Şimdi Ara

Yurtdışından Ps5 Getirmek (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
395
Cevap
19
Favori
232.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ozgur_tuna kullanıcısına yanıt
    Hocam ben 2 kez getirdim, birisi deniz yoluyla idi: Gümrük memuru ile aramda geçen diyalog;
    o ne oyun konsolu mu?
    Evet,
    Faturası var mı kaça aldın ?
    Tam Bilmiyorum kredi kartıyla aldım 350 400 euro arası olması lazım, tamam geçin.
    İkincisi kara yolu ile:
    Bagaj kontrol açar mısınız bagaj
    Tabi memur bey buyurun
    Valizi de açar mısınız?
    Tabiki buyurun
    Kıyafetlerimi gördü ve tamsm.
    Araçta gümrüğe tabi bir şey var mı?
    Alkol tütün vb yok memur bey, oyun konsolu ve çocuklarıma bir kaç oyuncak aldım.
    Tamam buyurun
    Gördüğünüz gibi karayoljnda bir şey demezken deniz yolunda faturasını kaça aldığımı çok irdeledi. Yani faturayı ısrarla istese ya da kendisi değerleme yapsa 430 euro üstü deyip vergi de isteyecekti herhalde çok üsteledi. Eşim 2 çocuğum ve ben hepi topu bir konsol aldık başka da hiç bir şey yoktu üzerimizde.




  • Dr_Otis D kullanıcısına yanıt

    konsol aldım değil de bu benim konsolum yeni ürün değil demek daha mantıklı

    gerçi yeni konsol bile alsan vergi çıkmaz kişisel kullanım eşyası listesine giriyor

  • Adam 2 kez fiyatını sordu çok ısrar etti mesela deseydim ki 650 euro fiyatını acaba ne yapacaktı ?
  • Dün gece bir gelişme mi oldu :) yolcu yanında 1 adet oyun konsolu getirme vergiye gümrüğe tabii değil ki ? Memur kıllık yapar o da amirinden döner.. Bavulcu çantacı mualemesi yapılanlar başka.. Onlar zaten ya rüşvetini verip 10 tane geçirir :) Benim kuEn dubai ye gidecekti, bilet paramı öde ps5 getireyim dedi.. bu hafta haber bekliyor benden.. Biletler 14k civarı.. nasıl fiyat ? Benim işime şöyle gelecek kredi kartına taksitle alıcam bileti az da bonus kazandırır.. Tesadüf burayı gördüm yok gümrük yok fatura isteniyor vs.. huylandım 😳
  • uyuşturucunun her türlüsü geliyorda ps5 gelemiyor ...ülkeler arası ekonomik boyut desen en fakir ülke biziz...dışardan ps5 gelince ne değişecek ben anlamıyorum..bomba getirilmediği sürece konsolun her türlüsüne giriş izni olmalı...

  • Merhabalar, güncel durumu bilen var mı? Yurtdışından getireceğim, bagaja vermek istemiyorum, kabine alabilirim. Kutusunu açmamda da problem olmaz, kendime alacağım. Fakat ek vergi vs düşündürüyor. Önceki mesajlarda vergi olur/olmaz karışıklığından dolayı, konu ile ilgili güncel deneyimlerini aktarabileceklere şimdiden teşekkürler.
  • Engineer87 E kullanıcısına yanıt

    Ben de kendime bugün İtalya’dan bir akrabama getirtiyorum. Geldiklerinde nasıl bir ilerleyiş olduğunu paylaşırım. Bugün ben de biraz araştırdım ve ticaret bakanlığının sitesinden ve broşüründen bazı bilgilendirmeler buldum.



    Yurtdışından Ps5 Getirmek

    Playstation 5 her türlü 430 avroyu geçtiği için geçen miktarın %18’ini ödemeniz gerekiyor. (Tabii bu gümrük memurunun sizi kontrolü ve talebi dahilinde). Bu yazıda biraz karışık yazdığı için biraz daha araştırıp aşağıdaki broşürü buldum ve orada daha açıklayıcıydı.



    Yurtdışından Ps5 Getirmek



    https://ggm.ticaret.gov.tr/data/5dedfe4d13b876e93804ba65/2d698f814e305503cef2d16dfd54a9a8.pdf


    Yani en kötü ihtimalle vergi ödesek ödesek maksimum 35-45 Avro. O yüzden bir dert olacağını sanmıyorum.





