Şimdi Ara

ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.152
Cevap
46
Favori
183.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    siz hangi modemde denediniz bilmiyorum ama hocam zyxelde komutlar bu kadar. zyxel bootloader komutları geçmişten günümüze hiç değişmedi. direkt olarak u-boot komutlarına erişmek istiyorsak zynpass isimli bir ufak uygulama var seed numarasına göre anahtar veriyor onu girip klasik u-boot'a erişebiliyoruz. Fakat bu durumda buna gerek yok direk olarak ATUR komutu yeterli.


    Çok eski 2012 üretimi P2812 modemde aynı şu an en güncel Armor G5 router'da da durum aynı. Aynı zynpass uygulaması hala çalışıyor.


    Arkadaş muhtemelen konunun başındaki yöntemle yazılım kuramadı, tahminim türksat kablo yazan modeme standart yazılım kurmak istiyor. Konunun başındaki telnet komutu sadece türknet cihazda işe yarıyor. Geriye sadece bu seri kablo ile yazılım kurma yöntemi kalıyor.


    Sizin bahsettiğiniz firmware update sekmesinide denesin elbet fakat işe yarayacağını sanmıyorum. Çünkü öncesinde yazılım kontrülünü devredışı bırakan ATDC komutunu seri kablo ile girmesi gerekiyor. Yoksa farklı yazılım olduğu için kabul etmez.


    Hatta örnek olarak VMG8825-T50 cihaza seri kablo ile kurulumu anlatan italyan birisi var hocam. Github paylaşımınıda bırakayım. Birebir aynı yöntem yani.



    ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme
    ZyXEL VMG8623-T50B İncelemegithub
    OpenWrt-ZyXEL-VMG8825-T50/serial_upgrade.md at main · AgostinoA/OpenWrt-ZyXEL-VMG8825-T50
    https://github.com/AgostinoA/OpenWrt-ZyXEL-VMG8825-T50/blob/main/tools/serial_upgrade.md



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 15 Nisan 2023; 0:20:13 >




  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt

    evet, sen bu işi biliyorsun. anahtarsız yükleyemezsiniz bence. ancak kandırılabilir diye düşünüyorum. ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme 



    benim önerim, klasik yükleme yöntemi. donanımlar aynı ise çok daha kolay olur diye düşünüyorum.



    o verdiğin link güzel ama zyxel her komutu kullandırmıyor. bazı komutları kullanıma "kapatıyor." o yüzden zor yanii.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 15 Nisan 2023; 0:22:44 >
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    Klasik yükleme yöntemi çalışsa neden seri kablo ile uğraşalım hocam zevkmi alacağız bundan ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme 

  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt

    yok be ya, kandıracaksın diyorum anlamadın galiba. yüklenebilir yazılıma sahip bir modemin web arayüzüne hazır konacaksın sadece.. ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme  diğer mesajda belirttim belki gözünden kaçar tekrar yazayım.


    "o verdiğin link güzel ama zyxel her komutu kullandırmıyor. bazı komutları kullanıma "kapatıyor." o yüzden zor yanii."

  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    Arkadaşın ekran görüntüsüne bakın hocam. Kullanıma kapalı olsa neden tftp 192.168.1.1 adresinden firmware bekliyor olsun? Direkt olarak böyle bir komut yok uyarısı verir. Zaten help yazarak hangi komutlar açık görülebilir.

  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt

    yazılım zyxel'e ait değil. bekliyor yazısını görmesi normal. zyxel onay vermediği sürece, sabaha kadar bekler ya da zaman aşımı girilmişse o programa, o da olmuyor hatası verir bir süre sonra.

  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Hocam pumpkin de çok hızlı yüklermiş gibi yaptı ama yüklenmemişti.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • filezilla client denedi mi? bir de şu diğer iki komut neysdi echo off felan gibi birşeyler.. bu programda güzel. modeme login olduğunda fw klasörü görebiliyorsa eğer, dosyayı içerisine sürükleyip bırakması yeterli. ama öncesinde cmd üzerinden o iki komutu girmek gerekiyor.

  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Bunu da yarın denerim artık. Teşekkürler destekleriniz için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    Yok anlaşamayacağız hocam. Yazılım zyxel'e ait değil ne demek ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme  elbette bal gibi zyxel yazılımı kullanıyor. Sadece operatör cihazlarında bazı işlevleri devredışı bırakıyorlar o kadar. Kaldıki bu cihaz özel üretilmiş bir donanım da değil. P2812'de böyleydi, cihazın içinden geçtik tabiri caizse. Yani bootloader standart VMG3625-VMG8623 ile aynısı. DX-3200 B0 türk telekoma ait bir modem olsa dediğinizde haklısınız tamamen farklı bir cihaz.


