Şimdi Ara

ziinga.com dan alışveriş yapanlar var mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
38.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gerçekten çok merak ediyorum 5 TL ye iphone satmaya çalışan bir siteye nasıl güvenebiliyorsunuz. uyuşturucu falanmı kullanıyorsunuz? bir beyin nasıl bu hale gelir anlayamıyorum gerçekten.
  • 3 liraya 5 köfte alabilmek için uğraşanlar dolandırılır zaten. Yoksa durduk yere kimse sizi kolay kolay dolandıramaz.
    Tongaya bende düştüm, kartın arkalı önlü fotokopisi, kimliğin fotokopisi olayını görünce on-line müşteri hizmetine girdim, baktım eleman Türkçe bilmiyor, çat pat konuştum, sanal kart kullanıyorum neyin fotokopisini göndereyim dedim, ekran görüntüsünü çekip gönder diyor :) Kimlik fotokopisi ve kart fotokopisi ile mail-order yapıp aylık para çekecekler. Üyeliği iptal et dersen 39 usd cezası var. Kredi kartının arkasında imza olmasınada dikkat ediyorlar.

    -Eğer istenilen belgeleri falan gönderdiyseniz, 39usd yi gözden çıkarıp hemen üyeliği iptal ettirmeniz en mantıklısı gibi. Yoksa üyelik aidatı diye sürekli para çekecekler. Belgeleri gönderip sonradan kartı iptal etmek pek çözüm gibi görünmüyor, mahkeme ile falan uğraştırabilirler ve kazanma olasılıklarıda yüksek.

    -Belge göndermediyseniz, kartı iptal ettirin yeter.

    -Benim gibi sanalkart kullandıysanız, kartın limitini sıfırlayın yeter ama ilerde limiti artırdığınızda çekebilir diye onuda iptal ettirin.

    -Son olarak, iptal miptal etmeyin, madem girdin birkere, belgeleri gönderdin ve kabul edildi ( okunmuyor, kartta imza yok vs. gibi belgeleride onaylamıyorlarmış) birsürü ihaleye girip onlarca ürün kazanabilir ve kar edebilirsin. Zaten herkes 20-30 kaptırıp kaçtığı için şirketin para sıkıntısı yok. Ürün elimde yok diye ipad in normal fiyatı neyse o parayı bile göndereceklerini söyledikleri arkadaşlar olmuş, yani sen 10 liraya kazandın ama elimizde kalmamış ürün fiyatı olan 1000 lirayı sana versek olur mu? demişler. Tabi site taahhütlerini nekadar yerine getirir, yerine getirmezse siz ne yapabilir, nereye kadar yasal yollarla micadele edebilirsiniz bilemem.




  • sayın marmara teklif,

    sizin sitenizi incelemek nasip oldu. Tamam satıyorsunuz ediyorsunuz vs. Ama bahsettiğiniz karşılıklı kâr adına hiç bi şey yok.. Aslında sizden kâr etmek mümkün değil... Kâr miktarı, ne kadar zorlarsan zorla %10-30 arası kalır... oraya %60-80 yansıtmanın anlamı yok. Sadece ödenecek tutar o kadar yaptırıyor. Cebinizden çıkan her teklifte bir lira (o da 30 nisana kadaro fiyata) onlarıda hesaba katarsanız %60 dediğinizde; o da çok şanslıysanız, size kâr marjı %10 u bulmaz.

    örneğin;

    ÇEYREK ALTIN (24 Ayar) (Açık Arttırma No: 702) ihalesi adrenalinxxx isimli arkadaş 68,60 liraya almış gözükyor. Altının piyasa fiyatı o tarihte 155 lira iken siz 200 lira gibi bir fiyat yazmışsınız. Kaldıki her teklif artırmayı 0,50 lira yükseltmiş. Yani 68,60 kurşa ulaşabilmek için iki kişinin mücadelesi durumunda kişi başına yaklaşık 68 teklif vermiş olacaklar. 68 teklifin ederi 68 lira. KAzanan arkadaş 68 lira teklif bedeli + 68,60 lira kapanış fiyatı + 5 lira (minmum) kargo ücreti ödeyerek = 141,5 liraya çeyrek altın almış olacak. karı 15 lira diyelim.. bu %68 değil %9 kar etmiş demektir. diğer arkadaşa gelelim.. 68 lira teklif verdi ya 68 lirası yanacak yada altını alacak.. şayet altını almazsa direkt 68 lira şirketin kasasında.. Alırsa oluşacak durumda şöyle.; 200 lira altının bedeli biçilmiş - 68 lira verdiği teklif =122 lira fark + 5 lira kargo ücreti 127 lira fark ödeyecek... Eline gelcek ürün 155 liralık ürün. verilen miktar 205 lira direk zarar 55 lira....

