Şimdi Ara

ZTE Grand X Ön İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
3
Favori
29.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ZTE’nin dünya çapında lansmanını İstanbul’da gerçekleştirdiği Android akıllı telefonu Grand X‘i toplantının hemen ardından kısa süreliğine inceleme fırsatı bulduk. Teknik özellikleri açısından bakıldığında 2012′nin süper telefonlarının bir kademe altına yerleştirebileceğimiz ZTE Grand X’in tipik bir Android cihazı tasarımına sahip olduğunu söyleyebiliriz. Kıvrımlı köşeler cihazın biraz daha sıcak ve çekici hâle getirmiş. Cihazın plastik kasası bayağı durmuyor.
    ZTE Grand X’in 4.3 inç’lik, 960 x 540 çözünürlüklü ekranı fena sayılmaz. Yüksek görüş açısı, canlı renkleri ve derin siyah renk seviyesi sayesinde sahiplerine iyi bir görsel deneyim yaşatabilir. Cihaz Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile yüklü gelecek olsa da ZTE ekranın altında dört adet Android navigasyon tuşuna yer vermeyi tercih etmiş. Ekranın üstünde 0.3 megapiksel ön kamera yer alıyor. Bu kamera ile 3G şebekesi üzerinden video aramaların yapılıp yapılmadığını daha sonra göreceğiz.

    ZTE Grand X belki en ince Android cihazları arasında yer almıyor, ancak kalınlığın optimum seviyede olduğunu, kıvrımlı hatları sayesinde de elde rahatlıkla tutulduğunu ve kullanıldığını söyleyebiliriz. Cihazın sol kenarında ses kademe tuşları ve microUSB portu yer alırken sağ kenarda herhangi bir bileşen, vs. bulunmuyor. Altta mikrofonun varlığı dikkat çekerken üstte güç butonu ve 3.5 mm’lik kulaklık jakı yer almakta.
    Arkaya baktığımızda çizgili dokunun yer aldığı bir bölüm dikkat çekiyor. Üstte 5 megapiksel kamera ve LED flaş yer alırken, kasa arka bölümde alta doğru bir çıkıntı yapıyor. İki adet hoparlör bu çıkıntı üstüne yerleştirilmiş ve tahmin ediyoruz ki, bu yerleşim sayesinde bir yüzeye ekran üste gelecek şekilde konulduğunda daha iyi ses veriyordur. Dolby Sound’ın da bu ses çıkışını daha zengin hâle getireceği tahmininde bulunabiliriz.

    ZTE Grand X’te 1 GHz NVIDIA Tegra 2 çift çekirdekli işlemci yer alıyor. RAM ve dahili bellek miktarı ZTE tarafından belirtilmezken cihazın 2 GB kapasiteli bir microSD hafıza kartıyla yüklü geleceği de kaydedili. 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 2.1, 21 Mbps HSDPA gibi kablosuz bağlantı desteklerinin de varlığını belirtmeden geçmeyelim.
    ZTE Grand X’in lansman toplantısında görücüye çıkan versiyonunda Android Ice Cream Sandwich’in ham sürümü çalışıyordu. Ancak ZTE’nin bugün tanıttığı her üç cihazın da “KVK POWERED” güvencesiyle çıkacağı belirtildi. Zaten arkada KVK POWERED logosu da dikkatlerden kaçmıyor. Aslına bakarsanız KVK POWERED hem servis faaliyetlerinin hem de çeşitli yazılım çözümlerinin bir arada bulunduğu bir paket. Jet Servis adı verilen, 1 yıl için 24 saat içerisinde servis güvencesi, garanti harici kazalara karşı cihazın ücretsiz tamir edilmesini sağlayan Kaza Güvencesi gibi önemli servis ve garanti tekliflerinin yanı sıra KVK POWERED etiketli telefonlarda Anti-Hırsız gibi hırsızlık ve kaybetme durumlarını haber veren bir uygulama, virüslere karşı Mobil Güvenlik uygulamas, uzaktan destek sağlayan “Uzaktan Servis” uygulaması bulunacak. Ayrıca 5 GB’lık ücretsiz “KVK Bulut” servisi de bu telefonu satın alanlara sunulacak.

