Şimdi Ara

5 serisi izlenimlerim(hayal kırıklığı) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
2
Favori
4.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguzhandemirell


    quote:

    Orijinalden alıntı: Viper74

    Aynı tastan BMW'de su içmeye başladı. Önden çekişler, PSA motorları ( I8 ), GranCoupe 1.5'le gelen ağırlık güç oranı.. Kısaca otomotiv sektörü geçmişin mirasını yiyor. Kaliteli ve rafine araba yapmak yerine hep şekil şemal yolundalar, gerçi onu bile beceremiyorlar copy paste, copy paste nereye kadar

    Bmw'ninde yaptığı yanlış ama adamlar stratejik uyguladı onu da. Ön çekeri; Mercedes'in b serisine rakip olan Bmw 2 Gran Tourer ve 2 Active Tourer'a koydu. Diğer 2 coupe, cabrio bla bla arka itişe devam etti. Böylece iki avantajı oluştu. Birincisi; önden çekişli b serisine karşı bunun da önden çekiş ve dört çeker opsiyon olarak sunuldu. Yani tercih kriteri önden çeker olanlar için güzel bir ataktı. İkincisi ise sportif isteyen insan önden çekiş tercih etmek istemez. Bakın benim aracım da önden çekiş ama keşke arkadan itiş olsaydı derim hep. Bmw mantıklı hareket edip diğer 2lere arkadan itiş koydu. Ama gelgelelim Mercedes'e? Cla ve a önden çekiş! Yazık gerçekten...

    1 serisi onunuzdeki kasa onden ceker olucak ne yazikki.bunlar hep maliyetten kisma cabalari tabiki arkadan itis

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bana göre :
    Mercedes mantik secimi..
    Bmw duygularin secimi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumu Audiciler basmış.Nedense şu Audiciler bana Beşiktaş taraftarı gibi geliyor, hep en altta kalıp kendini en çok övenler benzerliğiyle.Zaten gidipte 200 bin lira ve üstü para verecek adam gelip burada onun bunun fikriyle araba almaz.En çok hangisi hoşuna gidiyorsa onu alır.Bu foruma göre alınsaydı şimdi ortalıkta Bmw dışında araba olmazdı.Gerçekten binenlere, kullananlara ve test edenlere lafım yok fakat aracı sadece yolda görenler bile tavsiye veriyor, atıp tutuyor şu forumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fhistle-X -- 19 Aralık 2015; 17:16:18 >
  • BMW Premium olduğunu daha çok hissettiriyor.İç mekan,Ergonomi,Motor Şanzıman,Yol tutuş ve güvenlik,Fiyat ve donanım anlamında 5 serisi E'den bir tık daha öndedir.E serisi ise konfor ve yaşam alanı bakımından biraz daha iyi ancak bu fark çok fazla değil.Demem o ki gerek sürüş dinamikleri gerek motor şanzıman uyumu gerekse fiyat ve donanım anlamında 5 serisi bana çok daha cazip geliyor.E'nin konsolu ve gösterge grubuna ne demeli o fiyat seviyesindeki bir araç için oldukça komik.Sizin yaptığınız fanboyluk BMW'yi resmen yerin dibine sokmuşsunuz.Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş hesabı.
    İki aracada hiç binmeden konuşanlar için bir kaç resim ekleyelim belki kafalarında bir şeyler oluşur.
     5 serisi izlenimlerim(hayal kırıklığı)

     5 serisi izlenimlerim(hayal kırıklığı)



     5 serisi izlenimlerim(hayal kırıklığı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodletting. -- 19 Aralık 2015; 17:31:08 >




  • oguzhandemirell kullanıcısına yanıt
    Güldürdünüz beni. Bir çok farklı yanlama metodu vardır. El freni çekip biraz kıç attırıp durmaktan veya düzgün seyre devam etmekten bahsetmiyorum. Bakıyorsunuz 80 90 hatta 200 li yıllardaki mersolara el freni yok. yanlayan adam çok nadir, neden çünkü el freni olmadan yanlamaya başlatmak biraz daha zor. Şimdiki araçlarda tork var, devrin maksimum tork verdiği devirde gaza yükleniyorsun arka taraf çizgi dışına kaymaya başlıyor. Eskiden araçlar tork fakiriydi, turbodan önce. Öyle gaza bas yanlasın değildi. Teknik bilmek lazımdı, ağırlık transferi nedir, nasıl yapılır. Apex noktası neresidir, merkezkaç kuvveti nerde azalır nerde artar vs. Bunları hissedebilen adam şofördü.

