Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (197. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.998
Cevap
95
Favori
432.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 195196197198199
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • muyasar M kullanıcısına yanıt

    6000 TL fiyat çekenin elinde cihaz kalmamıştır muhtemelen... 6000 TL fiyat çeken yerden alsanız bile, elinde olmadığı için, başka bir satıcıdan alıp gönderecektir. Ayrıca web satış sitelerindeki fiyatlara takılmayın. Bazen fiyatları güncellemiyorlar.


    Bir de uydu tuner'li android cihazlarda sık sık sinyal yok sorunu ile karşılaşırsınız. Bu durumda cihazı aç - kapa yapmak zorunda kalırsınız. Cihazın açma - kapama süresi uzun olduğu için, bir süre sonra bezdirir. Eğer ağırlıklı olarak uydu yayını izleyecekseniz, uydu tuner'li android cihazları tavsiye etmem.


    Yine de bu cihazı almaya kararlıysanız, kolayca iade edebileceğiniz bir web satış yerinden satın alın. Birkaç gün ip tarafından uydu tarafına, uydu tarafından ip tarafına geçerek deneyin, sıkıntı çıkarsa iade edersiniz.

  • MarcosDH M kullanıcısına yanıt

    Formuler in uydu alıcıları hep ilgimi çekti ama çokta gerekli olmadığından alıp, deneyemedim. Hala aklımdadır ve farkını merak ediyorum.


    Gördüğüm kadarıyla Formuler artık uydu alıcısından tv box'a dönmüş.


    Ben de Dreambox'ı ilk aldığımda çok zorlanmıştım. İlk günlerde öğrenebilmek için az sabahlamamıştım. O zamanlar bilgiye ulaşmak şimdiki kadar kolay değildi.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Yanıtınız için teşekkürler.

    Hem uydu hem de youtube için alacaktım ama yazdıklarınızdan öğrendiğim kadarıyla ikisi bir arada pek iyi sonuç vermiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muyasar -- 16 Ocak 2024; 9:43:54 >
  • muyasar M kullanıcısına yanıt

    Durum maalesef değindiğim gibi...


    Fiyatı uygun bulunca, kaçırmak istemediniz sanırım.


    Belirttiğim gibi satın alıp, bir hafta kadar test edin, Sıkıntı çıkarırsa iade edersiniz.


    Merkezi uydu sistemine takacaksanız, sinyal yok sorunu hemen baş gösterecektir.


    1950 - 2000 aralığında amazon'da enigma2 yaxılımlı zgemma h11s 4k uydu cihazı satılıyor. Enigma2 cihazlarda youtube kullanımı kolay sayılır.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Bu cihaz güzel görünüyor ama galiba wifi yok. Bu cihaza uyumlu wifi adaptörü bulunabiliyor mu?


    Odadaki tv için kullanacağım. Evde kablo kargaşasından bıktım. Zaten bu cihaza kablo çekersem hanımın beni kapı dışarı edeceği kesin.


    Salonda Tecnisat 4K var. Hem internet (wifi) hem de uydu için işe yarıyor. Her ne kadar son zamanlarda merkezi sistemle pek iyi geçinemese de uzun yıllardır kullanıyorum. Artık bu kalitede ürünlere ulaşmak bizim için pek mümkün değil.

  • muyasar M kullanıcısına yanıt

    Cihazlarımı internete kablolu bağladığım için, wifi aparatları ile hiç işim olmadı. Yani hangi wifi aparatla kullanılabildiği konusunda yardımcı olamayacağım.


    Bu cihazı TF'den bazid nick'li üye kullanıyor. Kendisine ulaşın isterseniz. Wifi aparat ve diğer merak ettiğiniz hususları sorarsınız.


    Zgemma'nın önceki modellerinde, kumanda algılamama, geç algılama gibi sorunlar vardı. H11s modelinde de benzer sorun var mı diye sorarsınız.


    Enigma2 cihazlarda youtube kullanımı, android cihazlar gibi konforlu olmasa da, alıştıktan sonra pratik sayılır. OpenATV yazılımların arayüzü kolay ve kullanıcı dostudur.


    H11s cihazın muadili olan Ogtacon markadaki modellerine bakacak olursanız, Octagon'da fiyatlar bir hayli yukarıda... Yani h11s bu fiyatı ile gerçek fiyat/performans ürünü diyebilirim.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler...

  • cinquanta kullanıcısına yanıt

    Uydu sevenler ve yüksek görüntü kalitesi isteyenler, Broadcom işlemcili bir alıcı almalı. Formuler marka olması şart değil. Önemli olan donanımı. Aynı donanımda olan bir sürü cihaz listelenmişti forumda.


