Şimdi Ara

Bu Kuralı %95'iniz Yanlış Biliyorsunuz!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
3.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dönel (Ada, Daire) kavşak olarak bilinen ışıksız kavşaklardaki geçiş önceliğini eminim büyük çoğunluğunuz yanlış biliyorsunuz.
    Serbest kavşaklarda yol önceliği daima sağınızdaki aracındır mantığı ile dönel kavşaklara insanlar bodoslama dalıyor. Ama bu yapılan tamamen yanlış. Bu kuralın ülkemizde yanlış bilinmesinden, yollarda bolca bulunan dönel kavşaklarda daima kaos yaratılıyor.

    Dönel kavşaklarda yol önceliği kavşağın içinde bulunan aracındır arkadaşlar. Eğer kavşağa dışardan katılım yapmak üzere yolun ağzına geldiyseniz, ancak kavşak içerisinde yolunuza çıkmak üzere bir araç yoksa katılım gerçekleştirebilirsiniz. Ben sağda kalıyorum diyerek, içerdeki aracın önünü kesmek suretiyle kavşağa girerseniz bu yaptığınız trafik kurallarına aykırıdır. Yurt dışında bu kural çok iyi biliniyor ve uygulanıyor. Gel gelelim ülkemizde bilen insanların yüzdesi çok çok az. Lütfen bundan böyle bu kurala uymaya çalışın arkadaşlar. Ne kadar çok kişi bu kuralın doğrusunu benimseyip uygularsa bu tip kavşaklarda ortaya çıkan karmaşa o kadar çok azalacaktır. Nitekim böyle bir durumda bir kazaya karışır içerdeki araca çarparsanız, bu kazada büyük oranda suçlu sayılırsınız. O açıdan da önemli. Değerli vaktinizi ayırıp bu noktaya kadar okuduğunuz için teşekkürler.

    Bilgiyi doğrulamak için kaynak







  • Ben bu kuralın böyle olduğunu biliyorum, fakat gelgörelimki kimse bilmediği için veya uygulamadığı için mecbur bekliyoruz-bekletiyoruz.

    Bir keresinde yol verdim bilerek arkamdan gelen dolmuşçunun tepkisini tahmin edebilirsiniz.O gün bu gündür bende diğer şoförler gibi davranıyorum.
  • Dostum Ukraynada yasıyorum dönel kavşakta 5 turda atsam 10 turda atsam ben ordan çıkmadan kimse girmez. Ruslar tamam biraz kaba millet olabilirler ama trafik konusunda bizden çok daha bilgililer. Gerek yaya geçidi gerek kırmızı ışıkta durma konusunda EDS vs olmamasına ragmen kesinlikle uyuyorlar. Misal ışıklarda yeşil yanıp sönmeye basladıgı anda arabalar genelde duruyor.
  • bu kuralı yanlış bilen mi varmış?
  • Bu kuralı herkes biliyor. Ehliyeti olmayan bile mantıken biliyordur. Gel gör ki ülkemizde kural takan yok.
  • Kuralı biliyorum ama gelgelelim Ankarada hiç görmedim bu kavşaklardan yada hatırlamıyorum. İzmirde görmüştüm birkaç tane. Ankarada varmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -gg- -- 14 Kasım 2013; 20:26:14 >
  • Bu kuralı bilende bilmeyen de uygulamıyor. Onu bırak daha basit bir kural olan,
    tek yön yola tersten girip, karşıdan gelen söven kamyonla adam var...
  • Bu kuralı bilmeyen bir servis şoförü ile yıllar önce tokusmustuk. Sis farimin tirnagini kirmisti. Servis şoförü bana diyor ki sen küçük arabasin geçiş önceliği büyük araçlara aittir..

    Tutanak tuttuk ve sigorta sirketi hatayi kabul etmedi.. sebep: kaza için çekilen fotoda plakalar görünmüyor. .

    Pes demiştim. . Sonradan maslak oto sanayide biryerde 15tlye tamir ettirmistim. Tamiri mümkün olmasa 250tl sis fari ücreti odeyecektim.

    Araç mitsubishi colttu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu durumla her karşılaştığımda itinayla kurala uymaya çalışıyorum. Kuralı uymayarak tehlikeli bir durum yaratıp bir de üstüne çıkışan insanlarla da itinayla tartışıyorum. Tek tek öğreteceğim bu 72 milyon'a.
  • Bilmeyen yazsın da tezi çürütelim..



    Bilmeyen mi var bunu?
  • Konuya girmeden, sadece başlığı okuyunca ilk aklıma gelen kural buydu. Girince doğru tahmin ettiğimi görüp sevindim. Ayrıca Size yeşil yansa bile trafikten dolayı geçemeyeceğiniz kavşağa,girip tıkamak da suçtur ve yurtdışında ciddi cezası vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bilmiyordum bu kuralı. Daha doğrusu tam tersi sanıyordum. Şimdi dönel kavşaktan ana yola atlasam sağdan gelen ya son anda durur ya da çarpar.

    Şahsen şu an doğrusunu öğrensem de trafikte doğrusunu yapmaya cesaret edemem.
  • Konu basligini okuyunca aklima donel kavsak kurali yani senin soyledigin geldi, ben biliyorum uyuyorum ama maalesef kimse bilmedigi icin her donel kavsakta kaos oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aman hocam dikkat diyorum, trafikteki psikolojiyi biliyorsunuz. Benim memleketimde bu olay pek mümkün olmaz yol şartlarından dolayı fakat okuduğum şehirde (konya) kavşakları bayağı bir gelişmiş ve hemen hemen her kavşakta 'ada etrafında dönene yol ver' diye levhalar var.
    Ben yinede size dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaTaDoR

    Ben bilmiyordum bu kuralı. Daha doğrusu tam tersi sanıyordum. Şimdi dönel kavşaktan ana yola atlasam sağdan gelen ya son anda durur ya da çarpar.

    Şahsen şu an doğrusunu öğrensem de trafikte doğrusunu yapmaya cesaret edemem.

    Hocam o nedenden az daha kaza yapiyodum, herkes donel kavsaktakinin beklemesi gerektigini dusunuyor, 45 yasinda biri dahi boyle dusnuyor dusun bu adam 25 yildir trafikte.

    Bir diger versiyon isiklarda donus yapacaklar icin kirmizi ve yesil yanmasi bi onem ifade etmiyormus, bunu cok cok yasli biri soylemisti, biz gencler her ne kadar bilsek de eskiler okumayi arastirmayi sevmedigi icin duydugu kurallari uyguluyor ve trafikte kaos olusuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kktc de çok iyi uygulanıyor bu uygulama.
  • Eger bu kural uygulanirsa levent kavsaginin trafigi haramidereden baslar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun uzun yazmış bir de
  • 355GTS kullanıcısına yanıt
    pardon?
  • Kuralı biliyorum ama kavşağa 5 araç birden girdiğinde,3 taneside girmek için çabaladığında ve bu toplam 8 araçtan 1 tanesi bu kuralı bilmediğinde uyacağınız bir kural kalmıyor, şöförlerle göz göze gelip duygusal bir bağ kurup haraket etmek icap ediyor
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.