Şimdi Ara

ZAVALLININ TEKİYİM (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
3
Favori
4.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ZAVALLININ TEKİYİM
  • Çevrendeki mutlu insanları görüp buna üzülüyor isen senin sorunun Türk milletinin alelade ve genetik hissiyatı KISKANÇLIK. Komşum ev aldı ben alamadım, kuzenim araba aldı ben alamadım, yeğenim evlendi ben hala bekarım. Apcamin oğlunun kız arkadaşı var ben hala sapım. Gibi gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shankssan kullanıcısına yanıt
    Kimseyi kıskandığım yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanka ben de senin gibiyim ama sen benden kötü durumdasın.Senden 1 yıl daha yaşlıyım.

    1-) Öncelikle hatan şu hayatta her sey var.Başarısizlıkta var başarıda.Yani mutluda olucaksın mutsuzda.

    2-)Bende senin gibi çok kafaya takardım çok düşünürdüm çok sessizdim vs.Bana göre özgüvenli olmanin en iyi yolu özgüvenli gibi davranmak.

    3-)Sınıfa sessizce girme bende senin gibiydim.İnsanlara selam ver.Sonra İngilizce kursuna gittim hocayı seviyordum.Derse geç kalıyordum iceri Arigatoo diye giriyordum saçma sapan.Ama üniversitede normal sesizce girip arkadaşımın yanına oturuyorum.Resmi samjmiyete dikkat et.

    4-)Hocam birde sohbetini ilerletmen için bir sey anlatman lazım.Konusmak değilde anlatmak.

    5-)Sevdiğin şeylerle ilgilen.

    6-)Bertrand Russel'ın Mutlu olma sanatı diye kitabı var internette bulabilirsin bedava onu oku.Düşünmeyi sorgulamayı seviyorsan bu adamı tanıyorsundur zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • daha da kötü durumdayım..hangi şehir üni özelden yaz arkadaş olalım iki yıkık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okurken kahroldum. olum yazık lan. en çokta böyle insanlar güzel yaşamayı hakediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nerple

    Maalesef zayıf olmak kötü bir şey. Direkt ezik konumuna düşüyorsunuz. Üflesem uçar gibi. Zayıf olmanın bu yaşlarda hiçbir avantajı yok.
    senin çok fazla sorunun var ,bunlardan en önde geleni yazılanları okumuyor olman
    sana anlattım kendimden örnek verdim ama nafile

    sanki sen yılların tecrübesisin ve biz liseli

    hiç vakit kaybetmeden bir psikiyatri uzmanına görünmelisin ,buradakiler sana çare olamaz
  • sana bunun uzmanı olarak şunları söyleyeyim.
    öncelikle özgüvenin eksik. temel sorun bu. hayatı aşırı bir şekilde kontrol etmeye çalışıyorsun. ama gördüğün o rahat insanlar hayatı oluruna bırakmış insanlar.böylece anı yaşayabiliyorlar.
    tabi özgüvenin neden eksik dersek ailenin sana gerekli güven ortamını oluşturamaması olabilir. sürekli senden bişeyler yapmanı beklemiş ama hiç bir şey yapmamışlardır yüksek bi ihtimal.
    daha da derine inersek genetik payı da yadsınamaz. kurttan kuzu doğmuyor.

    öncelikle şunu söyleyeyim. 20 yaşların sonlarına doğru rahatlayacaksın.çünkü şuan muhtemelen kişilik buhranları da yaşıyorsun. çocuklukla yetişkinlik arasında kalmışsın.

    yapabileceklerin ise şunlar. toplum içine girince sessiz kalma. gerekirse saçmala.konuşmak insanı o utanma duygusandan uzaklaştıran en etkili şey. utanmaktan korkma. ev ortamındaki kişiliğini dışarıda da yaşa... sakın başkalarının gözünde olmak istediğin kişi olmaya çalışma. insan ne yaparsa yapsın özüyle yaşamalı. özünden ayrılmak insanın canını sıkar. bu da seni toplumdan kalabalıktan uzaklaştırır.


    tabi bunlar sadece hayatı katlanabilir yapmaya yönelik şeyler. günün sonunda utanma duygusu vs tamamen kişilikle alakalı. ve hiç bir zaman kişiliğini değiştiremeyeceksin.




