Şimdi Ara

5 serisi izlenimlerim(hayal kırıklığı) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
2
Favori
4.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ayni kasadan 2.aracimiz 5.20d.Farkli olsun bu sefer diye E serisi baktik,almadik.E serisinin ici biraz daha guzel fakat 5.20i ve E180 denedik 520i her turlu daha guzel E180 den.Dizelde de BMW surus olarak daha ondedir eminim.184 beygirlik canavar gibi bir arabanin 6 lt yakmasi da ayri bir olay.Cok memnunuz acikcasi.KM biraz fazla suan aracimizda,yeni kasa E gelince sifir alabiliriz belki.Fanboyluk yapmaya gerek yok,hangisi guzelse alir kullaniriz bir malin kolesi olmaya gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha önce lüks E veya F sınıfında araç sürmedim ama naçizane olarak BMW 5 serisinin kötü olabileceği aklıma yatmıyor bir türlü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: respect_89

    Taraflı olmakla alakası yok. Bmw nin 1 serisinden tutun 7 serisine kadar hangi modeline binerseniz binin kalitenin ve kalite hissinin yerlerde süründüğünü görürsünüz. Bazı fanatiklerin zoruna gidecektir ama şahsen bmw markası benim gözümde premium bile değil! Rakibi olarak görülen mercedes uzay çağını yakalamış bir de bmw ye bakın yazık. Otomobil denince Mercedes ve diğerleri o kadar.

    Yine VW yi araya sokamayınca Mercedes'i övmüş .


    Ya sen fanboyum dediğin zaman bir gülme geliyor var ya Sen bari deme şunu ya
  • Bmw Almanyada TRdeki fiyatı ile satmaya kalksa. Almanlar onca alım gücüne rağmen kapısına koymaz. O kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bmw yi ne kadar cok buyutuyotsunuz gozunuzde....eski e30 larin devaminda e36 larin. Zamanin yakisikli karizmatik ofkeli tasarimina bende dahil asik olarak buyumusler bugun bmw yi direk kafadan yaziyorlar... .
    Audi a6 ya bir kere binin sonra kiyaslaya gerek bile duymassiniz
    SONUC...MERCEDES. AUDI BMW. Bundanda ote degil durum...
    Iki gun once 2005 116 i aldik hatasiz 30 binde arac...biraz kullandik felan test ettik tabiri caizsse.......
    Benim golf 5 tsi ARGO TABIRLE...AGZINI KIRAR 116 NIN.....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a6 bunların hepsine gömer, konu silinebilir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuçta araba bu napsın uçsunmu halla halla nasıl bi beklentiniz var anlayamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en çok beğenilen yoruma bakınca bu forumda bütün bmw serilerini süren oldukça tecrübeli insanların olduğunu görüyoruz.
  • Mercedes konfor arabası BMW biraz daha performans arabası.
    Ama bizimkilerin çoğu bu araçların farklı bir dünyada üretildiğini sanıyor
    Ülkemizde hiç biri hiç bir modeli ödediğin fiyatı hakketmiyor.
    Tamamen gereksiz talebin yetersiz arzı karşılayamamasının fiyatlandırılması olayı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freeman6161

    en çok beğenilen yoruma bakınca bu forumda bütün bmw serilerini süren oldukça tecrübeli insanların olduğunu görüyoruz.