    Millet TV Box'çı oldu ama ben eve hiç TV Box sokmadım... Netflix ve Amazon'u 4K çözünürlükte izleten ve AV1 hariç bütün kodlamaları çözen bir TV varken, Mi Box'lara Mecool'lara ihtiyaç duymadım. AV1 yaygınlaşmadığı için şimdilik bir sorun oluşturmuyor. Youtube'daki 8K videoları izleyenler düşünsün :)

  • Buradaki yazışmaların sonucunda yeni çıkan "OCTAGON SF8008 SUPREME 4K UHD E2 DVB-S2X TWIN" uydu alıcıyı aldım. Ancak internete bağlama konusunda sorun yaşıyorum. Firma da nedense yardım etmeye gönüllü değil.

    Sorunum şu:

    Kablosuz ağı tanıtmak için modem şifresi girmem gerekiyor ancak ekli

    resimdeki konuma kadar gelebiliyorum.

    Şifremi girebilmek için ne sanal klavye ne de benzer bir arayüz açılıyor. Kumandanın tuşlarıyla sol yukarda görülen arayüze de ulaşamıyorum.

    Yardım edebilecek birinin yol göstermesini bekliyorum.





  • Daha önceki mesajımda belirttiğim üzere, bugüne kadar uydu cihazımı kablosuz olarak hiç bağlamadığım için, aksaklık nerede fikrim yok doğrusu...



    ***************


    Eğer sorununuz, kumandadan şifre girmenin nasıl yapacağı ise ; numara tuşlarında her bir numaranın altında harfler var. Yani hangi numaradan hangi harfleri yada rakamı yazacaksanız, o tuşu kullanıyorsunuz. O tuşa her bastığınızda, harfler değişir. İstediğiniz harf ya da numaraya gelince, basma işlemini bitirip, sonraki şifre harf ya da rakamını girmelisiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 6 Mart 2024; 20:59:40 >
  • muyasar M kullanıcısına yanıt

    modem -uydu yazılım uyumsuzluğundan kaynaklanıyor bağlanamazsan wpa2 yi kısa süreliğine kapa modemden oyle dene.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler..Kumandadan şifre girmeyi bilmiyordum.

    Sanırım ilerde Enigma 2 ile sorunlarımla kafanızı epeyce şişireceğim.. 

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Merhaba Hocam

    Ben de Next 2071 uydu cihazı var

    Cihazım da kumanda gözünde FECA yazıyordu ve

    Kumandaya bastığım da çalışmıyordu:(

    Prizdeki tv Fişini çekip açtığım da normal yayın açıldı fakat kendi kumandası tuşlarına bastığım da

    Çalışmıyordu:(

    Nedeni ne olabilir?

    Lütfen yardımcı olun teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fergusonnn kullanıcısına yanıt

    Valla hiç bir fikrim yok. Çok çeşitli sebebi olabilir. En kolay çözüm şekli yeni bir kumanda ve yeni bir alıcı gözü satın alıp, deneyin. Tabi sırayla satın alın. Önce alıcı göz satın alın, aksaklık devam ederse, kumanda satın alırsınız.


    Bir de bu konuda aynı cihazın kumandasından kaynaklı aksaklık yaşayanlar olmuş ;

    https://forum.donanimhaber.com/next-2071-kumanda-sorunu--154272092

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Hocam merhabalar, 1080p destekli lg televizyonumuz var evde tvbox ile kullanıyoruz netflix youtube vs. güzel iş görüyor o konuda memnunuz fakat ulusal kanalları izlemek konusunda sorun yaşıyoruz iptvlerde tam stabil yayın olmuyor donuyor kesiliyor ara sıra bazen internet bazen iptv kaynaklı. Bu yüzden 1 tane de internetsiz sadece uydu kablosuyla bağlayıp turksat ulusal kanallar tv8 kanald atv gibi kanalları stabil şekilde donma kasma olmadan izleyebileceğimiz bir cihaz arıyoruz. Bu konuda ne önerirsin? Dediğim gibi internetli olup olmaması hiç önemli değil tek öncelik donma kasma olmayacak kanal geçisi iyi olup görüntü kalitesinin yüksek olması. Biraz bakındım çok var uydu alıcısı ama görüntü kaliteleri hepsi aynı mı 1080p yazıyorlar ama hepsi aynı olmuyor sanırım. Next kanky 2000, 2071 gibi cihazlar gördüm bunlar alınır mı 1080p düzgün kaliteli görüntü verir mi donma kasma kanal geçişleri yavaş olmadan?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Jardani Jovonovich J kullanıcısına yanıt

    Android tv box aygıt varsa, cihaza ProgTV kurun ve ücretsiz şu listeyi cihaza ekleyin. Ulusal kanalların tamamı var. Bazı kanallarda donma oluyor ama yine de fena değil...

