Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (195. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.999
Cevap
95
Favori
433.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 193194195196197
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkürler,


    Sanırım bahsettiğiniz özelliklerin hepsi hiremco matrix pro da mevcut. Hem lisanlı android. Hem de uydu alıcı. Ama fiyat avantajı yok. Ben next 2071 i satın aldım artık. Bugün kargodan geldi. Akşam denerim. Yanına da amazon veya başka bir marka android almayı planlıyorum. Teşekkürler cevap için.

  • Legolas246 kullanıcısına yanıt

    Dikkat ; Hiremco Matrix Pro lisanslı bir cihaz değildir !


    Matrix model cihazın google sertifika düzeyi L1'dir. Ancak atv yazılımlı bir cihaz değildir ! Yani bu cihazdaki L1 sertifikasını, lisansı olan bir cihaz gibi düşünmeyin. L1 sertifikası ayrı, Lisanslı atv yazılımı ayrı hususlardır.


    Matrix model cihazın fiyatının şişirilmesinin asıl nedeni, cihaza uydu tuner'i ilave edilmiş olmasıdır.


    Matrix model cihazın en büyük dezavantajı ise; 28 nano metre'lik Allwinner H616 işlemci kullanılmış olmasıdır. 28 nano metre 10 yıl önceki cihazlarda kullanılıyordu.


    Yani matrix model cihaz almak demek, 10 sene öncesine ait işlemcili bir cihazı satın almak demektir.


    ****************


    Günümüzde cep telefonlarında bu seviye; 4 nano metre, hatta 3 nano metreye kadar düştü.


    Tv box cihazlarda ise, 2024 başından itibaren, 6 nano metre'lik s905x5 işlemcili cihazlar piyasaya sürülecek.


    ****************


    Google L1 sertifikalı + Netflix lisanslı cihazlarda; içerik sağlayıcı platformlarda sunulan içerikler, gerçek çözünürlük değeri ile izlenebilir.


    Lisanslı cihazlarda fiyatlar ise; işlemci marka/modeline ve saklama kapasitesine göre değişmektedir.


    Örnekleyecek olursak;


    Cortex a55 çekirdekli, s905x4, 4/32 GB'lık, Homatics R box Plus cihazın fiyatı, 3500 - 4000 TL civarında iken,


    Cortex a35 çekirdekli, s905y4, 2/16 GB'lık, Next Start 4K cihazın fiyatı, 1500 TL civarındadır.


    Tabi bu kıyaslama içerik sağlayıcı platformlara abone olarak izlemek istenildiğinde anlamlıdır.


    ****************


    İçerik sağlayıcı platformlara abone olmayacakların lisanslı cihaz edinmelerine gerek yok.


    Mesela; lisanssız cihaz kategorisinde, fiyat/performans ürünü, cortex a55 çekirdekli, "Techstorm X96 Mpu Amlogic S905X4 4/32 GB" cihazı 2000 TL civarında edinmek mümkündür.


    ****************


    Uydu alıcı olarak Next 2071 doğru seçimdir. Çünkü aldığınız cihaz, uydu yayınlarını izletme amaçlı üretilmiş bir cihazdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 22 Ekim 2023; 16:7:41 >




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    evet oyle.


    uydu isinden anlayan birine ve sony servisine sordum dediki " hicbir uydu alicisi sony tvdeki dahili uydu alicisindan iyi goruntu vermez en iyisi tvnin icindeki olan uydu alicisidir dedi" sen de gecenlerde aynisini demistin hocam galiba. Anlicagin next q-play 4k vs almaktan vazgectim:)

  • cocarca33 kullanıcısına yanıt

    Evet ben de öyle demiştim. Ama benim söylediğimi servisten doğrulatana kadar, yanıtı verdiğim sorularında, beni etiketleyerek tekrar teyit ettirmeye ihtiyaç duymuştun.


    Oysa ben sana ne yazmıştım ? "TV'nin görüntü ayarlarını gözüne göre ayarla" demiştim.


    Hülasası; insanların gözü de yanılabilir.

  • Öncelikle @serkanguzel_ hocam sağolsun Next 2071 cihaz aldım.


    Benim cihazı alma sebebim daha kaliteli görüntü izlemek değil, tv anakartı sürekli arızalanıyordu, bir umut belki bunun önüne geçmek. Bu sebeple bu ürünü aldım.


    Cihazın kanal geçişleri oldukça hızlı ve Tv'nin arkasına yerleştirildiği için de güzel bir tasarımı var. İnternete hiç bağlamadım, belki bağlasam güncelleme vs. alır daha iyi olur bilmiyorum. Kanalların sırası oldukça kullanıcı dostu.