    he yaa, sen ne saniyordun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taratabilirsem buraya ekleyeceğim,autocar dergisinin bir sayısında e 180 ile e 220 kıyaslamıştı.. Biri 1.6 diğeri 2.0 litre motorlu.. Neyse bizim testçi sonunda 1.6 olanı tercih etmişti.. Ancak, o yazıda, 2.0 litrelik olanın sanki daha sessiz, konforlu ve daha premium his verdiğini söylemişti.. Böyle olunca, insanın kafasına e 350 cdi nin 2 litrelikten daha "premium" olabileceği gelmiyor değil..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freemangroovy -- 18 Aralık 2015; 11:00:11 >
  • BMW ve Mercedes otomobil sanayisinde en yeni teknolojik gelişmeleri ürettikleri araçların motor, elektronik, güvenlik ve konfor donanımlarına uygulayan firmalar. Otomobil endüstrisinde birçok yenilik ve yeni teknoloji BMW ve Mercedes tarafından uygulandıktan sonra diğer markalara geliyor. Ancak bu teknolojik yeniliklerin hemen hepsi opsiyonel donanım listesinde oluyor. Ülkemizdeki vergilendirme rejimi nedeniyle bu otomobillerde opsiyonel olan teknolojik donanımların hemen hiçbiri ülkemizde satılan araçlarda bulunmuyor. Artı olarak ülkemizde satılan BMW 3 ve 5 serisi, Mercedes C ve E serisi otomobiller nerdeyse sunulan en alt seviye motor konfigürasyonlarıyla satılıyor. 5 serisi 2 litre dizel ve 1.6 benzinli yani 4 silindirli, E seriside 2 litre ve 1.6 litrelik 4 silindirli motorlarla satılıyor. Şimdi genelde Türk tüketicisinin aldığı 5 serisi ve E serisi araçlarda bulunan donanımlarla Passat 1.6 tdi highline modelinde bulunan donanımlarla ne fark var? Nerdeyse fark yok.
    Siz gidin bir konfor ve teknolojik opsiyonel donanımların nerdeyse hepsinin olduğu BMW 550d xdrive (2993 cc 381 hp güç 740 nm tork) yada 535i (2979 cc 306 hp güç 400 nm tork) test edin sonra gelin konuşalım. Mercedes'in AMG olmayan modellerinden biriyle acaba kıyaslayabilyor musunuz? Yada piyasadaki standart segment otomobillerle kıyasladığınızda tepkiniz bu da arabaysa diğerleri nedir dedirtecek kadar farklı olacaktır.

    BMW ve Mercedes'in hitap ettiği müşteri kitleleri farklıdır, BMW'nin hitap ettiği müşteriye siz Mercedes kullandırın, kullanıcı otomobili hissiz, hantal ve tepkisiz bulacaktır. BMW nin üretim mantığı dinamik araç üretmek üzerine kuruludur, direksiyondaki kişiye yol ve direksiyon hissiyatını nerdeyse tamamen yok edip, uçan halıda seyahat ediyor izlenimi vermek BMW'nin 5 serisi araçlarında kesinlikle yoktur. Mercedes'te ise tam tersidir, onların üretim felsefesi direksiyondaki kişiyi çevre etkilerden izole edip araçtan indiğinde nerdeyse hiç yol yapmamış hissi sağlamaktır. Bu mantıkta birinin amacını diğerinde ararsanız size hayal kırıklığı olarak geri döner.


    Ülkemizde 2 litre üstü araca uygulanan %145 ÖTV sebebiyle BMW yada Mercedes markalarının 3 veya 5 serisinin yada C veya E serisinin hakkını veren ve onları otomobil endüstrisinde zirveye taşıyan motorların ve donanımların takılı olduğu versiyonlar maalesef ülkemizde yok denecek kadar az.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbulur -- 18 Aralık 2015; 11:09:39 >




  • Araç kıyaslanırken donanım paketlerinden fiyatı eşit olanlar kıyaslanmalı.

    Yakın tarihte Skoda Superb baz donanımla mondeo full donanımı kıyaslayan bir arkadaş da vardı başka sitede. SuperB'i yerin dibine sokuyordu.

    Mesela mercedes'in E serisinin başlangıçla bitiş arasında 3 kat fiyat farkı var. İkisini bir biriyle bile kıyaslarsan dünyalar kadar kalite - konfor farkı bulursun.

