Şimdi Ara

Zor ve ilginç, ağdakileri görüntüleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Konuyu pek çok kişiye anlattım da çözüm bulamadık. Ama eminim sizler bana yardım edebilirsiniz.

    Şimdi ben iş yerimde kablosuz ile linksys kablosuz router'a bağlıyım. IP olarak 192.168.11.1 kullanıyorum ki çakışma olmasın. Bağlı olduğum routera bağlı diğer cihazları görüntüleyebiliyorum. Bu router ise 16 portlu bir switch'e bağlı. Benim amacım bu 16 portlu routerdaki ağı görüntülemek. Yani dolaylı yoldan bağlı olduğum bu ağdaki cihazları ve yine bu switche bağlı server'a bağlanmak istiyorum.

    Windows 7 home premium ingilizce kullanıyorum. Router linksys, klasik 1 giriş ve 4 port + wireless çıkışı var. Switch ise yepyeni bir inca 16-port. Görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar, dediğim gibi zor ama çözebiliriz...

    Şimdiden fikrini paylaşanlara çok teşekkürler.

     Zor ve ilginç, ağdakileri görüntüleme







  • 192.168.11.0/24 gibi bir subnet olusturmussunuz, normal sartlarda internete cikamiyor olmaniz lazim, eger linksys uzerinde bir ayar yapmadiysaniz.
    muhtemelen linksys nat yapiyor sizin ipsini yani 11 li subneti kendi ipsi uzerinden internete cikariyor, linksys nin 192.168.1.x gibi bir ipsi olmali.
    goruntulemekten kastiniz erismek ise, oncelikle 192.168.1.x( server subnetinin bu oldugunu var sayiyorum) pinglenebiliyor mu bakin, eger pinglenemiyorsa nedeni o 1 li subnetin 10 lu subnete nasil ulasacagini bilemiyor olmasindandir diye tahmin ediyorum, size tavsiyem,
    -server subnetinde dhcp server varsa ona mesela 1. 192.168.1.1-192.168.1.128 arasindan ip dagitacak sekilde ayarlamaniz.
    - linksys uzerinde dhcp varsa kapatin, firewall ve nat varsa kapatin, bu sayede ana subnetinizdeki dhcpden ip alacaksiniz linksys uzerinden baglansaniz da (virtual bir switch gibi davranacak sizin kablosuz router).
    ve kendinize 192.168.1.129 ve sonrasindan bir ip verin ( diger kablosuzlara da 129-130... seklinde ipleri verin) o zaman route girmeye gerek kalmadan herkes bir birini gorebilir.




  • @Zirtan

    Merhaba,
    Bilgisayarda kullandığınız IP ile erişmek istediğiniz ağdaki bilgisayarların IP'lerinin aynı gurupta olması lazım. Bilgisayarda 192.168.11.1 kullanıyorsanız bu bilgibayara erişmek istediğiniz ağda kullanılan IP'den bir IP vermeniz gerek. Bu arada, kullandığınız bilgisayar internete çıkıyor mu.
  • Öncelikle yardımlarınız için teşekkürler.

    Size bu konuda bir screenshot atmak istedim, ekte bulabilirsiniz.

    Ayrıca bizim şirketin switchinin IP sıralaması 10.0.0.x şeklinde gidiyor. Eğer bana yolladığım screenshot üzerinden yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bu konulardan pek anlamıyorum, şimdi herşeyi batırmak da istemiyorum.


