Şimdi Ara

ZOOM Modemler Sorunlu !!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
0
Favori
5.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende Zoom X4 kullanıyorum, hiçbir bağlantı sorunu yaşamadım. Ancak bilgisayarımın işletim sisteminden kaynaklı olarak bazı zamanlarda bilgisayarımı açınca ethernet bağlantısında sorun oluyordu modemi kapatıp yeniden açtığımda sorun çözülüyordu. Bilgisayarımı yeniden kurdum ve hiçbir sorunla karşılaşmadım. Alırkende ZoomX4 önerileri ile karşılaştığım için bu modemi almıştım.
  • 28 makine 1 zoom x4 modem
    ben sorun çıkarıyorum sistemleri bozuyorum makine sorun çıkarmıyorum bunu konuşanlar neye göre konuşuyor anlayamıyorum test görelim sonuç görelim lütfen
  • Cafede x5 var geçen sene 9 temmuz'dan bu yana açık. Tık yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CafeCennet -- 18 Mart 2005, 9:44:39 >
  • 6 aydır zoom x5 kullanıyorum hiçbir problem görmedim.Lütfen Telekomdan oluşan hatalar için modemi suçlamayın
  • zoom x4 u iki aya yakın zamandır kullanıyorum
    bir ev kullanıcı için fazla gelebilecek bir cok ozellige sahip ve kurulumu kullanımı ile son derece basit bir yapıya sahip
    son derece memnunum ve su ana kadar da herhangi bir sorunla karsılasmadım karsılasacagımı da sanmıyorum
  • Madem iyi kötü herkes tecrübelerini yazıyor ben de yazayım.
    Zoom X4 5551 kullandık iki tane, ayrı santrallerde kullanıldılar, şu anda ikisinin yerine de Usr 9105 aldık kullanıyoruz. Yanlış hatırlamıyorsam Zoom'ları iki yıl kadar önce almıştık, süre daha kısa olabilir belki, belki daha uzun, tam hatırlayamıyorum. İkisi de ambalajı açılmamış, üzerinde garanti etiketleri yapışık olarak alındı.

    Zoom'larda çıkan problemler :

    - Birisi durup dururken hattı görmez oldu. Konsoluna dahi girilemeyecek şekilde bozuldu, teknik servise gitti problemi düzeltilip geldi (ancak teknik servisin altından kalkabileceği garanti dahili -kullanıcı ile ilgisi olmayan- bir problem imiş her ne ise.)

    - Firmware'inde, konsolunu internete here şeyi ile kapatsanız dahi izinsiz ve parolasız giriş yapılabilmesini ve modemin ayarlarının bozulabilmesini sağlayan bir açık tesbit edildi. Eğer firmware güncellemesi (en azından son 6 ayda alınanlar, belki daha öncekilerde firmware artık en azından bu izinsiz giriş aısından problemsiz olsa gerek) yapmamış olanlar varsa bu modemi epey önce alanlardan, modemleri risk altındadır. Ayrıca, benzer konsolu kullanan başka marka modemler de varmış, açık onlarda da olabilir deniliyordu.
    Arıza öncesi bu açıktan haberim olmamıştı kullanıcıların çoğunun da olmayabilir, işi gücü yokmuş gibi portları tarayan epey bir sorumsuzun olduğu memlekette bu problem oldukça önemli olsa gerek.

    - Ağda az sayıda (3-4) makinaya paylaşımla kullanırken problemsiz olan bu modem daha fazla makinaya interneti paylaştırmaya kalkınca başımıza bela oldu, kafasına göre ip dağıttı, ağı tıkadı vs. (her iki modemde de aynı sıkıntı çıktı.) Modemlerin ikisi de halen sağlam olduğu halde paylaşım probleminden dolayı bir köşeye kaldırdık.

    Eğer bahsi geçen ikinci el piyasaya firmware güncellemesinden haberi olmadığı için modeminin ayarları karışanlar ve ağda bağlantı paylaşımında sıkıntı çekenler makina satmış da, satıcılar da bilinçsiz ise veya aldığı modemin kuyruğunu düzeltmek için kendisi uğraşmak istemiyorsa, bahsi geçtiği şekilde Zoom'lardan ikinci el satıcılarının uzak durmasına şaşmamak lazım.

    Birbirimize önyargı ve peşim hükümle yaklaşmamamızda fayda var.




  • benim zoom x5 deki problemimde şöyle ;

    Malum adsl olan çoğu vatandaş gibi bende bilgisayar başında değilken emule gibi benzer programları açıyorum ortalama 7-8 saat sonra geldiğimde ne download var nede sayfalar açılıyor sanki internet şişmiş ama upload maşallah devam ( upload 1k) emuleyi kapatsam bile internet kendine gelmiyor sonra modemi açıp kapadımmı birden hızlanıyor gene eğer bunu saymassak başka bir problem yok yani modem uzun müddet açık durunca kitleniyor sayfalar açılmıyor vesaire. port açıp açmadığımı soran yada sistemimde spyware olduğunu söyleyen sivri zekalar post atabilir fakat sistemim gayet temiz ve kullanılan bütün portlara izin verilmiştir. şimdi zoom x5 alıpta benim gibi modemi şişen adamlar biliyorum ve nedense hepside benimle aynı zamanlarda aldılar bu demek oluyor ki bütün zoomlara bok atmamak lazım. galiba modemler fazla upload yapınca nefessiz kalıyor ve restart istiyor benim anladığım bu. fakat neti sadece surf ve chat için kullancaksanız alabilirsiniz gayet güsel bi dizaynı var yoksa bi boka yaramaz yarı fiyatına aynı kalite modem dolu piyasada.