    Bir işi yapacaksanız kendinizi bu kadar ön planda tutmanın anlamı yok. Tabiiki kâr politikası izleyeceksiniz. Ama milleti sömürmeninde anlamı yok...

    Ziinga ya gelecek olursak... Siz uyşturucu mu kullanıyorsunuz diyen arkadaşa katılıyorum...




  • yukarıdaki arkadaşı gerçekten tebrik ediyorum. çok güzel açıklamış. tabiri caizse bilezik gibi geçirmiş :) böyle sitelere prim vermemek gerekiyor... eline, koluna, gönlüne sağlık.
  • Okuzucu öldürmüşsün adamları kalplerine hanceri vurmussun direkt tebrik ediyorum
  • bende bir hata yaptım kredi kartı bilgisi verdim ama banka izin vermiyor diye bilgi çıktı yani bankanız tarafından reddedildi dedi.bankanızla iletişime geçiniz dedi. sonra internetten araştırdım biraz ve dh de gördüm konuyu dolandırıcı site oldugunu fark ettim . bankayı aradım çok uzun beklememe rağmen ve en sonunda konuştum dediği öyle bir harcama olmadıgı ve bu ayın içinde internetten alışveriş yapılmadıgı idi. ve sonrasındada internetten alışveriş yapılacak oldugunda bilgi verileceğini söylemişti temsilci. bence bu gibi sitelerden uzak durun
  • Vay arkadaş hayretle okudum yazılanları. Siteyi tesadüfen gördüm, hiç bir şey almadım. Kanun ne der bilmem, ben buna sahtekarlık, alçaklık derim.
  • Nedense yorum yapanların çoğu er ve bi sitenin sahibiler ziingayi kötülüyorlar kimler merakettim :D
  • Arkadaşlar Ziingayı bilmem ama gerçekten güvenebileceğiniz ve sizin bilginiz haricinde kesinlikle bu tür dolandırıcılıklara başvurmayan ve kredi kartı ile teklif satın almalarınızı 3d Güvenlik sistemiyle yapan tamam yerel bir site var.Meraklıları bunu mutlaka denesin.Ürünleri gerçekten gönderiyorlar.600 liralık ürünü 5 liraya alabiliyorsunuz.Bu nasıl oluyor demeyin.10 kişi teklif hakkı satın aldığında zaten o ürünün fiyatı fazlasıyla çıkmış oluyor.Siteye de teklif satın alınması için bedavadan ürün dağıtmak kalıyor.
    Şu adresten üye olup hemen inceleyebilirsiniz:http://www.bigibid.com/?__ref=42024
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carpediem_4255

    Arkadaşlar Ziingayı bilmem ama gerçekten güvenebileceğiniz ve sizin bilginiz haricinde kesinlikle bu tür dolandırıcılıklara başvurmayan ve kredi kartı ile teklif satın almalarınızı 3d Güvenlik sistemiyle yapan tamam yerel bir site var.Meraklıları bunu mutlaka denesin.Ürünleri gerçekten gönderiyorlar.600 liralık ürünü 5 liraya alabiliyorsunuz.Bu nasıl oluyor demeyin.10 kişi teklif hakkı satın aldığında zaten o ürünün fiyatı fazlasıyla çıkmış oluyor.Siteye de teklif satın alınması için bedavadan ürün dağıtmak kalıyor.
    Şu adresten üye olup hemen inceleyebilirsiniz:http://www.bigibid.com/?__ref=42024

    Sitenizin reklamını yaptığınız için teşekkürler kesinlikle ilgilenmeyeceğim




  • Bende siteye şimdi üye oldum, telefon kazanmışım. KArt bilgilerini, istedikleri yerde aylık 159.99 TL üyelik ücreti istedikleri için. kart bilgilerini vermeyip bilmeden büyük bir dertten kurtuldum. Ayrıca madur olan arkadaşlar uluslar arası mahkemelere başvurabilirler.. bence bir sürü davası vardır bunların.