    ZTE Grand X’in KVK tarafından özelleştirilmiş özel bir ROM barındıracağı söylenmişti. KVK POWERED özellikleri de hesaba katıldığında gerçekten ZTE Grand X, KVK’nın zenginleştirdiği bir kullanıcı arayüzüyle birlikte gelecek. ICS’in ham sürümünde 1 GHz’lik çift çekirdekli Tegra 2 işlemci iyi bir performans gösteriyordu. Esas performans için cihazın piyasaya çıkacak versiyonunu görüp ona göre karar vermek en güzeli. Bir de KVK, ZTE’nin telefonlarını kendi sınıfındaki cihazlarınkine göre yüzde 20′ye varan oranda daha ucuza satma niyetinde olduğunu belirtmişti. Bu durumda tatmin edici özelliklere sahip olan ZTE Grand X ilgi gören bir ürün olabilir.
    Hazırlayan : Sabri Küstür

    link



     ZTE Grand X Ön İnceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi questosera -- 20 Haziran 2012; 8:29:42 >







  • Bir resim daha

     ZTE Grand X Ön İnceleme
  • Gayet iyi bir telefon fiyatı ne olur acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rekabetçi bir ürün sağlayabilmek için KVK ve ZTE sıkı bir işbirliği içerisine girmiş görünüyor. 512MB dan yüksek ram'le gelirse güzel olur, hele 1GB falan olursa dadından yinmez :) %20ye varan düşük fiyat deyip 800-1000TL'den satmazlar umarım.
  • Daha once ZTE'nin. Avrupa'da Lutea, Amerika'da San Fransisco ismiyle bilinen cihazini kullanan biri olarak pek tavsiye edemeyecegim bir Marka.. Operatorler icin telefon uretiyor bu yuzden fiyati uygun ama insanida deli ediyor.. Eski cihazda da 5 mp kamera vardi.. Ama sakin DHD veya SGS ile karistirmayin.. Eski 2Mp'lik SE W810'um bile daha iyi fotograf cekiyordu.. O cihazlardaki takilmalar, ekranin gec tepki vermesi ve yavasligi nedeniyle daha fazla sinirlenip, kirmamak icin hemen satmistim... Egerki bu sorunlar giderildiyse olabilir.. Ama kesinlikle S2 veya Sensation'dan daha iyi olacagini dusunmeyin.. Hatta ayni ayarda bile degil..Tabiiki 500-600 TL araliginda olursa, uygun fiyati nedeniyle tercih edilebilir... Kaza sigortasida iyi olmus.. Sinirlenip firlatmaya karsida umarim sigortasi gecerlidir...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: profondeur

    Daha once ZTE'nin. Avrupa'da Lutea, Amerika'da San Fransisco ismiyle bilinen cihazini kullanan biri olarak pek tavsiye edemeyecegim bir Marka.. Operatorler icin telefon uretiyor bu yuzden fiyati uygun ama insanida deli ediyor.. Eski cihazda da 5 mp kamera vardi.. Ama sakin DHD veya SGS ile karistirmayin.. Eski 2Mp'lik SE W810'um bile daha iyi fotograf cekiyordu.. O cihazlardaki takilmalar, ekranin gec tepki vermesi ve yavasligi nedeniyle daha fazla sinirlenip, kirmamak icin hemen satmistim... Egerki bu sorunlar giderildiyse olabilir.. Ama kesinlikle S2 veya Sensation'dan daha iyi olacagini dusunmeyin.. Hatta ayni ayarda bile degil..Tabiiki 500-600 TL araliginda olursa, uygun fiyati nedeniyle tercih edilebilir... Kaza sigortasida iyi olmus.. Sinirlenip firlatmaya karsi da umarim sigortasi gecerlidir...




    quote:

    ...Jet Servis adı verilen, 1 yıl için 24 saat içerisinde servis güvencesi, garanti harici kazalara karşı cihazın ücretsiz tamir edilmesini sağlayan Kaza Güvencesi gibi önemli servis ve garanti ...


    Adamlar mallarını biliyorlar demek ki böyle bir önlem almışlar :) Lansmanı İstanbul'da yapmaları ve KVK'nın bu kadar emek vermesi de enteresan geldi bana; bir ışık gördü KVK ki böyle bir işe girişmiş.




