Şimdi Ara

ZOOM Modemler Sorunlu !!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
0
Favori
5.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Anlaşılan biraz da şans isi ve üreticinin farklı kalitede farklı parti mal yapmasından kaynaklanabilecek bazı sorunlarla karşılaşan arkadaşlar olmuş.
    Bende Zoom X5 kullanıyorum ve bugüne kadar hiç sorunum olmadı -
    Hatta firmware güncellemeside yaptım 1-2 ek özellik daha katmışlar menüsüne oldukça memnunum.
  • Bende XOOM X5 var ve 1 senedir hiç bir sorun yaşamadım ve aynı modelden 2 tanıdığıma daha kurdum hepside canavar gibi çalışıyor asla da başka bir marka ya tercih etmem.
  • zoom x4 şirkette var. 7/24 modem online. sürekli çalışıyor. daha hiç bir sorunla karşılaşmadık 2 yıldır. zoom x5 1 yıldır kullanıyorum aynen sorun yok. 2 ay önce internet kafeci tanıdığım zoom x5 aldı hiç sorun yok. ilk defa böyle birşey duyuyorum. yani parti parti olsa bile 1er sene aralıklarla alındı modemler daha hiç birşey çıkmadı.
  • beyler kafadan sallamayalım lütfen bağlantı sorunu var gibisinden biraz açalım konuyu zoom x4 var 6 aydır sorunsuz kullanıyorum tek bir sorun haricinde tabiki oda zoomlarda olan genel board sorunu elektrik kesintisi gibi olaylar zoomların board unun yanmasına neden oluyo sadece bu sebepten arıza listelerinde bir sürü zoom olduğuna şahidim bu sorun olmasaydı zoom gerçekten 1 numara olurdu ama maalesef değil yinede zoom cuyuz
  • Dünya kadar para verip zoom alıcağınıza aynı kalitede 2 tane modem alırsınız ( asus olur başka bi marka olur )
    Bu cep telefonu gibi galiba.

    Atıyorum nokta firması yapar bi telefon satar 1 liraya
    simge firması yapar aynı özelliklerde aynı işi yapan telefon satar yarım liraya. ama millet gider pahalıyı alır. Arasında fark yok ki. Hatta ucuz olan daha iyidir.!

    ( Ticarette bi kural vardır. Ucuza satarsan kimse güvenerek almaz diye. zoom bunu yapıyo. 3 lira eden modemi 10 liraya satıyo. millette bu iyi galiba diyip alıyo.! )
    Saygılar.!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Jocman

    Bugün zoom X5 4 portlu adsl modem aldım manyak hızlı

    zoom



    sannki baglanti hizin modeme bagli... +- maksimum 1 kb
  • bilgisayarın b sinden anlamayan yorum yaparsa burada junk mesajdan başka birşey birikmez, kimseyede yararı olmaz. Çamur at izi kalsın mantığı çok yanlış. Yorum yaparken deneyimlerini teknik verilere dayandırmazsan boş konuşmuş olursun. Zoom sorunlu falan değil, sadece kullanmayı bilmek lazım. Çoğu sorun denen şeyler aslında işi bilen için hiçbir zaman sorun olmaz.
  • bende zoomx4 kullanıyorum.gayet iyi gidıyor.işyerınde de aynı sı var.yalnız bunlarda kurulum sırasında bıraz teferruat var sorun kurarken yaşanıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mavera

    bende zoomx4 kullanıyorum.gayet iyi gidıyor.işyerınde de aynı sı var.yalnız bunlarda kurulum sırasında bıraz teferruat var sorun kurarken yaşanıyor.