    Sizin gibi dsc yi kapat tatlı tatlı yanla diyen çok adamın arabasına bindim , yuvarlak ada kavşakta 180 derece kesintisiz yanlayabileni görmedim.

    el freni kullanabilmek de önemli bazı yerler hızlı hareket etmek için.

    eğer şoför yanlamayı başlatamıyorsa çeker el frenini başlatır kaymayı bu bir. Eğer yanlama esnasında kıç çizgiye oturmak üzereyken ufak bir çek bırak hareketi kıçı tekrar çizginin dışına itecektir bu 2. El freni olmadan eski tork fakiri araçları biraz zor yanlatırsın bu da 3. Yani evet yanlamak için el freni olmazsa olmaz değildir ama el frensiz yanlamak da her yiğidin harcı değildir. Her ne kadar ken block çok kötü bir rallici olsa da , yetenekli bir şovmendir. O bile hidrolik el freni kullanırken gelmiş bana dsc yi kapatır tatlı tatlı yanlarsınız diyorsunuz :D haha bak yine güldüm.




  • barisatlas B kullanıcısına yanıt
    Eski araçlardan bahsetmiyordum ben. Konumuz iki yeni araçtı çünkü. Eski araçlar konusunda haklı olabilirsiniz ona sözüm yok ama yeni bu tür araçlar hariç el frenine ihtiyaç yok. Ayrıca ken block çok uç bir örnek yani onu neden karıştırıyorsunuz. Adamın kullandığı araçlar zaten özel. Konumuz olan araçlarda el freniyle yanlamanın hiçbir ilişiği olamaz bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oguzhandemirell kullanıcısına yanıt
    Hocam ken block un kullandığı araçlar 800 torklu 600 700 beygirlik araçlar. Adam o araçlarla yanlama başlatmak için bile el freni kullanıyor. Bunun yarı gücünde bile olmayan araçlardan bahsediyoruz burada. Ben bmw nin şu an olduğu gibi eskiden de serseri maganda aracı olduğunu , ona nazaran mersonun daha beyfendi aracı olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Ben genel olarak markanın tarzını ve alıcı kitlesini anlatmaya çalıştım.

    ben yanlamak derken 10 20 metrelik , dar yarıçaplı viraj yanlamalarından bahsetmiyorum, onu önden çekerle de yapıyorsun.

    BMW çok leş bir araç demiyorum, o 3 marka arasında en az premium hissi veren , en rahatsız araç diyorum. Görünüşü harika, performansı harika. 2.0 tdi A6 ile 1.6 biturbo 520 Li yi yakalayamadım ben. Benim motoruna bir sözüm yok. Gerçekten başarılılar o konuda.

    Siz derseniz ki BMW Mersodan veya Audiden daha bi beyfendi aracıdır, ben ona şaşırırım. nerede saçmalamışım bir de onu söyleyin merak ettim doğrusu.




  • daxtor55 D kullanıcısına yanıt
    Adamın onlarca vidyosu var. Evinin vidyosu var, yolculuk vidyosu var. Var oğlu var. Baştan sona dinlemeye kalksan 24 saati geçer belkide uzunluğu. 24 saat boyunca birini hiç konuşmadan dinlersen bence hakkında bir kaç bir şey öğrenmiş olman lazım.

    3 sayfa boyunca araba hakkında bir şey yazmayıp, gelip benim yazımda bahsi geçen adam için yorum yapıyorsun. Şu anda hem arabadan anlamadığın hemde bmw fanboy olduğun benim gözümde kesinleşti.
  • Bmw zaten konfor odaklı bir araç değil Mercedes ise tam tersi; yani hangisinin daha iyi olduğu kişiden kişiye göre değişen bir tercih meselesidir. Bana göre de E serisi çok hantal ve dış tasarımı bana hitap etmeyen bir araç, 5 kasa ise konforlu değil fakat yol tutuşu ve performansı gayet iyi bir araç. (Ben biraz seri araç kullandığımdan süspansiyon sertliği ve yol tutuşu benim için önemlidir.)