  • Diger Avrupa ulkelerini ve Amerika'yi bilmiyorum..l ama Almanya'da akilli telefon kullananlarin %85-90'i ( bence daha yuksek) HTC-SAMSUNG veya APPLE urunu kullaniyor... Yavas yavas MOTOROLA ve LG'de pazar payini yukseltti... Ama bunlarin disindaki markalar cok az bir pazar payina sahip... Vergilerin yuksek oldugu, son yurtdisi cihazlara uygulanan harcla beraber... Bu firmalar icin Turkiye pazari cennete donusmus gibi gozukuyor.. Bunu firsat bilen Operator firmalarda bu tarz cihazlarla kullaniciya ulasma pesindeler.. ZTE'nin bir onceki cihazi Lutea-2, SGS2 ve HTC SENSATION'in yaklasik %30'u civarinda bir satis fiyatina sahipti... Gercekte Bu tarz cihazlari kullanmayan ve Android sistemi tanimayan ama merak edip, giris yapmak isteyenler icin tercih edilebilinir... Ama fiyati 500-600 araliginda oldugu takdirde..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazın ne zaman satışa çıkarılacağını da açıklasalarmış lansmanda iyi olurmuş, fiyatı da tahmini verebilirlerdi mesela, ama benim tahminim 800 - 900tl arası olacağıdır. ZTE Cool bile 550 tl'den satılırken çift çekirdekli işlemiciyi 600'e satmazlar. Ancak KVK nın bu kadar destek vermesi, insanı bu telefonu almayı düşündürmüyor değil
  • Arkadaşlar telefon çok güzel şuan için ben de bir zte çalışanıyım ve telefonu kulamıyorum ancak sizlerden önce kulanmamıza dayanarak söylüyorum telefon kvk larda ve turkcellde fiyatı çok uçuk olcak onun yerine internet ortamından hepsi gibi sitelerde yan ürünlerle satısa sunulcak almanız daha iyi olur diye düşünüyorum (0.3 kamera sadece görüntü amaclı hiç bir anlamıyok koymasalarda olurmuş ) .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e.c.g

    Arkadaşlar telefon çok güzel şuan için ben de bir zte çalışanıyım ve telefonu kulamıyorum ancak sizlerden önce kulanmamıza dayanarak söylüyorum telefon kvk larda ve turkcellde fiyatı çok uçuk olcak onun yerine internet ortamından hepsi gibi sitelerde yan ürünlerle satısa sunulcak almanız daha iyi olur diye düşünüyorum (0.3 kamera sadece görüntü amaclı hiç bir anlamıyok koymasalarda olurmuş ) .

    hadiya ben bu telefonu bekliyordum zte müdürü ederinden %20 daha ucuz bi fiyata gelicek demişti
  • Fiyat belli oldu mu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mail gönderdim geçen gün temmuz ayında satılacak denildi kvk dan, ancak fiyatı merak ediyoruz
  • Dün İzmir Çankaya Teknosel'de telefonun bilgilerinin olduğu listeyi gördüm. Telefonun satış tarihi 10 Temmuz, fiyatı ise 899 olarak görülüyordu. Özellikleri çok iyi bir telefon. Ben açıkçası Motorola Atrix telefonumun para iadesi yapılır yapılmaz bu telefonu alacağım.

    GENEL
    2G Bant GSM 900 / 1800 / 1900
    3G Bant HSDPA 900 / 2100
    Boyutlar (Y x G x D) 127 x 65 x 9.9 mm
    Ağırlık 110 gr
    Renk seçenekleri Siyah
    EKRAN
    Ana ekran TFT kapasitif dokunmatik
    Ekran ölçüleri 540 x 960 piksel, 4.3 inç
    Renk sayısı 16 Milyon renk
    - Çoklu-dokunmatik ekran
    SES
    Titreşim Var
    Zil sesleri MP3, WAV
    Hoparlör Var
    - Dolby Mobile ses teknolojisi
    - 3.5mm evrensel kulaklık girişi
    HAFIZA
    Dahili hafıza 4 GB hafıza, 1 GB RAM
    Harici hafıza Maksimum 32 GB
    Hafıza kartı microSD
    KAMERA
    Dahili kamera 8 MP
    Maksimum çözünürlük 3264x2448 piksel
    Video kayıt Var, 1080p
    İkinci kamera Var, VGA
    - Otomatik netleme
    - LED flash
    - Coğrafi etiketleme
    VERİ
    Bluetooth Var, v2.1 - A2DP, EDR
    USB Var, microUSB v2.0
    GPRS Var
    3G HSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
    EDGE Var
    WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot
    ÖZELLİKLER
    İşletim sistemi Android OS, v4.0 (Ice Cream Sandwich)
    Chipset Nvidia Tegra 2
    İşlemci Dual-core 1.2 GHz
    GPU ULP GeForce
    Tarayıcı HTML
    GPS Var, A-GPS uyumlu
    Radyo Stereo FM Radyo(RDS destekli)
    Java Var
    Mesajlaşma SMS , MMS, Email, Push Email
    Sensörler İvme, Yakınlık, Pusula
    - Doküman görüntüleyici (Word, Excel, PowerPoint, PDF)
    - Sesli notlar
    - Takvim
    - Google Arama, Maps, Gmail,YouTube, Google Talk, Picasa
    - Akıllı metin girişi
    GÜÇ
    Pil tipi Standart pil, Li-Ion




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaliope

    Dün İzmir Çankaya Teknosel'de telefonun bilgilerinin olduğu listeyi gördüm. Telefonun satış tarihi 10 Temmuz, fiyatı ise 899 olarak görülüyordu. Özellikleri çok iyi bir telefon. Ben açıkçası Motorola Atrix telefonumun para iadesi yapılır yapılmaz bu telefonu alacağım.

