Şimdi Ara

ZAVALLININ TEKİYİM (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
3
Favori
4.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Olaylara girip çıkabilirsin, hayatı felsefeleri inançları araştırıp sorgulayabilirsin, okul-iş hayatına devam edebilirsin ama senin sorunun dış dünyadaki her hangi bir olaydan kaynaklanmıyor, sıkıntın direkt öz-benliğin, öz-saygın, öz-güveninle alakalı.. bu yüzden her şeye takılıyorsun.. eğer iç dünyanı, iç kaleni sağlamlaştırırsan, dışarıdan milyon olay da gelse sen takıntılı olmayacağın için kolaylıkla sorunları çözebilirsin.. öz-saygını kazanabilmen için ufak hedefler koy, bunları başar, plan yap.. mesela faturalar yatırılacak, mesela şu alış veriş yapılacak, basit örnekler, şu ders çalışılacak, mesela spora başla, az ama sürekli olan ve başardığın rutinlerin olsun, küçük hedefleri sürekli bir şekilde yapıp başardıkça kendini iyi hissedeceksin, mesela sözünde hep dur, ufak hedeflerini gerçekleştir ki kendine saygın olsun; özellikle sevdiğin derslerin varsa ya da yeteneğin üzerine git ve geliştir, tekrar ediyorum spora başla, stres atarsın, ağırlık kaldıracağım diye bütün dikkatini ağırlığa verirsin, sonra bir bakmışsın kafan boşalmış, spor sadece fiziksel açıdan değil psikolojik açıdan da çok faydalıdır, özgüvenini güçlendirir, son olarak (aslında ilk olarak) abdest-namaz-dua-tespih-zikir öneririm, kendini kazanma yolun uzun, bu süreçte umutsuzluğa kapılırsan Allah'a sığın... Bir gününün 24 saatinde kaç saat umutlu kaç saat umutsuzsun sence? daha fazlaysa bunun saatini azaltmaya bak, kendini umutlu ve savaşçı, kendin için gayret eden, bir şeyler yapan olarak gör, hatırla, yap.. özgüvensiz, bunalımdaki biri eğer gidip fatura yatırıyorsa savaşçıdır, unutma ;) hadi kolay gelsin..




  • Ha bir de o profil fotoğrafını değiştir ve bu konu başlığındaki gibi kendin hakkında bu tür cümleler kurmamaya kendini alıştır çünkü öyle olmasan bile sürekli bunu tekrar edersen zikir gibi öyle olursun.. bunun için CD yapıyorlar, özgüvenliyim, başarılıyım diye gaza getiren motivasyon, kişisel gelişim CD'leri.. onları da tavsiye ederim.. tak kulaklığı onu dinle.. bu tür cümlelerden, üzüntülü resimler ve gerizekalı bunalım, dram, ajitasyon dolu şarkıların tümünden uzak dur..
  • Konuya bak lan, 30 yaşıma kadar ben de böyleydim, beni anlatmış sanki. Yaş şu an 32. Bu yaşıma kadar birçok kişisel gelişim kitabı okudum, konu hakkında uzman arkadaşlardan destek aldım, vs. Hepsi de ilk günler gaza getirdi beni, bir özgüven sağladı, sonra tekrar aynı duygular. Birkaç ay önce değiştim, aştım bunları. Aslında çözümü çok basitmiş. İnsan türünün milyonlarca yıllık evrimsel geçmişinde yatan, genetik özelliklerinde yatak bir nitelik; boy-pos düzeyleri. Fitness'a yazıldım, fitness programı gereğince günde 120 gram protein almak zorundayım ve en az 7 saat uyumak zorundayım, kas gelişimi oldukça değiştim ben de duygusal ve düşünsel olarak. Konu sahibi ve benzer düşünen arkadaşlar denesin vücut geliştirme olayını, fakat öyle 1 ay gidip de bırakarak değil, en az 3-4 ay denesin, sonra gelsin bakalım aynı duygu ve düşüncede olacaklar mı. Bu yorumumu yıldızlayın, sonra demedi demesinler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daimon88