    Diğer taraftan bizden 3 diğerinden 5 derken bu site çok büyük mevlalar dolandırmıştır. sahibini çokton milyarder yapmıştır....
  • Ya neden şirketler er hesaplar açıp reklamlarını yapıyorlar anlamadım
  • bak şu ziinga'cıların yaptığına!!!
    :@


    "foy fijdansızlar vay.. ahanda oğlım bende size enteri giydirip güneyçayırda oynatmazsam bana da gılov eli demesinler.."

    bu arada forumda er olarak gözükmekle yorum yazmak arasında ilişki kuranları anlamakta güçlük çekiyorum.. :s

    benim üyeliğim çoğu albay-yüzbaşı rütbesi olan liseli forumdaşlardan eskidir.. (hitap dışındakiler üstüne alınmasın) yıllardır da offline takip ederim siteyi.. yorum yazmıyoruz diye bazı sitelerin tarafgiri olma ihtimalini de ilk defa burda görüyorum.. :S

    ayrıca ben yorum yazıyorum, sadece dh forum scriptlerinde problem var diye profilimde halen 2 mesaj gözüküyor.. o da benim problemim değil..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taxtabash

    Arkadaşlarwww.ziinga.com ile başıma gelen olayı anlatmak istiyorum. Çok değerli olan zamanımı bu yazıyı yazarak insanlık adına harcıyorum.www.ziinga.com sözde İPAD VE İPHONE 100-300 lira civarı fiyata satınalabileceğinizi vaat eden bir yabancı açıkartırma sitesi. Link geçidine bir diğer siteden tıklayarak rastladım. Kayıt oldum ilk açık artırmada (dediklerine göre özel acemi açıkartırma bölümü imiş) 10$ civarı fiyata bir İPOD2 kazandım. Ödeme bilgileri istendi. Güvenmedim ama sitenin aşagı kısmında VERİFİED BY VİSA yazdığına göre ve kredi kartı limitimden birkaç kuruş kaldığına göre birşey kaybetmem diye ödeme yaptım. Garip olan kısmı şu ki, ödeme sırasında kredi kartımda tek kuruş limiti bile yoktu fakat ödeme kabul edildi ve ürün benimdi diye vaat edildi. Ardından gereken belge sayısı sayıldı (fotoğraflı bir kimlik, kredi kartının arkalı önlü taraması ve 3 ayı geçmeyen herhangi bir fatura ödeme belgesi). Son olanı yurt öğrencisi olduğum için sağlayamadım ve online olan chat destek bölümüne yazdım. Site türkçe olmasına rağmen destek ingilizceydi. Fatura kısmı önemli değil dediler yollamasam da olur. Ayrıca kredi kartımı da güvenlik açısından arkalı önlü tarayamam dedim ona da sorun yok dediler kredi kartını tararken son rakamları gizleyin arka kısmındaki rakamları da gizleseniz olur. Destekle konuşma sırasında acaba bir robot makineyle mi konuşuyorum diye soru da sordum, hayır insanoğluyum diye cevap verdi  İstedikleri belgelerle zaman kısıtlılığından dolayı uğraşamadım (dolandırıcılık kokusunu almıştım baştan ama yaptığım sırf meraktandı ve “bedava peynir sadece fare kapanında olur” mantığıyla kazandığım İPODa pek de sevinçli değildim).Şüpheci ve dibine kadar araştırmacı ruhum aklıma bir fikir daha getirdi. Aynı sitede iki farklı isimle daha kayıt oldum ve ikisinde de bir kahve makinesi bir de canon fotoğraf makinesi kazandım sözde. O anda zaten bütün bu ipod, kahve ve fotoğraf makinesi kapandaki peynirler olduğuna dair hiç şübhem kalmadı. Ve işin peşini bıraktım. İçim de rahat idi çünkü kredi kartı bilgilerimi vermiş olmuş olsam bile limitim yok yapabilecekleri birşey yok diye düşünmüştüm. Bütün bu işler 1 hafta içindeydi. Ta ki azönce beni İŞBANKası güvenliğinden arayanlara kadar. Azonce kartınızdan ziinga.com sitesi 165 lira çekmeye kalkmış haberiniz dahilinde olan bir işlem mi ve onaylıyor musunuz? Hayır tabiki dedim. Kredi kartı bilgilerinizin üçüncü şahısların eline geçtiğine göre (açıkartırmalarında “kazandığım” ipod2un limiti olmayan kredi kartımla ödeme sırasında) kredi kartınızı iptal etmemiz için onay vermeniz gerekiyor ve yeni kartınız 7-10 gün içinde gelecekdir. Tabiki onay verdim ve hemen bu uzun uzadı yazıyı yazmaya karar verdim. Çünkü o siteye üye olurken yorumlar için googleda sitenin ismini yazdım ve hiçbir yorum çıkmadı. Belli ki yeni dolandırıcılık yöntemidir. Birçok kişi zarar görmeden biran önce elimden geldiğince paylaşmaya çalışacağım. Uyanık olun ve böyle oyunlara gelmeyin diye. Dikkatiniz için teşekkürler. P.S. yorumu ilgili sitelerde kendi yorumunuz gibi paylaşmakta özgür ve müteşekkirsiniz :)

