Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (198. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.992
Cevap
95
Favori
432.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AC@DC

    serkan hocam yaza avrupa şampiyonası var. https://www.epey.com/uydu-alicisi/next-2000-hd-minix-internet-machina.html bende bu cihaz var 2016da almıştım.hala kullanıyoruz.Tvyi değiştirdik 4k tv aldım.ben trt 4k için next innova alsam elimdeki cihazdan daha iyi görüntü elde edermiyim.fullhd yayınlarda zaten 4k yayında zaten iyi olacağı kesin.

    TRT 4K için 4K TV'nizin dahili alıcısını kullanırsınız.


    1- Innova gibi UHD harici alıcıların görüntü kalitesi, UHD TV'lerin dahili alıcılarını (genelde) geçmez. TV çipleri daha yüksek donanım ve yazılım mühendisliği içerir çünkü.


    2- TRT 4K yayınları Türksat'tan sadece Türkiye kapsama alanına iletildiğinden BISS ile şifrelenmeyecek, bu yüzden BISS şifresi girilen (emulatör kullanılan) harici alıcılara gerek kalmayacak.


    3- Innova'daki 28 nm üretim teknolojili, demode işlemcilerle UHD teknolojisinden verim alınmaz.



    "Ben parayı sokakta buluyorum, para harcamayı seviyorum", "Evimde cihaz kalabalığı olsun", "Ooo next var ya dünya devi" gibilerinden zihniyet sahipleri alabilir...





  • muyasar M kullanıcısına yanıt

    Bu devirde Hisilicon Hi3798MV200 çipli bir 4K alıcı alınmaz. Çünkü bu çipteki işlemci mimarileri ve işlemci üretim teknolojisi çok eski, 4K teknolojisi için çağdışı.


    M2 yuvası gibi, çürük bir temelin üstüne atılan süslerle ilgi çekmeye çalışıyorlar. Pazarlama hilesinden başka bir şey değil. Bir cihazın omurgası işlemcilerdir, SSD değil.


    Çok da pahalıya satılan bir cihaz. Rönesans Rezidans'ta yaşamak gibi bir şey. Çok fiyakalı gözükür ama ilk depremde göçük altı.


    İnternet için de kablolu bağlantı kurun. Kablosuz bağlantılar verimsiz ve sağlıksızdır.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    İşlemcisi ne hocam bunun? Eskiden Next pek önerilmezdi buralarda sanki. YE serileri falan oralarda kaldım ben. Şimdi denk geldim. Biraderde Samsung LT32E310MZ var. 32 inçlik FHD monitör. Android kutular bunlar kadar güzel görüntü verir mi? Onlarda YouTube falan var çünkü avantajları var. Monitör bu.

    https://www.epey.com/televizyon/samsung-t32e310mz.html
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Bu tip monitörlerde, üreticisi paylaşmadan, kullanılan işlemcinin ne olduğunu bilemeyiz.


    Android kutular, uydu cihazları ve diğer harici aygıtlar, tv ya da monitörün direkt işlediği kalitede görüntü veremez. Ancak, cortex a55 çekirdekli android tv box aygıtların görüntü kalitesi de iyi seviyededir.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Hocam HDMI üzerinden verilecek görüntü. Bütün görüntü uydu alıcı/tv box üzerinden işlenip HDMI üzerinden aktarılıyor. Monitörün işlemesi gereken bir durum yok bildiğim kadarıyla. Ya da var mı?
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Evet, belirttiğin gibi, monitöre HDMI portundan iletilen görüntü, zaten işlenmiş görüntüdür.


    Ancak; HDMI aynı zamanda bir port 'tur. Görüntü iletim portlarında, enterpolasyon sorunları olur. Harelenme, ghost vb.


    Şimdilerde kullanılan filtre çipleriyle, bu sorunlar minimize edilse de, portlar üzerinden iletilen görüntünün kalitesi ile monitör ya da tv'nin kendi işlemcisiyle direkt işleyip ilettiği görüntünün kalitesi arasında fark olmaktadır.


    Yani harici aygıtlarla işlenerek monitöre iletilen görüntü kalitesinde, nerelerde kayıp oluşabilir.