    Not : garantiye göndersene diyen 2. tip sivri zekalılar için cevap ;
    türkiyede bi cihazı değiştirceksen bozuk olması lasım , modemi gönderdim çalışıyo diye geri yolladılar . 2 sayfa açması çalışıyor demek için kafi sanırım.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: maydanoz

    benim zoom x5 deki problemimde şöyle ;



    Merhaba

    Öncelikle dediğiniz gibi problemsiz kullananları da dikkate alınca en azından belli bir seride problemli olma durumu mevcut olsa gerek.

    Ayrıca, modemi epeydir kullanmadığımız için unutmuştum, modemi temelli kullanmamamıza sebep olan durumları yazdım ama, uzun süreli dosya indirmede tıkanma ve yaklaşık 1 hafta kadar açık kalınca tıkanma problemleri de vardı bizdeki modemlerde. Bu problemlerii önce farkedememiştik çünkü başlarda modemi hemen her gün kullanmadığımız zamanlarda kapatıyorduk.
  • robotics 1 numara
  • 1 sendir zoom x4 kullaniyorum bir kere bile problem cikarmadi.
    bircok arkadasimda bu modemden var kimsenden sorun cikardigini duymadim.
    bu topic sanki art niyetli gibi geldi bana
  • bu tıkanma problemi çoğu x5 de yaygın sanırım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pride

    1 sendir zoom x4 kullaniyorum bir kere bile problem cikarmadi.
    bircok arkadasimda bu modemden var kimsenden sorun cikardigini duymadim.
    bu topic sanki art niyetli gibi geldi bana


  • BENİM MODEM X5 . BİR KERE FLASHI SİLNİDİ. OLUŞUM PC YE GÖNDERDİM. YÜKLEYİP TEKRAR GERİ GÖNDERDİLER. AMA LİNK IŞIĞIM HİÇ SÖNMEDİ BU GÜNE KADAR. X5
  • zoom' a laf atan çarpılır be

    inadına zoom
  • Arkadaşım belki sizin oralarda telekom iş yapıyorum diye adsl hatlarını bozmuş olamaz mı? Biz kullanıyoruz sorunsuz gayet normal çalışıyor.K.Maraş ta sorunu olan yok şuan ben öyle biliyorum.
  • arkadaşlar ben Zoomx 5 i kullanıyorum. 1 kere Hata oldu sanırsam o da Sorunlu üretilen modellerden olduğu için.aradım anlattım Link ışığı yanmıyor gönderin biz yazılım yüklücez falan işte. Tamam gönderdik geri de geldi.Fakat 1 hafta sonra gene Link ışığı gitti aradım böyle böyle dedim 15 günde 2.defa tekrarladı değiştirirseniz dedim Oluşuma ve tabii dedi gönderin yenisini yollarız. Ne sorgu ne sual direk geri gönderdiler yenisiyle...

    Ve şu an allaha şükür tıkır tıkır sorunsuz çalışıyor. Hala bir sorun yaşamadım sanırım o belli bir parti malda sorun çıktı

    Ama şunu diyebilirim ki

    ZOOM TEKNIK DESTEK + OLUSUM BILGISAYAR TEKNIK DESTEGINE saygıyla eğilirim....


    Bir de Ben C-Net kurmuştum modem iğrenç admin paneline giremiyordum bile internete bağlanamadım iğrençti!!!
  • selam.
    ben yaklaşık 10 gün önce zoom x5 modem aldım kendi bilgisayarımda kullanırken inernette hiçbir problem yok. ethernet kablosuyla 1 bilgisayar daha bağladım. fakat 2. bilgisayardan internete girdiğimde paket kaybı oluyor. ve veri transferi çok yavaşlıyor. sürekli gidip geliyor. sadece 1 bilgisayar kullanırsam hiçbir sorun yok bağlantıda ama 2si birden olunca saçmalıyor. acaba 2. bilgisayardada bişiler yapmam gerekiyomu. sadece kabloyu taktım ve bağlandı. dns ayarları fln gerekiyor mu. bilen varsa bana yardımcı olsun lütfen. ayrıca ethernet kablolarıda sağlam. jackar düzgün oturmuş. ayrıca ip adresi otomatik alındı. çakışma yok. bu sorunlar dışında ne olabilir. saolun. iyi günler
  • ben 40 pc lı kafede kullandırdım ama bı boq yok supper calısıo
  • arkadaşlar zoom modemlerinin ümraniyenin dağplarındaki distribütör firmaya 2 iki kere gitim link ışıgınını cortlaması yüzünden..
    ne kadar aralıkla gittim diye soracak olursanız 2 ay arayla gittim adamla ahbap olduk hatta dedim ben 50 km öteden geliyorum şunu bizim halledecegimiz bi yolu yokmu çok kolay yapılıyo bu gibi
    adamın cevap ben de 60 km öteden geliyorum bişi olmaz oldu..

    ne yapılır o adam bilmiyorum ama 1 buçuk aydır 7 24 açık henüz bişi çıkmadı ama 1 2 sefer kilitlendi modemm...
    orada bekle digim 30 dk içinde tam 5 farklı kişi zoom x4 x5 lerini torbayla getirdi..
    kullanıp da sorunu olmayanlar sadece şanslı diyebilirimm.. zoom üreticilerinin dandik malzemeyle yaptıgı bu seri malesef beş para etmez....marka oldular diye taviz verirsen kalitenden olacagı budur yokettiler markayı....
  • Bugün zoom X5 4 portlu adsl modem aldım manyak hızlı

    zoom
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.