    Konuya bak lan, 30 yaşıma kadar ben de böyleydim, beni anlatmış sanki. Yaş şu an 32. Bu yaşıma kadar birçok kişisel gelişim kitabı okudum, konu hakkında uzman arkadaşlardan destek aldım, vs. Hepsi de ilk günler gaza getirdi beni, bir özgüven sağladı, sonra tekrar aynı duygular. Birkaç ay önce değiştim, aştım bunları. Aslında çözümü çok basitmiş. İnsan türünün milyonlarca yıllık evrimsel geçmişinde yatan, genetik özelliklerinde yatak bir nitelik; boy-pos düzeyleri. Fitness'a yazıldım, fitness programı gereğince günde 120 gram protein almak zorundayım ve en az 7 saat uyumak zorundayım, kas gelişimi oldukça değiştim ben de duygusal ve düşünsel olarak. Konu sahibi ve benzer düşünen arkadaşlar denesin vücut geliştirme olayını, fakat öyle 1 ay gidip de bırakarak değil, en az 3-4 ay denesin, sonra gelsin bakalım aynı duygu ve düşüncede olacaklar mı. Bu yorumumu yıldızlayın, sonra demedi demesinler.
    Aynen hocam, spor olmazsa olmaz zaten. Ama en az 7 saat neden? İyi beslenmek ve iyi dinlenmek yeterli.. Uyku için de erken yatıp erken kalkmak iyidir.. Yani geç yatmadan uykuyu gece almak yeterli diye düşünüyorum




  • Hocam ben liseden beri böyleyim. Liseden bugüne her şey daha da kötüye gitti. Lise öncesi zaten çocuktan farkım yoktu. Hatırlamıyorum desem yeridir. Bugünleri atlatamazsam daha kötü şeyler beni bekliyor sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya dostum kısa ve öz yaz geç ne bu kadar dolandırıyorsun. Okumadım yazdığını ama zavallıysan bu konuda master yap, en iyisi sen ol.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nerple kullanıcısına yanıt
    Hocam ortam size göre değil bence, bende yapmacık insanları sevmem hatta ortamı bile sevmem 1-2 tane adam dediğim arkadaşım var yetiyo fazlasına lüzum yok kimseye eyvallah etmeyin, hayır demesini bilin, ağırlıgınızı koyun gerisi gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okurken kendimi gördüm bir an. Sonra yok dedim o kadar da değil. Hocam utangaç olduğun için iletişim kurmakta zorlanıyorsun. Bu çok normal. Büyük ihtimal küçük yaşlarda ailede bir şeyler yaşadın bu da seni utangaç bir kişiliğin olmasına sebep oldu. Öncelikle

    1. Bu hayat senin ve seni senden başkası kurtaramaz. Bir adım at bir şeyler yap.

    2. dert dediğin şeylere bir gün gülüp geçeceksin emin ol.

    3. birçok kişi demiş ben de diyeceğim sosyal olman lazım. Arkadaş edin. arkadaşlarının arkadaşları ile takılarak büyüt ortamı.

    4. İlgi alanın hobin olsun. Yok diyorsan biraz kitap oku derim. Kitap okuyarak ufkun da gelişir. Mesela şu kitabı şiddetle tavsiye ederim "Kalbin Temizse Hikayen Mutlu Biter"

    şimdilik bu kadar. Kafana takma daha hayatın başındasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybe4you -- 11 Ekim 2019; 23:51:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maybe4you kullanıcısına yanıt
    Kitabı okumadım ama kitabın adı tam bir ironi. Hayatım boyunca insanları üzmemek için hep kendimi üzdüm. Şimdi herkes mutlu ama ben forumda böyle bir konu açıyorum. İyi kalpli insanlar için kötü bir yer bu dünya :')

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerple kullanıcısına yanıt
    O konuda da kitap ismi verebilirim. :)
    " bütün iyiler biraz küskündür "

    Sen kitapları oku, ben daha sana tavsiye ederim. İnan bak bu kitaplar sana çok iyi gelecek :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerple kullanıcısına yanıt
    Kardeşim önce şu avatarını değiştir
    şöyle güzel bir yüz, mutlu bir şey koy:))

    ben şuna inanıyorum: insanın elindedir hayata bakışını kontrol etmek.
    Bir de çevre faktörü var, onu değiştirmek zor ama kendi manevi, ruhani zırhını giymelisin ve sana zarar vermelerine izin vermemelisin.