    GENEL
    2G Bant GSM 900 / 1800 / 1900
    3G Bant HSDPA 900 / 2100
    Boyutlar (Y x G x D) 127 x 65 x 9.9 mm
    Ağırlık 110 gr
    Renk seçenekleri Siyah
    EKRAN
    Ana ekran TFT kapasitif dokunmatik
    Ekran ölçüleri 540 x 960 piksel, 4.3 inç
    Renk sayısı 16 Milyon renk
    - Çoklu-dokunmatik ekran
    SES
    Titreşim Var
    Zil sesleri MP3, WAV
    Hoparlör Var
    - Dolby Mobile ses teknolojisi
    - 3.5mm evrensel kulaklık girişi
    HAFIZA
    Dahili hafıza 4 GB hafıza, 1 GB RAM
    Harici hafıza Maksimum 32 GB
    Hafıza kartı microSD
    KAMERA
    Dahili kamera 8 MP
    Maksimum çözünürlük 3264x2448 piksel
    Video kayıt Var, 1080p
    İkinci kamera Var, VGA
    - Otomatik netleme
    - LED flash
    - Coğrafi etiketleme
    VERİ
    Bluetooth Var, v2.1 - A2DP, EDR
    USB Var, microUSB v2.0
    GPRS Var
    3G HSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
    EDGE Var
    WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot
    ÖZELLİKLER
    İşletim sistemi Android OS, v4.0 (Ice Cream Sandwich)
    Chipset Nvidia Tegra 2
    İşlemci Dual-core 1.2 GHz
    GPU ULP GeForce
    Tarayıcı HTML
    GPS Var, A-GPS uyumlu
    Radyo Stereo FM Radyo(RDS destekli)
    Java Var
    Mesajlaşma SMS , MMS, Email, Push Email
    Sensörler İvme, Yakınlık, Pusula
    - Doküman görüntüleyici (Word, Excel, PowerPoint, PDF)
    - Sesli notlar
    - Takvim
    - Google Arama, Maps, Gmail,YouTube, Google Talk, Picasa
    - Akıllı metin girişi
    GÜÇ
    Pil tipi Standart pil, Li-Ion

    iyi bir alet bende bekliyorum alıcagım inşallah biraz kamerası korkutuyor beni

    edit: bu arada yukaradıki bilgide 5 mp kamera diyor senin verdigin bilgilerde 8



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut.. -- 8 Temmuz 2012; 14:46:30 >




  • Benim listede gördüğüm 8 mp kamerası olduğu. Bazı yerlerde yanlış ve eksik bilgiler var. Aslında 1.2 Ghz dual-core işlemcili olmasına rağmen 1Ghz dual-core yazıyor bazı yerlerde. Ayrıca bu terlefon ilk önce Mimosa X olarak duyurulmuş. Daha sonra ismi Grand Xolarak değiştirilmiş. Google da ZTE Mimosa X diye aratınca daha çok bilgi çıkıyor. Ben ayrıca CepWorld ve GSM Arena sitelerinde de Mimosa X adıyla arayıp buldum.
  • SGS2 varken, buna 900TL vermek...l

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: profondeur

    SGS2 varken, buna 900TL vermek...l

    Açıkçası 400-450 TL. daha fazla vermek gibi bir lüksüm olsaydı bile SGS2 değil de Sony Xperia P veya S alırdım. Ama ne yazık ki öyle bir lüksüm yok. Aynı zamanda marka takıntım da yok. Hem değişik markalar Türkiye pazarına girsin ki Samsung, HTC, Sony ve Nokia gibi markalara 1500 civarı para veremeyecek olan insanlar da aynı veya yakın donanım özelliklerinden daha uygun fiyata faydalanabilsinler. Kendi nacizane fikrim.
  •  ZTE Grand X Ön İnceleme

     ZTE Grand X Ön İnceleme

     ZTE Grand X Ön İnceleme


    Görsel olarak çok hoşuma gitti. Satışı başlasa da elimize alıp bakabilsek. Ben yarın sabah KVK Servisi arayıp soracağım. İnşallah kesin doyurucu bir bilgi alabilirim.




  • Fiyat iyiymis, ayin 10 unu bekliyip, gorup test edelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaliope

     ZTE Grand X Ön İnceleme

     ZTE Grand X Ön İnceleme

     ZTE Grand X Ön İnceleme


    Görsel olarak çok hoşuma gitti. Satışı başlasa da elimize alıp bakabilsek. Ben yarın sabah KVK Servisi arayıp soracağım. İnşallah kesin doyurucu bir bilgi alabilirim.

    arkasında 2 tane ses çıkışı var çok merak ediyorum nasıl olucagını




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.