    Aşağıdaki komutlar Zyxel cihazların bootloader'de kullanabilceği komutlar. Help yazarak hangileri aktif kullanılabilir onu görebilirsiniz.


    Kod

    Yığını:
    **** ZyXEL BootBase Command List **** AT Just answer OK ATHE Print help ATBA x Change baudrate x = 1: 38.4 Kbps (38400 bps) x = 2: 19.2 Kbps (19200 bps) x = 3: 9.6 Kbps (9600 bps) x = 4: 57.6 Kbps (57600 bps) x = 5: 115.2 Kbps (115200 bps) ATEN x,[y] Set BootExtension Debug Flag y = password ATSE Show the seed of password generator ATTI [h,m,s] Show current time or change system time h = hours m = minutes s = seconds ATDA [y,m,d] Show current date or change system date y = year m = month d = day ATDS Dump RAS stack ATDT Dump Boot Module Common Area ATDU x,y Dump memory contents from address x for length y ATWB x,y Write address x with 8-bit value y ATWW x,y Write address x with 16-bit value y ATWL x,y Write address x with 32-bit value y ATRB x Display the 8-bit value of address x ATRW x Display the 16-bit value of address x ATRL x Display the 32-bit value of address x ATGO [x] Run program at addr x or boot router ATGR Boot routerATGTRun Hardware Test Program AT%T x Enable Hardware Test Program at boot up ATBT x Block write enable (x=1: enable, other: disable) ATRT w,x,y[,z] RAM test level w, from address x to y (z iterations) ATWE a[,b,c,d] Write MAC addr, Country code, EngDbgFlag, FeatureBit to flash ROM ATCU x Write Country code to flash ROM ATCB Copy from FLASH ROM to working buffer ATCL Clear working bufferATSBSave working buffer to FLASH ROM ATBU Dump manufacturer related data in working buffer ATSH Dump manufacturer related data in ROM ATWM x Set MAC address in working buffer ATCO x Set country code in working buffer ATFL x Set EngDebugFlag in working buffer ATST x Set ROMRAS address in working buffer ATSY x Set system type in working buffer ATVD x Set vendor name in working buffer ATPN x Set product name in working buffer ATFE x,y,... Set feature bits in working buffer ATMP Check & dump memMapTab ATDO x,y Download from address x for length y to PC via XMODEM ATTD Download router configuration to PC via XMODEM ATUP x,y Upload to RAM address x for length y from PC via XMODEM ATUR Upload router firmware to flash ROM ATLC Upload router configuration file to flash ROM ATUX x(,y) XMODEM upload from flash block x to y ATER x,y Erase flash rom from block x to y ATWF x,y,z Copy data from addr x to flash addr y, length z ATXS x XMODEM select x = 0: CRC mode (Default) x = 1: Checksum mode ATWM x Set MAC address in working buffer ATWZ a(,b,c) Write ZyXEL MAC addr, Country code, EngDbgFlag ATSB Save working buffer to FLASH ROM ATSN x Set serial number in FLASH ROM ATTL MRD_CERT & ROM-D partition utility ATGO Boot up whole system ATGU Go back to U-Boot command line mode ATRT (x,y,z,u) ATRT RAM read/write test (x=level, y=start addr, z=end addr, u=iterations ATMI x Enable/Disable model ID checking (1=enable, 0=disable) ATUB x Upgrade ZyU-Boot image (filename) ATLO a,b,c,d Int/Trap Log Cmd ATSR System reboot




  • zyxel'e ait değil derken, ftp veya tftp gibi kullanılan program için demiştim. son olarak şunu söyleyim, yükleme işleminde firmware'i barındıran klasör, herkese erişime açık olsun. yine aynı şekilde cmd veya kullanılan tftp programı admin modunda çalıştırılsın. hatta tftp programını, firmware ile aynı klasör içerisine almakta da fayda var. rx tx kablolama da hata yapılmadığını var sayıyorum.


    help yazınca kullanılabilir komutların listesini, yüklemeye çalışan üyemizden görmemiz lazım. modemden modeme değişir. benim fi zamanda yapmış olduum denemelerde, kullanmam gereken komutlar kapalıydı. yazi komutları girsem bile iş yapmıyordu. bir de şu anahtar olayını çok iyi hatırlıyorum. web üzerinden almaya çalışıyorduk.. ya tplink gibi güzel bir marka varken zyxel'i tercih etmek bence ne diim şimdi.. yani ürünü almadan evvel, support sayfasına girip bir bakılsa zaten bu arayışlara girmeye de gerek kalmayacak ama tecrübe işte.. ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme 





