Şimdi Ara

Zanussi ZANS-750

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
5.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Zanussi ZANS-750 anneme hediye almayı düşünüyorum. Torbasız ve filtrelerinin yıkanabiliyor olmasından dolayı cazip geldi. Hepsiburadada 185 TL fiyatla satılıyor. Sizlerin de yapacağı değerlendirmeler ve öneriler doğrultusunda bu fiyatlarda veya daha uygun bir ürün de alabilirim.
    İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
    http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=155123&Productid=evzans750



  • Ben de 730 modelini yazlık için sipariş ettim ama henüz elime geçmediği için yorum yapamıycam. tercih sebebim, siklonik oluşu, fiyatı, HB'de çok satması ve HB'deki yorumların genelde olumlu oluşu idi...
  • Ben de 149TL'ye Electroworld'den arkadaşıma ve dayıma Profilo aldım. Profilo da iyi bir alternatif. Filtreleri yıkanabiliyor ve çöpe gitse de yenisi 8TL. Profilo'nun artıları:

    -Parke fırçası, turbo halı fırçası, normal fırça
    -Döşeme, dar bölge ve mobilya başlıkları
    -13 katlı filtre sistemi, motor girişi ve çıkışında yıkanabilen hepa filtre
    -Boru üzerinde aksesuvar taşıma
    -2200w motor gücü
    -Aroma terapy koku kapsülleri(pek faydasını göremedim ama)
    -Kolay boşaltılan hazne(üstten pime basıyorsunuz, alt kapak açılıyor ve tozlar dökülüyor)

    Alternatif olarak önerebilirim. İnşaattaki kireç, çimento vs artıkları emmemize rağmen çıkış hepa filtreleri kirlenmedi. Motor ısı emniyeti var, fazla ısınırsa duruyor. Sadece ince toz çekerseniz haznedeki hepa filtre tıkanabiliyor ve yıkamak gerekiyor. Tespit ettiğim olumsuz yönü sadece bu, tahminim Zanussi de öyledir. Aroma terapi tanecikleri de fazla yaygın bir koku vermiyor ama koku kapsül alanına farklı maddeler konularak cihazın hoş koku yayması sağlanabilir.

    http://www.profilo.com.tr/elektrikli-s%c3%bcp%c3%bcrgeler/elektrikli-s%c3%bcp%c3%bcrgeler/elektrikli-s%c3%bcp%c3%bcrgeler/toz-torbas%c4%b1z/VC6PT2200.html?source=browse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 14 Temmuz 2010; 20:07:53 >




  • Ne sorsan cevap belli, artık pes diyorum başka da birşey demeyeceğim.

    Birisi çamaşır ipi sorsa "git profilo al diyecek" kadar yüzsüzleşti artık...

    Süpürgede en son düşünülecek markadır profilo, bu işte uzman markalar dururken...

    Kanmayın, gaz yemeyin... Çok değil, biraz kafasını kullanan herkes rahatlıkla bu durumu görebilir.
  • Hiç bir şey hakkında bilgisi olmayan insanlar nasıl da ahkam kesiyor. Arkadaşın beklentilerini karşılayan 150-185TL arasında bildiğim daha gelişmiş teknik özellikli ürün varsa açıklarsın; bilmiyorsan dinler öğrenirsin. Boş konuşmayla olmaz bu işler, zaten araştırsan önerdiğim modelin bu işte uzman olan firmalarca üretilmiş bir ürün olduğunu bilirdin.
  • 3-5 sallama, kopyala yapıştır bilgi ile kendini bilgili zanneden zavallı, sen gaz vermeye devam et.

    Vatandaş ne sorsa senin cevap hep aynı zaten. Bi papağana ezberlettirsek senin yaptığın gibi her önüne gelene profilo derdi.

    Süpürgede gazın birim fiyatı ne? 50-100TL değildir herhalde, yoksa maliyeti kurtarmaz...
  • Yazılarımın kopyalamadan ibaret olduğunu düşünüyorsan onu da kanıtlarsın. Boş konuşacağına ispatlı konuş. Yoksa gazın ta kendisi olduğunu ispatlıyorsun
  • Ben bu güne kadar neye gaz vermişim, ara bul bakalım forumda. Ben genelde çok yazmam, ama sürekli okurum, kafama birşey takıldığında yazma gereği hissederim.