    Görüntü kalitesi konusunda son bir kaç sayfadır @serkanguzel_ defalarca tekrar etmiş, ama ben yine de belirteyim. Görüntü kalitesi TV'nin kendi uydu alıcısına göre daha kötü. Ne kadar kötü vs. uzatmak istemiyorum, ama görüntü kalitesi için alınmaz onu net söyleyeyim.


    Tekrardan yardımlarınız için çok teşekkür ederim hocam, hiç kafa karıştırmadan net bir ürün önerdiniz. Yakın zamanda lisanslı bir android box da alabilirim. Ama şu an için onu biraz erteledim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 6 Ekim 2023; 16:32:46 >




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Merhabalar bugün bu Hiremco Matrix Pro modelini inceliyordum ve mesajınızı görünce emin olamadım ürünün kendi sitesinde ve youtube incelemesinde L1 lisanslı oldugundan bahsediliyor, yanlış mı anladım yoksa? Link:https://hiremco.com.tr/hiremco-matrix-pro-4k

    Peki bahsettiğim modeli almayı düşünen birine sizin tavsiyeniz ne olurdu? Tvbox+uydu alıcı bir arada olsun görüntü kalitesi kanal geçişleri iyi olsun x265 codecli filmleri de sorunsuz izleyebileyim istiyorum. ( 4gb s920 chipli x92 tvbox + next 2000 hd internet machina uydu alıcım var, ikisinin yerine kullanmak istiyorum)

    Ayrıca sorulara detaylı dönüşleriniz sayesinde biz okuyucuların bilgilenmesine katkılarınız için cok teşekkurler:)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • coromantee C kullanıcısına yanıt

    Merhaba, öncelikle "lisans" ve "sertifika" nedir ? Yerli yerine oturtalım.


    Android cihazlarda sertifika düzeyi, google tarafından verilmekte olup, sunulan android yazılımın; hangi içeriği, hangi çözünürlük değeri ile görüntüleyebileceğini belirler.


    L1 sertifika düzeyinde içerikler; gerçek çözünürlük değerinde görüntülenebilir.


    L3 sertifika düzeyinde ise; içerikler en fazla 720p ila 1080p düzeyinde görüntülenebilmektedir.


    Bunların haricinde, android cihazda yüklü yazılımın google lisanslı ATV( Android TV ) yazılımı olması gerekir. Yine android tv yazılımı da google tarafından hazırlanmaktadır.


    Yine bunların haricinde, ATV yazılımlı bir cihazda, ilaveten netflix lisansının da olması gerekir.


    Toparlayacak olursak, lisanslı bir cihaz dediğimizde; L1 sertifika düzeyi + lisanslı ATV yazılımı + Netflix lisanslı bir cihazdan bahsetmemiz gerekir.


    ATV yazılımlı cihazın lisansının olmasının önemi nedir ? diye sorulacak olursa; google tarafından gönderilen sürüm içi güncellemeleri ve sürüm yükseltmelerini alacak demektir.


    Mesela; mi tv box aygıtların 1nci jenerasyon cihazları android 6 ile başladı. Şu an android 9 yazılımı ile çalışıyor ve hala sürüm içi güncelleştirmeleri almaya devam ediyor.


    Yine mi tv box aygıtın 2nci jenerasyon cihazı, android 9 ile başladı. Şu an android 11 sürüm yükseltmesi aldı. Sürüm içi güncelleştirmeleri de devam etmektedir.


    ************


    Bu bilgiler ışığında, Hiremco 'nun; Matrix, Smile ve Matrix Pro modellerini inceleyelim.


    Matrix cihazda L1 sertifikası yok. Ama Matrix Pro ve Smile modellerinde L1 sertifikası var.


    Bu üç model cihaz ATV yazılımlı değildir. Saf android yazılımın "arayüz"ünü Hiremco kendine göre özelleştirmiş diyebiliriz. Yani özelleştirilmiş bu yazılımı başka bir cihazda görmek mümkün değildir.


    Bu cihazlarda atv yazılımı olmadığı için, mobil cihazlar için hazırlanan uygulamaları( apk ) yüklemek gerekecektir. Yani play store gibi çeşitli marketlerde sunulan bazı atv uygulamaları bu cihazlarda çalışmayacak demektir. Bu durumda varsa mecburen uygulamanın mobil sürümünü bulup yüklemek gerekecektir.


    Buradan anlaşılması gereken; bu cihazlarda saf android yazılım bulunduğu için, sürüm yükseltmelerini alamayacak demektir. Cihazı çıkaran firma, ancak arayüz güncellemesi verebilir. O da kullanıma yönelik olacaktır. Yani bu cihazlar için temel android atv yazılım güncellemesinden bahsedemeyiz.


    İlaveten; Matrix Pro ve Smile cihazda L1 sertifikası olmasına rağmen, netflix lisansı da yoktur. Netflix'in hack'lenmiş apk uygulaması ile netflix'i en fazla 1080p çözünürlük seviyesindeki içerikleri izlemek mümkün olmaktadır.