  • Bu konuyu açan ve katılan herkese "Kafaya Takmama Sanatı" adlı kitabı şiddetle öneriyorum. Ayrıca biraz kendinize ego kontrolü yapmanızda, biraz kendinizi de sorgulamanızda fayda görüyorum. Özellikle tavsiye ettiğim kitabın son bölümlerini dikkatli okumanızı öneririm. Zaten kısa bir kitap.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BenvaryabenTS kullanıcısına yanıt
    İlk paragrafınızda ki çoğu tespit yerinde. Evet ben o yazdıklarınızın çoğunu yaşadım, yaşıyorum. Evet problem de belli lakin çözüm? Maalesef yazdıklarınız benim çözümüm değil. Emin olun bazılarını kendimi sıkarakta olsa yapıyorum ama çözüm olmuyor. Geçici bir rol sadece bu. Ama maskenin arkasındaki ben yine ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 20 yaşıma gireceğim bende ne olduysa lisede başladı ilk okul ortaokul çok güzel zeki çalışkan sosyal biriydim ama ortaokuldaki bi kızı sevmem ve ona açılmamam(çevre ne der vs) benim lise hayatımı sikti attı. şimdi üniye başladım 2 hafta oldu garip hissediyorum yine aynı . günde en az 8-9 saatim pc başında geçiyor. forumlara giriyorum video falan izliyorum yapacak bir şey bulamadığım için bunu yapıyorum bende 8-9 saat pc başında durmaya meraklı değilim. spora git falan demeyin aman.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmak5 -- 11 Ekim 2019; 18:42:24 >
  • Bunu senin kafanda bitirmen lazım. Dediğin sorunları yaşayan çok arkadaşım oldu. Hatta lisede bir arkadaşım vardı. Sinif whatsapp grubunu geçtim Sınıfta tüm erkeklerin bulunduğu bir grup açtık ona bile katılmadı. Çoğumuz çocuğun soyadını bile bilmedik 4 sene boyunca. Senin gibi hayatta konuşamazdı hocayla falan. Çözümü ise aslında söylemesi çok basit, ama uygulaması zor. Hayatını değiştirmek için kendini zorlayacaksın. Şunu düşüneceksin. Önünde maksimum 60 70 yıllık bir ömrün var. Bu ömrünün geri kalanını kimseyle konuşmamış, hayatta istediği hiçbişeyi yapamamış bir insan olarak mi, yoksa yapmak istediği şeyleri çoğunlukla yapmış ya da en azindan yapmaya çabalamış bir insan olarak mi geçirmek istersin. Sorun kız arkadaş mi? Zibilyon tane kız var dışarda. Üniversitedeyim demişsin daha da kolay. Biliyorum söylemesi çok kolay ama hayati boyunca asosyal olmuş bir insan için uygulaması zor. Ama bunu yapabilirsin. Sadece kendini biraz zorla. Cesaretini topla, gözüne kestirdigin bir kızla konuşmaya basla. Ama bu kız sevgili olmak için konuştuğun biri değil de, arkadaş olsun sana. Karşı cinsten bir arkadaş yapmak bu durumlarda cidde çok işe yarar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sana bir film de gördüğüm diyaloğu yazıyorum. İki kişi birisi iskemlede dilenen bir adam be yanında da bakışlarını diken bir adam vardır. O arada bir yoldan geçen takımlı birisi iskemledeki adamın bardağına para atar bakmaz bile ve para kahve bardağından düşer. Ve diyalog şöyle gelişir;

    - lanet olsun yüzüne bile bakmadı dostum, (Parayı yerden alır iskemledeki savaş gazisine verir)
    - Zaten bana bakmamak için para veriyor, bu adam haftanın 7 günü 8 saat çalışıyor, diğer günler hayatını ve kendisini sorguluyor, bir gün patronu büroda kendisine sesleniyor, '' hey neden gelip kıçımı yalamıyorsun '' diyor, o da içinden geçiriyor acaba bu makası saplasam neler hissedersin '' diye iç geçiriyor, Sonra beni görüyor ve kendine kendine '' Hey dur bir dakika iki kolum iki bacağım var, dilenmek zorunda değilim '' dedikten sonra makası elinden bırakıyor ve kıç yalamaya devam ediyor. Yani dostum ben ve durumum bunun gibiler için bir trafik lambasıyım, onlara durmasını işaret ediyorum ben kırımızı ışığım sakın geçmeyin beep beep !

    O sahneyi izlemelisin arkadaşım çok şey anlatıyor. Yani Elde ettiklerin ile yetinmeyi ve mutlu olmayı bilmelisin.Şükret yarın yeni bir güneş doğacak yeniden başlama fırsatı.

    (Film: The Fisher King, Aktör: Robin Williams, )




  • UçamayanSüperKahraman U kullanıcısına yanıt
    Hocam konu sahibi için böyle "git konuş hallolur" demek onun için bir şeyi değiştirmez. Konuşamaz da muhtemelen ama sorunlarını çözmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bende diğer bir yıkık olarak konu açtım

    yorumlarını beklerim
    https://forum.donanimhaber.com/yas-21-sifir-sosyal-hayat-benden-ezigi-var-mi--140346599#140346622
  • Valla kardeşim bu durumun çözümü var. Hatta çok basit ama biraz süreklilik istiyor. Çünkü, okurken bir an kendi üniv.1.sınıftaki halime gittim geldim. O zamanlar ben de seninle benzer durumdaydım.
    Düşünen, üreten bir beynin olduğundan hiç şüphem yok.

    Çözüm:

    Sosyalleşmelisin. Yani mevcut içinde bulunduğum ortamlarda, sokakta, evinde şimdiki halinden biraz daha fazla sosyalleşmelisin. Yeni arkadaşlar edinmeye bak. Hobin olsun yeniden.

    Şundan emin olmalısın, bu durumun sürekli bir durum değil, bir geçiş dönemidir. İnsan her yaşta evriliyor, olgunlaşıyor. Aradan zaman geçince, bu dönemlerinin çoğunu hatırlamayacaksın bile.. Ben bile unutmuşum taa ki bu yazılarını okuyana dek:)) Kendimden biliyorum çünkü.

    Kal sağlıcakla..
  • Angry Man kullanıcısına yanıt
    Bunu biliyorum. Ama bunun tek çözümü var o da bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.