Şimdi Ara

Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Süper Ligi Sevdik!


    Puan Durumu
    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    İkinci devreye tutuk başladık ama asıl rakiplerimize karşı müthiş performans sergileyerek bir ara ilk 8 için acaba dedik. Daha sonra güçlü ekiplerle karşılaşınca eksiklerimiz ortaya çıktı. Daha sıkı çalışıp gelecek sezon daha iyi konumda olacağız.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Tüm maçlarda muhteşem eğlendim ama 4-0lık Galatasaray maçı ve şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Beşiktaş'ı 1-0 ile uğurladığımız maç tüm maçlardan daha eğlenceliydi. Beşiktaş daha sonra şampiyon oldu zaten. Akhisar ve Bursa maçlarında kalecim Ertaç sakatlanınca Alperen oynadı. Ayağı iyi diye elle başlatma ayakla oyna dedim, sağ olsun iki topu rakibe verdi takımın gidişatını allak bullak etti. Son maçlarda da beklerin defosu ortaya çıktı. Bir kaleci, iki bek almak şart.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Lig sonunda oyuncu istatistikleri bu şekilde. Devre arası takıma katılan Stefan Leposavic'in 11 golle gol krallığında 3. sırada olması önümüzdeki sezon için ümit veriyor.

    Hiyerarşi

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Burak artık takım liderlerinden biri. Oynama süresi ciddi azalan Wellinghton ise yavaşça liderliğini kaptıracaktır.

    Oyuncu Kadrosu

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Kadromuz bu şekilde. Oynadığı maç sayısına göre sıralı. Kamil Ahmet'i ve Barrios'u yedek bırakabilecek iki bek alacağım inş. Kaleci aldım sayılır. Tecrübeli bir forvet arayacağım ve devre arası Ferreira ile yamadığım defansif orta saha pozisyonuna bir tane ağır top bakacağım. İşler iyi giderse ilk 11'e 5 yeni isim gelecek.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    İşler iyi gidince yeni sözleşme imzaladık.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Başkan artık daha fazla güveniyor. Kursa gitmemize hemen onay verdi. Ulusal B Lisansı almak için sıkı çalışıyorum.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Mali disiplini sıkı tuttuk, gelen galibiyet primleriyle kasamız doldu.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Normal şartlarda bu sezon sonunda tamamlanması gereken, yeni sezonda taşınacağımız stadımız belediyenin kararı sonucu imar izni alamadığından iptal oldu.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Yeni sezon için hazırlık kampını Slovakya'da yapacağız. Çocuklar erkenden Avrupa tecrübesi yaşasın :)

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Fatih Terim ile yollarını ayıran Galatasaray ile adımız geçiyor. Ben ihtimal vermiyorum ama bi heyecanlandım. İstanbulspor yönetimi ile aram bozulmasın diye yorum yapmadım.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Yönetim sessiz kalmamdan memnun.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Medyaya göre Galatasaray kapımda yatıyor ancak yalan bunlar inanmayın. Asparagas..

    Evet Süper Ligde ilk sezonun sonuna geldik. Transfer döneminde görüşmek üzere.






  • Mierzejewski kullanıcısına yanıt
    Etiketlemene rağmen bana bildirim gelmediğinden anca görebildim.Profilleri attığın için teşekkürler.Hiçbiri beklentimi karşılamadı.Kariyerini de takipteyim aldığın forvet gayet iyi ancak büyük/önemli maçlarda sıkıntı çıkarabilir.
    Galatasaray teklifi hakkında yorum yapmaman teklif yapılmasını engelleyebilir.Eğer gitmek gibi bir niyetin varsa bence olumlu cevaplaman lehine olacaktır.FM 16 oynarken 6 kere Galatasaray boşa çıkmasına rağmen sırf soruları cevapsız/olumsuz bıraktığım için başkasını getirdiler Tabi o kovulan 6 menajerde benim eserimdi orası ayrı
  • SimurgFC kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen etiketlerken falan hata yapmışımdır. Bende pek memnun değilim ama hem yerli olmaları hemde daha iyisini getiremedeğimden şimdilik idare ediyoruz. Çok sağlam oyuncular buluyorum, kulüpleriyle anlaşıp oyuncuyla görüşmeye gidiyorum ama itibardan dolayı görüşmeye bile yanaşmıyorlar. Bulduğumuzla idare ediyoruz mecburen Galatasaray iddiası bence pek gerçekçi değil, olumlu cevap verip kendi takımımla aramı açmak istemiyorum şimdilik. Profilim çok kötü, başkan olsam kendimi getirmem Gs'ın başına.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Yeni sezon güncellemesi yakında..




  • Hocam kariyerin çok iyi gidiyor gerçekten zevk alarak takip ettim.

