Şimdi Ara

Bu Kuralı %95'iniz Yanlış Biliyorsunuz! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
3.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord of the Shadows

    Arkadaşın anlattığı dönel kavşağın farklı bir kuralı. Işıklı dönel kavşakalrda dışardan katılımlarda sinyalizasyon varsa ve dışardan katılım için yeşil yanıyor olsa dahi, içerisi müsait değilse girilmemeli.

    Ben de diyorum ki, bir anda çok yüklenmeyin memleketlime. Bir anda dört başı mamur, süper saygılı şoför olmasını beklemeyin milletin.

    Önce öğretelim, diyelim ki "bak güzel kardeşim, ışıklı kavşağa böyle girersen trafiği tıkarsın. Karşı yolda sen olsan küfretmez miydin?" falan... Önce buna bir alıştıralım.

    Sonra kırmızıda sağa dönmenin serbest olmadığını anlatalım.

    Sonra Sarıda neden geçilmezi anlatalım.

    Aşama aşama bu iş. Hepsini aynı anda istemeyin yurdum şoföründen. Aşama aşama isteyin.

    O yüzden diyorum ki, şimdilik ışıklı göbek kurallarına uysalar güzel bir başlangıç olur. Öbürlerini de yavaş yavaş oturturuz.




  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Bu ülkede ehliyet almak çok kolay, sıkıntının en büyüğü bu bence hocam.
  • Bende biliyorum kurali cunku Turkiyede yasamiyorum.
    Turkiyeye gittigimdede cok sasirmistim zaten nerdeyse kaza yapiyordum :) Sonra oncelik kavsaga girenlerdeymis demekki diye dusundum ama simdi ogrendimki oyle degilmis :))
  • Tam bir kaos yaşanıyor kontrolsuz kavsaklarda. Eryaman'da bir tane var mesela. Sağdan gelen kavşağa giriyor beni görünce kavsagın ortasında durup bana yol veriyor. Ben kavsağın ortasına geliyorum roket gibi kavsaga girip onumden silme geciyor. Anlayın yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: synthesizer


    quote:

    Orijinalden alıntı: zgn61


    quote:

    Orijinalden alıntı: synthesizer

    Bu kuralı bilmeyen bir servis şoförü ile yıllar önce tokusmustuk. Sis farimin tirnagini kirmisti. Servis şoförü bana diyor ki sen küçük arabasin geçiş önceliği büyük araçlara aittir..

    Tutanak tuttuk ve sigorta sirketi hatayi kabul etmedi.. sebep: kaza için çekilen fotoda plakalar görünmüyor. .

    Pes demiştim. . Sonradan maslak oto sanayide biryerde 15tlye tamir ettirmistim. Tamiri mümkün olmasa 250tl sis fari ücreti odeyecektim.

    Araç mitsubishi colttu.



    Abi güldüm resmen Bu nasıl mantıktır, hangi kafayla yola çıkıyorlar anlamıyorum ki. Benim arabam daha büyük he. Ah eğitim ah nerelerdesin..
    Önümde bugün sıkışık trafikte peugeot 206+ gidiyor. Uzunları yaktım söndürsün diye. Bide sıkışık zaten dip dibe gidiyoz. Direk göz alıyor. Adam tuttu selektör yaptım diye bana yol veriyor. Daha niye selektör yaktığımı anlamıyor. Sis farın açık deyince de tip tip suratına bakıyor. Neyin ne olduğunu, trafikte nerde nasıl davranılması gerektiğini doğru düzgün kimse bilmiyor ki hocam.

     Bu Kuralı %95'iniz Yanlış Biliyorsunuz!
     Bu Kuralı %95'iniz Yanlış Biliyorsunuz!

    Fotoları da buldum. Ben donel kavsak icindeyim. Diğer araç ben donerken hizini artirdi ve olan bu. Yer Sakarya.

    Donel kavsakta trafik olustu o yüzden böyle foto çekmiştim. Aklınızda olsun iki aracin da fotosu gorunmeli böyle durumda.

    Gecmis olsun, var boyle dangalaklar, şerit bilmez 2. Şeritten 1. Seride önüne kırar. Açıktan dönmeyi hamallık olarak görür..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 15 Kasım 2013; 13:17:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kuralı bende biliyorum. Hatta 1yıl Kıbrıs ta araç kullandım ve orada bu kural tam olarak uygulanıyor. Ama burada bu kuralı uygularsam dalarlar adama
  • quote:

    Orijinalden alıntı: synthesizer

    Bu kuralı bilmeyen bir servis şoförü ile yıllar önce tokusmustuk. Sis farimin tirnagini kirmisti. Servis şoförü bana diyor ki sen küçük arabasin geçiş önceliği büyük araçlara aittir..

    Tutanak tuttuk ve sigorta sirketi hatayi kabul etmedi.. sebep: kaza için çekilen fotoda plakalar görünmüyor. .

    Pes demiştim. . Sonradan maslak oto sanayide biryerde 15tlye tamir ettirmistim. Tamiri mümkün olmasa 250tl sis fari ücreti odeyecektim.

    Araç mitsubishi colttu.