  • Woozie kullanıcısına yanıt

    Herhangi bir sıkıntı çıktı mı ülkeye girerken?

  • ozgur_tuna kullanıcısına yanıt

    Yok hocam direk geçiş yaptılar ellerinde açık kutu ile birlikte. Zaten genelde konsoldan ziyade daha önemli ve şüpheli gördüklerini çeviriyorlar bana göre.

  • Woozie kullanıcısına yanıt
    Hocam italya’da nereden aldı akrabanız acaba? Online mı mağazan mı? Ben de italyaya gideceğim 1 ay sonra, stok göremedim düzgün bir yerden o yüzden soruyorum
  • Ben kuzey ıraktan aldım 13 şubatta. Kutusunu getirmedim çantaya koydum istanbulda ne soran oldu ne bakan oldu.

  • Hazirandan sonra 2 haftada bir bazen her hafta Almanya ya gidip aynı gün Türkiye ye döneceğim. Her gittiğimde 1 adet ps5 getirebilir miyim ? Bunun haricinde 430 Euro luk eşya da alabiliyor muyum?
  • Herkese merhaba,

    yakın zamanda ps5 için değil 4 adet ekran kartı + robot süpürge getirdiğim için hakkında kaçakçılık davası açılmış, beraat etmiş ama dosyası hala istinafta bekleyen birisi olarak yazıyorum.

    Valizimde kutusundan çıkartılmış olarak duran tüm ürünler x-ray kontrolüne davet edildikten sonra tespit edildi. Başta vergisini ödeyip ödemeyeceğimi sordular kabul ettiğim halde KOM bürosuna geçilerek hakkımda işlem yapıldı. Havaalanında yaklaşık 6 saat kalarak bir çok konuya da şahit oldum. Bunlardan biri de orada çalışan memurlar arasındaki konuşmada daha önce 3 tane geçirmiştik dediğini duydum. Dönüp piyango bana mı vurdu dediğimde evet sana vurdu dediler. X-raye davet kısmı havaalanı yoğunluğu ile alakalı değil. Ben geçerken yoğunluk vardı x-raye davet edildim. Benden sonra seyrek olmasına rağmen kimse geçenleri sallamadı çünkü akşam yemeği ve vardiya değişim saatlerine denk gelmişti. 4 ay sonraki ziyaretimde ramazan ayında iftardan 1 saat önceydi ve kimse geçenleri sallamıyordu ki beni tespit eden memur yine oradaydı.

    Öncelikle valizde kutulu olsun kutusuz olsun tümü için sorgulama hakkı mevcut. X-ray kontrolünden önce yani havaalanı çıkışından önce yerde geniş bir yeşil şerit mevcut. Bu şeridin içine girince "Gümrüğe tabii malım yoktur" beyanında bulunmuş kabul ediliyorsunuz. Bunu bilmiyordum deme hakkınız da maalesef ki bulunmamaktadır. Daha sonrasında vergi ödeyerek kurtulmanız sadece memurların insafına kalmış oluyor. Yanınızda mutlaka fatura bulunsun benim yanımda yoktu tax freeden dolayı. Fiyat belirlenirken memur kafasına göre değer biçebiliyor. 1 yıllık dava sürecinde, bilirkişi raporunda ek-9 listesindeki gibi 1 adet robot süpürge ve 1 adet ekran kartının hakkım olduğu belirtilmişti. €430 değer hakkında bir yorum yapılmamıştı. Bu süreçte savcılık da hakkım olanların iade edilerek cezalandırılmamı talep etmişti. Aslında gümrük memurları usule uygun olmayan şekilde işlem yapmıştı. Bu konu da bir hak talep etmedim çünkü astarı yüzünü aşacak. Ürünlerini alıp gidebilirsin fakat savcılık kararı ile el koyma işlemi uygulanır dediler. O gün panik ve tecrübesizlikle tüm ürünleri teslim ettim. Şu an olsa buyrun gelin alın derim ve hakkım olanları asla ve asla vermem. Yaklaşık 15 kişiden biri de çıkıp demedi bunlar hakkın bunları alabilirsin diğerleri kalacak diye  Beraat ettiğim ve vergilerini ödemek sureti ile ürünleri geri alabilme kararı verildi ise de 1 yıldır ürünleri hala teslim alamıyorum. Ne yasal hakkım olan, usulsüzce el konulanları ne de diğerlerini. Nedeni dosya istinafta yani ürünler çürümede   karar kesinleştikten sonra ürünlerin akıbetini göreceğim. Hakim gerekçeli kararında ticari amaçla yaptığıma dair bir delil bulunamadığı için beraat kararı vermiş. Bunu da not olarak ekleyeyim.