    Ancak inceleyen arkadaşın yine de eline sağlık. Emek sarf etmiş ve güzel deneyimlerini de paylaşmış. Topyekûn saldırmaktansa okumakta da fayda var.
  • Bmw F-10 kasada en büyük hayal kırıklığı küçük iç hacmi,arka kısım hele E segment değil. Yoruma katılıyorum, içinde elegant bir hava yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre356

    Gelelim iç mekana.Ambiyans ışıklandırmaları vs güzel ama ben olağanüstü bulmadım iç mekanı.W212 E serisi kesinlikle pahası daha yüksek hissettiren bir otomobil.Ve iç



    Burdan sonrasını okumadım. F10 5 serisinin iç mekanı hem w212 E serisinden hemde A6 dan çok daha kaliteli ve pahalı duruyor. 5 yaşındaki çocuk bile anlar bunu. E serisinin içi f10 un yanında ÇOK ÇOK ÇOK BASİT.
  • BMW 90 larda takılıp kaldı, kendini aşmakta zorlanıyor. prestij arabası okadar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Duratec

    quote:

    Orijinalden alıntı: emre356

    Gelelim iç mekana.Ambiyans ışıklandırmaları vs güzel ama ben olağanüstü bulmadım iç mekanı.W212 E serisi kesinlikle pahası daha yüksek hissettiren bir otomobil.Ve iç



    Burdan sonrasını okumadım. F10 5 serisinin iç mekanı hem w212 E serisinden hemde A6 dan çok daha kaliteli ve pahalı duruyor. 5 yaşındaki çocuk bile anlar bunu. E serisinin içi f10 un yanında ÇOK ÇOK ÇOK BASİT.

    Alakası yok E'nin içi 5'ten daha kaliteli.İnce detaylara dikkat edilmiş, 5'te böyle bir olay yok.Kalite yeterli ama en iyisi kesinlikle 5 değil kalitede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceden kafamda şu fikir vardı.Bmw de Mercedes kadar olmasa da çok konforlu,inanılmaz sessiz vs. Dolayısıyla sürüş keyfiyle birleşince ortaya iyi bir paket çıkıyor insanlar heralde ondan alıyor diyordum.

    Şimdi diyorum ki Bmw sürüş keyfi dışındaki (ki sürüş keyfi öznel bir şeydir) konfor,izolasyon gibi konularda beklentimin altında.Mesela Mercedes E Bmw kadar olmasa da keyifsiz bir araba değil.Hatta sükunetten konfordan keyif alanlar için daha bile keyifli.Ve geri kalan konularda çok iyi.Yani Mercedes hiçbir alanda zayıf değil.Bmw'den şanzıman olarak geride doğru.Ama konforlu sürüş isteyenler için kötü denecek bir şanzıman değil kesinlikle.Veya Bmw'nin yol tutuşu övülür.Mercedes'in yol tutuşu kötü mü?Fazlasıyla iyi.Yani Bmw'den geride kaldığı bir iki noktada da beklentileri gayet iyi hatta fazlasıyla karşılıyor.Bmw ise bir iki alanda çok iyi ama geri kalan konularda beklentilerin altında.


    Velhasıl Bmw Mercedes'ten daha keyifli diyin,daha çekici diyin,Bmw'ye aşığım ondan alıyorum diyin,Mercedes tipsiz nefret ediyorum tasarımından diyin ama Bmw Mercedes'ten iyi otomobiller üretiyor demeyin.Çünkü bütün kriterleri topladığınız zaman Mercedes net üstün bir hale geliyor.




  • "Mondeo titanium test ettim.benzinliydi o araç.Mondeo bana göre 5 serisinden daha rahat bir otomobil"

    bundan sonrasını okumadım, öncesini okuduğuma da pişman oldum.
  • Hocam mondeoyu kötülemeyin bence
    Otopark.com mondeoyu test etti premiumlara yakışır bir konforu ve yalıtımı var dediler ben daha önce binmedim ama 5 serisine bindim kötüydü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.