    Son olarak bu araçların fiyatları güzel ülkemin insaflı vergi sistemi ÖTV ve KDV dolayısıyla gerçekten aşırı şişmekte ve haklı olarak insanların bu araçlar üzerindeki beklentisi artmaktadır. Bana kalırsa ne 5 serisi ne E serisi ne de A6 bu paraları hak eden araçlar değil ve bence Türkiye gibi ağır vergilerin varolduğu bir ülkede, eğer çok zengin değilseniz bu araçlara bu kadar para bağlamak mantıklı değil, bir astra veya bir focus fiyatına göre gayet güzel araçlar; tabii bunlar benim şahsi fikirlerimdir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fikrini yazmış adam ne var bunda. Hemen lince başlamışlar. Yok canınız dayak istiyorlar falan. Kendisinden farklı düşünene tahammül yok anlaşılan.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sol seridi kapatip bmw gelene kadar kendini kral zannedenler bmw ile kapismaya calisip gecilince yaaa bunlar cok cakal tayfasi cok sonradan gorme yeaaaa diyenler de burada .

    Bmw ye premium hissi veremiyor diyenler olmus helal olsun boyle insanlara yorum yapiyorsunuz bosverin .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • almanyanın bmw almak isteyenlere vize uygulasın ....bu ne ya butun dünya hasta bmw ye mercoya ....sanki maybach tan inmişte bmw binmiş....yıllarca tofaş kullandım sonra megane 1 binince felegim şaştı bu neguzel araba demıstım...megan2 hele fevkaladenin fevkiydi...şimdi passat b8 ama bmw bambaşka....




     5 serisi izlenimlerim(hayal kırıklığı)
     5 serisi izlenimlerim(hayal kırıklığı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aviregal -- 20 Aralık 2015; 21:30:58 >




  • Yorumları görünce çok sevindim bana güzel bir bmw kalacak ;) ulan hala Audi bmw'ye şöyle koyar diyen var,yok sol ayak koyma plastigi kırılmış e46 nin diyen var binen hayvansa araba ne yapsın 3 yaz otopark yıkamada çalıştım geçmiş yıllarda yaz tatilinde gelin Konyaya göstereyim kitap gibi 330ci e46 yok plastigi kırılmış bilmem ne cahil cahil konuşmayın 3 serisi 5 serisi benim için hep önde ama s serisi ile 7 serisinde s serisi derim diğer bütün kiyaslarda bmw benim favorimdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015 yılı Ocak - Kasım binek araç satışları :
    BMW : 26841
    MERCEDES : 25502
    AUDİ : 16449
    Tercihlere saygı duymak lazım, bende bmw aldım ama diğer markalarında hakkını veririm. Hepside kendine göre üstün yanlar taşıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bmw'yi mercedes ile karşılaştırırsak bu sonuçlara varmamız normal.
  • Bmw candır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: armany

    2015 yılı Ocak - Kasım binek araç satışları :
    BMW : 26841
    MERCEDES : 25502
    AUDİ : 16449
    Tercihlere saygı duymak lazım, bende bmw aldım ama diğer markalarında hakkını veririm. Hepside kendine göre üstün yanlar taşıyor

    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mondeodan sonrasını okumadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumun saçmalama rekoru herhalde bu başlıkta kırılmıştır.

    BMW premium değil.
    BMW çakal serseri arabası
    Audi BMW'den iyi (en zırvası da budur herhalde)
    vs. vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İç mekanda premium hissiyat isteyen yeni volvo s90a baksın. Niye hiçkimse volvodan bahsetmemiş anlamak güç. Yukarıda audiyi gömme yarışına giren bmw fanlarınada acımadım değil. Audi mercedes ile kıyaslanabilir ancak bmw bu kıyasa dahil olamaz diye düşünüyorum. Yeni a4 b9 kasa bmwnın 3 serisine rakıp oluyor segmentinde sanırım. A6 bilmediğim için pek bu kıyaslamadan gidebilirim. Audi iç dış tasarımda konfor ve rahatlıkta her türlü tokatlıyor. Ancak ülkedeki anlamsız sürü pskolojisiyle herkes bmwyi övmeye devam ediyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.