Şimdi Ara

ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme (102. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.152
Cevap
46
Favori
183.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DDempseyRoll D kullanıcısına yanıt

    Modem Türknet in mi? Bir arkadaş da Türknet konusunda yazmış, upload ayarı var download ayarı yok diye.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • agmerhamto kullanıcısına yanıt

    Komik insansın vallahi 🙂 Neyin yatırımı yaa ? Harbiden şaka gibisiniz. Benim sigaram 40 tl. 3 paket sigara param eder çıkma Huawei modem. Bu neyin yatırımı olacak acaba ?

    Bahsettiğin modemi ben ancak 3 yıl sonra belki alabilirim. O zamanada wifi 9e çıkarda öyle fiyatı düşer.

    ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence yanlış olan şu. Burada bahsedilen 3625 yada 8623 eko bir cihaz. Yani 3 kuruşa 5 köfte isteyenlerin modeminin forumu burası. Benim wifi6e modem tel pc alacak gücüm olsa neden vmg 3625 le burada olayım ? Yani daha üst seviye modemlerin olduğu forumda yazıyor olurdum. Varmı wifi6e kullanacak 3625 kullanıcıları içinde böyle birisi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aklınyolubir kullanıcısına yanıt

    Hepimiz en az masrafla olabildiğince en iyi performansı almak istiyoruz. Arkadaş ilk mesajında birkaç tane cihaz alıp masraf etmektense güncel tek cihaz alıp aynı performansı elde etmek daha mantıklı demek istedi, ben kötü niyet algılamadım. Bende zyxel 3312 (100 tl) ve zte 168a (300) tl cihaz kullanıyorum. Zte yide 5ghz için aldım. Benim ihtiyaçımı karşılıyor, bazı cihazlarım 2.4 bazı cihazlarım 5ghz desteklediği için yeterli geliyor. Modem fiyatlarının hepimiz farkındayız. Arkadaş kendi fikrini söylemiş, sen kendi fikrini söyelersin, ben kendi fikrimi söyerim. Forumun amacı zaten bu değil mi? Forum üyeleri kendi ihtiyaçları ve imkanları doğrultusunda tercihlerini belirler.

  • Zyxel 11AX Broadcom DX3200 600 tl ye kadar düşmüş. 6e olmasada wifi6 destekli. 3625 e göre daha mantıklı olabilir.

  • Fiyat bilgisini bulamadım link atar mısın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bilalavci kullanıcısına yanıt

    https://www.sahibinden.com/modem-ag-urunleri?query_text_mf=+Zyxel+11AX+Broadcom+DX3200&query_text=Zyxel+11AX+Broadcom+DX3200

  • Evet hocam Turknet'in. Download ayarı yok maalesef. En eski tip modemlerde bile varken bunda olmaması üzücü. Keşke zamanında farklı bir model tercih etseymişim.

  • DDempseyRoll D kullanıcısına yanıt

    İss lerin modemlerinde sanki kasıtlı yapılıyor, bağlantı probleminin bizden mi iss kaynaklı mı olduğunu anlamayalım diye. Aynı modemin bağımsız versiyonunu 1100-1200 den aşağı alamayız.

  • wifi6 gereksiz beyler rahat 10 yili var, wifi5 bile 2009 yilinda cikti yayginlasamadi, telekom fiberle beraber wifi5 modem veriyor diye biliyorum, zaten daha yeni 100 mbps hiz ustunu vermeye basladi,burdan anlayinki wifi6 alsaniz bile kapasiteyi dolduracak interneti bulamayacaksiniz 10 yil, 10 yil sonra zaten simdiki wifi6 modemler suanki 100 tllik modemlere denk olacak. sanirim wifi6 band sorunlarıda vardi, wifi7 gelir yakinda,sorunsuz birtane wifi5 modem alin gecin, gigafiber alan kucuk sansli kesim disinda gereksiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak_yksl -- 17 Mart 2023; 13:5:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arada çok büyük fiyat farkı yoksa tercih edilebilir. Sadece hız değil, bağlantı kalitesi ve güvenlik avantajlarını da göz ardı etmemek lazım. Dediğin gibi 100 ve altında wifi5 modem fazlasıyla yeterli olur. Tercihi fiyat-performans dengesine göre ihtiyaç ve imkanlar doğrultusunda yapılmalı. Mesela ssd-sata mı / m2-ssd mi kullanmak isteriz. Tabi ki m2-ssd (özellikle hız avantajı). Ya da 3 yıl önce çıkmış ekran kartını yoksa en yeni modelini mi kullanmak isteriz (fps farkı). Yeni teknolojiyi imkanlar elveriyorsa zamanında kullanmanın tadı bir başka oluyor. Yoksa 7 çıkacak diye 6 almayalım, 8 çıkacak diye 7 almalayım diye gider.