    1_ Harici aygıtın işlemcisinin işleme( scaling = ölçekleme ) kalitesi,


    2_ Harici aygıtın HDMI çıkış portundan kaynaklanan enterpolasyon,


    3_ Monitörün HDMI giriş portundan kaynaklanan enterpolasyon.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 14 Nisan 2024; 17:1:26 >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Box olarak öneriniz var mı hocam? Fiyat/performans odaklı?
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Diğer açtığınız konu başlığında, ikinci link olarak eklediğim cihaz fiyat/performans cihazıdır. Çünkü; o cihaz cortex a55 çekirdekli olup, s905x3 işlemcili bir cihazdır. O fiyata s905x3 kelepir bile denilebilir.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Hocam diğer başlıkta konu konuyu açtı ve en son uydu alıcıda karar kıldım. Next Innova bakıyorum ki fiyatı şu an 1800 TL. Amazon’da Zgemma H11S var. Şu an Amazon’da vergiyle toplam 1720 TL’ye denk geliyor. İncelemesine baktım baya değişik bir arayüzü var ve Türkçe dil desteği de mevcut. Daha iyi bir şeye benziyor bu. He bir de daha ucuz bir versiyonu olan H8.2H modeli de mevcut. Ama onunla ilgili bir Türkçe yorum yok. H11S’e baktım Türkçe yorumlar var alıp kullananlar var belliki.

    https://www.amazon.com.tr/dp/B09W1XPK1L?starsLeft=1&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_CJWXH44QX3QZ9031ZDY7_1
    https://www.amazon.com.tr/dp/B09VY1F31W?starsLeft=1&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_CQ8RNDM35H0C9TG5XP63




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    H8.2H cihazı dikkate alma... Enigma2 yazılımlı cihazı yönetebilirim, uğraşırım diyorsan, h11s cihazı satın alabilirsin. TF 'dan bazid rumuzlu üye bu cihazı kullanıyordu sanırım. Cihazı satın almadan önce, ilgili forumdan bazid ile irtibat kurup, merak ettiklerini kendisine sormanda yarar var.


    Google'a ; "zgemma h11s" yazarsan, TF 'de cihazın işlendiği konu başlığına ulaşabilirsin. Sorularını da oradan sorarsın.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Mesajları okudum da açıkçası tereddüt ettim. Güncellemeyle cihaz bozulmuş ve ekran gelmiyormuş. Kendi güncellemesiyle bozulan bir cihazı almak bana hiç mantıklı gelmedi. Xiaomi’yi hatırlattı bana. Onlar da kendi güncellemesiyle bozuluyor hatta brick olanlar bile vardı.
     YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi?




  • En iyi cihazlara bile BCM işlemci konuyor bir de dünyanın parasını istiyorlar utanmadan. Niye Intel Core i9-13900K ya da AMD Ryzen 9 7950x koymuyor? Bunlar kadar baba işlemci yok. Çatır çatır render alıp encode etme yetenekleri var. Hangi BCM bu işlemcilerle aşık atabilir? Bunları niye koymuyorlar uydu alıcılara?
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Pc'ler için üretilen işlemciler uydu cihazında kullanılamaz da ondan...

  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    maliyetlerden kaynaklı...

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Hocam kullanılabilir bence. Sonuçta Linux yüklü bir cihaz. Bu işlemciler zibilyon tane Linux türevi ile çalışıyor. Tamamen kâr odaklı diye düşünüyorum. Öyle olmasa bile ufak bir kod eklenmesiyle bu destek sağlanabilir. Ha şu olabilir böyle bir işlemci çok güçlü olduğundan altı üstü bir uydu alıcı için fazla gereksiz olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 15 Nisan 2024; 15:26:39 >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Kullanılamaz. Çünkü, bizim işlemci diye aldığımız ürünler, chipset olarak adlandırılır. Chipset'ler kök yazılımı ile birlikte ürün üreticilerine sunulur. Yani işlemci üreticisi firma, ürün üreticisi firmaya işlemciyi kök yazılımı ile beraber verir. Zaten chipset şeklinde vermezse, o işlemci ile ürün üretilemez.


    Kök yazılımlar ise, makina dili olan assembly ile yazılır ve assembler ile çevrilir. Sonra bu kök yazılım, zlib ile şifrelenir. Zlib ile şifrelendikten sonra, işlemciyi başka bir üründe kullanmak mümkün olmaz.


    Vs vs... Bu türden teknolojik işler, çıkışı olmayan labirent gibidir. Yani istesen de kullanamazsın.


    Adamlar işlemci tasarım yaptırmak için, abd'deki tasarımcı firmalara milyon dolar mertebesinde rakamlar ödemektedir. Sonra o tasarıma ait ürünü hangi alanlarda kullanılabileceğini lisanslamaktadır. Lisanslarını da korumaktalar.