    Kod

    Yığını:
    http://stream.tvcdn.net/lists/tr.m3u


    Uydu cihazı tavsiyesine gelince;


    Görüntü kalitesini ilk plana alıyorsanız, Next Innova cihaz görüntü kalitesi itibariyle, iyi düzeydedir. Kanal geçiş hızı iyidir. Donma, kasma yapmaz.


    Next 2071 cihaz da hızlı olup, donma kasma yapmaz. Ancak görüntü kalitesi olarak, Innova kadar değil.


    Kanky vs cihazlar kategori dışı olup, üzerinde durmaya değmez.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam önerileriniz için, ben görüntü kalitesinde ınnova ve 2071 arasında ne gibi farklar olabilir onu sormak istiyorum yani aslında bu görüntü kalitesi kısmını çok anlayamadım çünkü ikisi de 1080p görüntü vermiyor mu neden farklılık oluyor ve bu farklılık ne kadar çarpıcı oluyor onu kestiremedim açıkçası. İptvden de ulusal kanalları izliyoruz görüntü kalitesi çok kötü gelmiyor ama bazen donma gecikme gibi sorunlar olabiliyor daha stabil olsun diye uydu alıcısı almayı düşünüyoruz bir de tahminimce iptvye göre daha iyi görüntü verir diye düşünüyorum uydu alıcıların ama bu görüntü kalitesi farklılığı gözümü korkuttu kalitesiz bir görüntü alıp veya donma kasma yaşamak istemem. Yıllar önceki eski kasa uydu alıcılarımız vardı onlarda ne donma kasma ne de görüntüde bir problem olmuyordu teknoloji ilerledi ama kalite düştü mü anlayamadım 😂 next innova şuan en ucuz 1700 lira olarak gözüküyor. Next 2071 ise 910 lira arada ciddi fiyat farkı var açıkçası bütçeyi hiç o rakamlara yükseltmem gerektiğini düşünmüyordum çünkü internet iptv youtube vs. gibi bir şey istemiyorum. Yani aldığım tvbox botech wzone u bile 1400-1500 civarına almıştık sadece uydu alıcısı için de bu paralara çıkmak çok mantıklı mı emin olamadım. İlk araştırmadan önce next kanky alıp geçecektim 400 liraya ama araştırdıkça karıştı iş. O tarz cihazların görüntüsü 1080p yazdığı halde 480-720p gibi mi veriyor ya da çabuk mu bozulur. Onları elediğiniz için next 2071 en fiyatına göre alınabilir duruyor eğer o da kısa sürede donup kasıp üzmeyecekse ve tabi görüntüsü gerçekten 1080p verecekse. Bu arada dreamstar smart plus bu iki cihaza göre nasıldır önerir misiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Jardani Jovonovich J kullanıcısına yanıt

    Görüntü kalitesi; işlemcinin scaling( ölçekleme ) yeteneği ile belirlenmektedir.


    Innova cihaz UHD segmentinde olup, Huawei Hi3798mv200 işlemci var. Yani Innova cihazın görüntüdeki kalitesi, işlemcinin ölçekleme yeteneğinden kaynaklanmaktadır.


    Next 2071 cihaz ise, HD segmentinde olup, ALI3521 işlemci var.


    Dreamstar smart plus cihaz da HD segmentinde olup, Availink 2517DA işlemci var. İşlemcinin ürettiği görüntü kalitesi, Next 2071 ile aynı sayılır.


    Yazılım özellikleri itibariyle; next 2071 cihazın hızı ve yazılım özellikleri, Dreamstar Smart Plus cihaza göre biraz daha iyidir.


    Hülasası; ilk mesajınızda görüntü kalitesini ilk plana aldığınız için, Innova cihaz önerilmiştir. Gerisine bütçenize göre karar verirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 11 Mart 2024; 2:51:41 >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    serkan hocam yaza avrupa şampiyonası var. https://www.epey.com/uydu-alicisi/next-2000-hd-minix-internet-machina.html bende bu cihaz var 2016da almıştım.hala kullanıyoruz.Tvyi değiştirdik 4k tv aldım.ben trt 4k için next innova alsam elimdeki cihazdan daha iyi görüntü elde edermiyim.fullhd yayınlarda zaten 4k yayında zaten iyi olacağı kesin.

  • AC@DC kullanıcısına yanıt

    Innova cihazdaki işlemcinin performansı daha iyi. Yani elinizdeki cihaza göre, görüntü kalitesi biraz daha iyi olacaktır.

  • 
Sayfa: önceki 195196197198199
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.