    ne teferruat ne bişey en kolay kurulan modem zoomdur.ilk kullandığında kullanıcı adı ve parola gir yeterli.ben de ve kuzenimde yıllardır tık demeden çalışıyor.üstelik ne sürücü kuruyoruz ne birşey.modemi aç format at direkt internettesin.ne kurulum gerekir ne başka birşey.
  • Bende cnet, bir kadeşimde US Robotics 9106 diğerinde zoom x5 var ve hepimizin ortak kanısı modemler canavar gibi amam zoom gereksiz yere çok pahalı(ve ısınıyor)
  • ZOOM tercih edilmesinin en önemli sebebi bence kurulumunun kolay olması.Daha sonra da teknik desteğin ve arızalı ürünün en kısa sürede tamir edilmesi veya yenisinin gönderilmesi.Yoksa arkadaşların dediği gibi marka falan alakası yok!Örneğin en ufak sorununuzu oluşum bilgisayarın adresinden msj. atarsanız adamlar anında cevaplıyor.Tel. numaralarından ararsanızda mükemmel bir şekilde ilgileniyorlar.Ayrıca diğer markaların çoğu uzakdoğu veya çin malı ZOOM ise Amerikan..Bence bu da artı bir puan..Bide hç duyulmadık modem 80-90 milyon ZOOM bascuda da 130 milyon sanki verdiğimiz farkda allem kallem bişey değil ki...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vectrakopat

    ZOOM tercih edilmesinin en önemli sebebi bence kurulumunun kolay olması.Daha sonra da teknik desteğin ve arızalı ürünün en kısa sürede tamir edilmesi veya yenisinin gönderilmesi.Yoksa arkadaşların dediği gibi marka falan alakası yok!Örneğin en ufak sorununuzu oluşum bilgisayarın adresinden msj. atarsanız adamlar anında cevaplıyor.Tel. numaralarından ararsanızda mükemmel bir şekilde ilgileniyorlar.Ayrıca diğer markaların çoğu uzakdoğu veya çin malı ZOOM ise Amerikan..Bence bu da artı bir puan..Bide hç duyulmadık modem 80-90 milyon ZOOM bascuda da 130 milyon sanki verdiğimiz farkda allem kallem bişey değil ki...


    ZOOM ve Oluşum Bilgisayar hakkında yukarıda dediklerinize büyük ölçüde katılıyorum.

    Katılmadığım konu Zoom'un Amerikan malı olmasıdır. Evet Zoom Amerikan markasıdır, AR-GE çalışmaları vs. de büyük ölçüde Amerika'da yapılmaktadır amma hiçbir Zoom modem Amerika'da üretilmez. Dünyadaki tüm DSL modemleri Taiwan, G.Kore ve Çin markalarınca üretilir, üretim yeri (Taiwan veya Kore firmalarının dahi) çoğunlukla Çin'dir. Artık bunları "Çinliler mi, robotlar mı üretiyor" orası sorgulanmaya pek müsait bir durum.

    Zoom, biliyorsunuz ADSL'in miktarlı olarak başladığı dönemde (şu sorunlu 60K'lık NEC DSLAM'lar dönemde) piyasaya girdi. Haliyle ithalatçısı da ilk olmanın avantajını kullanmıştır; zaten Zoom'la hemen hemen eşzamanlı olarak piyasaya giren diğer marka olan Alcatel modemleri Zoom'dan daha da pahalı idiler. Ama şu andaki Zoom fiyatlarına bakacak olursanız bunların 2004 başlarına göre epeyce ucuzladıklarını göreceksiniz. Eee, ne de olsa "deve bir akçe, deve bin akçe" konusu! Oluşum'un müşteri ve ürün desteği de gerçekten çok dikkate ve takdire şayan; özellikle şu an piyasada çalışmakta olan enaz 500.000 ADSL modemin %25'inin Zoom olduğu dikkate alınırsa!

    Kurulum konusundaki fikrinize de tam katılamayacağım. Tamam, bu işlerden hemen hiç anlamayan bir kullanıcı için Zoom'un kurulması oldukça kolaydır. Ben, USR, Linksys ve Alcatel modemlerle de haşır neşir oldum (bu konuda ticari bir faaliyetim yok ama mesleğim elektronik mühendisliği ve sağ olsunlar arkadaşların yardım ricalarını geriye çeviremiyorum...); bunların kurulumu da Zoom'a göre çok zor veya kolay değil.