    Açıkçası kariyer tarzını çok beğendim neden dersen bende hikaye takıntısı olan bir insanım ve geneldede özellikle 3 seridir Fenerbahçe altyapısında yetişip 3 sene A takımda oynayıp daha sonra ise oradan Liverpool'a 20 yaşında transfer olup 6 sene oynayıp oradanda son durak 9 sene Real Madrid takımında forma giyip 35 yaşında futbolu bırakan bir ismin hikayesini canlandırıyorum gözümde.

    Ancak ne yalan söyleyim bu sene tek kariyer yapmayı düşündüğüm için senin tarzda hiçbir hocanın ekmeğiyle oynamadan misal Fenerbahçe takımında Ersun Hocanın ekmeğiyle oynamadan gerçek yaşımı yani 24 yaşımı oyuna koyarak kariyer yapabilirim.Gerçekte zaten futbolcu olmam beklenirken 2 defa sakatlık yaşadım Aslında çokta zevkli ve gerçekçi bir hikaye olur benim gibi hikaye seven birisi için.

    Sonuçta bu sene tek kariyer düşündüğüm için sanki gerçek hayatta sakatlıktan sonra Teknik Direktörlüğe başlamışım gibi olur.Hele gördüğüm kadarıyla tek tek o lisanları almak bile bi zevkli olur gibi.

    Vallaha hocam başını ağrıttıysam kusura bakma gerçekten bana göre hikayelerle bu oyun çok daha zevkli oluyor.Birde gerçek yaşımla doğum tarihimle ve gerçek sakatlık hikayemle Dünyanın en iyi Teknik Direktörlerinden olursam üff tam bir hikaye olur.

    Yazının son kısmı hocam ağzım sulandı aynen senin gibi yapacağım Bekle beni FM 2020 gerçek bir hikayeyi oyuna aktarıyorum




  • Teşekkürler hocam. Oyun iştahımı arttıran bir şey, moda girip oynamayı daha çok seviyorum. Kariyere başlarken hedef koyup öyle ilerlemek çok daha uzun süreli kariyerler oynamak için kilit nokta bence. Hikayeni merakla bekliyorum






    Yeni sezon öncesi benimli ilgili söylentiler olsa da kalmaya karar verip transfer çalışmaları ve yeni sezon hazırlıklarına başladık.

    Transfer Raporu

    Gelenler

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Lozano ve Adem'e sağ beki emanet etme umudu ile 3.5 milyon bonservis verip aldım. Lozano Arjantinli genç yetenek, Adem'e göre daha iyi profile sahip o as olacak Adem yedek bekleyip imkan olan her maçta oyuna girecek.

    Recep Barrios naz yapınca Altıordu'dan geleceğe yönelik bir sol bek transferi. Henüz çok genç olmasına rağmen gelecek vaat etmesi 300B €yu gözden çıkarmama yetti.

    Marlon Arango Kolombiyalı genç kalecim. Yeni nesil Cordoba.. U23 milli takımında oynuyor. Çok iyi yerlere gelecek, bizi taşıyacak umarım.

    Recep Gül, Galatasaray'dan tanıdığımız sağ kanat forvet oyuncusu. Alanya sadece 275B €ya transfer listesine koyunca dayanamayıp takıma kattım. Kanat rotasyonuna güç katacak.

    Gökay zaten bizimleydi, bonservisini aldık.

    Ertaç sürekli büyük takım büyük takım diye tutturdu, yol verip Utku'yu yedek kaleci olarak kadroma kattım. Bedava denecek bir ücrete, geleceği de olan bir kaleci aldığım için memnunum.

    Luka ve Jumber Gürcistan milli takımına göz atarken keşfettiğim iki yetenek. Luka forvet rotasyonunda şans bulacak, Jumber ise takımda çok sol bek olduğu için kiralanacak.

    Ahmet Gürleyen ise Lokman naz yapıp gitmek isteyince kiralık olarak kadroma kattığım herkesin tanıdığı bir oyuncu. As takımda oynaması muhtemel, sözleşmesi sezon sonu bitiyor. Alabilirsek sözleşme imzalar ve kalıcı oyuncumuz yaparız.

    Gidenler

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Takımda fazlalık oluşturan, sağda solda kiralıktan dönen oyuncularla yolları ayırdık. Jumber'i Malatya'ya kiraladık. İlk 11'de şans bulup deneyim kazanacak.

    Hazırlık Kampı

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19



    Hazırlık kampında maç kondisyonu kazandık ve sezona iyi hazırlandık.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Kursu başarıyla tamamladıktan sonra Ulasal B Lisansını cebimize koyuyoruz. Zaman kaybetmeden yeni kurs için başkana talepte bulundum.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    A lisansı için başkan onayı verdi. 4 ay sıkı çalışıp bunu da alacağız inş.