  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    tftp server uygulamasının ne olduğunun inanın hiç bir önemi yok hocam. Unifi cihazlarda mesela bizzat resmi sitesinde pumpkin kullanın yazıyor. TFTP server uygulamasının mantığı hepsinde aynı zaten. Bazı firmalar kendi uygulamasını yapıyor mesela draytek ama aynı mantık sadece öntanımlı ip adresi ayarlıyor gibi gibi. FTP ile TFTP ayrı şeyler bu arada.


    Bilmek gereken tek önemli olan şey hangi ip adresini dinlediği. Mesela bu cihaz 192.168.1.1 adresinden yazılım çekmeyi beklerken, Unifi cihazlar 192.168.1.20 adresinden yazılım bekliyor. Her cihazın ip adresi farklı olabilir.


    Yükleyeceğiniz firmware cihaz donanımıyla uyumluysa, eminseniz yazılımın hangi cihaza kurulabileceğini kontrol etme mekanizmasını devredışı bırakan ATDC komutundan sonra yazılımı kurmanın hiç bir engeli yok.


    Tx, Rx, Gnd kabloları yanlış bağlanmışsa zaten ekranda düzgün yazı gözükmez, bozuk şekiller gözükür.


    Kaçıncı tekrarım oldu bilmiyorum birdaha yazayım help yazınca çıkan komutlarda ATUR olmasa idi zaten böyle bir komut yok uyarısı verirdi.


    Fi zamanında hangi cihaza yaptınız bilmiyorum, P2812 bence yeterince Fi zamanından kalma bir cihaz ve birebir aynı komutlar, işlemler, aynı mantık hala aktif çalışıyor. P2812 openwrt kurulumu diye bir konu açmıştım oradan bakabilirsiniz, Armor G5 openwrt kurulumu diye de bir konu açtım orayıda inceleyin sonrasında. Birebir aynı olduğunu görürsünüz. Cihazların piyasaya sürülmeleri arasında on yıldan fazla zaman var.


    Tplink güzel marka yazmışsınız okuyunca gözlerim kanadı hocam ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme  Görmemiş olmayı diledim. Support sayfasında neye bakmamız lazımki? Adamlar bu uğraştığımız şeyleri oraya yazmıyorki zaten. Ayrıca tplink benim nazarımda 2012 den itibaren bitti hocam. Çoğu üst seviye donanımında 8 veya 16 mb flash depolama koyuyor. Openwrt kurulsa bile bu durum yüzünden cihaz çöp. Ayrıca çoğu cihaza yazılım güncellemesi hiç vermiyor. Amiral gemisi cihazlarına bile 2-3 sefer verirse öp başına koy. Sadece kurumsal cihazlarda nebze biraz fazla. O da bi zahmet.


    Zyxel ise tplink'e göre çok daha kaliteli anakartlar üretiyor. Misal Armor G5 anakartına bakın. Sonra gidin üst seviye bir tplink anakartına bakın. Bileşenlerin lehim kalitesine, kullanılan antenlere, kullanılan kasa plastiğinin, adaptörün vesaire.. Ayrıca bolca flash depolama koyuyor adamlar. Openwrt kurunca ortada kalmıyorsunuz ek bir şeyler yüklemek için. Zyxelde yazılım güncellemede çok iyi değil biliyorum. Ama openwrt sağolsun.


    Eskiden tplink ucuzdu alınabilirdi artık fiyatı diğerlerinden pahalı. Hiç mantığı yok yani tplink almanın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 15 Nisan 2023; 1:33:0 >




  • p-662hw-d1 / 2008, gerçekten meraktan t50b aldım , değişen bir şey yok zyxel'de. ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme 


    tp-link'i zyxel'e gözü kapalı tercih ederim. tabi model versiyon olayı var bu hususu dh forumlarında eleştiren bir tek benim. hatta örnek verdim bir modelde tam sekiz versiyon farklılığı var diye. chipsey olayları da var. yani memnun eden model var vermeyeni de var. eleştiri yapılacak ise eğer zyxel daha fazla eleştiri alır. t50b'deki avrupa versiyonda wpa3 verirken, yerli sürümde buna yer verilmemesi.. ya bu aynı şeye benziyordu, hani bir zamanlar işletim sisteminde ingilizce versiyonlar daha önce sp güncellemeleri alır ve tr için de beklerdik hani bu hesap.. son kullanıcısına güncelleme çıkarıyor ama labirentin içine koyarak arattırıyor. tp-linkte ise arayüze girip, güncelleme butonuna basman yeterli oluyor. gerçi bunda da güncellemelerde gecikmeler olabiliyor. support sayfasında yeni versiyonlar daha önce çıkıyor.