    Hocam daha neler var. Bir kaç yıl önce şehir içinde otostop yaptığım biri, sinyali verip verip dalıyordu araçların önlerine. Bide korna çalanlara küfrediyordu. Neymiş sinyal verdiği anda yol onunmuş. Birşey de diyememiştim adama arabadan indirir diye.




  • bu kuralı bılmıyordum daha doğrusu tersı bılırdım
    gercı kural uymuyor turkıyede fakat genellıkle yol verırım...
  • Biliyordum hatta bu kuralla ilgili olduğunu bile biliyordum çünkü en büyük yanlışlardan birisi.

    Ama bizim ülkemizde olay şöyle işler, eğer hiç trafik yok ise dönel kavşak da neymiş hiç yavaşlamazsın. Diğer türlü iki taraf ya durur ya da selektör ile anlaşılır. En kötü zaten girersin birbirine
  • Hollanda'ya gittiğimde kayınpederim ilk olarak bundan bahsetmişti ve herkes birbirine inanılmaz derecede saygı gösteriyordu. Burada bu kurala uyanı daha göremedim.
  • Kavşaktan çıkarken şerit önemli mi? Yani 3 şeritli bir kavşaktayım, kavşaktan çıkmak istedim diyelim, sağ şeritte mi olmam lazım yoksa kavşağın en içinden dışarı çıkılabilir mi? Bu konuda kanun var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğru biliyormuşum
  • Sakarya Adapazarnda yaşayan herkes bilir bu kuralı:-) bu kuralla birlikte kavsak etrafında hic durmadan dönebilirsiniz, kimse sizi durduramaz :-)

    trafik ışığı olmadan trafik daha hızlı ilerliyor. Ne yazık ki bütün kavşaklarda 'kavşak içindekine yol ver' ve ana yoldakilere ters üçgen şeklinde'dur' işareti olmasına rağmen çoğu kişi uygulamakta güçlük çekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahim.a -- 15 Kasım 2013; 20:26:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar da değil yüzde 50dir.
  • Başlık yanlış olmuş %95 biliyor ama, büyük çoğunluğu uygulamıyor, daha kırmızı ne demek onu idrak edememiş ülke.

    Kırmızı ışığın manası şu ülkemizde, sağına soluna bak sağına tekrar bak geç. sanki yaya karşıdan karşıya geçiyor.

    Zamanında kursta trafik hocam demişti şaka ile, bu kuralları öğretiyoruz ama aslında rajon belli cesareti olan geçer diye. Sonuna kadar doğru söylemiş.
  • Türkiye'de yollar düzgün mü ki kuralları uygulayabilelim? Bizim burada bir dönel kavşak var yemin ederim çapı 3 metre falan. T şeklinde 2 anayolun kesiştiği noktada. Dönel kavşak bu kadar küçük olunca devam eden yolun (T'nin şapkası diyelim) geliş ve gidiş şeritleri kavşaktan direksiyonu bir derece bile çevirmeden geçebiliyor. Bu durumda ne oluyor, adamlar hiçbir şekilde hız kesmediği için ikinci anayoldan (T'nin direğinden diyelim) gelen adam yolun boşalmasını bekliyor. 30-40 metre öteden 50-60 ile gelen adamın önüne dönel kavşağa önce ben girdim diye atlamak deli işi.
  • Bu kuralı kimler yanlış biliyormuş ki ? bence ehliyet verilmemeli o kişilere.
  • 90 95 söz gelimi. Kimse oturup sayım yapmadı herhalde bunun için. Çok kişinin doğru bilmediğini bilse de yanlış uyguladığını ifade ediyorum.
  • ben bu kuralı biliyorumda işime nasıl gelirse öyle uyguluyorum, kavaşağın içindeysem yol vermiyorum,kavşağa doğru geliyorsam kavşaktaki yavaşlamışsa '' aa olurmu öncelik sizin,lütfen siz buyrun'' demiyorum
  • Bu kuralın uygulanabilmesi için öncelikle kavşak tasarımlarımızın buna göre yapılması lazım..Avrupada pek çok insanı bu kurala uymaya itecek şekilde tasarım yapılıyor..Modern dönel kavşak dediğimiz bu yapılarda yaptığımız şöyle bir yanlış var. Göbeği büyük yaptığımızda modern dönel kavşak yaptığımızı zannediyoruz. Göbeğin çapının büyüklüğü kadar kavşağa katılım yapacak araçların hızının düşürülmesi, yani katılım yolunun göbeğe bodoslama değil kısa bir rakortmanla kavis verdirerek ve gerekirse katılım şeridini bir miktar daraltarak kavşak içindeki yolun anayol gibi davranmasını sağlamak da önemli..
    Ancak yukarıdaki Carretera arkadaşımın bahsettiğini doğrulayan bu yaklaşımın aksine her dönel kavşağı da bu kapsama almamak gerek. Göbek çapı küçük kavşaklarda, özellikle T kavşaklarda kavşak içindeki araç için dikilen DUR levhasına da dikkat etmek lazım..
    Herkese kazasız ve kurallara uygun sürüşler.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan1636 -- 16 Kasım 2013; 0:28:22 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.