Şimdi Ara

5 serisi izlenimlerim(hayal kırıklığı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
2
Favori
4.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.Söyleyeceklerimi taraflı addedecekler olacaktır ama şundan emin olabilirsiniz ki şu ana kadar sempati duyduğum veya uzak durduğum markalarda bile test ettiğim modellerde hissettiklerim değerlendirmelerim neyse birebir yazdım.Hiçbirinde taraflı davranmadım.Kabul eden eder,etmeyen etmez.Benim izlenimlerim şunlar.

    5 serisini kısa süreli inceleme imkanım olmuştu önceden.Ama bu hafta uzunca bir sürüşten sonra kafamda net fikir oluştu.Öncelikle 5 serisi F10 kasa idi.Tasarımı fevkalade başarılı hatta W212 E serisinden daha orantılı ve güzel görünen bir otomobil.E böyle görünen bir otomobile binince beklenti de yüksek oluyor haliyle.

    İlk motor çalıştığında dikkatimi çeken bir miktar içeri giren gürültü ondan daha da ötesi beklediğimden fazla titreşim oldu.Şaşırmıştım çünkü kütüphane gibi bir araç bekliyordum.İlk hayal kırıklığı burada oldu.
    5 serisinin dizel olması yüzünden olabilir diyeceksiniz bu titreşim.Aynı titreşim E350 cdi'da yok ama.

    Gelelim iç mekana.Ambiyans ışıklandırmaları vs güzel ama ben olağanüstü bulmadım iç mekanı.W212 E serisi kesinlikle pahası daha yüksek hissettiren bir otomobil.Ve iç mekanda arka havalandırma çıkışının olduğu yerdeki 1-2 çizik de görünen kalitenin uzun ömürlü olmayacağı izlenimi verdi. Bmw'nin çoğu modelinde mevcut bu.Uzun ömürlü denilebilecek bir iç mekana sahip değil.En büyük rakibi Mercedes 10 yıl sonra dahi kalitesini korurken Bmw'de ufak tefek dökülmeler başlıyor.

    Aracın yolda hissettirdiklerinden bahsedeyim biraz.Kesinlikle E segmenti gibi hissettirmiyor.Çukurlarda beklediğinizden daha sarsıntılı ve sert bir araç.

    Şimdi diyeceksiniz ki sen her gün S serisine Rolls Royce'a falan mı biniyorsun diye.Kesinlikle hayır.Sadece bindiğim aracın segmentine göre bir beklentim oluyor ve ona göre değerlendirmeler yapıyorum.

    Test ettiğim bazı modellerle kıyaslayayım neden hayal kırıklığına uğradığımı anlarsınız.

    Bindiğim W210 E serisi(çok temiz bir araçtı) 5 serisinden kesinlikle daha rahat bir otomobil.Titreşim oranı daha düşük,bozuk yollarda net bir şekilde daha rahat.Yol ve kapı izolasyonu 5'ten bir tık aşağıda ama onu da 96 yılında üretilmeye başlanmasına bağlayalım isterseniz.Arada kaç yıl var.

    Daha yeni yakın Mondeo titanium test ettim.Benzinliydi o araç.Mondeo bana göre 5 serisinden daha rahat bir otomobil.İstediğiniz linç girişimini yapabilirsiniz.Ben ne hissettiysem onu söylüyorum.


    Velhasıl kelam tasarımlarına bayıldığım Bmw beni ciddi manada hayal kırıklığına uğrattı.İsteyen tasarımını beğendiği için,performanslı kullanım için alabilir.Sadece Bmw aşığı olduğu için bile sevebilir saygım sonsuz.Ama geri kalan hemen her noktada beklentilerin altında kalıyorsa ben eleştiririm.Mercedes kesinlikle hemen her yönden daha iyi otomobiller üretiyor.F10'un rakibi W212 mesela.W212 ile kıyaslamak dahi istemiyorum.Bana göre konfor,kalite olarak az buz değil bayağı fark var.

    Şimdi diyenler olacak Audi Bmw kıyaslamasında durum ne.Herkesin ortak kanısı Audi'nin Bmw ve Mercedes kadar premium olmadığı şeklindedir genelde.Bence kesinlikle böyle değil.Audi Bmw'den rafinelik,konfor ve iç mekan kalitesi konusunda hiç de geride kalmaz.Hatta daha iyi.Benim net sıralamam şu şekilde artık.Mercedes birçok yönden en iyi otomobilleri üretiyor,Audi ardından ikinci,Bmw ise bana göre üçüncü.

    Kendi izlenimlerimi yazdım.Ne hissediyorsam onu söyledim.Herkesin görüşüne saygım var.

    Düzenleme:Arkadaşlar mesajlarımın birinde belirttim ama buraya da yazayım.E serisi de olağanüstü hiçbir şey hissettirmiyor falan değil.Ama net bir şekilde 5 serisinden önde.Hayalini bu kadar kurduğunuz arabalara binince o kadar yüksek beklentilerle biniyorsunuz ki beklediğinizi bulamıyorsunuz haliyle.Beklentileri çok yüksek tutmamakta fayda var.