  • aklınyolubir kullanıcısına yanıt

    ben komik değilim sende okuduğunu anlama konusunda sıkıntılar var sadece ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme 


    wifi 5-6-7-8 vs olunca sadece hız artmıyor sevgili arkadaşlar. ofdma, mu-mimo, qam vsvs de geliyor ve en önemlisi interference mevzusu. bunu da yazdım fakat diğer eleman ağlayarak mesajı sildirdi.


    ekleme: sigara parasıyla karşılaştırma yapan birinden tavsiye dinlemek biraz garip olabilir, ekstra garip olanıysa bu arkadaşın modem ile router arasındaki farkı idrak edemediğinden wifi6e modem aratıp bana karşıt olarak sunması. niye router diye aratmadın :) ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agmerhamto -- 25 Mart 2023; 19:23:12 >
  • agmerhamto kullanıcısına yanıt

    Sen ise hala komik olduğunu sanıyorsun.

    Yazardım bişilerde yılların üyeliğim var.

    Yoksa biz ülke şartlarından bahsediyoruz.

    Yok daha iyiymiş! Peki söyle bakalım buna cevap ver. Kardeşimle ortak kullanıyoruz interneti. 13 cihaz bağlı. Senin bahsettiğin wifi6 yı destekleyen 1 tane cihaz yok içinde. Yani şimdi senin kafaya göre hiçbir cihazın uymasada wifi6 almak daha akıllıca değilmi ?

    Benim Xiaomi mi6 var 866 Mbps hıza sahip ama wpa3 desteği yok. Mi11 Lite wpa3 var ama hız 433 Mbps. Ki hiçbirinin wifi6 desteği zaten yok. Ben wifi6 lı modem alırsam asıl bana biyerleriyle gülerler asıl.

    Ayrıca Türkiye du kullanıcıların internetle alakalı en büyük sorunu altyapının getirdiği sorunlar. Ben eski 8 Mbps D smart internetimdeki stabiliteyi 75 Mbps Turknette bulamadım hala. Değişen sadece hız.

    Ethernet kablosu ile bağlı pc de oyun oynarken kötü bağlantı çıkıyor komedi gibi karşıma. 8 Mbps te zerre çıkmazdı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aklınyolubir -- 27 Mart 2023; 2:23:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende zyxel 3625 almadan önce broadcom diye dx3200 alacaktım.Türk telekom kullanmadığım için güncellemeye takıldım.3625 aldım.Wifisinden çok memnumum. Köşe odalarda bugüne kadar kullandığım bütün modemlerden daha iyi çekiyor. Bir yerde paylaştım. Arkadaş Zyxel 3625 in wifisinden memnun olan ilk size rastladım diye şaşırıyor.Kullandığımız modemler her vdsl hatta farklı sonuçlar veriyor.

    Benim belli bir bütçem var ona göre 35 mbps vdsl kullanıyorum,bana günlük itiyaçlarımda fazlasıyla yetiyor.Buna uygun modem+router arayışım devam ediyor.

    Tek sorunum zaman zaman yaşadığım internette yavaşlama ,bir süre sonra kopma oluyor.Bu hat kaynaklımı,modem kaynaklımı bulmak zor oluyor. Çözebileceğim ekonomik yol arıyorum.Reklam önlemek için keenetic extra dsl modem kullanırken adguard dns açık kullanıyordum.2 akşam 21-23 arası internet yavaşladı ve koptu.Modemi yeniden başlatmadan gelmiyordu.Meğerse kullandığım ıss den kaynaklı imiş bir arkadaş haber verince adguard dns kapatınca düzeldi.2.el zyxel 3625 , sonrada vodafon h300 s aldım.Dünde xiamio giga router aldım.Huawei Hg658 C broadcom işlemcili arıyorum onuda bulursam alıp köprü modunda kullanacağım.2 cihazla 2,4 ghz yi kapatıp 5 ghz yi evin her köşesine yayyabilirsem performansına bakacağım. Tek veya 2 cihazla testleri yapacağım. Hangisinden memnun olursam diğerlerini satacağım.


    Bu benim tercihim, emekliyim boş vaktimde var,teknoloji hobi, bana eğlence ve sohbet oluyor.Birileri ile tanışıyorum.Paylaşımları okuyorum bende düşüncelerimi anlatıyorum.


    DX3200 ile ilgili arkadaş ;

    https://forum.donanimhaber.com/zyxel-11ax-broadcom-dx3200-wifi-6-premium-modem--153156707 paylaşmış.