    PC işlemcisini, üreticisinin izin verdiği ürünlerde kullanabilirsin ancak...


    PC işlemcisini illa uydu alıcı gibi kullanacağım dersen, mini pc aygıt satın alıp, aygıta usb 'den bağlanabilen dvb-s2 tv kartı takarsın. PC'ye de enigma2pc kurarsın. İşte o zaman pc işlemcisini uydu alıcısı gibi kullanırsın.


    Resimle örneklersem daha iyi anlaşılır.


    Şöyle bir PC ;


     YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi?

    +



    Böyle bir tv kartı ;



     YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi?


    +


    Ve şöyle bir de Engima2Pc image kurulur.

     YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi?Doctor Whoyoutube
    avvio di enigma2 su Ubuntu www.wlgforever.info
    https://www.youtube.com/watch?v=KU18KoeX6fs




    İşte pc işlemcileri ancak bu şekilde uydu cihazı maksatlı çalıştırılabilir, ancak...





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Anladım şimdi hocam demek bu bizi aşıyor. Bu arada bugün daha önce önerdiğiniz Wellbox Android kutusunu sipariş ettim. Şu Cortex-A55 çekirdeği olanı.

    Bugün Vatan’a gittim Innova’yı da alacaktım ama şubede kalmamış sipariş verirseniz getirtiriz deyince almadım. Ben elden alayım diye zaten gittim. Şehir dışından gelecekse netten alırım dedim. Neyse bu arada sizin bahsettiğiniz diğer forumda yazılanları okuyunca tereddüte düştüm hocam. 4K’da iyi ama FHD’de kötü olduğu yazılmış. Hatta 2071 bunu döver diyenler var. :D Ben şimdi bunu anlamadım. Yahu 4K çözünürlüğü işleyen cihazın FHD’yi çatır çutur işlemesi lazım. Sonuçta onun çeyreği bir çözünürlük. Nasıl oluyor da FHD’de kötü olabilir? Tam tersine FHD’de daha iyi bile olması gerekir. İncelemesine falan baktım aslında baya iyi bir cihaz. 2071’e göre daha iyi görüntü işlemesi gerekiyor bu durumda.




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Next Innova UHD cihazdaki Hi3798mv200 işlemci Huawei firmasına aittir. Huawei'nin işlemcileri görüntüyü ölçekleme( scaling )'de uzman firmalardan biridir. Adamların cep telefonlarında kullandıkları Kirin serisi işlemcileri ile bu işlemcilerin set'leriyle çalışan kameraları son derecede başarılıdır. Huawei'nin kamera başarımı nedeniyle çok sayıda kullanıcı, Huawei'nin ürünlerini tercih etmektedir.


    Next 2071 HD cihaza gelince, ALI 3521 işlemci var. Eski 8bit renk derinlikli h264 işleyebilen Ali işlemcilerin görüntü işleme başarısı pek beğenilmemişti. Şimdiki 10 bit renk derinlikli h265 işleyebilen Ali işlemcilerin başarısı, 8bit işlemcilere göre biraz daha iyi olsa da, ölçeklemede hala sorunları var. Gözlemleyebildiğim kadarıyla, renkler biraz sature duruyor. Siyahlar çok siyah vs...


    Yahu her neyse... Başka forumda okuduğunuzu bana buradan doğrulatmaya çalışma... Çünkü görüntü kalitesi konusunda, ben testlerimi kendi ekipmanlarımla kendim için yapıyorum. Başkalarının görüntü kalitesi konusundaki görüşleri benim nazarımda önemli değildir. Çünkü forumlarda kullanıcıları belirli mallara yönlendirmek için, bilerek trolleyenler var.


    Tabi bu yazdıklarım next 2071 cihazın görüntü kalitesinin vasat olduğu anlamına gelmez. Görüntü kalitesinde Innova kadar başarılı değil, sadece...





  • Satın aldığın android cihazı biraz kullan. Deneyim kazandıktan sonra, şuna benzer klavyeli air mause satın alıp, cihazı daha pratik ve daha konforlu kullanırsın.


     YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi?


     YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 17 Nisan 2024; 20:13:18 >




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    hocam mi stick var bende bu kumandadan alsam sorunsuz sıkıntısız kullanabilir miyim, stabil bir kullanım oluyor mu,

    Bağlantı koptu, dondu, takıldı gibi veya benzeri sorun olur mu

    daha önce almak istedim ama dedim bu tür şeyler dandik çin malı şeyler bunlardan hayır çıkmaz deyip kendimce vazgeçmiştim
  • 
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.