    ör: Ben uzun süredir, çevremde; hayattan bıkmış, herşeyi sorun eden, çözümlere odaklanmak yerine, iş böyle olsaydı şöyle yapacaktım böyle yapacaktım diyen tipler de dahil, insanlardan bilinçli olarak uzak dururum.
    Yada, 2.3 görüşmemizde hep aynı kısır dairede sohbetimiz gerçekleşmisse, muhtemelen 4.görüşmeyi yapmam. Bunu bilinçli olarak yaparım.

    Neden mi? Çünkü hayat sonsuz değil ve boş şeylere ayıracak uzunca vaktim yok.

    Tek başıma dahi kalsam, her zaman yapacak birşeylerim vardır, her zaman keyif alacağım işler yapabilirim.

    3-4 ay öncesinde, yabancı blogglerları takip etmeye başladım, sırf British aksağanım gelişsin diye.. akşamları vakit buldukça hatta vakit ayırdım kendime takip etmeye, kelimeleri anlamaya kendimi verdim. daha öncesinde hobby fotoğrafçılığına başladım.
    ara ara, atölyeden güzel biçilmiş tahtalar alıp, evde yada başka yerde kullanabileceğim mobilyalar yaptım, tabi malzemeler şart bunda yoksa elle olmuyor hepsi:)
    bir keresinde, annemi sevdiği solingen marka bir bıçak vardı, ahşap sapı iyiyden iyiye çürümüştü ve koptu.
    Çamdan bir tahta buldum yaklaşık 2-3 saatimi aldı ona güzel bir sap yaptım.
    çocukların bozulan oyuncaklarını söküp tamir etmek ayrıca keyif aldığım bir iş.

    ---

    elbette aynısını yap demiyorum. Fakat anladın ne demek istediğimi... Kendine uğraşlar bul.




  • FenBilgini F kullanıcısına yanıt
    "Neden mutlu olmak istiyorsun evet cidden soruyorum."

    Bu garip sorunun mantığını anlamadım. Neden mutlu olmak istemesin ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yazar-çizer

    Aynen hocam, spor olmazsa olmaz zaten. Ama en az 7 saat neden? İyi beslenmek ve iyi dinlenmek yeterli.. Uyku için de erken yatıp erken kalkmak iyidir.. Yani geç yatmadan uykuyu gece almak yeterli diye düşünüyorum

    Alıntıları Göster
    Uyku sırasında kas gelişimi oluyor eğer yeterli protein alınırsa ve programlı ağırlık çalışılırsa. 7 saat uyku o yüzden gerekli; gün içinde alınan proteinlerin çoğu depolanıyor vücutta, uyku sırasında kullanılıyor. O yüzden sabah kalkınca protein zengini yiyecek de gerekiyor menüde, boşalan depoya takviye için.




  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Melankolik insan için acı> mutluluk. Mutluluk insanları iyi hissettiren en kolay duygu belki de kendisine ait duyguyu bulmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daimon88

    Uyku sırasında kas gelişimi oluyor eğer yeterli protein alınırsa ve programlı ağırlık çalışılırsa. 7 saat uyku o yüzden gerekli; gün içinde alınan proteinlerin çoğu depolanıyor vücutta, uyku sırasında kullanılıyor. O yüzden sabah kalkınca protein zengini yiyecek de gerekiyor menüde, boşalan depoya takviye için.

    Alıntıları Göster
    eyvallah dikkat edeceğim
  • FenBilgini F kullanıcısına yanıt
    Bazı insanlar acı çekmekten de mutlu olabilir tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Mutlu olmak güzeldir ama hayat amacı olmamalı bence.
  • Nerple kullanıcısına yanıt
    Peki hayat amacı ne olmalıdır sence?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Bence düştüğüm boşluğun sebeplerinden biri de bir amacımın olmaması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerple kullanıcısına yanıt
    Hala yaşadığına göre amacın var
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.