    Ancak son günlerde birkaç Airties RT-210 (RT-110 da aynısı sayılır) ve RT-101 kurulumu yaptım ki, işte ben buna "kolay kurulum" diyebilirim; hani neredeyse kapalı gözle yapılabiliyor. Fiyatlar oldukça makul, performans gayet iyi, Wi-Fi çalışması da kusursuz; ADSL2/2+ destekli olmaları ve modemin kendi bünyesindeki download sayacının bulunması (dolayısı ile birden çok PC bağlıyorsa, hepsine DU-meter kurup tek tek kontrol edip toplamlarını almak derdi yok...Böylece Airties sayacı ile T.Telekom'un kota sitesindeki rakamları takibiniz kolaylaşıyor, haliyle!) ve de besleme adaptörlerinin Switchmode tasarımlı olmaları (dolayısı ile Türkiye'nin tipik derdi şebeke gerilim aşırı azalıp artmasına karşı tedbirli olmaları) ve de en az Oluşum kadar iyi müşteri ve ürün desteği AirTies'ın tercihi için ciddi gerekçeler. Şahsen, ben bundan sonra eşe dosta AirTies'ı da Zoom paralelinde önermeye karar verdim.

    (Bilgi: Ben şu anda VoIP özelliği olduğundan Zoom x5V kullanıyorum. İşte şimdilik bir x5 var ama herhalde onu da x5V'ye terfi ettireceğim... Eve kuracağım 2. ADSL'li sistemde de Airties RT-210 kullanacağım!...)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: aldactazide

    ewt kullananlar için çok acıklı bi durum ama doğru.. Kadıköy de 2. el piyasasını elinde tutan yerler zoom modemlerde bağlantı sorunu ver die almıyorlar.. bende çalıştığım yerde bizzat şahit oluyorum, zoom kullanan müşterilerimiz bağlantı sorunlarıyla karşılaşıyorlar..


    :))) 2003 kasim ayindan beri kullaniyorum defalarcada kurulumunu yaptim tavsiye ettim daha once bu forumda da yazdim türk Telekom penir ekmek gibi dagitti ADSL hangimizin evine geldiler hatlarimizi kontrol ettiler cogu modem zoom dlink merkury cnet asus ve adini yazamadigimiz bir suru cin mali modemde sorun yasayan arkadaslarimiz oldu bir marka ile sinirli degil adsl sorunlari saygilarimla
  • x5 i 8 aydır 3 kişi ortak kullanıyoruz ve oyun, internet, dosya paylaşımı gibi hertürlü ozelligini kullanıyorum hiçbir sorunla karşılaşmadık ve aldıgımızdan beri sürekli açık ve zoom piyasada ençok satılan modem, meyva veren agaç taşlanır...
  • ben 1 yıldır zoom x5 kullanıyom şimdiye kadar 1 kere bile tık demedi modemde bilgisayarda full açık download ediyorumm
    canavar gibii....
  • ya bişey sorcam bu konudaki çoğu kişi zoom dan memnun ve hala böyle saçma sapan konular açabiliyosunnuz tebrik ederim
  • Bende de x5 var. Bir çıkışını hub ile 4 kişiye dağıtıyorum. Elektrik kesintisi olduğunda ve geri geldiğinde bağlantı gitmiş oluyor. Kapatıp açıyorum geliyor. Bir iki kerede elektrik kesintisi olup olmadığından emin değilim ama yine bağlantı gitti. Geçen tanıdığın tekine kurdum. 1-2 gün sonra gel bak bağlanmıyor dediler. Gittim resetledim bağlantı geldi. O modem çok da ısınmıştı. Yeni modelleri daha küçük. X5 lerde eelektrik kesildiğinde bağlantıyı koparma gibi bir sorun mu var? Benim abonelerim de bir kaç kere internet yok dediler. Gelip modemi kapatıp açıyorum düzeilyor. Acaba servise mi götürsem? Daha sonra problem çıkarmasın? Bu da o sorunlu parti denen modemlerden biri olmasın. Yoksa normal mi? bundan iyisi şam da kayısı mı?
  • Evet Zoom modemlerin bir serisi gerçekten problemli.Kilitlenme sorunu oluyor.Elektrik voltajına karşı oldukça hassas modemler.
  • Zoom X5 kullanıyorum. Hiç bir sorunla karşılaşmadım. Her markada sorunlu dönemler olabilir. 1-2 ürüne bakıp genelleme yapmamak lazım.
  • x4 kullanıyorum sadece elektrik kesilince bilgileri yeniden girmek gerekio onun dışında süper
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.