    Düzenleme 2:Yorumlarda şimdi gördüm.Bindiğim 5 serisi makyajsız versiyondu.Makyajlısı hakkında hiçbir fikrim yok.Yorum yapmam yanlış olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre356 -- 18 Aralık 2015; 15:20:33 >







  • Son paragrafın son cümlesini okuyarak özete ulaşabilirsiniz. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • filmde mi izledin naptın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AcayipKuark

    Son paragrafın son cümlesini okuyarak özete ulaşabilirsiniz. Teşekkürler

    Ne varmış son paragrafta?Kalite olarak audi bmw 'den daha üstün.Bmw ancak sürüş dinamiklerinde audiyi geçer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taraflı olmakla alakası yok. Bmw nin 1 serisinden tutun 7 serisine kadar hangi modeline binerseniz binin kalitenin ve kalite hissinin yerlerde süründüğünü görürsünüz. Bazı fanatiklerin zoruna gidecektir ama şahsen bmw markası benim gözümde premium bile değil! Rakibi olarak görülen mercedes uzay çağını yakalamış bir de bmw ye bakın yazık. Otomobil denince Mercedes ve diğerleri o kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 serisi bunu guncel e serisinden neden fazla satiyor o zaman. Alanlardami sıkıntı var yoksa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende sizinle tıpatıp aynı düşünüyorum
    5 serisine hayatında binmemiş olanlar ve 5 sahibi olanlar saldıracaklar ama bencede sınıfına yakışır bir konforu yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ragnarok.


    quote:

    Orijinalden alıntı: AcayipKuark

    Son paragrafın son cümlesini okuyarak özete ulaşabilirsiniz. Teşekkürler

    Ne varmış son paragrafta?Kalite olarak audi bmw 'den daha üstün.Bmw ancak sürüş dinamiklerinde audiyi geçer

    Hocam ben daha önce a6 sürmedim ama otopark.com'a göre a6'nın çok üstün sürüş dinamikleri varmış yüksek ihtimal 5'ten iyidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen bende E serisi için bir çok eleştiri yapan bir konu açtım çoğu söulediklerime eleştiri yaptı direk, kullanmasam diyicemki bu araç böyle olamaz ama kullanınca parasının hakkını vermiyor hissi verdi banada E serisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 2 ay önce ilk defa f10 kasa 5.20d'ye bindim. Aracı kullanmadığım için sürüş keyfi hakkında yorum yapamam ama yolcu olarak ben de hayal kırıklığına uğradım. Insan bmw 5 serisi falan diyince bilmediği için orta sınıf araçlardan çok farklı olacağını bekliyor. Ama araç içeri az da olsa motor sesi ve yol sesi alıyordu, yoldaki kasisleri hissettiriyordu. Fiyat listesinde 5.20d 250.000 tl görünüyor. O zamana kadar 5 serisine hayrandım ve gücüm yeterse alırım diye düşünüyordum. Ama şimdi bu araçların dahi bu paraları hakketmediğini düşünüyorum. Benim aracımla arada 200.000 tl' lik farka değmez bence. Arkadaşlara bu fikirlerimi söyleyince Mercedes E serisinin daha konforlu olduğunu söylediler. Güncel E serisine ve A6' ya binmedim. Bu tecrübe bende bir araca günümüzde 100.000 tl'den fazla para verilmemesi gerektiği fikrini doğurdu. Tabi bu benim kendi dar gelirliliğim olabilir:(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan.mustafa -- 17 Aralık 2015; 19:04:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    E serisi bence de olağanüstü değil.Eskiden lüks otomobillere binerken bulutların üstünde uçacakmışım beklentisiyle binerdim.Şu an hiçbir otomobilin öyle olmadığını öğrendim malesef.Maybach S serisi Rolls Royce farklı olabilir onlara hiç binmedim.Ama E serisi 5 serisinden net daha iyi.O da olağanüstü değil kabul ama 5 serisinden birçok yönden daha iyi.Kısacası otomobil hepsi abartmaya gerek yok.

    Şu an modern arabaların birçoğu birbirine yakın bence.
  • kesin 520d ye binmiştir e350 cdi ile kıyaslıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AcayipKuark

    Son paragrafın son cümlesini okuyarak özete ulaşabilirsiniz. Teşekkürler

    Geçen yaklaşık 150.000'de e46 2004 modele bindim sol tarafta debriyajın yanında ayak koyacak yeri kırılmıştı. 550.000 kmde olan eski b6 a4'üm de hiç böyle bir şey yaşamadım. E90 bindm tavanı sarkmıştı. e60'a bindim biraz hor kullanılmıştı elini attığın kapı kolu bile çıkacak seviyedeydi. İç mekan kalitesi ve işçiliği olarak bmw audiyle yarışamaz. ancak fanboylar bunu söyler. ha bir de boş paket audiyle m paketi karşılaştıranlar. Hele E ve F segmentinde nal toplatır audi. Ha bindiğim bmw'ler muazzam sürüş makineleriydi ve kullanımı gerçekten belki de o paralara bulabileceğiniz en iyi araçlar. 2. el sitelerine bakın bmwlerin geneli dökük oluyor. nisbeten audilerin çoğunluğu temiz. elbette kullanıcı kitleleri önemli ama iç mekandan bahsediyorum. B5 kasalara ve e36'lara açın bakın isterseniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psman -- 17 Aralık 2015; 19:44:43 >