    Profilimin Son Durumu

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Transferde paramızı harcayamadık, boşa gitmesin diyerek tesisleri geliştirmeye yöneldik.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Artık sezona hazırız ve sağlam bir giriş yapmak istiyoruz. Her ne kadar ligi sonuncu sırada tamamlamamız beklesede geçen sezonun ikinci yarısındaki performansı tekrarlayarak ilk 8 içerisine girme amacındayız. Alternatifli bir kadro hazırladık. Takımda mutsuz oyuncu yok. Kendini kanıtlamak isteyen, başarıya aç genç oyunculardan kurulu bir ekibiz. Başarı için her şey tamam. Sezon başlasın..








  • Ligi Kasırga Sardı!

    Yeni sezona başlarken orta sıralarda çetin bir takım olup yukarıları zorlamayı bekliyordum ancak beklentimin çok üzerinde bir ilk devre oldu.

    Fikstür

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Maç maç ilerledik, tabii ki ana taktiğimiz ve dizilişimiz aynı kaldı ancak rakibin eksiklerini değerlendirip, ona göre oynadık. Takımdan da çok iyi bir geri dönüş aldık. Genç, dinamik kadro kurmanın avantajlarını sonuna kadar değerlendirdik. Beşiktaş maçı da ilk haftalarda değil, sezon ortalarında olsa belki daha farklı olabilirdi.

    Puan Durumu

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19

    Kurtlar sofrasında çok çetin bir mücadele veriyoruz. Beşiktaş ve Fenerbahçe çok uzun süre peşimizden ayrılmadı ama son iki hafta kayıplar oldu da biraz rahatladık.

    Oyuncu İstatistikleri

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Leposavic ve Brener gibi iki forvetim olduğu için çok şanslıyım. Leposavic özellikle, daha ilk devreden 19 gol atarak takımı taşıdı. Ferhat Çoğalan ortalama puanda ligin lideri oldu. İki kanat oyuncumda bu alanda zirvedeler. Kompakt bir mücadele verdiler, takımın başarısında itici güç haline geldiler.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Petrus Avrupanın Altın Çocuğu ödülüne aday oldu, daha da ilginç olanı yarıştığı diğer isimler Ferhat Çoğalan ve Stefan Leposavic de İstanbulspor oyuncuları. Ferhat ve Leposavic ile sözleşme yenilemiştik, Petrus ile de sözleşme görüşmelerine başladık.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Ulusal A Lisansını kazandım. Kariyer gelişimim için bu kurslar çok önemli. Hemen yeni kurs için yönetime istekte bulundum ancak yönetim ilginç bir gerekçe ile kabul etmedi.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Başkanım ben bunu unutmam yalnız. Ligde muhteşem gidiyoruz, kasamız para dolu, antrenör kadrosu olarak ligin belki en iyi takımı haline geldik. Sen bana izin vermiyorsun. Gitme diye yalvaracaksın bir gün ama o gün ben bu yaptığını hatırlayacağım.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Galatasaray sezon başında anlaştığı Nuno Santo ile yolları ayırdı. Çok kötü bir sezon geçiriyorlar gerçekten. Yine benimle ilgili haberler çıktı. Bende benimle ilgilenmeleri onur verici ancak bana ulaşan bir teklif yok dedim. Gazeteciler böyle saçma bir haber yaptı. Ben kesinlikle böyle bir açıklama yapmadım :)

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    İş ciddiye bindi. Ne olacağını bilmediğimden işe başvuru yapmadım ama karşı taraf istekli bir şekilde sürekli açıklama yapıyor. Ligde de işler iyi gittiği için güzel bir şeyi bozmaya cesaret edemiyorum açıkçası. Sonra başvuru yaparım, kabul edilmez buradaki huzurlu ortam bozulur falan. Bana kendileri teklif ederse kabul ederim ancak.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Yönetim takımda kalayım diye geceleri yatmadan önce dilek diliyor. Sözleşme yenilerken tazminatı da düşük tutmuştum beni bağlayan bir şey yok.
    Bu Türk oyuncu transfer etmiyor saçmalığı da kimin başının altından çıktı acaba? Burak, Oğuz Kağan, Celil, Gökay, Ferhat as takımın önemli parçaları. İki tane yeni bek transfer ettim. Önümüzdeki yıllarda gözü kapalı formayı emanet edebiliriz. Yedek kalecim Utku var, Recep var, var oğlu var. Kesinlikle yalan.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Bu arada Bursaspor'da benimle anılmaya başladı ancak yalanladım.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Galatasaray Abdullah Avcı ile anlaştı. Teklif bekledim bu sefer ne yalan söyleyeyim ama yapmadılar. Doğru zamanı bekliyorum. Teklif yaptığımda kabul edilmeme durumu olmamalı. Bu performansla ilerlersek sezon sonu en kötü ilk 3te bitiririz. O performans ile de nereye başvursam kabul edilir diye umuyorum. Yani sezonu İstanbulspor'da tamamlamaya niyetliyim.





  • Hocam heyecanla okudum ellerine sağlık.

    Ligde gayet iyi gidiyorsun vaybe nereden nereye geldin.Lisans konusunda ayıp etmiş hocam :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Segefendi

    Hocam heyecanla okudum ellerine sağlık.