    Bana Vestel'ci diyorsun ama, Avrupa'nın en çok TV satan 2. markası (%18 ile Samsung'dan sonra ikincidir satış bazında, hatta İngiltere'de %25 lik pazar payı ile 1. sıradadır) olan Vestel yerine evimde Panasonic TV vardır. Avrupa'nın en büyük notebook fabrikası olan Vestel yerine başka 3 markanın dizüstü bilgisayarlarını kullanırım.

    Ben Vestel konusunda arada sırada yorum yazarım, o yorumlarda genelde kullandığım ürünleri ile ilgilidir. Senin gibi herşeye sazan gibi atlamam.
  • Karşılıklı yazılarımıza bakılırsa "sazanlık" sıfatına kimin daha çok uyumlu olduğu belli.
  • Sen, senin gibilere neden "sazan" dendiğini bilemeyecek kadar cahil şahıs, önce bu deyimin ne olduğunu öğren, elbette Türkçe öğrendikten sonra.
  • Türkçemi ve bilgi seviyemi senin gibi üslubunu doğru şekilde kullanmaktan aciz, bilgisiz olduğu konularda atıp tutan ve türkçenin doğru kullanımını bilmeyip yanlışında idda eden; üzerine de doğrusunu gösterenlere terbiyesizlik yapanlarla kıyaslayacak değilim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Türkçemi ve bilgi seviyemi senin gibi üslubunu doğru şekilde kullanmaktan aciz, bilgisiz olduğu konularda atıp tutan ve türkçenin doğru kullanımını bilmeyip yanlışında idda eden; üzerine de doğrusunu gösterenlere terbiyesizlik yapanlarla kıyaslayacak değilim.


    Yukarıdaki cümlede (sen şimdi bu "ki" ve "de" nin de ayrı yazıldığını idda edersin) aşağıdakilerden hangisi yanlış yazıl mıştır?

    a) Türkçe'nin "T" si büyük yazılmalıydı
    b) Türkçe'nin "nin" eki ayrı yazılmalıydı
    c) Şahsın neresi doğru ki
    d) Hepsi





  • Türkçe özel isim değildir. Türkiye veya Türk demedim. Ahh ahh nasıl insanlarla uğraşıyorum yarabbim gecenin bu saatinde

    Ayrıca "yazıl mıştır" nasıl bir yazım tarzıdır öyle? Vallahi pes.
  • Arkadaşlar gördüğüm kadarıyla konu amacından sapmış. @candoğan ve @SERKISOF haricinde önerisi olan arkadaşım yok. Kavga etmek yerine öneride bulunursanız bizim gibi ihtiyacı olan arkadaşlara yardımcı olursunuz. Zanussi almayalım , profilo da almayalım. O zaman siz söyleyin ne alalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kylixturk

    Arkadaşlar gördüğüm kadarıyla konu amacından sapmış. @candoğan ve @SERKISOF haricinde önerisi olan arkadaşım yok. Kavga etmek yerine öneride bulunursanız bizim gibi ihtiyacı olan arkadaşlara yardımcı olursunuz. Zanussi almayalım , profilo da almayalım. O zaman siz söyleyin ne alalım.



    Arkadaşım kusura bakma, bir ihtiyacından dolayı açmış olduğun konunu kirlettik.

    Zanussi 750, o fiyat aralığı için iyi bir üründür. Toz torbası kullanmaz ve siklon mantığı ile çalışır.

    Siklon mantığını sana daha detaylı anlatmak isterim, ama akışkanlar mekaniği konulara girmek ve bir sürü denklem yazmam gerekecek.

    Hepa filtreleri (High Efficiency Particulate Arrest) mevcut ve birçok aparat ile birlikte geliyor. Gerçi hepa filtrelerinin sınıfları var, hangi sınıf kullanılmış bilemiyorum elbette ama H13 olmadığı kesin, bu fiyata yoksa veremezlerdi.