    Bunların haricinde, matrix, smile ve matrix pro cihazdaki işlemci Allwinner H616 modeli işlemci olup, bu işlemci 28 nano metre üretim sürecinden geçmiş bir işlemcidir. 28 nano metre 10 - 12 yıl öncesine ait bir üretim sürecidir. Yani epeyce eski bir işlemci diyebiliriz.



    ************


    Uydu alıcı + tv box olarak kullanılabilecek tek cihaz, Dreambox Two modelidir. Tabi bana göre... Yalnız bu cihaz linux DreamOS yazılımla çalışmakta olup, kullanımı biraz uğraştırıcı ve tecrübe gerektirmektedir. Hızlı bir cihaz olup, aradığınız işleri bu cihaz rahatlıkla yapabilirsiniz... Tabi cihaz tecrübe gerektirdiği için, aradığınız işlevleri bu cihazda yapabilmek sizin yeteneğinize kalmaktadır birazda... Aynı zamanda bu cihaza da sahibim.


    Android yazılım cihazlarda tv box tarafı iyi ancak uydu tarafı biraz sıkıntılı maalesef... Özellikle uydu tuner'inin frekanslara kilitlenememe sorunu vardır. Hal böyle olunca, sık sık sinyal yok sorunu ile karşılaşılmaktadır. Bu sorun ortaya çıkınca, cihaz bazen sonsuz döngüye giriyor ve cihaz restart etmek gerekiyor.


    ************


    Doğru cihaz edinimi için, kullanma amacınıza göre cihaz almalısınız.


    Amacınız ; uydu ağırlıklı izleme ise, uydu alıcı amaçlı üretilmiş bir cihazı,


    Amacınız ; IP ağırlıklı izleme ise, android yazılımlı bir cihaz edinmek gerekmektedir.


    Bu tavsiye neden böyle oldu ? Çünkü ikisini bir arada sorunsuz bir şekilde sunan cihaz yok da ondan !


    ************


    İlla ikisi bir arada olsun istiyorsanız, Matrix Pro cihazı alabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 23 Ekim 2023; 18:32:7 >




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Kitap gibi açıklama olmuş Hocam.Emeğinize sağlık.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Merhabalar bir çok kişiye bu cihazı önermişsiniz benimde uydu alıcısı ihtiyacım var son iki cihazım next hd minix ve next 2053 ilki 2yıl bittikten sonra bozuldu ikinci de 2buçuk yıl oldu bu akşam bozuldu televizyonun arkasında asılı duruyor garanti süresi bitince cihazın da bitmesi sinir bozucu belki benim şanssızlığımdır bir delilik daha yapıp 2071 almalımıyım. Next markasına karşı antipati oluştu sizin düşünceniz nedir hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mazzini M kullanıcısına yanıt

    2071 model cihazı alabilirsiniz. Belirttiğiniz gibi elektronik ürünlerde dayanıklılık biraz da şans işi...

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim umarım bu cihaz uzun ömürlü olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    hocam merhaba,


    3798mv200 versus 300

    cpu model no farklı hiç mi fark yok?

    hiremco s10 pro ile next innova arasındaki bu fiyat farkının açıklaması o olabilir belki diye düşünmüştüm yoksa anlamadım.


    Bu arada;

    next innova bana yetecek sanki,zira

    önem sıram şu şekilde;

    1- Uydu yayınları

    2- Tuner kalitesi

    3- Cccam performansı

    4- IPTV

    5- youtube


    Hiremco Impala modelinden Next innovaya geçişim nasıl olur sizce?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue_3399 -- 1 Kasım 2023; 0:34:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blue_3399 B kullanıcısına yanıt

    200 ve 300 işlemciler, aynı seriden işlemcilerdir... Aralarında performansa etki edecek bir fark yok.


    Fiyata gelince; bir başka örnek üzerinden anlatmaya çalışayım.


    Mi box 1nci gen. cihaz ile mi box 2nci gen. cihazların fiyatına baktığımızda, 1nci gen. cihaz, 2nci gen cihazdan pahalıya satılmaktadır. Sebebi; satıcıya giriş maliyeti ile alakalıdır. Oysa mi box 2nci gen. cihazda, daha yeni ve daha hızlı işlemci vardır.( s905x4 )


    Örnekten de anlaşılacağı üzere, 2nci gen cihaz, 1nci gen cihazdan daha hızlı ve daha özellikli olmasına rağmen, satıcıya giriş maliyeti daha uygun olduğu için, fiyatı da 1nci gen. cihaza göre daha uyguna satılmaktadır.