    Ligde gayet iyi gidiyorsun vaybe nereden nereye geldin.Lisans konusunda ayıp etmiş hocam :)
    Daha yolun başlangıcındayız



  • Sönmüyor Ateşimiz!


    Ligdeki muhteşem gidişatımızın sonucunda ilk şampiyonluğumuzu kazandık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum :)

    Fikstür

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Türkiye kupasında Galatasaray'a ikinci maçta avantajımız olmasına rağmen kaybettik ve kupadan elendik maalesef ancak zaten beklenti yoktu sorun olmadı. Ligde çok fantastik maçlar oynadık. 4-4'lük Konya maçı, 3-3'lük Trabzon maçı ve en çok keyif aldığım 5-4'lük Alanya maçı bunların başında geliyor. Şampiyonluk maçında 1-0 öne geçmemize rağmen Avrupa mücadelesi veren Alanya 4-1e getirdi maçı. Daha sonra muhteşem taktik dehası oyuna müdahale etti ve son 15 dkda 4 gol gol atarak galibiyet geldi, şampiyonluk geldi.

    Puan Durumu

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Sadece 1 mağlubiyet ile en yakın rakibimize 8 puan fark atarak şampiyon olduk. Gerçekten muhteşem bir performans sergiledi takım.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Lig Oyuncu İstatistikleri

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Ligin en golcü isimleri Leposavic ve Brener ikiside 30 barajını aştılar. Bir ara Brener öyle bir çıkış yaptı ki Leposavic'in 10 küsür farkını eritti ve öne geçti. Leposavic'in peşinde dünya devleri varken Brener'in üvey evlat muamelesi görmesi şaşırtıcı. Diğer yanda insan azmanı Ferhat Çoğalan yaptığı 31 asist ile çoğu maçı tek başına alan adam. Kilit pas ve top sürme alanında da zirvede Arsenal ilgileniyor.

    Oyuncu Kadrosu ve İstatistikler
    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Bu değerleri kim belirliyor inanın anlamak mümkün değil. Leposavic'in serbest kalma maddesini vermeden kimse takımdan koparamaz. Brener, Petrus, Lozano, Ferhat, Leposavic.. Siz ne okuyorsunuz bilmiyorum ama ben burada 60 milyondan fazlasını görüyorum. :)

    Bu arada Brener ve Barrios bu kulübün evlatları. Takıma çok genç katıldıkları için önümüzdeki sezondan itibaren alt yapıdan yetişen oyuncu statüsünde forma giyecekler.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Kulüp tarihi dönemlerini yaşarken para basmaya devam ediyor.

    Şampiyonluk sonrası takımın efsanesi olmasa da simgelerine gireriz diyordum ama Brener varken biz sadece sevilen kişilerdeyiz. Aykut Kocaman falan var lütfen ya. Yalçın hoca ne yaptı da benden üstte. Bu kulübü şampiyon yaptık, artık ayrıldıktan sonra değerimi anlarsınız.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Sırp golcü Leposavic Avrupa'nın Altın Çocuğu ödülünü kazandı. Joveljic kara kara düşünüyordur şimdi.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19



    21 Yaş Altında da sağlam topçular var. İki İspanyol bir iki sezona ciddi paraya satılabilir. Recep sol bekte iyi bir alternatif olur Barrios gidince yerini çok rahat doldurabilir. Jumberde var Yeni Malatyaspor'da kiralık o da sol bek. Sol bek sıkıntımız yok. İlker alt yapıdan çıkan bir oyuncu. Yardımcım övüp duruyor onunda gelişimini takip ediyorum.

    Antrenör Kadrosu kısıtlı olmasına rağmen ligde kalite bakımından zirvedeyiz. Az ama öz..

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Sezon devam ederken bazı teklifler aldım ancak kulüp şampiyonluğa giderken Barça falan teklif etmediği sürece kabul edemezdim. Görüşmeye katılmadan reddettim.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    İtalyan ve Fransız takımlarının ilgisi beni memnun etti açıkçası. Yurt dışına yelken açabilirim önümüzdeki sezon için. Sözleşmem devam ediyor ancak artık İstanbulspor macerasına bir son verme, bir adım yukarıya çıkma zamanı geldi gibi hissediyorum.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19



    Sezon sonunda Serie A'da sezonu küme düşmekten son anda kurtularak tamamlayan Bologna'dan teklif aldım. İtalya'ya gitmeyi ciddi düşünüyorum ama Bologna yerine boşta büyük kulüp mü kovalasak yoksa kabul mü etsem bilemedim.

    Bir sonraki güncellemede oyuncu profillerini paylaşacağım. Leposavic, Brener, Ferhat, Lozano gibi kilit isimlerin ve gelecek vaat eden diğer bir kaç gencin profilini paylaşacağım. Özel olarak istediğiniz oyuncu varsa yazın onu da eklerim.