    Siklon sistemiyle elektirik süpürgesi yapma fikri ilk olarak mühendis Dyson tarafından ortaya atılmış, dönemin en ünlü süpürge imalatçılarını gezerek bunu anlatmasına rağmen rağbet görmemiş, hatta kendisi aşağılanmıştır. Bu hırsla gidip kendi firmasını kurarak günümüzün en kaliteli süpürgelerini üretmektedir.

    Bir dönem Dyson çift tamburlu çamaşır makinesi tasarladığını, yıkama performansını %60 arttıracağını anlatıyordu. Üzerinden bi 7-8 sene geçmesine rağmen Dyson marka çamaşır makinesi göremedik hala. Üstelik bir süpürge için 1000-1200 TL ler vermek bana çok mantıklı gelmiyor.

    Son olarak söyleyeceğim, benim elektirik süpürgelerinde, genelde sevdiğim modeller sulu sistemlerdir. Diğerlerine göre bir miktar daha sesli çalışırlar. Arada torba vs. olmadığı için emiş güçleri daha iyidir ve zamanla düşmez (torba doldukça emiş gücü düşecektir). Ayrıca alerjisi olanlar için sulu sistemler daha verimli çalışırlar. Bu ürünlerde dikkat edeceğiniz tek nokta, her süpürge yaptıktan sonra suyu dökmeniz, mümkünse içerisine 1-2 damla çamaşır suyu damlatmanız ve iyice temizlemenizdir. Ayrıca suyuna evinizde bulunan sıradan oda parfümlerinden sıkarak, süpürge yaptıkça evinizin güzel kokmasını sağlayabilirsiniz.




  • Yardımcı olan herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim. Profilo ve zanussi fiyat performans olarak iyi gibi görünüyor. İncelemeden almamak lazım elektroworld mediamarkt gibi yerlerde inceleyeyim. Dyson philips filan kaliteli olduğu belli ürünler ama süpürge için o kadar ödeme yapamam. Sulu sistem kullanımındaki zorluğundan dolayı baştan kaybetti. Belli bir yaştan sonra her zaman süpürge boşaltmak kurmak ayarlamak eziyet olur.
    200 TL altındaki her türlü öneriye açığım, sulu ve torbalı olmamak kaydıyla. Herkese tekrar teşekkür ederim.
  • Birkaç ek bilgi vereyim. Zanussi İtalyan menşeili, çok eski bir firma. Artık AEG-Electrolux grubunun bir markası konumunda.

    Durum böyle olunca genelde aynı tasarım ve teknolojiyi paylaşıyorlar.

    Hepa filtre konusunda kafanı karıştırmamışımdır umarım, H13 filtreli modeller örneğin Electrolux de mevcut ve 450-500 TL den başlıyor fiyatları.

    Bu modelde muhtemelen H11 veya H12 filtre olabilir. Evde alerji hastası kimse yoksa (ki inşaallah yoktur), kafaya takılacak bir konu değil.

    Bu fiyata alınabilinecek en iyi süpürgelerden birisi, hiç başka arayışlara girme, direk al derim.




  • İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. Bir mağazada malzeme kalitesini de incelemek lazım. Duruma göre önerilerden birisini alırım.
  • ortalık fena karışmış görünüyor.
    Neyse Deepkurt arkadaşın siklonik süpürge tarihi ve dyson yazısından sonra, ben de her ne alaka ise Dyson tecrubemi anlatayım dedim.
    Deepkurt'un dediği gibi süpürgeye 1300TL verilmez diye düşünüyor insan ilk başta. bizim de zaten böyle bir niyetimiz yoktu. doktorlar oğluma astım teşhisi koyunca süreç beni Dyson almaya sürükledi. Şimdi 2 yıllık kullanım ardından eşimin de her daim memnuniyetini ifades etmesinden yola çıkararak 1300TL'ye değer diyorum. Dyson'la evde uzun süreli tanışıklıktan sonra annemin yeni aldığı süpürgeyi görünce bana çok basit görünmüştü. Velhasıl süpürge dünyasının mersedesi Dyson oluyor kanımca. (bir de rainbow var diyolar ama kendisine hiç ısınamadım)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.