Şimdi Ara

Zorunlu GSS Tescilinizi Yaptırarak Borçtan Kurtulabilirsiniz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli vatandaşlarımız hepimizin malumu olduğu üzere 1/1/2012 tarihinden itibaren herhangi bir kapsamda genel sağlık sigortalısı (ssk, bağkkur, memur, emekli) veya bu genel sağlık sigortalılarının bakmakla yükümlüsü (eşi çocuğu, anne veya babası) olmayanlar 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi gereğine Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından zorunlu genel sağlık sigortalısı olarak tescil işlemleriniz yapılmakta ve adınıza aylık asgari ücretin %12 si oranında bugün itibariyle 148.-Tl prim borcu oluşturulmaktadır.

    Bu tescil işleminiz yapıldıktan 1 yıl sonra borcunuz 2.000.-Tl olduğunda SGK ya gidip benim bundan haberim yok hiç sağlık yardımı almadım bu parayı benden alamazsınız demenizin hiçbir anlamı olmayacak. Çünkü SGK yetkililerince malum kanunlar böyle denilecek sizlere.

    Bu borçla karşı karşıya kalmamak için başımızı kumdan dışarıya çıkarmamız gerekiyor. İstesek de istemesek de artık zorunlu genel sağlık sigortası uygulaması hayatımızın bir gerçeği ve bundan kaçışımız yok.

    Zorunlu genel sağlık sigortası uygulamasından daha fazla zarar görmemek ve bu sistemin yararlanabilmek için bu sistemi öğrenmemiz gerekiyor. Çünkü insan bilmediğinin düşmanıdır.

    Zorunlu genel sağlık sigortası tescilimiz yapılır yapılmaz ikametimizin bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına müracaat ederek gelir testi yaptırmamız gerekiyor. Bu bize gelirimiz nispetinde prim ödeyerek sağlık yardımlarından sorunsuz bir şekilde yararlanmamızı sağlayacaktır.

    Ya da gelirimiz düşük ise hiçbir kuruş prim ödemeden bütün sağlık yardımlarımız Devletimiz tarafından karşılanacaktır. Aslında sistem bu kadar basit.

    SGK internet sitesinde; zorunlu genel sağlık sigortası yapılanların gelir testlerini yaptırmak için 31/3/2015 tarihinde biten sürensin 30/9/2015 tarihine gelir testi sonucuna göre bu borçlarını 18 aya kadar taksitle ödeme tarihi ise 30/4/2015 tarihinden 2/11/2015 tarihinde uzatıldığı genelge ile duyurulmuş.

    Siz değerli vatandaşlarımızın bu imkanı kullanarak bir an önce gelir testlerini yaptırmalarını, prim borçlarını 9-12 veya 18 aylık taksitler halinde ödeyerek sağlık yardımlarından yararlanmaları ve böyle mağduriyet yaşamamaları en önemli temennimizdir.
    http://sgkrehberi.com/haber/62582/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.