmet onuda yapsınlar gönderirken, çokmu zor.
  • opel astra n koy 2004 modelde yol bilgisayarı türkçe.
  • 25 bin euro olan A3'ün fiyatı 26 bin euroya cıkar demişsin.Araca bir laptopla bağlanıp, önceden hazırlanmış bir dil paketini araca yüklemek 1000 euro ise hiçbişey söylemiyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: individual

    bencede bu markanın hatası değil
    o markayı bu şekilde getirtenin hatası

    madem Türkiyede satılacak o zaman Türkçe yol bilgisayarı da koyacaksın.
    mesela renault laguna II nin amortisörleri tamamen Türkiye koşullarına göre yeniden revize edilerek satıldı.
    ayrıca yerden 2 CM yüksekti diğer fransız kardeşlerine göre.

    aynı şekilde tüm renaultların yol bilgisayarı Türkçe olması lazım.

    bu tarz revizeleri diğer markalar da kolaylıkla yapabilir.

    ama burada tuhaf olan şey renault a kim söylediği
    yani madem söyleyen yok.kural yok.
    renault neden yapsın böyle birşey?

    not:
    aracım renault değil


    o zaten hemen hemen bütün araçlarda yapılıyor her ülkeye göre ayrı düzenlemeler yapılır süspansiyonda klimalarda falan.

    bu iş tamamen araçları getirten firmaların ayıbı, kompleksi, aşağılığıdır. kendi dillerinden utanmasıdır. "bak ben taa alamanyadan getirtiyorum adamlar yapmış yav arabayı. onlar bizden kat kat üstün insanlar, daha zeki insanlardır. bizler de onların dillerine saygı gösterip öğrenmeliyiz mutlaka" demektir bana göre. bu tam bir kopleksli insan davranışıdır. kendinden utanan insan davranışı.

    kendi dilini korumayacaksan sen istersen dünyanın en büyük şirketi ol terbiyesiz. kendi aramızda konuşurken, msn'de konuşurken, forumda yazışırken dilimiz bozuk olabilir belki; ancak bu tip dış konularda dilimize sahip çıkmalıyız.

    dilimizi kaybedersek veya diğer ülkelerin karşısında savunamazsak, kendimizi ve kültürümüzü de savunamayız, saygı göremeyiz.

    akşam akşam insanın canını sıkıyorlar...




  • Clio III de Türkçe

    Laguna III de çoklu dil desteği var ayarlar menüsüne girip Türkçe de dahil olmak üzere bir çok dili seçmeniz mümkün
  • Sayın arkadaşlar,

    Çok önemli bir konuya değinmişsiniz,eğer bu şikayetinizin düzeltilmesini istiyorsanız. Sanayi Bakanlığının şu linkinde bulunan formu doldurup gönderiniz.
    Bakın nasıl sonuç alıcaz.

    http://www.sanayi.gov.tr/trk/TukSikayetDis_.aspx?Tur=Ayipli&SektorKey=23
  • İstediğiniz yere şikayetleriniz yazabilrisiniz. Türkiye Otomobil sektöründe ödenen ÖTV'nin haddi hesabı yok önce dili şikayet edeceğimize şu ÖTV ve Alınan vergiler vs düzeltilsin. Bence her Tük insanın hakkıdır mercedes, bmw veya audi'ye binmesi dil bence minör denizde kum tanesi sorunudur. Keşke ötv'ler avrupa normalerinde olsa da TÜRKİYE'ye dedike veya pazarına yönelik araçlar gelsin böylece mönüler türkçe de olur.
    VE son olarak Audiye 30Bin€'dan (Avrupada 15bin€) 200Bin€'lara (avrupada 120Bin€) kadar para verenler yani avrupada alacağınız arabaya neredeyse 2 kat para ödeyenler; de hem parasını ödeyecek hemde şikayet edecekler neden alırken Doğuş otoya şikayet etmiyorlar,..., bence markayı protesto edip almasınlar... Sistemin mantığını bildiğim için ben şahsen etmedim. Neden 40Bin€'luk araca yaklaşık 17Bn€ ötv ödeniyor, Senden kat kat fazla kazana avrupalı da daha mı zenginsin? Asıl bu konuyu tartışalım.
    Türkiyede 52Bin€'ya aldığım 2,0Tdi Ambition a4'ü Fransadaki kuzenin 41Bin€'ya 3,0Tdi ambition lux'ünü aldı. nerede adalet nereye şikayet edelim beyler...




  • renaultun yol bilgisayarıda Türkçe
  • bitek bıtte tankeni anlıyoruz zaten,geri kalan herşey için servis
  • geçen sene milleti az kandırmamıştım. hiç yiyeceklerini düşünmedim, geyik olsun diye söyledim, "passatlarda balata azalınca ışık yerine Bitte Balata! diyo lan diye" orda unuttum olayı. 1.5 ay sonra dediğim adamla bağlantısı olan bi kaç kişi geldi "sen biliyo musun passatlarda bitte balata diyomuş yav" diye
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ccaparli

    geçen sene milleti az kandırmamıştım. hiç yiyeceklerini düşünmedim, geyik olsun diye söyledim, "passatlarda balata azalınca ışık yerine Bitte Balata! diyo lan diye" orda unuttum olayı. 1.5 ay sonra dediğim adamla bağlantısı olan bi kaç kişi geldi "sen biliyo musun passatlarda bitte balata diyomuş yav" diye



    hadi canım deseydin
  • 2005 model vectranın türkçe
  • Türkçe menü zor ve pahalı bir olay değil, ufak bir yazlım, sadece üzerine düşülmemiş ve ilgilenilmemiş.

    Bu yazılım cep telefonu dil seçeneğininden dahamı küçükte yükleyemiyorlar.

    Herkes bu tür araçları alırken bastırsa sorun kalmaz.
  • oguz1
    doğru söylüyorsun, yalnız bu basit işlem i-drive modelli arablarda rahatlıkla bulabiliyorsun. İ-drive olmayan araçlarda ben kendi aracım içn söylüyorum ingilizceden alamancaya almak en az 10 defada istdiğin dille aıyorsun, bu listenin oldukça uzun olduğunu düşün,...,gençler için fazla bir hamle değil ama benim babam için kolay olmuyor... Dolayısyla otomobil üreticileri sınırlı dille arabalarını bu basit bilgilendirmelerine sınırlı sayıda ve komplike olmamak kaydıyla yazılım entegre etmişler... Dolayısıyla Türkiye pazarına yönelik olmayan araçlarda temel diller vardır. İ-drive durumunda bu değişcek zira dvdden seçenek yüklemsi ve joystik sayesinde menülerini değiştirmek daha kolay.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.