Şimdi Ara

Yurt dışından sıfır BMW getirmek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BMW Türkiye ile görüştüm ve BMW 120d modelinin Türkiye'ye gelmeyeceğini öğrendim. Ben de bu aracı yurt dışından almaya karar verdim. Sorularım şöyle.
    1. Bu aracı bana BMW, özel siparişle getirtir mi, başka tedarikçiler mi bulmalıyım.?
    2. Bu aracı özel donanımlar ile bana özel yaptıracağım. Fabrika bu hizmeti tüm ülkeler için sunuyor. Fakat ülkelerin vergi oranları farklı. Bu aracın sıfırı Almanya'da mı en ucuz, Balkanlarda mı, Rusya'da mı, Gürcistan'da mı? Belki de Afrika bayinden almalı. Her durumda hem alınan ülkeye, hem Türkiye'ye çifte vergi ödenecek sanırım. Direk fabrikadan vergisiz alıp, bizim gümrük, ötv ve kdv ile kurtarmak mümkün mü?
    3. BMW Türkiye bu aracı garanti kapsamına sokar mı?
    4. 250 000 liralık nakit bütce bu iş için yeterli olur mu? Not: Düşündüğüm donanımdaki 320d şu an ülkemizde 320 000 liraya satılmakta.
    5. Aracın gümrükte takılma ihtimali nedir.?
    Birkaç ta teknik sorum olacak.
    1. Fabrikadan sadece aracın motorunu almak mümküb mü? Mümkünse, motor da ötv ve kdv ile mi getiriliyor, gümrüj vergisi yeterli oluyor mu.
    2. Bu motoru bizde satılan 116d araca takmak için ne kadar evrak işi var? Tüp taktırır gibi motor taktırabiliyor muyuz? Proje ve ruhsat değişimi yeterli mi?
    3.Teknik olarak şanzıman büyük motoru kaldırır mı? Şanzımanı da değiştirmek gerekli mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Şimdi Alman sitesinden konfigure ettim. Aracımın anahtar teslim fiyatı 45 000 euro çıktı. Fabrika fiyatına ulaşamadım. Biz bu fiyattan mı alıp gümrüğe sokuyoruz, yoksa fabrikadan vergisiz alabiliyor muyuz.?

    Son olarak. AB vatandaşlığım, şengen ve Avrupa'da ikametgahım var. Ama hiç orada kalmadım. Bunun bir faydası olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 45000 euroya sadece ötv ve kdv ejlenince 475 000 lira çıkıyor. Daha, gümrük vergisi, nakliye, tedarikçi, ruhsat, plaka. ..

    Bu hesapta bir hata yoksa yurt dışından araba almak mümkün değil gibi. Adamlar, nasıl mastenge, camaroya, teslaya biniyor anlamadım. El kadar araba yarım trilyon çıktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mayko33 -- 26 Haziran 2017; 4:30:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mayko33 M kullanıcısına yanıt
    productType=1&brand=BM&market=DE&country=DE&locale=de_DELink

    Buradan konfigüre ettin sanırım. buraysa alabileceğin fabrika çıkışı fiyat bu diye biliyorum.
    Tam detayını bilmiyorum o konular için en doğru bilgiyi mail atarak veya ingilizcen - almancan varsa doğrudan iletişime geçerek alabilirsin. Hatta bunun için birde ilk önce prosedürde neler varmış bunları bilirsen iyi olur. aklına takılan detayı bmw yetkililerine direkt sorabilirsin.

    Ab vatandaşlığının olması güzel. illaki bir avantajı olur. Sana bu durumda farklı bir ülkeye kayıtlı araba sokma hakkı doğar. hangi ülkenin vatandaşlığı varsa o ülkenin plakasıyla bile araba getirebilirsin. vergini ve sigortanı o ülkeye ödersin buda vergi yükünü hafifletir. Ama kaç ayda bir giriş çıkış var o iş biraz çetrefilli ve iyice araştırılması gerekiyor. Bu konuyu bir araştır derim.
    Türkiyeye kaydettirmekten cok daha ucuza geleceği kesin..




  • Avrupadan araba alıp türkiyede bir şirket üzerine kayıt yapabiliyormuşsunuz. 6 aylık gümrüke gitmeye bile gerek yok. Konsolosluk üzerinden yapabiliyormuşsunuz. 6 ayda 200-300 euro ödüyormuş. Araba golf 1.6 dır.. Mardindeyim bir arkadaş böyle yapmıştı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O işlerin altından kalkamazsınız artı motor olayınında öyle basit olmaması gerek,her motor her araca takılmaz,en azından yasal engeller olmalı.Avrupada vatandaşlık ve ikamet var demişsiniz,o yöntemle çok daha uyguna getirebilirsiniz,dışişleri bakanlığının resmi sitesinden yada tr konsolosluk sitesinden tr'ye araç getirip kullanmak konusunu bulabilirsiniz.aşağıdan bakın ekledim.



    https://www.konsolosluk.gov.tr/Home/ShowAnnouncement/48668

    http://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-sorular/bireysel/yolcu-beraberi-tasitlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 26 Haziran 2017; 18:45:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.