    Kardeş sana katılıyorum. Bende ziingadan değeri 3880 TL olan bir laptopu 193,4 TL'ye açık artırmadan kazandım. Kredi kartı bilgilerimi vermeden önce bir faturaya bakayım dedim (İyikide bakmışım). Aman faturada tam tamına! 193,4 TL yerine 2853 Tl yazmıyomu. Donup kaldım o an. Sonra işin ince ayrıntılarına girince baktımki üyeliğe 500Tl civarı kargoya 200Tl civarı para ödüyomuşum (Dahada istedikleri ücretler vardıda aklımda bu kadarı kaldı). Buradan alışveriş yapacaklara sesleniyorum!!!! Burası düpedüz kazık dükkanı.Siz öyle 10 TL ye ipod alıyormuş gibi görünüyorsunuz ama adamlar üyelik ücreti kargodan fiyat farkını alıyorlar!! O yüzden gidin bşka mağazalardan alışveriş yapın haa daha pahalı olur ama en azından ona güvenebilirsiniz HERKESE DUYURULUR!!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ggeforce

    Mrb arkadaşlar ziinga.com dan alışveriş yapanlar varmı. Teklifte ürünü kazandınız yazıyor ama ipod 8 tl ye geliyor. Fakat içime kurt düştü. Facebooktada reklamları var sitenin. Tecrübesi olan varmı bu site ile ?

    evet konu yanlıs yerde
  • öncelikle elini kolunu bu siteye kaptıranlara gecmiş olsun arkadaşlar eger bu siteden herkez şikayetci ise burda paylaşmanı cok güzel ama sadece burda paylaşmanız yeterli degil sizde benim gibihttp://www.ihbarweb.org.tr adresine şikayette bulunup başka arkadaşlarında başının yanmasını önleye bilirsiniz teşekkurler
  • ingilizceniz varsa açın canlı destek hattını havadan sudan sohbet edin, süper zevkli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carpediem_4255

    Arkadaşlar Ziingayı bilmem ama gerçekten güvenebileceğiniz ve sizin bilginiz haricinde kesinlikle bu tür dolandırıcılıklara başvurmayan ve kredi kartı ile teklif satın almalarınızı 3d Güvenlik sistemiyle yapan tamam yerel bir site var.Meraklıları bunu mutlaka denesin.Ürünleri gerçekten gönderiyorlar.600 liralık ürünü 5 liraya alabiliyorsunuz.Bu nasıl oluyor demeyin.10 kişi teklif hakkı satın aldığında zaten o ürünün fiyatı fazlasıyla çıkmış oluyor.Siteye de teklif satın alınması için bedavadan ürün dağıtmak kalıyor.
    Şu adresten üye olup hemen inceleyebilirsiniz:http://www.bigibid.com/?__ref=42024

    Ne çok dolandırıcı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen 5 bin liralık makinayı 200 liraya alabileceğini düşün, sonra veryansın et. off-shore zede zihniyet hâlâ yaşıyor.
  • çevirmek için vaktim olmadı ama size konuştuğumuz her şeyi direkt olarak aktarıcam

    Iliana: Welcome to Ziinga Live Chat Service! For me to better assist you, may I have your Ziinga username?
    Iliana: Just checking, are we still connected?
    Berat: Yes
    Iliana: For me to better assist you, may I have your Ziinga username?
    Berat: No
    Iliana: Do you have any Ziinga related concerns?
    Berat: Yes.I heard some information about ziinga.Everyone says I get scammed from ziinga.
    Iliana: This site is not a scam.
    Iliana: If you wish to know our bidding process in detail, please check out our "How To" page. You can also refer to our FAQs and Terms and Conditions to get more information about our website.
    Berat: But everyone says this site is a big scammer that it took too much money from my card.
    Iliana: No, it is not. You just have to read the Terms and Conditions before making any transactions.
    Berat: OK so check this site about ziingahttp://www.mywot.com/
    Iliana: No, need to check it.
    Iliana: This site is not a scam.
    Iliana: We are not forcing anyone to join.
    Iliana: It is your option if you would like to join or not.
    Berat: I want to own a PS3 and found ziinga than searched for its securuty.
    Iliana: You need bids in your account so you can enter an auction. Each time a new bid is placed, the timer is reset to about 20 seconds – 2 minutes. If nobody places a bid and the timer reaches zero, the last person to bid will win. Thats how Ziinga auction works.
    Iliana: But first you have to register if you want to join the site.
    Iliana: Is there anything else I can help you with?
    Berat: NO!
    Iliana: Thank you for choosing Ziinga. If you have any other questions, feel free to open a chat or e-mail us at info@ziinga.com! Thank you for chatting. Good-bye.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.