Şimdi Ara

Yurtdisindan parca getirmek (Bizzat kendim, arabayla)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Yurtdisinda yasiyorum. Yasadigim ulkede (Isvec) hurdaliktan cok ucuza Volvo ve Saab parcalari bulunabiliyor.

    Burada hurdaliklar cok profesyonel calsiiyor. Ulkedeki butun hurdaliklar merkezi bir sisteme kayitli. Kasaba giren butun arabalar test edilip durumu belirlenip merkezi sisteme giriliyor ve parca numarasiyla butun ulkede arama yapip durumuna gore fiyatlari listeleyebiliyosun. Simdi burda mesela saab'in 2.3 litre b234 turbo motorunu compression testi test surusu yapilmis, calisir, belgeli olarak 500 liraya, mitsubishi td04 turboyu yine testli balansli 300-400 liraya alabiliyorsun. O motor baya saglam fabrikadan forged piston falan geliyor ve stok halde 15 pound boost'la 500 beygir cikaranlar var. (Burada "track car"lara genelde saab motoru atilir)

    Tatilde yazlikta (1) hobi olsun diye (2) bos arazi cok, yanlamak icin araba toplamak istiyorum. Sahin (ucuz diye) yada nissan s13 (s13'e b234 motor atmak hakkinda isvecce kaynak cok var) iskeleti alip toplayacam sifirdan. (b234 motor, opel omega sanziman - shaft - arka diff. td04 turbo, bmw e36 coilovers (s13 e cok rahat uyuyor sahine de uyar sanirim), fren balata, disk vb.)

    Arabayla yurda gelirken bu parcalari bagajda getirip yurda sokma durumum nasildir? Eger "kendi aracimi yaptirmak icin getiriyorum" deme durumu varsa saab aracim da var onla gelirim.

    Toplayacagim aracin muayeneden gecmesi ruhsata islenmesi falan umrumda degil, icap ederse romork alir trafige kapali alana yada dagin basina ceker orada surerim.

    Cevaplar icin tsk.ler...







  • Tofaşa takma motora yazık edersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cesmuru kullanıcısına yanıt
    Tofas bu fikir aklima gelince benim de son tercihimdi de sahibinden'e baksana hocam 200 bin km'de 1992 s13'e 20 milyar istiyorlar.

    Buradan S13 alirim, 25 yili gectigi icin antika arac olarak Turkiye'de kaydettirir, gumruk vergisini oderim, daha ucuza gelir.

    Yuruyen aksami komple degistirecem diye hangi araba oldugu cok da umrumda degil aslinda.

    Kozmetik olarak en fazla uzerinde "bride" yazan cakma koltuklardan ve momo direksiyon alirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phaLanX -- 21 Temmuz 2015; 12:30:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.