     Zor ve ilginç, ağdakileri görüntüleme
  • swtich sonrasında bir güvenlik duvarı olup olmadığını görebiliyor musun? bu arada 16 portlu routerdaki ağı görüntülemek istiyorum derken yani switch sonrasına bakma durumu söz konusu yani.. bu durumda sana gelen ip aralığı server' a ait olan ip' nin dhcp aralığına ait olmayabilir. yani aslında erişimin vardır ama server ip' i bilmediğin için ve yasaklamaları da düşünerek hareket edemiyorum diyorsun anladığım kadarıyla. bir de o kablosuz router ss' i senin bağlandığın kablosuz oluyorsa 192.168.11.1'i nerede kullanıyorsun? o kablosuzda bu ip'i kullanıyorsan eğer, internete nasıl çıkıyorsun? yani switch IP sıralaması 10.0.0.x şeklinde gidiyorsa router' a ait dhcp' yi kapatman veya diğer taraf ile çakışmayacak tarzda ki yapılandırmayı biliyor olmak lazım, bu 10.0.0.x ip üzerinden dhcp' yi kullanıyor olman lazım. ama bunu kullanıyor olmak yine server ip' sine erişebileceğin anlamına gelmez. switch sonrasından hiçbir bilgi verilmemiş. o swtich' in arkasına bir tanecik firewall donanım konursa, yani server ip sonrasına birkaç tane farklı ip' lere sahip vpn firewall donanım konursa, farklı ip' leri dağıtmak mümkün olur. server ip' si de admine kalır. yanlış yazmadım sanırım.


    şöyle diyeyim eğer ki gelen hattı wan porta bağlıyorsan farklı dhcp aralığı ile 192.168.11.1 ip' sini kullanabilirsin. bu durumda gateway ip' sini yani o 10.0.0.x ip' yi dns' ye veya o modemde uygun bir yere yazıyor olman lazım ki erişim sağlayabilesin. yoksa internete çıkamazsın. ama bu şekilde çıkmak mümkün. demek istediğim bu şekilde 3 farklı ip söz konusu olacak. server / vpn firewall / kablosuz router



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speakerphone2010 -- 13 Temmuz 2011; 16:01:57 >




  • @Zirtan
    Şirkette kullandığınız IP'nin 10.0.0.X olduğunu belirtmişsiniz. Bilgisayarınızda 192.168.11.1 IP kullanıyorsunuz. Hep iki IP gurubu farklı olup ağda diğer bilgisayarlara basitce erişmeniz mümkün değil. Dolayısı ile bilgisayarınıza 10.0.0.X gurubundan bir IP daha verirseniz erişiminiz mümkün olabilir. Yani bilgisayarınızda 192 ve 10 ile başlayan 2 adet IP'niz olacak.
  • Dediğim gibi çok anlamıyorum bu işlerden ama önceden 192.168.11.1 kullanıyordum şimdi ise gördüğünüz gibi şekildeki gibi değiştirdim. Yani bizim şirket içi IP serisinden olsun diye 10.0.0.x kullandım. Yani benim wireless routerin bağlı olduğu ağdaki adamın ip'si 10.0.0.19 mesela. Size sorum ise ben bu kutulara ne yazmalıyım? hangisini seçmeliyim?
  • en iyisimi önce bir firmware güncelleme yap zira sendeki eski sürüm görünüyor. yeni sürüm versiyonu Ver.1.06.1 bunu yap sonra bu setup kısmına tekrar bakalım. bu haliyle yani bize göstermiş olduğun resim üzerinden hareket etmek yanlış. bridge özelliği yok görünüyor. dhcp' yi kapatıp wireless bridge yapmak yeterli oluyordu belki bilemiyorum. yani iss e bağlantı ayarı yapılmayacak. bu setup kısmında bridge' yi seçip, dhcp' yi kapatmak ve wireless' i kullanmak yeterli olacaktı. bu arada modemin ip' sini de kapatmak gerekebilir.. duruma bakmak lazım..
  • @Zirtan
    Routerın kontrolu sizde ise IP adresini değiştirip bağlanmak istediğiniz ağdaki IP gurubundan bir IP vererek de tüm makinaları tek ağda buluşturabilirsiniz.
    Yani ayar resmini gösterdiğiniz routerda local IP adres kısmına 10.0.0.X gurubundan IP vereceksiniz. Internet connection type kısmı automatic connection şeklinde olacak.
    Problenizin tam çözümü için mevcut ağdaki yapıyı, internete çıkılıp çıkılmadığı, ortamda bulunan router ve modemler konusunda bilgi vermelisiniz. Mesela neden router kullanıyorsunuz? İnterneti başka bir modem üzerinden mi temin ediyorsunuz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.