  • Benim öznel yorumlarıma gelirsek eğer; Bmw hiçbir zaman kalitesiz araç üretmedi, üretmeyecektirde. Ama şöyle birşey var ki Bmw'nin araçlarda daha fazla önem verdiği ve daha az önem verdiği konular her marka gibi tabiki var. Bmw bugüne kadar performans ve sürüş dinamiklerine, kasa rijitliğine hep daha fazla önem vermiştir. Bazı şeyler için de bazı şeylerden feragat etmek gerekiyor tabiki. Bmw'deki sürüş dinamiklerini, bir Mercedes asla yakalayamayacaktır. Sportiflikten kasıt, tasarımla, motorla bla bla olmuyor. Hissiyat önemli. Ben bir scirocco kullanıcısı olaraktan aracımı da çok seviyorum ama bir bmw hiçbir zaman olmadı, olamayacakta. Şu an hayalimde Bmw 4 serisi cabrio ve şu an o araca ayıracak bütçemde olmadığından neyse gelelim asıl konuya. Bmw en azından mercedes gibi çizgisinden kopmadı. İtibar önemli... Zamanında konuşan mercedes yetkililerini yad etmek isterim. Önden çekiş hakkındaki yorumlarıyla birlikte! Cla, A ve B serisindeki satış stratejisi rezillikleriyle birlikte. Cla da düşünebilirdim ama önden çekiş dolayısıyla asla almayacağım bir araba ürettiler sağolsunlar her yönüyle hayran olduğum araba aslında. Ayrıca renulttan motor alma rezaletini de gösterdikleri için. Yanlış anlaşılmasın burda rezalet olarak gördüğüm şey RENAULT'tan motor almaları değil, dışarıdan motor almaları. Bir firmanın başındaki yöneticilerin rezaleti marka imajını böyle zedeleyebiliyor. Mercedes eskinin kaymağını yiyerek nereye kadar gidebilecek bu da en büyük merak konusu. Marka imajını böylesine yaratmış bir marka ancak böyle yerlere indirilebilirdi. Kendi motorunu üret, 5-10 k araç başı fazlaya sat araç başı maliyeti olaraktan en en fazla o da. Ama onlar hem ön çeker platformuyla maliyet kıstı, hem motor üretmeyip alarak kıstı hem de fahiş fiyat yaptılar. Bakalım nereye kadar, ne olacak böyle Mercedesin sonu. Büyük marka olmayı ben değilde, zamanında prestijde zirve yapmış eski yönetici atalarından öğrenmeleri gerekirdi ama ne denir ki... Sağlıcakla kalın, iyi forumlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence bmw nin iddialı olduğu yer 3 serisi. Bence bu segmentte mükemmel bir araç.
    Mercedes de bir üst segmente iyi yüklenmiş. Orda da E zaten çok iyi tartışılacak bir konu değil.
    Biraz da otomobilden ne beklediğinle alakalı herhalde. Bir araç en iyisi olsa herkes onu alırdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abartmayın yok bmw premıum sınır bıle degılmiş demişler, bmw nın full donanımlı olanlarına bakın nasıl premıum değil denebılır?

    Bmw zaten sürüş odaklı bir araba bmw denınce aklıma daha iyi yol tutuşu daha iyi motor ve şanzıman gelıyor. Mercedes denınce aklıma dırek konfor lüks algısı gelıyor.

    İkiside çok iyiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E350 cdi den sonra okumak içimden gelmedi. Elma ile patates karşılaştırılır mı ne alaka

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece 5 serisine degil butun seriye laf atmislar :) konuya bekleniyorsun eminim soyleyecek fikirlerin vardir :) @kartalus



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyrime2828 -- 17 Aralık 2015; 20:45:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt
    Dizel olması gürültülü ve titreşimli olması konusunda mazeret değil zira Mercedes'in dizelinde öyle bir durum yok dedim.Nasıl ne alaka.Performanslarını mı kıyaslamışım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre356 -- 17 Aralık 2015; 20:48:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ragnarok.


    quote:

    Orijinalden alıntı: AcayipKuark

    Son paragrafın son cümlesini okuyarak özete ulaşabilirsiniz. Teşekkürler

    Ne varmış son paragrafta?Kalite olarak audi bmw 'den daha üstün.Bmw ancak sürüş dinamiklerinde audiyi geçer

    Ne sürüş dinamiğiymiş arkadaş be. Binmeyen biri bile artık bmw için sürüş dinamiği diyor. A6 5 serisinden daha iyi bir araç net.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.