  • Vakti Geldi Ayrılığın Ne Yapsak Boş

    5. Sezonda Süper Lig şampiyonluğunu kazandıktan sonra Avrupa'nın orta sıra takımlarından teklif bekledim ancak boşta düzgün takım yoktu. Gözüme en eli ayağı düzgün takım Bologna geldi. Başvuruda bulundum ama reddedildi. Yeni sezonda Türkiye'de takım yönetmek istemiyordum, İstanbulspor'un şiddetli ısrarına, kulübün anahtarını önermesine rağmen kariyerim için teklifi reddettim.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19



    Transfer sezonu başlayana kadar kulüp kovaladım, teklif bekledim ancak gelmeyince yeni sezon planlamasını yeni hocanın yapması gerektiğine karar vererek çok sevdiğim, birlikte gelişip büyüdüğümüz İstanbulspor'dan istifa ederek yollarımı ayırdım.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Bundan sonra İstanbulspor'a başarılar diliyorum. Kalbim hep onlarla olacak. Umarım kurduğum kadronun, yapının üzerine eklemeler yaparak daha da yükseklere yükselirler.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19



    Basın toplantılarında kulüplere sinyal çaktım ancak pek işe yaramadı. Boştaki büyük kulüplere bir umut başvuru yaptım ama profilim yeterli görülmedi.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Napoli ve Bayern'e tutarsa diye başvuru yapmıştım zaten ama Bologna'dan ümitliydim.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Biz kulüp ararken İstanbulspor yönetimi yerimize geçecek hocayı çok aramadı. Antalyaspor'dan Tayfun Korkut'u transfer ederek kulübü ona emanet ettiler. Bizse sezona kulüpsüz başlıyoruz. Devre arasına yakın üst-orta sıraları hedefleyip lige kötü başlayan takımlar hocaları kovmaya başlayınca hemen salça olacağım.

    Bu aradan fırsatla geçtiğimiz sezonun ödül ve profillerini paylaşayım.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19



    Oyuncu Profilleri

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    10 Bitiricilikle tonla gol atan Brener ve sol bekte canavar gibi yardıran Barrios.. İkiside kulübün evladı. Altyapı kontenjanındalar.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Kolombiya kartellerinden bulup getirdiğimiz diğer bir oyuncu. Kalede güven veriyordu.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zeki Çelik sonrası milli takımın vazgeçilmezi olacak, Adem Yıldırım.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Takımın en önemli isminin profilinii ekran görüntüsü almamışım. Oyunu açtığımda alır devre arası güncellemesinde paylaşırım artık.






  • Rota Oluşturuldu: Rennes!


    Kasım ayında Rennes ligde beklentilerin çok uzağında kalınca hocaları ile yollarını ayırdı. Hiç düşünmeden başvurduk ve ilgilendiğimizi açıklayıp yorumsuz bıraktık.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19



    Yönetimle yaptığımız görüşme sonunda takımı ligde tutacağıma güvence verip sözleşmeyi imzaladık.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Menajer Profili (6. Sezon)

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Amatör Küme Futbolcusu ve Lisanssız menajer olarak başladığımız kariyerde ilk büyük sözleşmeyi kaptık. Buradan gelecek para ile memleketten yatırımlık arsa falan alacağım. İnşaat işi düşünüyorum :)

    Rennes Kulüp Geçmişi

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19



    Ligde işler kötü ama kötü olmasa burada olmazdık zaten. Kadro kötü değil, iş yapacak oyuncular var. Seri başlangıç yapıp toparlayacağımıza inanıyorum. Fikstür de biraz müsait açıkçası ilk maç küme yarışı içinde olduğumuz Nantes ile.. Görevi 7 puan ile son sırada teslim alıyoruz..

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19



    Ligue 1 itibar açısından 5. sırada. Ligde PSG'nin üstünlüğü devam ediyor. Son 8 sezonun 6sında şampiyonluk yaşadılar.

    [simage]https://www.tourismebretagne.com/app/uploads/crt-bretagne/2018/11/1-baie-du-mont-st-michel-le-rouge-marc-1920x1280.jpg [/simage]

    Hazırlan Fransa ben geliyorum.




  • Almanya ve Türkiye'den sonra kariyer yapmayı en sevdiğim lig Fransa. Başarılar hocam.
  • Teşekkürler. İtalya düşünüyordum aslında ama Fransa'da takım bulunca kabul ettim hemen.







    Rennes'ın altyapısı baya iyi. Özellikle forvette direk oynayacak oyuncularım var. Altyapıyı etkin kullanacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mierzejewski -- 23 Kasım 2019; 16:28:53 >


  • Fransa'da bir Hamsi!

    Kadrosunda kaliteli oyuncular bulunan Rennes'in ligde bu durumda olması düşündürücü bir durumdu. Bir an önce kadronun moralini toparlayıp kazanma alışkanlığı kazandırmaya çalıştım. Oyuncular başta taktiğe uyum sağlamakta biraz zorlandılar ancak taktiğe uyum sağlayıp, takım içinde huzuru da yakalayınca çok çetin bir takım olduk.