    Bu olaydan yaklaşık 10 ay sonraki yurtdışı ziyaretimde adetlere dikkat ederek yine elektronik ürün getirdim ama kontrol eden olmadı. Yani başınıza her şey gelebilir. Kimse kesin şu olur veya olmaz diyemez. Oradaki tamamen iş bilmez -bknz. hakkım olanlara el koyma- memurun insafına, keyfine kalıyorsunuz ve işin sonunda doğru siz bile olsanız mağdur yine siz oluyorsunuz, siz uğraşıyorsunuz, stresini, hakimini, savcısını yaşıyorsunuz. Dikkat etmekte fayda var yine de.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahrenheit16 -- 22 Şubat 2023; 14:27:29 >




  • Selamlar, dün ps5in kendisi kolları ve kabloları laptopumla birlikte sırt çantamdaydı. 36-37kg'a yakın da valiz / el çantası kombinasyonum da vardı. Gümrükten elimi kolumu sallayarak geçme umuduyla yürürken çevrildim. Her şeyi x-ray'e bıraktım. Ben kişisel kullanım vs aklımda cümleleri hazırlarken tüm bavulu çantayı xray'den çıktıktan sonra sırtlanıp yürüdüm. Kimse bir şey demedi, çantada da konsolun olduğu apaçık görüldü. Telefonlara daha titizlikle bakıyorlar sanırım.

    Bu kutulu kutusuz getirme vs çekinceliydim oldukça kendim kullanmak için aldım ben. Benden bir önce kutulu bi şekilde xbox series s getiren birisiyle kenarda konuşuyorlardı, çok dinleme fırsatım olmadı benim eşyaları alıp yürüdüm direk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limetuar -- 26 Şubat 2023; 12:30:14 >
  • fahrenheit16 F kullanıcısına yanıt

    Yaşadıklarınızı aktardığınız için teşekkür ederim, size geçmiş olsun. Umarım aynı durumla tekrar karşılaşmazsınız. Anladığım kadarıyla her üründen bir tane alsak sıkıntı çıkmayacak gibi duruyor. Mayıs ayında 1, Haziran ayında 2 kere Almanya'ya eşim ve oğlumla gideceğim. Her birimiz bir oyun konsolu getirsek sanırım sıkıntı yaşamayız.

  • limetuar kullanıcısına yanıt

    Hocam limiti geçmedikten sonra kutulu da olsa bir sorun olmaması gerekiyor. xbox series s 260-270€ civarında, o çevrilen kişide başka bir şeyler vardır.

  • grimer kullanıcısına yanıt

    Evet, ek-9'da muaf olan listeye göre bu durum böyle. Ama kimse bunun garantisini veremiyor sonuçta hak hukuk bi yana gümrükten geçerken memurun iki dudağı arasına kalıyorsunuz. Ben oldukça gergindim bu süreçten nereye baksam herkes kutusuz bir şekilde koyun geçin kimse bi şey diyemez sorarsa kişisel kullanım diyin geçin diyorlardı. Hatta buna bile güvenemeyip cihazına kişisel olduğunu vurgulamak adına sticker yapıştıranları dahi okumuştum. Gerici bi mesele, bir hobi ürününü kullanabilmek için düşündüğümüz denediğimiz yolları görmek bile hayrete düşürüyor bazen.


    Kısaca gümrükten çevrildiğimi, sırt çantamda açık bir şekilde konsol, kolları ve bilgisayarımla geçtiğimi belirtmek istedim. Genelde zaten çevrilme olmuyor endişe edenlerin çok büyük bir kısmı elini kolunu sallayarak kutulu kutusuz geçiriyor gidiyor.





  • Merhaba arkadaslar, amazon germany den alinma, elimde ps5. 15000 tl yer birakiyorum


    Model:

    SONY Playstation 5 Standard God Of War Ragnarök Bundle

  • mart ayında yurtdışına (danimarka) 1 haftalığına gidiyorum. ps5'im var. yedek dualsense veya hafıza almayı düşünüyorum. sizce fiyat farkı değer mi?

  • Bir arkadaşım Mısır'a gidecek ve eşine bir PS5 almak istiyor. Garanti durumu nasıl oluyor? Bilgisi olan var mıdır?

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.