    Özetle; s10 turbo piyasaya çıktığında, next Innova piyasada yoktu. Daha sonra piyasaya sürüldü. Haliyle s10 turbo'nun satıcıya/üreticiye maliyetleri yüksek olduğu için, fiyatı da yüksek kaldı.


    **************


    Sıralama hakkındaki yorumuma gelecek olursak;


    1_ s10 turbo ve Innova cihazlar uydu alıcı maksatlı üretilmiş cihazlardır.


    2_ Merkezi uydu sisteminde kullanacaksanız; cihazı kolayca iade edilebilecek bir yerden satın almanızda yarar var. Çünkü merkezi uydu sistemi sağlıklı değilse, çoğu yayının sinyalini alamayabilirsiniz.


    3_ Bu cihazlara çeşitli şifreli yayın parametreleri kolayca tanımlanabilmektedir. Yani server'unuzun kalitesi iyi ise, sıkıntısız çalışır.


    4 ve 5_ maddeler; Bu cihazlar uydu alıcı maksatlı üretilmiş cihazlar olduğu için, android cihazlar gibi ip içinden gelen içerikleri konforlu olarak yönetmezsiniz. Yani ip içinden gelen içerikleri izleme işlemlerinde, impala'da aradığınız konforu ve kolaylığı, Innona model cihazda bulamazsınız.


    Ağırlıklı olarak uydu yayını izleyecekseniz, Innova cihazı,


    Ağırlıklı olarak ip içinden gelen içerikleri izleyecekseniz, android cihazlardan birini tercih etmelisiniz.





  • Serkan hocam Hisilicon 3798MV300 v2 bu işlemcili cihazların görüntü kalitesi nasıl olur. İşlemci iyi bir işlemci mi ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Görüntü kalitesi, Dreambox'larla birebir aynı. Çünkü aynı "arm kütüphanesi"ni kullanmaktadır.


    Hisilicon işlemciler, broadcom işlemcilere göre daha fazla sayıda codec tanımaktadır.


    Ancak broadcom ve hisilicon işlemciler, 28 nano metre üretim teknolojisi ile üretilen işlemciler olduğu için, en az 10 - 12 yıl öncesinin teknolojisi ile üretilmiş işlemcilerdir.


    Dolayısıyla, broadcom serisi cihazlar ile Hisilicon hi3798mv200 ve hi3798mv300 işlemcili cihazları satın alırken, cihazların içinde eski teknoloji bir işlemci bulunduğunu bilerek satın alınmalıdır.


    Daha yeni teknoloji işlemci bulunduran uydu cihazlarından birkaçı; Dreambox One ve Dreambox Two serisi cihazlardır. ( Amlogic s922x serisi işlemci var. ) Aynı zamanda Dreambox Two modeli cihazı kullanmaktayım.

  • Sayın @serkanguzel_ hocam neta 6400 cihazım birkaç gün önce bozuldu. Sadece uydu ağırlıklı düşündüğüm için next 2071 sipariş verdim ama bu akşam görüntü neta 6400 den sonra tatmin etmedi. Yarın iade edeceğim. şimdi neta 6400 yakın görüntü için next innova mı? Yoksa bütçe olarak daha uygun dreamstar smart plus mu? Teşekkürler

  • davutn D kullanıcısına yanıt

    Görüntü kalitesi itibariyle, 6400'e en yakın Innova var.

  • @serkanguzel_ hoca merhaba.

    Forumunuza yeni katıldım.

    İnnova uydu alıcısı ile ilgili bir sorum olacak.

    https://www.next.com.tr/innova-4k-ultra-hd-hybrit-linux-uydu-alicisi

    Express AM6 (Eutelsat 53A) at 53.0°E uydusunda bazı T2-MI kanallar var. Elimde olan uydu alıcısı onları açmıyor.

    https://www.lyngsat.com/Express-AM6.html

    Fakat Lyngsat saytındakı bilgiye göre bu kanallar aynı zamanda DVB-S2 8PSK sistemini desteklemektedir.

    Tavsiye ettiğiniz İnnova uydu alıcısı da DVB-S2 Multi-transport Stream Technology (MTS) desteklemektedir fakat T2-MI konusunda böyle bir bilgi yok.

    Sorum budur. Express AM6 (Eutelsat 53A) at 53.0°E uydusunda örneğin 10713 V 14180 transporderdeki kanalları izlemek için Next İnnova yeterli olacak mı yoksa illahi da T2-MI destekleyen uydu alıcı alınmalıdır?





  • Innova modeli cihazda multistream desteği varsa, "T2-MI kodlama"sını da açacaktır.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim.

    Yani anladığım kadarıyla, ayrıca T2-MI desteklediğini belirtmemişler.

    Başımın karıştığı konu Next 2071 modelinde "Multistream (T2-MI Yayın)" olarak ayrıca belirtmeleridir.

  • 
Sayfa: önceki 193194195196197
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.