    Fikstür

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    İlk maçları rakiplerle oynuyor olmamız hem şans hemde kritik bir virajdı bizim için. Ligin sonunda olmaları bizim gibi problemlerle yüzleştikleri, görece diğer takımlardan güçsüz oldukları için.. Bu yüzden daha kolay maçlar oldu ancak taktiğe uyum sağlayamamışken kaybetseydik bu sefer puan farkı açılacak, moraller daha da kötü olacaktı. İşler yolunda gitti ve moraller tavan yaptı.

    Transferler

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Kadro kayıt sınırı bulunmuyor Ligue 1'da. (99 oyuncu, neredeyse sınırsız) Yinede oynamayan, huzursuz oyuncuları kadroda tutmayı sevmiyorum. Tüm takım bana güvensin, arkamda dursun isterim. Böyle olunca Tomas Koubek gibi önemli bir isim sürekli oynamak isteyip durdu. İlk teklifte ayrılmak istedi. Ucuz pahalı bakmadan gönderdim. Paradan daha önemli şeyler var bizim için.

    Diğer taraftan savunmada eksiğim yok ancak Markovic'i böyle ucuz bir fiyata görünce dayanamayıp transfer ettim. Stoperde Monaco'dan kiralık bir Wonderkid var. Bonservisini almam imkansız. 17 yaşında 100 milyon falan isterler muhtemelen. Onu oynatıyordum artık Bensabini ve Markovic ikilisi oynayacak.

    Ismaila Sarr solda oynuyordu, onu sağa çekip sağ kanada batista Meier'i kiraladım. 10M € satın alma opsiyonu var. 10'a al 50'ye sat transferi resmen. Mısırlı The Next Salah dediğim Mahmoud'u kendi kulübüne kiraladım sezon sonuna kadar. Gelecek sezon kadromda olacak.

    Fikstür

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Trasnferlerin gelmesinden sonra ekstra güzel bir oyun ile takım daha da oturdu. Kanatlar ve stoperler arasındaki uyum arttıkça oyun kusursuza yakın olmaya başladı. En büyük sorunum forvet hattında. Profili muhteşem genç bir forvetim var ancak standartı yok. Ya müthiş oynuyor ya ortada gözükmüyor. Kapanan takımları açmakta bu yüzden biraz sorun yaşadık ancak üzerimize gelen takımlar için hızlı oyuncular ile sonuca gittik.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Kariyerimdeki 200. maça çıkmanın gururunu yaşıyorum.

    Puan Durumu

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Adeta imkansızı başararak 7 puanla sonuncu sırada yer alan Rennes'i 68 puan ile 5. sıraya kadar çıkardık. Toulouse takımına da dikkat etmek gerek onlarında 13 puanı vardı ve 15. sıradaydı onlar da çok iyi bir performans gösterdiler. PSG geçen sezon olduğu gibi yine ligi lider bitirdi ancak neler yapabileceğimizi göstermiş olduk bu sezon. Ligde tek rakibimiz yok, PSG dışında 18 rakip daha var..

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Transfer bütçesi beklentimin altında. En azından Batista Meier'in bonservisini almamız gerek. Bu yüzden sezon genelinde kullanmadığım Kaba'yı satmaya karar verdim.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    5 M'u peşin 1M'u taksitle Fenerbahçe'ye sattım ancak yönetim 4,5 Milyona el koydu adeta. Transfer bütçesini 10M'a tamamlayamıyoruz. Bir şekilde opsiyonu kullanmam gerek. Kaliteli topçu. Bir sezon daha kiralamaya yanaşmıyorlar as takımda düşünüyorlarmış

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Takımın kilit isimlerinden Sarr Afrika'nın en iyi futbolcusu seçildi.

    Hiyerarşi durumu..

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Gelecek sezon için hazırlanmaya şimdiden başladık. Çin ve Belçika'da birer haftalık kamp ve üçer hazırlık maçı yapacağız.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Şimdilik bu kadar. Gelecek sezon görüşmek üzere. Ligde hedefi Avrupa Ligi olarak gösterdim ancak ilk sezon sonundaki muhteşem performansı görünce sürprize hazırlık olun diyorum










  • Ligue 1'de Rennes Fırtınası!

    Yeni sezona Çin'de hazırlanmıştık lige de çok iyi başladık. Muhteşem ilerledik gerçekten hem ligde hem Avrupa Liginde hemde kupada.