  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    Zyxel eleştiriniz hep yazılım tarafında. Yani tplinkin donanım, malzeme kalitesi olarak kalitesiz olduğunu kabul ediyorsunuzdur. İşletmeler için ürettiği cihazlarda bile bozulma sorunlarını araştırmışsınızdır ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme  Zyxel avukatı değilim yanlış anlaşılmasın. Sadece sezarın hakkı sezara Zyxel çok daha kaliteli ürünler üretiyor. Türk telekoma özel ürettiği 3-5 dolarlık cihazlarla değerlendirmek yanlış olur her iki markayı. Benim kıyaslamalarım mağazadan parası ödenerek alınan üst seviye cihazlar.


    Armor G5 openwrt konusunu inceleyin ne yazmışım hocam. Yazılımın leş olduğundan bahsettim, son zamanlarda tüm üreticiler tüketicileri salak yerine koymaya başladı. O kadar basitleştirdilerki yazılımı neredeyse hiç bir gelişmiş ek ayar yok. Nasılsa anlamazlar karışıklık olmasın diye düşünüyorlar galiba. Apple gibi ben ne dersem o olur kafasındalar.





  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Günaydınlar,
    Hocam bunu da denedim. (Neyse ki elimde bir de Turknet modemi vardı)
    Olmadı. Neden: Çünkü olabilmesi için öncelikle o iki komutun (zycli fwidcheck off ve modelcheck off) telnetten girilmesi gerekiyor. Ancak bu cihazda (kablonet olanda) telnet bağlantısı da kapalı. Yükleyecekmiş gibi başlıyor sonra web arayüzü hata veriyor.

    Teraterm ile seri bağlantıda help yazdığımda kullanılabilen komutları fotoya ekledim.

    ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Üstad TFTP server programı açık olsun olmasın (zaten sanırım start almıyor)
    consol ekranında TFTP is started, put your file ... yazıyor ya burada bahsi geçen tftp server acaba neresi?
    Sanırım onu çözemedik.

    Edit:
    Başka bilgisayara geçtim. Bu arada her iki pc de w7. Daha birer terraterm ve tftp versiyonları kurdum. Sonuç değişmedi. Ancak ikinci pc de ip çakışması mesajı geldi.

    Sanki modem de 192.168.1.1 gibi
    ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 15 Nisan 2023; 11:53:7 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Hocam Pumpkin ile oldu.
    Bir önceki mesajda belirttiğim gibi PC ip si 1.1 olunca çakışma oluyor. Consolda bahsi geçen 1.1 modemin kendisi. Oraya bin dosyasını koy diye bekliyor.
    Çakışma olduğunu farkedince pc nin ipsini 1.10 yaptım. Sonra pumpkin ile 1.1 e firmwarei put yaptım.
    Herşey mükemmel bir şekilde otomatik tamamlandı. Arayüz açıldı, güncel versiyon olduğu görünüyor.

    Ufak bir sorun var hâla arayüzde güncelleme seçenekleri kapalı :) Sanırım onlar SSID bilgilerinin de olduğu farklı bir patitionda. Yani bundan sonraki güncellemeler için yine ancak seri port+ftp ile yapılabilir gibi duruyor

    Çok teşekkür ederim destekleriniz için










    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 15 Nisan 2023; 13:9:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • alibaba A kullanıcısına yanıt

    f tp://f tp.zyxel.lv adresinde hem bin hem de rom file var. rom file'ı da put komutu ile yüklemeye çalış.

  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Hocam ftp sitesi kapanmış. Rom dosyası bulamadım. Bir de bulup indirsek bile bu dosyayı editlemek gerekir sanırım, modemin arkasında yazılı ssid, password vs değişmez mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam bende öğrenmiş oldum demekki 1.10 yapmak gerekiyormuş. Şu anda elimde bu modem olmadığı için deneme yapamıyorum malesef. Kurulumdan sonra fabrika ayarlarına geri dön yaptınızmı? Eski config ayarlarınız kalmış olabilir o yüzden gözükmüyordur.

    Birde chrome gizli sekmeden açın arayüzü çünkü cache önbellekte eski bellekten gösterebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 15 Nisan 2023; 21:24:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.