    VMG-8623 ve DX3200 modemim var , dx3200 modelde can sıkıcı durum güncellemeleri türk telekom tarafınfan gönderiliyor müşteri hizmetleriyle de görüştüm bu konuda 8623te olduğu gibi güncelleme atamıyoruz diğer fark ise 8623 le dx3200 arasında ulaşılabilir dsl hızında 6-7 mbps fark oluşuyor 8623 daha yüksek ulaşılabilir hıza sahip tabi bu benim bağlı olduğum saha dolabının chipsetiyle uyum konusundan dolayı oluşuyor olabilir.


    Rica ederim ne demek , modemi almadıysanız kesinlikle almanızı önermiyorum çok sorunlu bir modem dsl sinyali varken internet gidiyor ben internet servis sağlayıcıdan zannediyorum modem değiştirdiğim gibi internet geliyor.





  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

    dsl sinyali varken internet gidiyor yazısını okudum. bu durumu telekom hattında, tplink ve 3625'te de gördüm. iss bakım arası verdiğinde, internete çıkamaz ve internet led'i kırmızı yanar. iss cihazında durum bu şekilde olurken, uzaktan erişimi kapalı olan iss harici cihazlarda ise hala internet ışığı varmış gibi görünebiliyor. donanımsal br sorun değil. yazılımsal da olmayabilir çünkü hem tplink hem de zyxel ile bu durumu teyit ettim. senkronizasyon ile alakalı bir durum var. sanki bir çeşit iss uygulamasına benziyor ve donanım özelliklerine bağlı olarak bu gerçekleşiyor gibi. tabi kullanıcıyı yanıltıyor ayrı konu. uzaktan yönetim yani tr69 mu ne bu demek istedim.. erişim demek yanlış oldu. zaten her zaman erişebiliyor. ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 28 Mart 2023; 13:8:9 >
  • Teşekkürler.Extra dsl modemde de yaşadım.Modem arayüze bakıyorum.Herşey hat değerleri normal sanki internet varmış gibi gözüküyor ama gerçekte dediğiniz gibi internet yok.Modemde köşe odalarda geçişler daha sorunsuz olsun diye 2,4 ve 5 ghz birleşik kullanamayı tercih ediyorum.Aynı modem ve aynı modemin sürümünde,farklı modemlerde,routerde birinde geçiş kopma olmadan diğerinde ise bazen tüm kopuyor bazende kısa süreli wifi kopup tekrar geliyor.2,4 ghz yi kapatıp.


    Antreye,salona araya xiamio giga routeri koyup kablosuz tüm eve dağıtabilirsem sadece 5 ghz kullanmayı planlıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 28 Mart 2023; 13:22:9 >
  • cimbom38 kullanıcısına yanıt
    wifide kopmalar ,yavaslamalar , vdslde ariza kaydi aciptirip port degisimi yapildiktan sonra aylardır başıma gelmedi. modemi kullananlar arasinda cok kopma sorunu yasayanlar vardi, sanirim iss veya hat kaynakli sorunlar modemin ustune yikildi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak_yksl -- 28 Mart 2023; 15:39:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

    Ben anlamadım veya anlayamadım, ben bir haksızlık mı yaptım acaba?


    Bence 3200 modemde sorun yok sorun yazılım, iss, port veya hat kaynaklı arkadaşın dediği gibi.


    Senin modem bağımsız mı yoksa operatörün mü? Bende asus, zyxel ve şimdi de zte (telekomun) kullanıyorum. Hiçbir sorun yaşamadım. Mesela bir arkadaş asus modemde bağlantı sorunu yaşamış, asus a yazmış iss ye göre firmware yüklemesi gerektiğini söylemiş. Oda kendi kullandığı iss ye uygun olan firmware yi yükleyince sorun çözülmüş. Ayrıca kimse kimsenin tercihlerini sorgulama hakkına sahip değil, sizinde harcadığınız parayı, zamanı ve tercihlerinizi sorgulamıyor. Keyif sizin.

  • burak_yksl kullanıcısına yanıt

    Bende de 2 kez port sorunu oldu.Port arızalı imiş değişince düzeldi.Ama porta gelene kadar ilk başta iç tesisata bahane bulunuyor.Daha sonra modem,bir defasınta telekom kullanırken ellerinde modemle geldiler modemi takdılar sorun yokmuş dediler.Porta baktılar port arızalı çıktı değişince düzeldi.


    Uzun süre ttnet kullandım.Onda da akşamları hız çok yavaşlıyordu.Sonra türknete geçtim.5 sene kadar kullandım.Fiyatlar artınca 10 aydırda telekom alt yapısını kullanan comnete geçtim.Ben herşeyi ile telekom alt yapısını kullanıyor zannediyordum.Iss nin sunucularıda varmış.2 akşam adduard dns sorunu yaşadım. Sonra düzeldi.Genel anlamı ile memnunum.1 kez port arızası yaşadım değişti, düzeldi.



    Hiç kimse kısa sürede sorunu tespit edip çözmüyor herkes biribirinin üzerine atıyor.

  • 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.