    Fikstür

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Geniş bir kadromuz var. O yüzden rotasyonu oldukça fazla kullanma şansım oldu. Avrupa Liginde çoğu maça yedek ağırlıklı kadro ile çıktım. Kilit oyuncularımı ligde kullanmaya çalıştım. Oyuncu kadrosunu paylaşacağım o kısımda maç sayılarının dağılımından da anlaşılır zaten :)

    Puan Tablosu

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Son maçı kaybetmesek ligin ilk yarısını lider tamamlayacaktık ama averaj farkıyla ikini sıradayız. PSG zaten ligin gediklisi de Lyon'da çok iyi oynuyor. İkinci yarı nasıl geçecek merakla bekliyorum. Avrupa Liginde zorlu rakiplerle eşleşirsek önemli oyuncularımızı sahaya sürerek lig kupa aynı anda götürmek zorlaşabilir belki.

    Avrupa Ligi Grup Etabı Puan Durumu

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Rakipler bu turnuvaya yakışmayacak bir oyun oynadılar. Biz ise tüm maçları kazanarak yolumuza devam ediyoruz.

    Devam Eden Turnuvalar

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Avrupa Liginde rakip Başakşehir. Şuanda bütün turnuvalarda dolu dizgin ilerliyoruz.

    Oyuncu Kadrosu

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Geniş kadronun avantajını kullanmaya çalıştım. Makmoud Rahman yeni katıldı takıma. Forvette birbirinden yetenekli oyuncularım var. İzlenen oyuncular olduğu gibi ayrılmak isteyenler de var.

    Takımda mutsuz oyuncu istemiyorum. Bu listedeki oyuncularla devre arası yollar ayrılabilir.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Oyuncu Profilleri

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Markovic gibi oyuncuyu transfer listesinde gördüğüm an atlamıştım zaten. Yeniden forma girdi, kalitesini göstermeye başladı. Ligde önemli goller atarak galibiyete yardımcı olduğu bile oldu.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    10 Milyon € sonuna kadar helal olsun Batista Meire'e. Her iki kanatta da oynuyor, iki ayağını da kullanıyor. Teknik, hızlı. Takımımız için önemli bir oyuncu.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Takım kaptanımız. Genç yaşına rağmen takımda sözü geçen bir lider. Sezon başında daha büyük bir takıma gitmek istiyorum diye tutturdu ama fazla para istedim biraz. 35 Milyonu anında kabul ettiler, iptal edip biraz daha arttırdım hemen :) Ligde 10 golü var belki ama daha fazlasını atabilecek potansiyele sahip.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    El İdrisi sonrası için hazırda tuttuğum gizli plandı ama El İdrisi gitmek isteyince erken sürdüm sahaya. İyi oynamasını bekliyordum ama bu kadar gol beklemiyordum. El İdrisi'den önce satılır mı göreceğiz :)

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Kulüp ile sözleşme yeniledik. Mevcut sözleşmeme ufak bir zam yaparak 2 yıl uzatmayı uygun gördüler. 1 Milyon istedim ama vermedi yönetim. Sözleşmemin bitmesini beklemeyeceğim ama yine de oyunculara mesaj vermek, kulüp için önemli olduğumu göstermek için uzattık. En fazla bir sezon daha çalışırım burada. Sonrası kısmet.

    Menajer Profilim

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Uluslarası C Lisansım var şuan. Yönetim kursa göndermiyor maalesef. O yüzden özelliklerim de gelişmedi pek bu süreçte.

    Oyun Durumu

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Kariyer Türk ligine göre Fransa'da biraz daha yavaş ilerliyor. Rakipleri daha yakından analiz etmem gerek. Avrupa Ligi var. Fikstür çok daha yoğun ve daha fazla maç var. O yüzden devre arasına geldik ama lig bitirmiş kadar yoruldum. İlk defa Fransa'da bir takım çalıştırıyorum, alışamadım henüz.



    Takip eden var mı bilmiyorum ama lig çok uzun ilerliyor bu ara ufak ufak ara vere vere oynuyorum. Bekletiyorsam kusura bakmayın




  • Uzun zamandır takip edemedim bu sırada ligimizden kaliteli bir teknik direktör ayrılmış Fransa'da da yükselişini sürdürüyorsun tebrik ederim.Yönetim gereken desteği verirse takımda kalıp PSG hegomanyasına son vermeyi de seçecekler arasında tut bence.
  • SimurgFC kullanıcısına yanıt
    Başkan bırakmayı düşünüyor. Sürekli satma peşinde kulübü ama yeterli teklif gelmediği için satamadı bir türlü. Kursa falan da göndermiyor. Herhangi destek alamıyorum maalesef. Satsalarda yeni gelecek yönetimle önümüze baksak. Fransa'da bir sezon daha kalacağım ama devamını bilemedim. Vatanımı çok özlüyorum
  • Mierzejewski kullanıcısına yanıt
    Şampiyonluk gelirse kulüp satılabilir ve yeni yönetim gereken desteği verebilir satılmasa da itibarın artacağı hatta belki kulübün sevilen kişileri arasına gireceğin için gerekli desteği alabilirsin.Bir sezon daha kalacağına göre sezon sonu her şey daha net olur.Başarılar dilerim.
  • Merhaba hocam. Bir fm hayranı olarak yazdıklarını severek okudum . Azmine hayranım, başarılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kupa Canavarı

    47 puan topladığımız ilk yarının ardından sezonun ikinci yarısı da bizim için çok iyi geçti.

    Fikstür

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Ocak, Şubat ve Mart aylarında ligde mağlubiyet almadan yolumuza devam ettik. Ara ara yoğun fikstürden dolayı beraberlikler oldu ama o kadar da olur. Ne olduğunu bilmediğim dandik bir kupadan yarı finalde PSG ile eşleşince elendik. Avrupa liginde bütün maçları kazanarak gruptan çıkmıştık. Daha sonra önce Başakşehir gibi güzel bir kura çektik, eledik daha sonra kötü kura çekip Monaco ile eşleştik. Yine de kazanıp Çeyrek Finale yükseldik.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Nisan ve Mayıs final dönemiydi bizim için. Avrupa Liginde Arsenal gibi kötü kura çektik ve deplasmanda 5-2 kaybettik. Artık Avrupa macerası bu kadarmış derken evimizde muhteşem bir performans sergileyip 5-1 ile eledik. Yarı Finalde Tottenham, Trabzonspor ve Manchester United arasından United ile eşleştik. İçerde 1-1 berabere kaldık, deplasmanda 2-1 ile geçtik. Bu arada ligde de zorlu maçlardan alnımızın akıyla çıkmasını bildik. Bu işin son maça kalacağı belliydi ama Marsilya maçında kaybedince avantaj PSG'ye geçti. Artık bize beraberlik yetmiyordu. Kaybettik derken içerde 2-0 kazanıp şampiyonluğu ilan ettik.

    Puan Durumu

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Son maçta büyük takım refleksi gösterip iç sahada 2-0 ile geçtik ve ligi 93 puanla şampiyon tamamladık.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Avrupa Liginde Finalde rakibimiz Trabzonspor oldu. Gariptir, Şükrü Saraçoğlunda oynandı final. 5-0 ile Avrupa Ligi kupasını da müzemize götürdük. Aynı hafta içinde 3-4 gün arayla kulüpte ilklere imza attık.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Sezonun son maçında da Fransa Kupasını 4-0 ile kupamıza götürdük.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Lig - Avrupa Oyuncu İstatistikleri

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Takım Kadrosu

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Kupalardan sonra oyuncu değerleri uçtu tabi birden. Kilit isimlerin çoğu da genç hala gelişimde olan çocuklar. Artık bırakma zamanım geldi. Fransa'yı fethettik. Uzun lig maratonu beni çok yordu. Sözleşmem devam ediyor ama artık farklı heyecan arıyorum. Takıma tek sezonda üç kupa getirmek dışında yeni oyuncular getirdik ve var olan oyunculara değer kattık. Özellikle benim getirdiğim Villakazi, Rahman, Maul, Batista Meier ve Markovic bu adamları 250-300 milyona satıp gelir elde edebilir kulüp. Yine Alain, İdrisi gibi altyapıdan yeni çıkan oyuncuları farklı oyunculara evirdik ki bu ikili 150 civarı satabilir. Kasada da para var. Yerime gelecek hocaya muhteşem bir takım bırakıyorum :)

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    Şubat ayında başlamıştım kursa. Başarılı bir şekilde tamamlayıp B Lisansı alacağım inş.

    Zafere Yolculuk | Ufuk Hoca #FM19


    İstifa etmeyi düşünürken Wolfsburg'dan görüşme teklifi aldım. Napoli de radarına almış beni ama Bundesliga'ya gidip Almanya'yı da fethetmek çok çekici geliyor bana. Kadrosu baya iyi, sezonu 6. sırada tamamladılar. Mevcut kadro ile ilk 3e gireriz gibi geliyor bana.

    Benim asıl hedefim Fransa'da piyasa yapar Trabzon'un başına geçerim diyordum ama baya iyi gidiyor takım. Avrupa Liginde final yapmış hocayı kovmazlar. Almanya sonrası dönüş yaparız artık. Henüz anlaşma yapmadık tabi ama bence olur bu iş.

    Ekran görüntüsü almayı unutmuşum, ufak bir güncelleme daha yapar menajer profilim ile oyun durumunu da paylaşırım. Takımdan birinin profilini isteyen olursa da ayrıca paylaşabilirim. :)




    Klavyeye nane limon döktüm geçenlerde serviste yattı laptop. O yüzden biraz gecikti ama fazla yormuştu zaten Fransa. Ufak ara iyi geldi.

    @SimurgFC Yönetimsel sorunları var kulübün. Sürekli devralacak diyorlar, sonra almaktan vazgeçiliyor falan. Çok para istiyorlar sanırım :)


    @Bilisimci1903 Teşekkürler. Bu şekil rp oynayınca daha zevkli geliyor bana. Yoksa araya başka oyunları sokuyorum giresim gelmiyor. Bahane oluyor bana da.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.